Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Κόβονται ο 13ος και 14ος μισθός στο Δημόσιο!!!

Την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού και σύνταξης στο Δημόσιο Τομέα ανακοίνωσε – σύμφωνα με πληροφορίες – ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που έχει στο Μέγαρο Μαξίμου με τους προέδρους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΣΕΒ. Η περικοπή μισθών δεν αφορά στον ιδιωτικό τομέα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυξάνονται το επόμενο διάστημα, ΦΠΑ και έμμεσοι φόροι, «παγώνουν» οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καταργείται η διαιτησία και αυξάνεται το όριο απολύσεων.
Όπως όλα δείχνουν, όλα είναι έτοιμα για τις ανακοινώσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, οι οποίες αναμένονται την επομένη της Πρωτομαγιάς, την ερχόμενη Κυριακή. Ήδη ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν επικοινώνησε με τον επικεφαλής του κλιμακίου που βρίσκεται στην Αθήνα. Όπως δήλωσε, τον διαβεβαίωσε ότι η επιτροπή θα είναι έτοιμη εντός των επόμενων ημερών να δώσει στη δημοσιότητα τα συμπεράσματά της για το πολυετές πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών.
Τη βραδύτητα της κοινοτικής αντίδρασης σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης αναγνώρισε από την πλευρά του ο ισπανός επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια. "Δεν υπήρξαμε επαρκώς προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κρίση", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοσταθμό της Ισπανίας Cadena Ser.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ανέφερε ότι «στη θέση που βρίσκεται η χώρα, δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές». Αναγνώρισε ότι υπάρχουν μέτρα που είναι επώδυνα, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι δεν ευσταθούν οι φήμες για το τραπεζικό σύστημα. Ακόμα, ο κ. Πεταλωτής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περικοπής του 13ου και του 14ου μισθού, λέγοντας, πάντως, ότι «η κυβέρνηση έχει λογικά επιχειρήματα και δεν πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο».
Στο μεταξύ, η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό επισημαίνει τα εξής: «Ενόψει των εξελίξεων οι οποίες αφορούν στη διαπραγμάτευση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (με συμμετοχή του ΔΝΤ), παρακαλούμε να ορίσετε επείγουσα συνάντηση με τη ΓΣΕΕ ώστε πέραν της ενημέρωσης των Προέδρων των κοινωνικών οργανώσεων να υπάρξει αυτοτελής ανταλλαγή θέσεων με το σύνολο της οργάνωσής μας η οποία αποτελεί το συλλογικό εκφραστή των δυνάμεων της μισθωτής εργασίας».
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου