Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Καλη επ-ανασταση!....


Zeitgeist σημαίνει να έχεις «το πνεύμα της εποχής», να έχεις συνείδηση της εποχής που ζεις, σε σχέση με την ηθική, τον πολιτισμό, την κοινωνία. Το Zeitgeist Moving Forward του σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και παρουσιάζει την ανάγκη ν’ αλλάξουμε το σημερινό οικονομικό μοντέλο με ένα άλλο πιο δίκαιο. Δείτε το με ελληνικούς υπότιτλους.


Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Μ.Τριτη με χειμωνιατικο καιρο....(ηταν που ηταν η κατασταση ..και ο καιρος αναποδος!)

Aκουστε την εκπομπη της Μ.Τριτης 19 Απριλιου!

Κατεβαστε την εκπομπη  απο εδω:
http://www.divshare.com/download/14612066-dde


Kαλλιο αργα παρα...αργοτεροτερα!
Κατεβαστε και την εκπομπη της 15ης Απριλιου που σας χρωστουσαμε:
http://www.divshare.com/download/14612165-9ad

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ο Γιάννης Βαρουφάκης για την αναδιάρθρωση. Μέρος 1 & 2.



Το Brendon Woods 2

Τι φοβερό είπε ο Στρος Κάν για τον Κέινς
Τα κοινά Σόρος Κέινς

Χρειάζεται παγκόσμιο κοινό νόμισμα;
Ο συντονισμός που πρέπει να υπάρξει μεταξύ ΗΠΑ,ΕΕ και Κίνας
Η αναδιάρθρωση είναι προδιαγεγραμμένη.



Το αδιέξοδο του να δανείζεις έναν πτωχευμένο


Η λύση του να κοπεί το χρέος

Πώς μπορεί να γίνει η αναδιάρθρωση

Μια αναδιάρθρωση μπορεί νάναι λυτρωτική ή μπορεί νάναι και καταστροφική

Οι τράπεζες ζόμπι

Ο συμψηφισμός που πρέπει να γίνει

Τι θα μπορούσε να κάνει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα

Με δάνεια δε λύνεται το πρόβλημα του χρέους

Οι συνέπειες μιας αναδιάρθρωσης

Μετά την αναδιάρθρωση οι μισθοί ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ

Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης

Οι μόνοι ηττημένοι θα είναι οι τραπεζίτες

Με ποιο δικαίωμα ζητάς απ τον φορολογούμενο να διασώσει την επιχείρησή σου η οποία ουσιαστικά έχει πτωχεύσει

Μήπως όμως αυτό που ετοιμάζουν για μας είναι κάτι διαφορετικό;

Ο διάλογος που ΔΕΝ γίνεται στην Ελλάδα

Έχει ζητήσει ποτέ κανείς κυβερνών τη γνώμη του Βαρουφάκη;

Η τρομοκρατία που ασκεί η Μέρκελ.

http://greki-gr.blogspot.com/2011/04/1-2_17.html#more

Τραπεζίτες και μηντιάρχες καρφώνουν ο ένας τον άλλον στη Τρόικα, για να σώσουν τα μαγαζάκια τους!


Απο το : http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=5561
Κι ενώ η χώρα καταρρέει μια χούφτα τραπεζίτες και μηντιάρχες, οι οποίοι για δεκαετίες ολόκληρες έβαζαν πλάτη για να φτάσει η χώρα στον σημερινό βούρκο, δίνουν μάχη ζωής και θανάτου στο παρασκήνιο.

Το ποιες τράπεζες και ποια ΜΜΕ θα επιβιώσουν από την ελληνική Φουκουσίμα, είναι το μόνο θέμα που απασχολεί τους επικεφαλής τους.

Χρησιμοποιούν λοιπόν τις διεθνείς επαφές τους, τους μισθοφόρους καθηγητές Πανεπιστημίων, διάφορα «Ιδρύματα» καθώς και πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στα ηγετικά κλιμάκια της Τρόικα, για να εξασφαλίσουν ότι η δική τους τράπεζα και το δικό τους κανάλι θα είναι αυτά που ...
θα δουν την Επόμενη Μέρα του Νεοελληνικού Ολοκαυτώματος.

Κι όσο κι αν σας φανεί παράξενο, οι Τροικανοί γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τι συμβαίνει στο εσωτερικό τραπεζικό και μηντιακό σύστημα καθώς και τις αιμομικτικές σχέσεις τους.

Γνωρίζουν για ποιο λόγο για παράδειγμα, βρίσκεται το χείλος του γκρεμού, τράπεζα που «ειδικεύθηκε» όλα αυτά τα χρόνια στις δανειοδοτήσεις σαπακίων των ΜΜΕ.

Ακόμη και το παρατσούκλι του ανυπόληπτου τραπεζίτη που τους δάνειζε, γνωρίζουν οι Τροικανοί καθώς και απίστευτες λεπτομέρειες για τις ζωές και τις επιχειρήσεις όλων όσων διαπλέκονται στα ΜΜΕ.

Πως απέκτησαν αυτή τη γνώση;
Πολύ απλά: Tα τσιράκια των ιδιοκτητών των ΜΜΕ και των τραπεζιτών φρόντισαν να καρφώσουν με κάθε λεπτομέρεια, ο ένας τον άλλον, στους Τροικανούς.

Ακόμη και ο Στρος Καν γνωρίζει πόσα χρωστάνε τα ελληνικά ΜΜΕ στις τράπεζες.
Και απορεί πως είναι δυνατόν τράπεζες με ισολογισμούς που προκαλούν κατάθλιψη για τα χάλια τους να έχουν δώσει ένα σκασμό εκατομμύρια ευρώ δάνεια στους μηντιάρχες.

«Μια χούφτα μπάσταρδοι κατέστρεψαν τη χώρα τους…», λένε στα ηγετικά κλιμάκια του IMF , για τους δικούς μας Εντιμότατους κυρίους…








Βία.


Aπο το : http://pitsirikos.net/2011/04
Τον Δεκέμβριο του 2008, σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ από την πλατεία Εξαρχείων με κατοίκους, καταστηματάρχες, αναρχικούς, δασκάλους και άλλους, μια κυρία είχε πει κάτι πολύ ενδιαφέρον, στο οποίο, βέβαια, κανείς δεν έδωσε σημασία γιατί το είπε ήρεμα και όχι ουρλιάζοντας.

Αυτή η καλή κυρία –που νομίζω πως ήταν καθηγήτρια αλλά μπορεί να ήταν και απλή νοικοκυρά (δεν το θυμάμαι)- είχε πει πως ένα παιδί που ζει και μεγαλώνει στα Εξάρχεια υφίσταται τόσες ταπεινώσεις από τους αστυνομικούς, ώστε, μέχρι να γίνει 15 ετών, έχει μάθει να μισεί τους αστυνομικούς.

Είχε αναφέρει παραδείγματα με παιδιά που γυρνούσαν από το σχολείο και τα πήγαιναν οι αστυνομικοί κάθε τρεις και λίγο στο τμήμα επειδή δεν τους άρεσαν τα ρούχα τους, τα μαλλιά τους κλπ. Όποιος κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας –και δεν παρακολουθεί τη ζωή από την τηλεόραση- θα έχει παρατηρήσει αρκετές φορές την άθλια συμπεριφορά κάποιων αστυνομικών απέναντι σε έφηβους και έφηβες.

Θυμήθηκα τα λόγια αυτής της κυρίας, όταν, πρόσφατα, περπατούσα με μια φίλη μου σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας και πέσαμε πάνω σε τέσσερις αστυνομικούς που είχαν σταματήσει τρία μικροκαμωμένα παιδιά –δυο αγόρια και ένα κορίτσι- που δεν ήταν πάνω από 15 ετών. Ο ένας αστυνομικός είχε απομονώσει τον ένα νεαρό και του μιλούσε πολύ άγρια – ο πιτσιρικάς ήταν τρομαγμένος, κοιτούσε κάτω και δεν μιλούσε. Σταματήσαμε λίγα μέτρα πιο κει, έβγαλα τη φωτογραφική μηχανή και κοιτούσα στα μάτια τον αστυνομικό χωρίς να πω λέξη. Σε μισό λεπτό, οι αστυνομικοί άφησαν τα παιδιά να φύγουν. Φύγαμε προς την ίδια κατεύθυνση και ρώτησα τα παιδιά γιατί τα σταμάτησαν. Δεν υπήρχε λόγος – τα σταμάτησαν χωρίς λόγο.

Σε μια από τις συνεντεύξεις που έδωσε το τελευταίο διάστημα ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος –με αφορμή την προβολή της ταινίας «Wasted Youth» που περιγράφει μια ημέρα ενός έφηβου και ενός αστυνομικού- είχε πει πόσο τον βοήθησε στα γυρίσματα η ματιά του άλλου σκηνοθέτη της ταινίας, του Γερμανού Γιάν Φόγκελ. Ο Φόγκελ έρχεται από μια χώρα που τα παιδιά δεν μεγαλώνουν μαθαίνοντας να μισούν τους αστυνομικούς – δηλαδή, το αντίθετο απ’ αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα.

Είναι σίγουρο πως η πολιορκία της Κερατέας από τα ΜΑΤ για πάνω από 4 μήνες δεν θα φύγει καθόλου εύκολα από τη μνήμη των παιδιών της Κερατέας. Η επιλογή της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα ΜΑΤ –και όχι τον διάλογο- για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των κατοίκων στη δημιουργία ΧΥΤΑ έχει αποτελέσματα που φαίνονται τώρα και αποτελέσματα που θα φανούν στο μέλλον. Ο τρόπος που θα αντιμετωπίζουν τα σημερινά παιδιά της Κερατέας στο υπόλοιπο της ζωής τους τους αστυνομικούς είναι ένα από αυτά. Και αυτό κανείς δεν μοιάζει να το σκέφτεται.

Όταν τα κυβερνητικά στελέχη δέχονται επιθέσεις, χρησιμοποιούν πάντα ως επιχείρημα το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Από την άλλη, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την Αστυνομία, για να σταματήσει βίαια όποιες άλλες φωνές υπάρχουν. Το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης το έχουν μόνο οι κυβερνώντες και οι ισχυροί– οι υπόλοιποι οφείλουν να υπακούουν στις διαταγές.

Η βία απλώνεται στη χώρα με γρήγορους ρυθμούς και το να την καταδικάζεις φραστικά δεν είναι αρκετό – για την ακρίβεια, είναι ανόητο. Εκτός από τη σωματική βία, υπάρχει η βία της ανεργίας, της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης – ας μετρήσει κάποιος τις αυτοκτονίες.

Επίσης, υπάρχει η λεκτική βία. Το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου ήταν εξαιρετικά βίαιο. Τα συνεχή ψέματα του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου είναι βία. Η προσπάθεια επιβολής με το ζόρι της μιας άποψης μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ είναι βία• οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό και όχι ιδιωτικό, για να γίνεται προπαγάνδα – θα πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις ισότιμα.
Βία είναι και η απόλυτη ατιμωρησία όσων πλούτισαν σε βάρος της χώρας και τώρα κυκλοφορούν ελεύθεροι, συμβουλεύοντας τους πολίτες να κάνουν θυσίες.

Το έγραψα και το ξαναέγραψα πολλούς μήνες πριν πως το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι η χρεοκοπία. Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η κατάργηση της Δικαιοσύνης που οδηγεί στην ανομία. Και αυτή η ανομία ξεκινάει από την πλήρη ατιμωρησία των υπευθύνων για τη χρεοκοπία της χώρας. Αν δεν έχει πάει κανένας πολιτικός στη φυλακή –και ούτε καν σε δίκη- για τη χρεοκοπία της χώρας, δεν μπορείς να βάλεις κανέναν πολίτη στη φυλακή. Έχουν όλοι άλλοθι.

Πόσω μάλλον, όταν όχι μόνο κανένας πολιτικός δεν έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά συνεχίζουν όλοι να είναι στις θέσεις τους, να δίνουν εντολές και να παίρνουν τους παχυλούς μισθούς τους. Αυτή η ατιμωρησία στέλνει το μήνυμα σε όλους τους πολίτες πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και να παραμένουν ατιμώρητοι. Μέχρι να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία, είμαστε όλοι αθώοι για όλες μας τις ενέργειες – και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για τις ζωές όλων μας.

Όσο και να γίνεται αφόρητη προπαγάνδα για την ίση ευθύνη των πολιτών στη χρεοκοπία της χώρας, οι χώρες κυβερνώνται από τους πολιτικούς. Οι πολίτες θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, όταν οι ηγέτες τους αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

Συναντάω κάθε μέρα τη βία στους δρόμους. Τυφλή βία. Και δεν μπορείς να την αγνοήσεις επειδή δεν έτυχε σε εσένα αλλά σε κάποιον πιο άτυχο ή πιο αδύναμο. Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε να τηλεφωνώ τρεις φορές την ημέρα στη μητέρα μου για να δω αν είναι καλά, αν επέστρεψε σπίτι, αν κλείδωσε και αν έβαλε συναγερμό – θα νομίζει πως είμαι υποχόνδριος.

Η βία δεν αντιμετωπίζεται με τη βία των δυνάμεων καταστολής. Η βία αντιμετωπίζεται με Δικαιοσύνη.
Αυτά είχα να πω. Και ξέρω, βέβαια, πως κανείς δεν θα δώσει σημασία. Όπως δεν είχε δώσει σημασία και στα λόγια της κυρίας στα Εξάρχεια.



Γιατί ρε Νίκο;



Aπο το : http://naftilos.blogspot.com/

Γιατί;
Ωρες και ώρες ατέλειωτες περιμένω μια διάψευση ρε Νίκο. Πως είναι άλλη μια ανοησία σαν κι εκείνη για τον Καμπανέλλη...

Ωρες και ώρες ατελείωτες προσπαθώ να μην πιάσω εκείνο το μοιρολόι, το δικό μου, ξέρεις που μου τρώει τα σωθικά... Απλώς που και που πετάω ένα "ωχ, Χριστέ μου!" να φύγει το πολύ το βάρος.

Σήμερα το πρωί, να φανταστείς Νίκο, με το που βγήκα από το σπίτι, εδώ στη Χαλκιδική, κοίταξα προς τα δυτικά, γιατί νομίζεις; Μπας και δω το αεροπλανάκι σου να πετάει στον ουρανό... Πάσχα είναι... Μπας και το δοκιμάζεις να πας... Να πας... Ταξίδι να πας... Δεν το είδα... Νωρίς είναι, είπα...

Ωχ Χριστέ μου!

Στρίβω τσιγάρο λίγο... δεν μπορώ...

Να βάλω στιχάκι σου εδώ; Δεν βάζω! Ολος από στιχάκια σου είμαι φτιαγμένος. Οπου και να με ψάξεις.

Να βάλω τραγούδι σου; Δεν βάζω. Για ποιον να το βάλω; Για όλους; Αφού όλοι τα ξέρουν όλα τα τραγούδια σου.

Να βάλω φωτογραφία σου;

Εκκλησάκι δεν σου στήνω στην άκρη του δρόμου μου εσένα. Δεν είσαι δυστύχημα στη ζωή μας.

Ζωή στη ζωή μας είσαι και θα είσαι...

Και να σου πω και κάτι, ρε Νίκο;

Ούτε θα σε κλάψω!

Γιατί αν τώρα σε κλάψω, κάθε που σε ακούω θα κλαίω...

Και δεν το θέλω να κλαίω για σένα.

Θέλω να κλαίω από έρωτα. Τον έρωτα των τραγουδιών σου...

Γιατί ρε Νίκο;

Νίκο μου!

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μάχη χαρακωμάτων στην Κερατέα.

Μπογιές και αυγά στον Λοβέρδο.


Επίθεση με αυγά και μπογιές δέχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε ΚΑΠΗ στους Αγίους Αναργύρους. Ένταση, προπηλακισμοί και δύο σοβαρά τραυματίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την επίθεση σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ.


Τελειωμό δεν έχουν οι επιθέσεις σε κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Α ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, ο κ. Λοβέρδος δέχθηκε φραστική επίθεση, από ομάδα ατόμων που εισέβαλε στην αίθουσα.

Εκτοξεύθηκαν μπογιές και αυγά, προς τους παρευρισκόμενους και εναντίον του υπουργού και ακολούθησε πανδαιμόνιο, με αποτέλεσμα να ...
τραυματιστούν σοβαρά δύο άτομα.

Πρόκειται για τον πρόεδρο του του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρο Πελέκα και τον σύμβουλο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.
Οι δύο άνδρες δέχθηκαν χτυπήματα με καδρόνια στο κεφάλι και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν υποστεί διάσειση.

ΤΟ ...ΚΛΑΜΑ! ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΟ MEGA!!!

Απάντηση Λοβέρδου για τα αβγά by aggelosandreou


Όλα ξεκίνησαν, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα κατά την άφιξη του κ. Λοβέρδου στο 1ο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων, μαζί με τους υφυπουργούς Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη και Χρήστο Αηδόνη, για να παραβρεθούν σε προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

Την ώρα της άφιξης, σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ομάδα δεκαπέντε ατόμων, οι οποίοι, κατά τους ίδιους, ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιτέθηκαν του υπουργού Υγείας και των συνεργατών του.

Πετώντας αυγά συνεπλάκησαν με την ασφάλεια του κ. Λοβέρδου και τους παρισταμένους και χειροδίκησαν με αποτέλεσμα να ζαλιστεί ο συνεργάτης του υπουργού Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Αμέσως ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, γιατρός στο επάγγελμα, έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες ενώ εκλήθη το ΕΚΑΒ και αστυνομική δύναμη η οποία παρενέβη και απεκατέστησε την τάξη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο αργότερα και στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λοβέρδος τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί της κυβέρνησής του δεν τρομοκρατούνται και "κανείς δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε το καθήκον μας".

Αμέσως μετά ο υπουργός Υγείας αποχώρησε για να επισκεφθεί τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο Γιώργος Γεννηματά στο οποίο διακομίσθηκαν. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσία των κ.κ. Τιμοσίδη και Αηδόνη.


H επίθεση στον Α. Λοβέρδο by fotnak


Σκληρή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλοντας σε ανακοίνωσή του ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ και το κόμμα του είναι πίσω όσα συνέβησαν σε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στους Αγίους Αναργύρους.

Έδρασαν οι δήθεν "γνωστοί - άγνωστοι", επισημαίνει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει: "Με νοοτροπία τραμπούκων, και μετερχόμενοι πρακτικές αντισυγκεντρώσεων της δεκαετίας του ’60, αυτοί οι δήθεν δημοκράτες, δήθεν προοδευτικοί και δήθεν αριστεροί, με προκλήσεις απίστευτες και με χρήση βίας, που οδήγησε ακόμη και σε τραυματισμούς συνανθρώπων μας, επιχείρησαν να παραστήσουν τους δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες»".
Επιπλέον τονίζει ότι τώρα οι μάσκες έπεσαν και οι δήθεν «γνωστοί - άγνωστοι» έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτική ταυτότητα. Συγκεκριμένα καταγγέλει ότι πρόκειται για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχό στο δήμο Αγ. Αναργύρων, Π. Τερζόγλου.

"Ο κ. Τσίπρας και ο Συνασπισμός του οποίου ηγείται, είναι συνυπεύθυνοι σε αυτήν την πολιτική χυδαιότητα που εκφράζεται ακόμη και με πρωτόγνωρη βία και θα παραμένουν έκθετοι, έως ότου καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις πρακτικές που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με αυτές ενός δημοκρατικού κόμματος. Ο κ. Τσίπρας οφείλει πλέον να αντιληφθεί ότι, πρακτικές που υπέστη η δημοκρατική παράταξη και η αριστερά στο παρελθόν, δεν οδηγούν παρά στην βία, την ανομία, πλήττουν την δημοκρατία, το δημόσιο συμφέρον και τα δημοκρατικά δικαιώματα κάθε πολίτη", καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

http://news247.gr/ellada/politiki/epithesh_ayga_andreas_loverdos.834375.html

Επίθεση σε νομπελίστα, στο Πανεπιστήμιο Πάτρας.


Επίθεση δέχτηκε ο βραβευμένος με Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας καθηγητής

James D. Watson, την ώρα που μιλούσε στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Ομάδα περίπου είκοσι αντιεξουσιαστών εισέβαλε στο χώρο, αναρτώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρατσιστικές θέσεις, που έχει διατυπώσει, σύμφωνα με τις οποίες οι μαύροι άνθρωποι είναι λιγότερο ευφυείς από τους λευκούς. Ενας νεαρός προσπάθησε να επιτεθεί στον καθηγητή, ενώ στην προσπάθειά τους να τον εμποδίσουν δυο.........
καθηγητές του πανεπιστημίου τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το επεισόδιο έληξε λίγο αργότερα, μετά την αποχώρηση των αντεξουσιαστών, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από τους παρευρισκόμενους. Μάλιστα στο χώρο κατέφθασε κλιμάκιο της Ασφάλειας Πάτρας, μετά από πρόσκληση του πρύτανη Γ. Παναγιωτάκη.


Επεισόδιο με νομπελίστα στην Πάτρα by aggelosandreou


Χθες ο James D. Watson, που έλαβε το Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας το 1962, για την ανακάλυψη της Διπλής Έλικας DNA, αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και του επιδόθηκε το μετάλλιο του Πανεπιστημίου, από τον Πρύτανη του Ιδρύματος.
Απο το:http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/04/blog-post_5165.html



Ο Λεωνιδας (αδερφος μπουμπουκου) ....οι "300",ο Πεταλωτης και ο Πολωνος!!!

Ακουστε την εκπομπη της Πεμπτης 14 Απριλιου!


"Κατεβαστε' την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/14568032-6c8

Μαλακες εχουμε πολεμο.


απο την Μελιτα Καραλη / http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG819

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. διότι λένε το κράτος χρησιμοποιεί τα σώματα ασφαλείας σαν προστατευτικό δίχτυ στις πολιτικές της. Το κράτος δεν δίνει δεκάρα για τις συνθήκες εργασίας μας, λένε. Οι μπάτσοι μηνύουν λοιπόν το κράτος.


ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ για να αντιμετωπίσει το κίνημα «Δεν πληρώνω» βγάζει στην κυκλοφορία νέους ελεγκτές του κουτιού -με γαμάτα λάπτοπ και t-shirt- ώστε να τσακώνει τους νεόπτωχους λαθρεπιβάτες. Ε, προχθές στο Κερατσίνι ένας επιβάτης πυροβόλησε δύο φορές ελεγκτή του ΟΟΣΑ επειδή τον τσάκωσε χωρίς εισιτήριο. Και μια ομάδα 45 ατόμων μπήκε στην Τροχαία Κορίνθου και έκαψε αντίγραφα κλήσεων.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ τα νέα, πιο δίκαια διόδια και ψάχνει κατεπειγόντως λύση πριν τη μεγάλη έξοδο του Πάσχα. Προτού πυροδοτηθεί δηλαδή ακόμα ένα μεγάλο μπάχαλο με άγνωστο τέλος.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ στο Πέραμα, ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας αναποδογυρίστηκε από απεργούς διότι ένας εκ των αστυνομικών πήγε να τους κάνει τον καμπόσο.

ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ έξω από τις εργατικές πολυκατοικίες της Καισαριανής για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ με θέμα την ανεργία. Μια κομψή κυρία 80 χρονών με ένα μαύρο σκύλο που έμενε εκεί, μας ρώτησε τι γυρίζουμε. Μετά διαπίστωσε ότι αυτά τα χρόνια της θυμίζουν την Ελλάδα μετά τον πόλεμο.

«ΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!» της απαντήσαμε όλοι μαζί, αντανακλαστικά.

Η ΚΥΡΙΑ ΑΜΑΛΙΑ, πήρε μπαστούνι και σκύλο, και πήγε τις προάλλες να ζητήσει τον Υπουργό Υγείας. Τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας. Διότι δεν έχει χρήματα για τις θεραπείες της και όπως πάει σύντομα θα τυφλωθεί. «Αλλά δεν βγήκε κανείς…».

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ανθρώπινες συναλλαγές με το κράτος; τη ρώτησα. Γέλασε, άμα θέλω να περάσω καμιά μέρα από το σπίτι να με κεράσει γλυκό, είπε. Και μου έδειξε το μπαλκόνι της. Ήταν φρεσκοβαμμένο. Για την ακρίβεια το μόνο βαμμένο. Τέλειο και καθαρό, σαν τα μαλλιά της και τον μαλλιαρό σκύλο της.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗΣΩ. Τώρα με θύμωσε πιο πολύ. Για την κυρία Αμαλία το αύριο δεν είναι κάτι δεδομένο, έχει το τώρα και το χθες. Αλλά εμείς γιατί συνεχίζουμε να ζούμε όπως χθες όταν το χθες έχει πια πεθάνει;

Kαθηγητες και συνταγματολογοι κατα κυβερνησης προεδρου και μνημονιου.

Δειτε και περισσοτερο ....ακουστε, αποψεις εντελως διαφορετικες απο τις σερβιριζομενες!










Ο πρόεδρος της Τσεχίας "αρπάζει" πένα μπροστά στην κάμερα!

Οι εργάτες πήραν στο κυνήγι αστυνομικούς και αναποδογύρισαν το περιπολικό !



Πρωτα ειχαμε τον άγριο ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ σε εργαζόμενους και ανέργους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εφτά διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία.
Την επομενη (Τεταρτη) μπάτσοι με πολιτικά πήγαν στην γενική συνέλευση που έκαναν οι εργάτες από το Πέραμα (το βίντεο είναι από την ΝΕΤ) και με μια άκρως προκλητική παρουσία θέλησαν να ...

μάθουν πώς σκοπεύουν να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις τους.
Οι εργάτες εξαγριώθηκαν τους πήραν στο κυνήγι –«τους εκδίωξαν», οπως είπαν κομψά στο Mega- και αναποδογύρισαν το μπατσάδικο αυτοκίνητο τους!

Ολα τα λεφτα!....

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Yo!


Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου –γνωστή και ως «η ξινή Κοζανίτισσα»- θα εμφανιστεί την Πέμπτη το βράδυ στο μουσικό κανάλι MAD TV και θα συνομιλήσει με μαθητές γυμνασίων και λυκείων για το νέο Λύκειο αλλά και για τη νέα πολύκροτη σχέση της Έλλης Κοκκίνου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η κυρία Διαμαντοπούλου θα ανακοινώσει στους μαθητές την είσοδο του Hip Hop στα μαθήματα του νέου Λυκείου.

Το Hip Hop θα είναι υποχρεωτικό μάθημα –όπως και τα Θρησκευτικά- και θα διδάσκεται από Αμερικανούς ράπερ από το Χάρλεμ και τα γκέτο του Λος Άντζελες.

Παράλληλα, η κυρία Διαμαντοπούλου θα ανακοινώσει πως το υπουργείο Παιδείας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει ως υποχρεωτικά μαθήματα στο νέο Λύκειο το Graffiti, τη Δερματοστιξία –κοινώς «Τατουάζ»- και το Skateboard.

Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου που πλαισιώνουν την κυρία Διαμαντοπούλου ήταν επιλεγμένοι με ειδικά κριτήρια και το κοινό χαρακτηριστικό όλων τους είναι πως θα σπουδάσουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η εκπομπή της κυρίας Διαμαντοπούλου με τους μαθητές μαγνητοσκοπήθηκε στο Metropolis, επειδή η κυρία Διαμαντοπούλου λατρεύεται σαν ροκ είδωλο από το μαθητόκοσμο και –αν πήγαινε σε κάποιο σχολείο- υπήρχε ο κίνδυνος να της ξεσκίσουν τα ρούχα και ό,τι άλλο έχει.

Η κυρία Διαμαντοπούλου αρνήθηκε πως φοβάται να πάει στα σχολεία και υποστήριξε πως κάλεσε τους μαθητές στο Metropolis για να συνηθίζουν σιγά-σιγά στην ιδέα πως η μόνη δουλειά που θα μπορούν να κάνουν –μόλις τελειώσουν το σχολείο- είναι να πουλάνε CD και DVD στον δρόμο.

Κατά τη διάρκεια της μαγνητοσκόπησης της εκπομπής, έξω από το Metropolis, ομάδες μαθητών και καθηγητών συγκρούστηκαν με άνδρες των ΜΑΤ, επειδή δεν τους άφηναν να μπουν μέσα και να συμμετάσχουν στη συζήτηση αλλά και να παρακολουθήσουν την Άννα Διαμαντοπούλου να ραπάρει μαζί με τον Τάκι Τσαν και τον Εισβολέα.

Aπο το : http://pitsirikos.net/2011/04



Ο μηνας εχει 13!

Ακουστε την εκπομπη της Τεταρτης 13 Απριλιου!


"Κατεβαστε' την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/14559043-d39

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Δειτε ολοκληρο το ντοκυμαντερ του "Εξαντα":ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ.

Xωρις ρευμα (διακοπη της ΔΕΗ στα κεραιοσυστηματα στον Πρ.Ηλια) αλλα εκπομπη καναμε!

Ακουστε την εκπομπη της Τριτης 12 Απριλιου!
Εμεις καναμε κανονικα παροτι ειχαμε διακοπη στις κεραιες!

"Κατεβαστε' την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/14550382-94b

Η εκπομπη της Δευτερας!

Ακουστε την εκπομπη της Δευτερας 11 Απριλιου!

"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/14550303-ab1

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Το γεύμα «Τσάρου» - Πρετεντέρη στο Χίλτον.


Στο πανάκριβο ρεστοράν "Milos"του Χίλτον εφαγαν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Πρετεντέρης. Το ρεστοράν ειχαν ζώσει δεκάδες άνδρες της ασφάλειας του υπουργού Οικονομικών. Οι δύο άνδρες μιλουσαν χαμηλόφωνα αν και δίπλα τους τα τραπέζια έμειναν κενά. H πράσινη διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο!...Τη φωτογραφία δημοσιευσε το http://fimotro.blogspot.com/
Ο ΤΣΑΡΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΓΕΥΜΑ...
ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το γεύμα,πλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος πήρε την απόδειξη (προφανώς για να την χρεώσει στον προϋπολογισμό του υπουργείου του).
Πρετεντέρης και Παπακωνσταντίνου έφυγαν προς αντίθετη κατεύθυνση. Το γιατί, νομίζουμε ότι το καταλαβαίνετε πολύ καλά...

Σ.Σ. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι και οι δυο έψαχναν γύρω-γύρω για να δουν ποιος έβγαλε την φωτογραφία!...
http://fimotro.blogspot.com/

«Τα ΜΜΕ η (παρα)πληροφόρηση κι ο Πινόκιο».



Η ομιλία της κυρίας Αλεξάνδρας Κορωναίου, καθηγήτριας Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, για τα ΜΜΕ, τους δημοσιογράφους και τις απολύσεις στα ΜΜΕ. Πολύ ψύχραιμη ανάλυση για το συμβαίνει στα ΜΜΕ και τον τρόπο που παρουσιάζονται οι ειδήσεις – ειδικά τον τελευταίο χρόνο.



Η ομιλία είναι από την εσπερίδα «Τα ΜΜΕ η (παρα)πληροφόρηση κι ο Πινόκιο» που διοργανώθηκε στις 8/4 από την «Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Ανέργων στα ΜΜΕ» στην ΕΣΗΕΑ. Όλες τις ομιλίες -που είναι πολύ ενδιαφέρουσες – μπορείτε να τις παρακολουθήσετε εδω:
http://www.aformi.gr

Aναλυτικο ρεπορταζ και απο το "Κουτι της πανδωρας":
http://www.koutipandoras.gr/?p=5907


pantios from http://vimeo.com/user3051555 on Vimeo.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

"Περικοπές από κούνια" ... ή "ΔΝΤ για αρχάριους"...

Ρε φιλαράκι.. έχεις κάνα DVD Πρετεντέρη γιατί είμαι χαρμάνης;

http://antistachef.wordpress.com/

Πάμε καλά; 4 μέρες χωρίς να παίρνουμε τη δόση μας από κυβερνητική προπαγάνδα; Πως να αντέξει ο μέσος εθισμένος τηλεθεατής, ακροατής ή αναγνώστης χωρίς μια κουβέντα για το καλό μας ΔΝΤ, γιαι τον μάρτυρα πρωθυπουργό μας που σώζει την πατρίς, για τον υπουργό οικονομικών που δεν θα πάρει νέα μέτρα απόψε; Έστω έναν Πάγκαλο να βρίζει τον Τσίπρα και τους Δημόσιους υπάλληλους ή έναν Πρετεντέρη να βρίζει απεργούς. Κάτι βρε αδερφέ γιατί είμαστε χαρμάνηδες. Μόνο το site του ΔΝΤ μας έχει απομείνει αλλά αυτοί τα λένε κυριλέ και είναι βαρετό σαν μεθαδόνη. Δεν γίνεται άλλο! Ή να επιστρατευτούν οι άπεργοί, ή να εξαιρεθούν από την απεργία όσοι πληρώνονται άνω των πολλών χιλιάδων ευρώ τον μήνα και συνεπώς αντιλαμβάνονται την ανάγκη να κάνουν θυσίες οι υπόλοιποι.





Καλλιο αργα!... η εκπομπη προ απεργιας!!!

Ακουστε την εκπομπη της Τεταρτης 06 Απριλιου!


"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/14536219-90e

H Aντιγόνη της Ελληνικής Χρεοκοπίας.


http://www.mediasoup.gr/node/29852

Η Αντιγόνη Λουδιάδη δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με την Αντιγόνη του αρχαίου Θηβαϊκού τραγικού κύκλου που αυτοκτονεί αγωνιζόμενη για ένα πνεύμα ελεύθερο ελληνικό.

Η Αντιγόνη Λουδιάδη είναι το ελληνικό πρόσωπο κλειδί της Goldman Sachs, η οποία το 2001 (όντας 35 χρονών και με όνομα μεταλαγμένο σε Addy), επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, κανόνισε μια περίπλοκη συμφωνία swap (ανταλλαγής χρέους) που βοήθησε την Ελλάδα να κρύψει το μέγεθος του χρέους της για να μπει “θριαμβευτικά” στην ευρωζώνη.

Η Αντιγόνη Λουδιάδη κατέχει σήμερα τη θέση της διευθύνοντος συμβούλου της Rothesay Life, μιας ασφαλιστικής εταιρείας που ανήκει στον όμιλο της Goldman Sachs στο Λονδίνο. Κερδίζει 12 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, δηλώνει εργασιομανής και φανατική καπνίστρια, κάνει όμως και τακτικά γιόγκα. Προκαλεί τρόμο στους υφισταμένους της και, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ένας πρώην συνεργάτης της, όταν περνούσε στους διαδρόμους της Goldman Sachs οι περισσότεροι εργαζόμενοι έκαναν ότι μιλούσαν στο τηλέφωνο για να μην τους μιλήσει και να αποφύγουν έτσι μια πιθανή κατσάδα.

Με άλλα λόγια, η Αντιγόνη Λουδιάδη (η οποία ευτυχώς έχει βρετανική υπηκοότητα και δυστυχώς δεν γνωρίζει ποιά ήταν η θηβαϊκή Αντιγόνη) είναι εκείνο το πρόσωπο το οποίο υποθήκευσε το οικονομικό μέλλον της Ευρωζώνης και της Ελλάδας. Μαζί με το στενό της συνεργάτη Χάρη Ηλιάδη, οργάνωσε το επίμαχο swap του 1 δισ. δολαρίων το οποίο βοήθησε την Αθήνα να κρύψει το έλλειμμά της από τις Βρυξέλλες.

Αν ποτέ συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για την “χρεοκοπία” της Ελλάδας είναι από τα πρώτα πρόσωπα που πρέπει να κληθούν να καταθέσουν για τις μυστικές συμφωνίες της Goldman Sachs με το ΠΑΣΟΚ.

Η Αντιγόνη Λουδιάδη και ο Χάρης Ηλιάδης, μέχρι τότε θα έπρεπε να φυλακιστούν στις ελληνικές φυλακές του Κορυδαλλού, στο ελεύθερο κελί του Γιώργου Κοσκωτά. Τα ομοιώματά τους άραγε θα στηθούν έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για να πετροβολούνται από τους περαστικούς και να προσκυνούνται από την Τρόικα;

Ποταμός ο ελληνικός ο λόγος του Μίκη Θεοδωράκη το πρωί στον ANT1.
“Tα κανάλια αρνούνται να με φιλοξενήσουν. Δεν μου ζητείται η γνώμη.»





Aλλο η αποδοκιμασία και άλλο η βία.Tου Χρ.Γιανναρα.


http://yannaras.gr/2011/04

Γιατί είναι «άσκηση βίας» να «γιαουρτώνουν» οι πολίτες έναν πολιτικό που προκαλεί κατ’ εξακολούθησιν τη νοημοσύνη και ευαισθησία τους, την αξιοπρέπειά τους;

Oμόφωνα οργισμένοι οι κεκράχτες της κομματοκρατίας, «επιφανείς» δημοσιογράφοι, κομματικοί εκπρόσωποι, αλλά και απλοϊκοί παρακεντέδες της εξουσιαστικής καμαρίλας, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους: Aυτοδικία, ανόσια βία το «γιαούρτωμα».

Aλλά γιατί; Προκαλεί σωματική κάκωση, αποβλέπει σε τραυματισμό, σε βλάβη της σωματικής ακεραιότητας; Γιαούρτι εκσφενδονίζουν οι πολίτες στον πολιτικό που τους προκαλεί, όχι πέτρες, ούτε καρέκλες. Eίναι άλλο πράγμα η αποδοκιμασία και άλλο η άσκηση σωματικής βίας. Kαι μάλιστα θα χαρακτήριζε κανείς το «γιαούρτωμα» μάλλον από τις επιεικέστερες, τις πιο «εξευγενισμένες» μορφές αποδοκιμασίας. Aρχετυπική έκφραση περιφρόνησης, αποστροφής και σιχασιάς είναι το φτύσιμο – ατιμωτική αποδοκιμασία. Πιο οργισμένη, οι σάπιες ντομάτες ή τα κλούβια (δύσοσμα) αυγά. Hπιότερη μορφή, το σφύριγμα, το γιουχάισμα.

H δεδομένη, σαφέστατη διαφορά της αποδοκιμασίας από την άσκηση βίας καταδείχνει και πόσο υγιές πολιτικό σύμπτωμα είναι, προπάντων σε πολιτεύματα εκφαυλισμένα, το «γιαούρτωμα». Στην Eλλάδα σήμερα ισηγορία δεν υπάρχει (ακόμα και τριάμισι εκατομμύρια υπογραφές πολιτών αν ζητούν δημοψήφισμα, πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων) – ο λόγος του πολίτη δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να γίνει ακουστός. H ψήφος του, υπονομευμένη και αυτή από το μαγείρεμα των εκλογικών νόμων, την απογόμωση της αποχής, τη διαφημιστική πλύση εγκεφάλων, είναι αδύνατο να αντιπαλέψει την αυθαιρεσία.

H κομματοκρατία δεν απαγορεύει την πληροφόρηση του πολίτη, απλώς την εξουδετερώνει, όπως οι πυροτεχνουργοί τη βόμβα. O πολίτης πληροφορείται κάτι από την εγκληματική καταλήστευση του δημόσιου χρήματος, ίσως και ονόματα πολιτικών και κομματανθρώπων που ενέχονται στην κλοπή ακόμα και των χρημάτων των αναγκαίων για την εθνική άμυνα ή για τη δημόσια υγεία. Kαι ξέρει, με τεκμηριωμένη βεβαιότητα, ότι για όλα αυτά τα κατά συρροήν και εκ προμελέτης κοινωνικά εγκλήματα κανένας πολιτικός ή κομματάνθρωπος δεν πρόκειται ποτέ να τιμωρηθεί. Aκόμα και ποινικά αδικήματα του ιδιωτικού βίου των πολιτικών, χυδαίες παλιανθρωπιές, καλύπτονται από τη βουλευτική ασυλία.

Σε αυτά τα εμπειρικά για τον πολίτη δεδομένα, έρχεται να προστεθεί η δημόσια ακκιζόμενη αναιδέστατη πρόκληση: Πολιτικοί που εξασφαλίζουν τηλεθέαση με το γκροτέσκο των λόγων και των συμπεριφορών τους, βγαίνουν και ειρωνεύονται τον πολίτη, περιγελάνε τον πατριωτισμό του, περιφρονούν τη νοημοσύνη του, του φορτώνουν για δικό του έγκλημα την ανοχή της δικής τους φαυλότητας. Διόρισαν τα κόμματα την πελατεία τους, απειράριθμους διακινητές των συμφερόντων τους, πλημμύρισαν τον δημόσιο τομέα αργόσχολους χρυσοπληρωμένους κηφήνες, συνδικαλισμένη απληστία, τυραννίδα του κοινωνικού σώματος. Mπούκωσαν με ψηφοθηρικές επιδοτήσεις τάξεις και επαγγέλματα, εξαγόρασαν με τις κοινοτικές (για έργα υποδομής και σύγκλιση των οικονομιών) επιδοτήσεις εργολάβους ακαταμάχητης ασυδοσίας χάρη στα Mέσα Mαζικής Eνημέρωσης που ιδιοκατέχουν.
Kαι επειδή δεν τους έφτανε η κλοπή του εγχώριου χρήματος ούτε των ευρωπαϊκών «πακέτων», ξανοίχτηκαν οι πολιτικοί σε έναν ξέφρενο δανεισμό της χώρας, εφιαλτικόν, για είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια. Mόνο για να συνεχίζεται η αδίστακτη κομματική κραιπάλη. Ως την τελευταία στιγμή, ξεγέλαγαν την E. E. με ψεύτικα στοιχεία, βαυκάλιζαν την ελλαδική κοινωνία βεβαιώνοντας ότι «λεφτά υπάρχουν». Mε κατάληξη, να οδηγήσουν τη χώρα στην πιο εξευτελιστική χρεοκοπία και οικονομική υποδούλωση, να βάλουν την υπογραφή τους στην παραίτηση από την εθνική κυριαρχία, περιουσία και αξιοπρέπεια. Σε τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια ιστορικής παρουσίας, το ελληνικό όνομα μάλλον δεν γνώρισε τέτοιον διεθνή εξευτελισμό.

Aνεξέλεγκτοι, ατιμώρητοι, κυβερνάνε ακόμα σήμερα τη χώρα οι αυτουργοί του εγκλήματος. Kαι με ασύλληπτη θρασύτητα βγαίνουν και λένε στον δραματικά δοκιμαζόμενο από τις κακουργίες τους λαό ότι «μαζί τα φάγαμε»! Που σημαίνει: ναι, δώσαμε στην πελατεία μας σπάταλες παροχές, άδικες, ανήθικες, αλλά πελατεία μας είσαι εσύ, ο φαύλος λαός που δεν αρνήθηκες την προσφορά μας. Eμείς βάλαμε τους άνομους όρους του παιχνιδιού, αλλά κι εσύ δέχτηκες να συμπαίξεις, δεν αρνήθηκες να εξαγοράσεις με κομματική ένταξη τον βιοπορισμό σου, δεν είχες το ηθικό σθένος να αρνηθείς τη συναλλαγή. Λοιπόν, «μαζί τα φάγαμε».

Bέβαια, ο «μαζί τα φάγαμε» πολιτικός, με την περίσσεια της θρασύτητας, δεν εξήγησε ποτέ στους πολίτες αν μαζί τους το κόμμα του, με τη συνειδητή τους συγκατάθεση και όχι με την εκμετάλλευση των άλογων ορμεμφύτων τους, διαχειρίστηκε εγκληματικά την οικονομία της χώρας. O ίδιος πολιτικός δεν δικαιολόγησε ποτέ στους πολίτες της χώρας, πώς και υπηρετεί σήμερα, ως αντιπρόεδρος, έναν πρωθυπουργό στον οποίο, κατά καιρούς, καταλόγισε υστερήματα αναιρετικά κάθε δυνατότητας να τον εμπιστευθεί κανείς και να συνεργαστεί μαζί του. Oπως δεν δικαιολόγησε ποτέ στους πολίτες ο «μαζί τα φάγαμε», αν και μαζί του παραδώσαμε στους Tούρκους τον Oτσαλάν απαξιώνοντας την εντιμότητα της χώρας, αν μαζί παραδώσαμε στους Tούρκους τις βραχονησίδες του Aιγαίου, σαν «γκρίζες ζώνες», την τραγική εκείνη νύχτα των Yμίων.

Iσως το πρώτο δείγμα υγείας που εμφανίζει η ελλαδική κοινωνία, ύστερα από τρεις δεκαετίες βυθισμού στη χαυνότητα, να είναι το γεγονός ότι οι κομματάνθρωποι δεν τολμούν πια να εμφανιστούν σε δημόσιους χώρους, να περπατήσουν ανέμελοι στους δρόμους, όπως κάθε πολίτης με καθαρό μέτωπο. Ξέρουν ότι τους παραμονεύει παντού η αποδοκιμασία. Θα είναι δείγμα υπανάπτυξης οποιαδήποτε μορφή άσκησης βίας. Eίναι, όμως, παρήγορο δείγμα κοινωνικής υγείας η κοινή αποδοκιμασία. Tων αποδεδειγμένα τυράννων μας. Που ιταμότατα μας προκαλούν.



Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Απιστευτο δραμα στην Ελατεια Φθιωτιδος!


Η πρώτη πράξη του δράματος παίχτηκε πριν 15 χρόνια!

Τα δύο τροχαία, η αυτοκτονία και η σορός που έγινε “μπαλάκι.
Πριν από 15 χρόνια ένας νεαρός από την Ελάτεια Φθιώτιδας παρέσυρε και τραυμάτισε πολύ σοβαρά με το αυτοκίνητό του ένα παιδί.


Το παιδί νοσηλεύτηκε για αρκετό καιρό και ετυχώς κατάφερε να ζήσει. 
 
Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας 56χρονος πατέρας από το ίδιο χωριό, παρέσυρε με το αυτοκίνητό του ένα 6χρονο παιδί, που έπαιζε στο δρόμο μπροστά στο πρατήριο του παππού του.

Το 6χρονο αγοράκι έδωσε 48ωρη μάχη στο νοσοκομείο Παίδων, αλλά δεν τα κατάφερε. 
 
Χτες, ο 28χρονος γιός του 56χρονου άντρα που τραυμάτισε θανάσιμα το αγοράκι αυτοκτόνησε στο δωμάτιό του στην Ελάτεια. Τα δυο αυτά τροχαία και η τραγική αυτή αυτκτονία όμως, συνθέτουν το παζλ μιας απίστευτης ιστορίας , ενός τραγικού παιγνίδιου που η μοίρα έπαιξε σε δυο οικογένειες.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, το αγοράκι που σκοτώθηκε είναι ο γιος του άντρα που πριν 15χρονια είχε τραυματίσει το παιδί που είχε καταφέρει να επιζήσει.

Το τραυματισμένο παιδί ήταν γιος του 56χρονου που τραυμάτισε θανάσιμα την προηγούμενη εβδομάδα το 6χρονο παιδί! Ήταν, δηλαδή, ο αδελφός του 28χρονου που αυτοκτόνησε... 
 
Ολόκληρη η κοινωνία της Ελατείας είναι τώρα συγκλονισμένη με το δράμα των δύο οικογενειών που ακόμα δεν έχει ακόμα τελειώσει. 
 


Οι συγγενείς του 28χρονου που φέρεται να αυτοκτόνησε απευθύνθηκαν κατ' αρχήν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Λαμίας, η οποία απάντησε ότι αδυνατεί να αναλάβει το περιστατικό. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, μετά την Λαμία οι συγγενείς και η αστυνομία απευθύνθηκαν στην Λάρισα, αλλά ούτε και εκεί μπορούσαν να δεχθούν τη σορό του παιδιού, επειδή όπως απάντησαν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στους ψυκτικούς θαλάμους. 
 


Τελικά η σορός μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική στην Αθήνα, και ενώ όπως φαινόταν θα γινόταν εκεί η νεκροψία-νεκροτομή, παρενέβη η ιατροδικαστική υπηρεσία Λαμίας και ζήτησε να μην γίνει εκεί, αλλά να επιστραφεί η σωρός στη Λαμία. 


Το θέμα έφτασε μάλιστα μέχρι τον Τομεάρχη Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο, αλλά και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=115837

Ανείπωτος ο πόνος στην Ελάτεια. Εμπόδια στην νεκροψία και την κηδεία.
Ατελείωτος ο Γολγοθάς της οικογένειας από την Ελάτεια Φθιώτιδας που χθες βρήκε τον γιο της νεκρό στο δωμάτιό του μέσα σε μια λίμνη αίματος καθώς όπως όλα δείχνουν ο 30χρονος είχε αυτοπυροβοληθεί. Δυστυχώς από την ώρα εκείνη η ταλαιπωρία της οικογένειας δεν έχει τελειωμό καθώς μετά από ώρες η σωρός του παιδιού κατέληξε για νεκροψία νεκροτομή στην Αθήνα καθώς στην Λαμία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και η ιατροδικαστική υπηρεσία ουσιαστικά υπολειτουργεί.


Η οικογένεια ζήτησε την βοήθεια δημοσιογράφων ακόμη και βουλευτών για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της ιατροδικαστικής εξέτασης και να βάλει τέλος στο θρίλερ με την άμεση ταφή του παιδιού ωστόσο η κωλυσιεργία των υπηρεσιών πιθανότατα θα καθυστερήσει την διαδικασία μέχρι και την Δευτέρα, δοκιμάζοντας ακόμη περισσότερο τις αντοχές της πολύπαθης οικογένειας. Από την άλλη, εμπόδια στην διαδικασία ταφής φαίνεται πως μπαίνουν και από την πλευρά της εκκλησίας με τους ιερείς της περιοχής να αρνούνται να τελέσουν την κηδεία του νέου. Ζητήθηκε μάλιστα η παρέμβαση του μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου για να ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο. Και η συνέχεια αναμένεται.. με τους συντετριμμένους γονείς να περιμένουν βοήθεια από τον υπουργό Χ.Καστανίδη για το θέμα της νεκροψίας και από τον επίσκοπο της Φθιώτιδας για την ταφή του σπλάχνου τους.
http://lamiastar.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8412:-30-&catid=53:2010-03-15-14-07-36&Itemid=82







 

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους.


http://www.gopetition.com/petition/43171.html

Πάνω από 200 διεθνείς προσωπικότητες (μεταξύ των οποίων οι Νόαμ Τσόμσκι, Τάρικ Αλί, ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου Ερίκ Τουσέν, ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Κ. Λαπαβίτσας, η χιλιανή κοινωνιολόγος Μάρτα Χάρνεκερ, ο καναδός οικονομολόγος Μ. Λίμποβιτς και επαγγελματίες απ’ όλους τους χώρους) ζητάνε τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου. Δηλαδή «να έλθουν στο φως οι όροι υπό τους οποίους έχουν συναφθεί τα δάνεια που έχει επωμιστεί η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων, με επαχθή αντικοινωνικά και αντεργατικά μέτρα, μέσω των αλλεπάλληλων Μνημονίων που υπογράφει η κυβέρνηση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ».



«Ο σκοπός της ΕΛΕ θα είναι η εξακρίβωση των αιτίων του δημόσιου χρέους, των όρων με τους οποίους έχει συναφθεί, καθώς και της χρήσης των δανείων. Στη βάση των συμπερασμάτων της η ΕΛΕ θα διαμορφώσει κατάλληλες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που θα αποδειχθεί παράνομο, μη νομιμοποιημένο, ή απεχθές».


«Η επιδίωξη της ΕΛΕ θα είναι να συνδράμει την Ελλάδα ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το βάρος του χρέους. Η ΕΛΕ θα επιχειρήσει επίσης να διαπιστώσει ευθύνες για τις προβληματικές συμβάσεις χρέους».


«Το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος βρίσκονται στην καρδιά της κρίσης της Ευρωζώνης. Η παγκόσμια κρίση που ξεκίνησε το 2007 πήρε τη μορφή κρίσης χρέους της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τον τελευταίο προϋπολογισμό, το ελληνικό δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί από 299 δις ευρώ (ή 127% του ΑΕΠ) το 2009 σε 362 δις ευρώ (ή 159% του ΑΕΠ) το 2011…»


«Βουλευτές, πολιτικοί, συνδικαλιστές, οικονομολόγοι, συνταγματολόγοι, νομικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αγωνιστές των κινημάτων ενάντια στην ακρίβεια, του κινήματος των διοδίων, εκπρόσωποι επιτροπών γειτονιάς, αγωνιστές του αγροτικού κινήματος» συμμετέχουν επίσης και ζητούν τις υπογραφές μας.

Υπογραφές για την δημιουργία διεθνούς και ανεξάρτητης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου εδώ:
http://www.gopetition.com/petition/43171.html

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Μέσα Μαζικής Ένδειας.


Απο το : http://tvxs.gr

Ραγδαίες, αναμφίβολα δυσμενείς, εξελίξεις σημειώνονται στο εργασιακό τοπίο των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ακολουθούν με απλά μαθηματικά την υπογραφή του Μνημονίου; Αποτελούν σύμπτωμα της απαξίωσης από συγκεντρωμένα φαινόμενα διαπλοκής; Σε ποιο βαθμό συνδέονται με τις διεθνείς εξελίξεις που ωθούνται από την ανάπτυξη της τεχνολογίας; Σε κάθε περίπτωση λειτουργούν ως θρυαλλίδα περαιτέρω σοβαρών επιπτώσεων στην ποιότητα της πληροφόρησης.


Κύμα απολύσεων
Συνδικαλιστικά στελέχη κάνουν λόγο για πολλαπλασιασμό των απολύσεων εργαζομένων στα ΜΜΕ τους τελευταίους 2 μήνες (βλ. ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, ΚΕΡΔΟΣ κ.ά.). Οι επισήμως καταγεγραμμένοι (από τη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ) άνεργοι δημοσιογράφοι, από 280 τον περσινό Απρίλιο, ανέρχονται σήμερα στους 380. Μαζί με αυτούς οι οποίοι δεν έχουν καταγραφεί, υπολογίζονται στους 600.

«Επικρατεί χάος με τα νούμερα. Μεγάλος αριθμός απολύσεων καλύπτεται, καθώς προκύπτει από εκβιαστικές πρακτικές με αποτέλεσμα απολύσεις να παρουσιάζονται σαν αποχωρήσεις», διευκρινίζει ο γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Αντώνης Νταβανέλος. Υπολογίζεται ότι χάθηκαν 677 θέσεις εργασίας (από 5.337 σε 4.660) σε διάστημα ενός έτους.

Ανάμεσα στους άνεργους των ΜΜΕ βρίσκονταν ήδη πάλαι ποτέ εργαζόμενοι στην εφημερίδα Απογευματινή (70 απολυμένοι χωρίς αποζημίωση και επίδομα ανεργίας) ή συμβασιούχοι της ΕΡΤ. Τα τελευταία 24ωρα προστέθηκαν και απασχολούμενοι από τον κλάδο των περιοδικών οι οποίοι μάλιστα υπέστησαν «τραμπούκικες» πρακτικές από τους εργοδότες τους σε περιπτώσεις όπως αυτή της IMACO.

Κατά την προαναγγελία των δύο 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου, η ΕΣΗΕΑ τάσσεται «ενάντια στην εργοδοτική και την κυβερνητική πολιτική, που επιδιώκει την πλήρη απορρύθμιση της εργασίας στο χώρο των ΜΜΕ». Θεωρεί άλλωστε «απόδειξη της πολιτικής αυτής» και την «απροθυμία της Κυβέρνησης και των εργοδοτών να ρυθμιστεί το θέμα για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων στο διαδίκτυο υπαναχωρώντας και αποσύροντας τη σχετική διάταξη από τον ασφαλιστικό νόμο».

Τα οικονομικά των ΜΜΕ
«Οι εργοδότες δηλώνουν ζημιές, όμως, στην περίοδο της κερδοφορίας οι εργαζόμενοι δεν μοιράστηκαν τα οφέλη. Συνεπώς, είναι παράλογο αυτό το επιχείρημα, το οποίο οδηγεί σε βαθύτερη κρίση», σημειώνει ο κ. Νταβανέλος, θεωρώντας πως τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ «ενδιέφερε το κέρδος και όχι η ανάπτυξη του κλάδου ή η ενημέρωση».

Πέρα από τα αναμφισβήτητα λάθη του παρελθόντος, η σημερινή εικόνα είναι δραματική. Τα οικονομικά μεγέθη 6 εισηγμένων ομίλων ΜΜΕ, όπως αυτά καταγράφονται στις εκθέσεις των οικονομικών τους χρήσεων για το 2010, καταδεικνύουν υποχρεώσεις της τάξης των 756 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά.

Σημειώνεται ότι στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις δεν εντάσσεται η περίπτωση του Alter. Από το Χρηματιστήριο Αθηνών αποχώρησαν το 2010 οι εκδόσεις Λυμπέρη και η ΙΜΑΚΟ. «Φέτος, ίσως και του χρόνου, τα συνολικά έσοδα του κλάδου των Μέσων Ενημέρωσης θα μειωθούν στο 1/3 των εσόδων του 2007», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό δελτίο του σταθμού, προαναγγέλλοντας περαιτέρω απώλεια θέσεων εργασίας όπως και «λουκέτα» επιχειρήσεων.

H διεθνής τάση και η Ελλάδα
«Στο δυτικό κόσμο η τεχνολογία είναι εκείνη που καθορίζει την εξέλιξη των Μέσων Ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ολόκληρη η βιομηχανία προσαρμόζει την παραγωγή της σε εφαρμογές για υπολογιστές - ταμπλέτες. Στην Ελλάδα, ωστόσο, τα Media δεν κατρακυλούν γι’ αυτό το λόγο», τονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουφόπουλος, εξηγώντας:

Τα ελληνικά ΜΜΕ κλείνουν λόγω δομικών προβλημάτων. Είναι άρρωστα. Είναι ΔΕΚΟ. Δηλαδή, εξαρτώνται κατά πολύ από το δημόσιο τομέα. Έχουν εκδότες που δραστηριοποιούνται παράλληλα σε άλλους χώρους χρησιμοποιώντας τα Media ως ασπίδα προστασίας και ταυτόχρονα έχουν δημοσιογράφους οι οποίοι δεν παράγουν. Ένα κομμάτι από αυτούς κατέχει πολλές θέσεις στο Δημόσιο και έχει συνηθίσει σε ένα πολύ διαφορετικό μοντέλο παραγωγής το οποίο δεν προάγει την έρευνα. Με άλλα, λόγια, αν ορισμένες εφημερίδες -για παράδειγμα- στη Μεγάλη Βρετανία κλείνουν για λόγους που σχετίζονται με την εξέλιξη της τεχνολογίας, τα Media στην Ελλάδα καταρρέουν επειδή είναι διαπλεκόμενα».

Υπενθυμίζεται εδώ η εκτίμηση την οποία έχει διατυπώσει στο tvxs.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διευθυντής σύνταξης στο Βήμα Βασίλης Μουλόπουλος: «Η κρίση τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο προϋπήρξε της οικονομικής κρίσης, απλώς όταν συναντήθηκαν η «φούσκα» έσκασε. Κατά τη γνώμη μου οφείλεται στην απαξίωση του προϊόντος η οποία σημειωνόταν τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς. Τα ΜΜΕ έπαψαν να είναι φορείς ενημέρωσης και ιδεών, δηλαδή αυτό που θα έπρεπε να είναι, και μετατράπηκαν σε φορείς συμφερόντων της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, αυτό δηλαδή που ονομάζουμε διαπλοκή. Αντί να πουλάνε ενημέρωση (η οποία εν μέρει είναι εμπόρευμα), πουλούσαν ιδεολογική και πολιτική χειραγώγηση, και αντί να αποτελούν πεδίο πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης, αναδείχθηκαν σε πεδίο διαπλοκής. Αυτή η απαξίωση άφησε τα ΜΜΕ χωρίς αγοραστές».

Κρίση νεοφιλελεύθερης συνταγής;
«Το κεντρικό δυστύχημα στις επιχειρήσεις Ενημέρωσης, όπως και ευρύτερα, είναι ότι εκείνοι που τις οδήγησαν στην κρίση (μαζί με τα γκόλντεν μπόις και τις διεφθαρμένες ορντινάτσές τους) είναι οι ίδιοι με όσους σήμερα αναλαμβάνουν την πολιτικής "διαχείρισή της", δηλαδή το γνωστό νεοφιλελεύθερο "μονόδρομο", και -όπως υπόσχονται- τη μελλοντική "σωτηρία μας"», δηλώνει από την πλευρά του ο Δημήτρης Τρίμης, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Όπως αναφέρει, «αυτό όμως που οι επιχειρηματίες ξεχνούν είναι ότι ο Τύπος και τα ΜΜΕ θα έπρεπε να είναι αδιάφθοροι οργανισμοί "εντάσεως αξιόπιστης πνευματικής και εξειδικευμένης τεχνικής εργασίας" οι οποίοι επιβιώνουν και αναπτύσσονται όσο η κοινωνία, όχι μόνο καταναλώνει (και ανέχεται) τα προϊόντα τους, αλλά και τα εμπιστεύεται -σε έναν ορισμένο βαθμό, φυσικά. Συνεπώς το σκληρό Μνημόνιο που οι περισσότεροι και ισχυρότεροι εργοδότες του Τύπου επιβάλλουν τρομοκρατικά αυτή την εποχή στους εργαζόμενούς τους, δεν θα κοστίσει "μόνο" πολλές χιλιάδες επιπλέον ανέργους, επισφαλείς και φτωχότερους εργαζόμενους, αλλά θα επιφέρει -ήδη συμβαίνει αυτό- ανεπανόρθωτες καταστροφές στην ουσιαστική εικόνα και στο νόημα των ΜΜΕ προς την κοινωνία. Δεν μπορεί κανείς να είναι αισιόδοξος».

Ο ίδιος θεωρεί πως «οι εργοδότες των ΜΜΕ, επέλεξαν να υποβαθμίσουν -για να μην πω: εξοντώσουν- υλικά και ηθικά τους περισσότερους εργαζόμενούς τους, να μεταβάλλουν τις επιχειρήσεις τους σε "ιδιωτικούς στρατούς" των συμφερόντων τους και να αλληλοτρώγονται για το μοίρασμα των "αναδυόμενων", μετά την καταστροφή, αγορών, δηλητηριάζοντας ιδεολογικά και ηθικά τους πολίτες, αγνοώντας συνειδητά όσα επί δεκαετίες πρόβαλλαν ως λόγους ύπαρξής τους: την κοινωνική τους αποστολή, το ρόλο τους για τη λειτουργία της δημοκρατίας, την αναζήτηση της αλήθειας, την ανεξαρτησία τους, τον πολιτισμό τους ...και κάθε τι άλλο ευγενές κατά καιρούς ισχυρίστηκαν». Σε αυτή τη λογική καλεί τους εργαζόμενους «δίχως καμιά συντεχνιακή αυταπάτη πλέον, με τα κουρασμένα και αντιφατικά μας σωματεία, ύστερα από "ιστορικούς συμβιβασμούς", πολλές ήττες και λάθη» να στείλουν «ενωμένοι και μυαλωμένοι ένα σήμα αλληλεγγύης προς τις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της χώρας».

Με μίνιμουμ στόχο τη ΣΣΕ
Η υπογραφή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας τίθεται στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων στα ΜΜΕ. Όπως αναφέρουν στελέχη των συνδικάτων, οι εργοδοτικοί παράγοντες έχουν αποφασίσει να μην υπογράψουν ΣΣΕ επιδιώκοντας όχι απλώς επιχειρησιακές αλλά ατομικές συμβάσεις εργασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ήδη, σε περιοχές όπως η Μακεδονία, συναντάται το φαινόμενο της εκ περιτροπής εργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, διατυπώνεται η άποψη από μεγάλη μερίδα των συνδικάτων για απεργία διαρκείας. «Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες είναι η υπογραφή ΣΣΕ», τονίζει ο Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος κάνει λόγο για «κρίσιμη κινητοποίηση με σκληρά χαρακτηριστικά», εκτιμώντας ότι «παρά τα προβλήματα των συνδικάτων, οι εργαζόμενοι δείχνουν ότι τη στηρίζουν». «Πιστεύω ότι θα έχει επιτυχία και θα ανοίξει το δρόμο για κλιμάκωση της προσπάθειας», συμπληρώνει.

Τα συνδικάτα ζητούν να υπογραφούν ικανοποιητικές συμβάσεις, να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών, να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις και να σταματήσουν οι απολύσεις, διαμηνύοντας ότι «η αποδόμηση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματός μας με την μορφή των μισθολογικών περικοπών, την επιβολή της ευέλικτης εργασίας, την επιχειρούμενη υποκατάσταση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις οδηγούν όχι μόνο στην εξαθλίωση των εργαζομένων αλλά και στην υποβάθμιση αυτού του ίδιου του δικαιώματος στην ενημέρωση».

*Aλλο ρεπορταζ για την απεργια σταΜ.Μ.Ε. εδω:
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=265787

DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ.Tο πρωτο ελευθερο ντοκυμαντερ για την οικονομικη κριση.



http://www.debtocracy.gr
Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης.
Την παραγωγή του DEBTOCRACY ανέλαβε η εταιρεία BitsnBytes. Το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.

*O Αρης Χατζηστεφάνου είναι δημιουργός της εκπομπής Infowar
(μεταδιδοταν μεχρι πριν λιγες μερες στο Ρ/Σ Σκάι ...ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!!!) ,και αρχισυντάκτης του Thepressproject.gr
http://thepressproject.gr/

**H Κατερίνα Κιτίδη είναι αρχισυντάκτρια του tvxs.gr και του τηλεοπτικού Infowar.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.H συνεντευξη του στον ΑNT1.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο δικός μας Μίκης, ο Μίκης όλης της ΕΛΛΑΔΑΣ. Όταν αποφασίζει να μιλήσει για την μαύρη κατάσταση στην χώρα μας, αποτέλεσμα των πολιτικών των τελευταίων 60 χρόνων, όπως λέει, τότε λέει αλήθειες που πονάνε.








“Η παρουσία της Τρόϊκας στην πατρίδα μας είναι παράνομη. Η απόφαση της κυβέρνησης για το Μνημόνιο άκυρη. Το δάνειο που πήραμε δεν πέρασε από τα 3/5 της Βουλής ούτε υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η εθνική μας παντοδυναμία καταλύθηκε μόνο με υπογραφή του κ. Παπακωνσταντίνου.


Άλλη τέτοια σύμβαση δεν έχει υπογραφεί. Θα αναγκαστούμε να βγάλουμε στο σφυρί τα εθνικά μας μνημεία Ακρόπολη, Επίδαυρο, Ολυμπία. 100 χιλ. δις εκτίμησαν την Ακρόπολη. Αύριο μπορεί να την πουλήσουν ακόμα και στους

Τούρκους και να δούμε την ημισέλινο να κυματίζει στην κορυφή της.

Όμως η εθνική κυριαρχία δεν παραδίδεται ούτε από τους 300 της Βουλής. Ούτε ακόμα ο ελληνικός λαός δεν έχει δικαίωμα να την παραδόσει. Το άρθρο 120 του Συντάγματος απαγορεύει τον σφεταιρισμό της λαϊκής κυριαρχίας. Έχει συντελεστεί πραξικόπημα, είναι παράνομοι. Ακόμα και η Χούντα αφαίρεσε μόνο ορισμένα άρθρα του Συντάγματος. Αυτοί ΟΛΑ. Από τις πράξεις αυτές ας κρίνουν οι έλληνες πολίτες ποιοί είναι οι προδότες.

Χρειάζεται επαναστατική κυβέρνηση, ειρηνική επανάσταση όλου του λαού για την κατάργηση αυτών των συμβάσεων. Το χρέος είναι ειδεχθές να κάνουμε ότι και ο Ισημερινός.

Να τιμωρηθούν όλοι όσοι λήστεψαν το δημόσιο και παραβίασαν τους νόμους του κράτους.

Από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα ο λαός τα έχασε. Έχει σοκαριστεί. Όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια έφεραν την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Οι νέοι δεν έχουν πάψει να ενδιαφέρονται. Έχουν πέσει σε λήθαργο.

Πρέπει να δημιουργηθεί ένα Παλλαϊκό Μέτωπο ενάντια στο πραξικόπημα που έγινε με γάντια και γραβάτες, για να καθαρίσουμε τα πράγματα από την κόπρο του Αυγείου.

Δεν είμαι μια προσωπικότητα. Είμαι ένας έλληνα πατριώτης. Ξεφτυλίζουν την πατρίδα μας. Μας λένε κοπρίτες, ανεύθυνους, ότι τα φάγαμε μαζί.

Συνομωτούν για να κλέψουν τον πλούτο της χώρας μας. Γιατί δεν φτιάχουν ΑΟΖ; Τολμούν και λένε ότι το Καστελόριζο ανήκει στην Μεσόγειο. Όχι είναι δικό μας!

Τι λένε οι έλληνες πιλότοι και τα πληρώματα του ναυτικού μας, όταν δεν μπορούν να πετάξουν πάνω από το Αιγαίο, ή όταν φτάνουν οι τούρκικες φρεγάτες στο Σούνιο;

Ο Στρατός και η Αστυνομία έχουν θέση μαζί μας στο Παλλαϊκό Μέτωπο.

Εγώ βγήκα στο κουρμπέτι γιατί προέχει η σωτηρία της χώρας μας.

Όταν είχαμε τους Γερμανούς, όταν είχαμε χούντα, ξέραμε ποιος ήταν ο εχθρός μας. Τώρα; Η κυβέρνηση είναι εκλεγμένη και δρα παράνομα και προδοτικά. Γιαυτό δεν έχω μόνο πάθος αλλά και αηδία για ότι συντελείται. Ίσως βιολογικά δεν έχω πολύ χρόνο. Δεν μπορώ να βλέπω να βρίζουν την χώρα μου. Κατεδαφίζουν την ιστορία, τον πολιτισμό, την ιστορία, τον λαό ολόκληρο. Πού είναι η κουλτούρα του 1960; Ο Χατζηδάκις; Πώς μπορώ να είμαι ήσυχος εγώ σε μια τέτοια κατάσταση.

Ντρέπομαι σαν κρητικός για την χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας, για την καταστροφή του Ιράκ, του Αφγανιστάν και τώρα της Λιβύης. Έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με αυτούς τους λαούς; Γιατί πρέπει να φεύγουν τα αεροπλάνα από την Σούδα, γιατί πρέπει το γαλλικό αεροπλανοφόρο να βρίσκεται στα νερά μας;

Απαιτώ από τον Γ. Παπανδρέου να κλείσει την βάση της Σούδας, όπως ο πατέρας του έκλεισε την βάση της Νέας Μάκρης τότε.

Καλώ τον λαό της Κρήτης να κλείσει την βάση της Σούδας. Το επιχείρημα ότι έτσι θα σώσουμε τους Λίβυους είναι σαθρό. Πάνε να πάρουν τα πετρέλαια της Λιβύης. Δεν σώζουν τους άμαχους, τους σκοτώνουν.

Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου δεν ψηφίστηκε. Είναι τυπικά ψηφισμένη, όχι ουσιαστικά. Είναι κυβέρνηση του 20%. Μαζί τα δύο μεγάλα κόμματα του 40%. Δεν έχει δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις για δυο τρεις γενιές. 2.000.000 ψηφοφόροι έφυγαν από την Νέα Δημοκρατία, 1.000.000 από το ΠΑΣΟΚ. Ποιοί λοιπόν κυβερνούν σήμερα; Όσοι φεύγουν σήμερα γίνονται ανεξάρτητοι.

Η αριστερά δεν έχει αναποκριθεί στις σημερινές ανάγκες. Πρέπει να εγκαταλείψει την βουλή γιατί δίνει με την παραμονή της, νομιμοφάνεια στην κυβέρνηση.

Έχουμε φτιάξει 200-300 Σπίθες. Είναι ακόμα πυρήνες. Στην γενική απεργία ξεκίνησαν 200 σπιθίτες από το Μινιόν και κατέληξαν 2000 στην Βουλή. Πού είναι τα κόμματα της αριστεράς να ενωθούμε και να δώσουμε λύσεις;

Έχω ένα σιδηρούν παραπέτασμα γύρω μου. Ας μου δώσουν μισή ώρα να μιλήσω σε μεγάλους σταθμούς να δείτε πως θα ακολουθήσει η νεολαία. Δεν με αφήνουν να μιλήσω, με έχουν φιμώσει. Στην ηλικία που είμαι αναγκάζομαι να πηγαίνω παντού.

Με την διακήρυξη της 1ης Δεκέμβρη είχαμε 370.000 χιλιάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο. ΘΕΛΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.

Αν έκανα κόμμα, θα το ονόμαζα ΠΑΤΡΙΔΑ. Θέλω να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Μόνο τους φασίστες και τους χουντικούς δεν θέλω.

Βρισκόμαστε σε ένα μαγγανοπήγαδο, ο λαός μοιάζει με μουλάρι που φορά παρωπίδες. Γυρίζουμε γύρω-γύρω. Δεν πρέπει λοιπόν να χρεωνόμαστε άλλο γιατί πληρώνουμε τόκους. Ξεκινήσαμε επί Καραμανλή με το 32% του ΑΕΠ, μετά το πήγαν στο 112%, στο 132% και τώρα ο Γιώργος το έφτασε στο 142%. Ποτέ δεν θα το ξεχρεώσουμε αν δεν κάνουμε επαναστατικές πράξεις. Μα χρωστούν οι τράπεζες. Δεν τους χρωστάμε. Μας χρωστά η Γερμανία. Χάριν των προδοτών που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια, δεν διεκδικήσαμε τις γερμανικές αποζημιώσεις. Είχαμε 1.000.000 νεκρούς. Δεν έχουμε εξωτερική πολιτική. Κυβέρνηση και βουλευτές δεν έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους.

Οι άνθρωποι δεν γεννιούνται ήρωες. Οι συνθήκες τους κάνουν ΗΡΩΕΣ. Οι κυβενώντες κυβερνούν με ξένα κόλυβα. Θα μετανιώσουν πικρά γι΄αυτό που κάνουν σήμερα.



Γιωργος με ανοιξιατικη, ζωγραφιστη, ομιλια σαν γαργαρο νερο!....κ.α. πολλα!!!

Ακουστε την εκπομπη της Τριτης 5 Απριλιου!


"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/14496898-edc

Χωρις Λογια!...

Τριάντα χρόνια μίζες.

του Σταύρου Θεοδωράκη / www.protagon.gr

Περιμένοντας και την τυπική ανακοίνωση του ονόματος του πολιτικού που βρέθηκε με 178 μαύρα εκατομμύρια στον λογαριασμό του, θέλω να σας πω μια ιστορία. Είμαστε στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ο αντιπρόσωπος μιας ξένης εταιρίας περνάει την πόρτα ενός υπουργικού γραφείου. Τον έχει καλέσει ο υπουργός αλλά τελικά θα δει την γυναίκα του και δύο συμβούλους του. Ο ένας σε ρόλο μεταφραστή καθότι τα αγγλικά της κυρίας είναι επιπέδου «χαι ντου γιου ντου». Μετά τις συστάσεις και τους καφέδες η κυρία υπουργού πάει κατευθείαν στο ψητό. «Εμείς πόσα θα πάρουμε;». Ο ξένος κάνει πως δεν καταλαβαίνει και παρακαλεί να του εξηγήσουν με περισσότερα λόγια τι εννοεί η κυρία. «Εμείς πρέπει να πάρουμε το 15%». Ο αντιπρόσωπος - που δεν ήταν και χθεσινός – χαμογελά αλλά δεν συμφωνεί. Εξηγεί ότι δεν πιστεύει ότι μπορεί να δοθεί μίζα πάνω από το 0.7%. Το νούμερο φαίνεται γελοίο στην κυρία υπουργού η οποία επαναλαμβάνει ότι δεν πέφτουν κάτω από 15%. Επικρατεί ένα μικρό χάος, κανείς δεν είναι σίγουρος για τι ποσά μιλάμε και λίγο πριν την τελική ρήξη, ο ξένος παίρνει ένα χαρτί και προσπαθεί να αποδείξει στην ομήγυρη ότι και το 0.7% δεν είναι καθόλου λίγο αλλά αντιστοιχεί σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια (δραχμές τότε).


Το χαρτί περνάει στα χέρια της κυρίας υπουργού η οποία αντί άλλης απάντησης σχεδιάζει ένα μεγαλοπρεπές 10% και επιστρέφει το χαρτί στον ξένο. Η κατάρρευση του ήταν ακαριαία. Μέχρι εκείνη τη στιγμή και όσο τα παζάρια ήταν προφορικά ο ξένος είχε μείνει με την εντύπωση ότι η κυρία υπουργός ζητούσε 1.5% και τώρα συνειδητοποιούσε ότι αυτή ζητούσε 15% και με τα ζόρια το είχε κατεβάσει στο 10%! Η συνάντηση διεκόπη με τον αντιπρόσωπο να μονολογεί ότι αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν. Λίγες μέρες μετά βέβαια, η εταιρία του, επανέκαμψε – με άλλον διαπραγματευτή – και η συμφωνία λέγεται ότι κλείστηκε στο 7% (δέκα φορές πάνω από κάθε άλλη μίζα που είχε δώσει ποτέ η εταιρία).

Κάπως έτσι οι διεθνείς «προμηθευτές» αποφάσισαν ότι είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες και κάπως έτσι η Ελλάδα γέμισε με υποβρύχια που γέρνουν, αεροπλάνα που δεν πετάνε (αν δεν μπουν πρόσθετα συστήματα), τάνκς που θέλουν νέα πυροβόλα. Και δεν ήταν μόνο ο στρατός βέβαια. Οι εκσυγχρονισμοί στις τηλεπικοινωνίες, στην ενέργεια, τα ναυπηγεία, τα υπουργεία, τις μεταφορές στοίχισαν στον ελληνικό λαό περισσότερα λεφτά από οποιοδήποτε άλλο σημείο του δυτικού κόσμου. Όσοι κλέψανε, κλέψανε πολύ σε αυτή τη χώρα. Μαζί με τους πολιτικούς έπρεπε να τραφεί και ένα κομματικό, επιχειρηματικό και εκδοτικό σύστημα με αντιπροσώπους, ενδιάμεσους και προστάτες. Και τώρα που είναι της μόδας στην Ευρώπη και στην Αμερική οι επιχειρήσεις «καθαρά χέρια», ανακαλύπτουμε συνομιλίες, έγγραφα ακόμη και χαρτιά ξενοδοχείων που μαρτυρούν αυτή την ληστρική βουλιμική συμπεριφορά. Σαράντα εκατομμύρια σε τέσσερις δόσεις ένας πράσινος υπουργός, 178 εκατομμύρια ένας γαλάζιος (για να αναφέρω τις αποκαλύψεις μόνο των τελευταίων 24ώρων). Οι πράσινοι τα πήραν τρώγοντας σε εστιατόριο ξενοδοχείου της Βιέννης (sic), οι γαλάζιοι τα πήραν κατευθείαν στο λογαριασμό τους (cool). Κανείς φόβος, μόνο θράσος. Και ίσως εδώ να έγκειται το πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια η καταλήστευση του κράτους έπαψε να είναι ντροπή, έγινε σχεδόν μαγκιά.

Ο Σόρος, η ελληνική "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ" και η αγωνία της εγχώριας οικονομικής ελίτ.

Aπο το : http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=5358

Για όλους και για όλα μίλησε χθες, στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ο επονομαζόμενος και «μάγος των αγορών», Τζορτζ Σόρος. Ο ουγγροαμερικανός εβραϊκής καταγωγής μεγαλοεπενδυτής, παρουσία του επιχειρηματικού και βιομηχανικού κατεστημένου της χώρας μίλησε για την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την παγκόσμια οικονομία, αλλά και τις αλυσιδωτές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή…


Η συνάντηση στο πρώην Μέγαρο Σταθάτου ήταν κλειστή στο κοινό, αφού οι συνδαιτυμόνες συγκροτούν κάτι σαν την ελληνική εκδοχή της λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες, που βλέπουν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας να έρχεται ολοένα και πλησιέστερα, αναμένεται να πάρουν πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, προκειμένου να συγκροτήσουν μία… κανονική λέσχη τύπου «Μπίλντερμπεργκ», όπου θα συντονίζουν τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες τους, αλλά και θα πιέζουν την πολιτική εξουσία προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων…

Ηχηρές παρουσίες
Τη χθεσινοβραδινή συνάντηση διοργάνωσε ο Στέλιος Ζαβός και ήταν όλοι εκεί για να ακούσουν τον γκουρού των διεθνών αγορών. Όλοι οι κορυφαίοι βιομήχανοι (Παπαλεξόπουλος, Στασινόπουλος, Μάνεσις, Μυτιληναίος, Κοβιδάλης), εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών (Καλιτζάτζης, Περιστέρης), αλλά και οι εφοπλιστές Τσάκος (παρίσταντο και ο πατέρας και ο γιος), Κονδύλης, Φραγκίστας και Παππάς. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, αλλά και άλλα επίλεκτα μέλη της οικονομικής άρχουσας τάξης (Μαρινόπουλος, Νανόπουλος). Από πολιτικούς, ήταν εκεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Στέφανος Μάνος, αλλά και ο αμερικανός πρεσβευτής, Ντάνιελ Σμιθ. Εις εκ των παρευρισκομένων, μάλιστα, υπογραμμίζει στην iefimerida.gr ότι ο «τσάρος» της οικονομίας ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, πεσμένος και πιεσμένος…

Τι είπε ο Τζορτζ Σόρος
Όπως προαναφέρθηκε, ο Τζορτζ Σόρος μίλησε για όλα. Εκτίμησε ότι «οι ευρωπαίοι συνέρχονται από το χαστούκι της κρίσης» και ανέλυσε τις αιτίες για τις οποίες κλονίζεται συνθέμελα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. «Στην κρίση εισήλθαν γιατί δεν προέβλεψαν εγκαίρως ότι έρχεται η κρίση, διότι έχουν ελλιπείς θεσμούς για την αντιμετώπιση των κρίσεων και έχουν και μέτριους ηγέτες. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην Ευρώπη, με ηγέτες τρίτης κατηγορίας», είπε ο μεγαλοεπενδυτής, αν και εκτίμησε ότι οι ευρωπαίοι «κατάλαβαν πλέον ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αν δεν πάρουν πολύ γρήγορες και συντεταγμένες αποφάσεις, η κατάσταση θα ξεφύγει».

Ο Τζορτζ Σόρος εμφανίστηκε λάβρος κατά της Γερμανίας και των πλούσιων χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, λέγοντας ότι «συμπεριφέρονται με μία αλαζονεία, που δείχνει άγνοια της ιστορίας και μη αντίληψη των προβλημάτων». Τάχθηκε αναφανδόν υπέρ των ασθενέστερων χωρών, παρότι παραδέχθηκε ότι έχουν κάνει λάθη που τις οδήγησαν στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό. « Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενιαία, όχι κλαμπ πλούσιων χωρών», κατέληξε.
«Θα σωθεί η Ελλάδα, αν…»

«Η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να σωθεί και θα τη σώσουν οι ευρωπαίοι. Αρκεί να δείξει η χώρα ότι μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να σωθεί. Η Ευρώπη θα είναι κοντά στην Ελλάδα, αρκεί να πείσει πραγματικά ότι μπορεί να αλλάξει. Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη θέλει να τη σώσει», απεφάνθη ο μεγαλοεπενδυτής, αποκαλύπτοντας, μάλιστα ότι η χώρα μας έχει και έναν απροσδόκητο σύμμαχο: τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα…

«Στην Αμερική κυριαρχεί ένα κλίμα πολύ υπέρ της Ελλάδας», είπε ο Σόρος, επικαλούμενος το πρόσφατο ταξίδι του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, στο Βερολίνο, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής, όπου πίεσε την Άνγκελα Μέρκελ να δώσει στην Ελλάδα την επιμήκυνση, τη μείωση του επιτοκίου, αλλά και τη δυνατότητα στο μηχανισμό να αγοράζει ομόλογα χωρών που δεν μπορούν να βγουν στην αγορά.

«Η Αμερική θέλει να στηρίξει την Ελλάδα, έχει πολλά χρόνια να στηρίξει τόσο την Ελλάδα, η διοίκηση Ομπάμα θέλει να σωθεί η Ελλάδα», είπε ο Τζορζ Σόρος. Μάλιστα, την ώρα που έλεγε τις παραπάνω φράσεις, κοίταξε με νόημα τον αμερικανό πρεσβευτή, ο οποίος μάλλον επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του με έναν διπλωματικό τρόπο: τη σιωπή του…

Όσον αφορά στην παγκόσμια οικονομία και τις προοπτικές που έχει, ο κ. Σόρος επικέντρωσε την ανάλυσή του στην Κίνα. «Το πρόβλημα είναι οι πληθωριστικές πιέσεις που ασκούνται στην Κίνα. Οι Κινέζοι ανεβάζουν τα επιτόκια και αν πέσει η ζήτηση στην Κίνα, αυτό θα είναι βόμβα για την παγκόσμια οικονομία», φέρεται να είπε, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της iefimerida.gr.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ντόμινο των «δημοκρατικών επαναστάσεων» στη Μέση Ανατολή, που πλέον έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τις χώρες του Μαγκρέμπ. «Θα υπάρξει ένας ευρύτερος κύκλος αποσταθεροποίησης στον αραβικό κόσμο που μπορεί να φτάσει ακόμη και στο καθεστώς στον Ιράν», είπε, ενώ κάθε άλλο παρά απέκλεισε μία γενικότερη ανάφλεξη του μουσουλμανικού κόσμου, με τη μορφή γενικευμένων συγκρούσεων μεταξύ σουνιτών και σιιτών. Δηλαδή, μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας