Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Σε διαθεσιμότητα ο σταθμάρχης γιατί κράτησε ανοιχτό το Μετρό, στο πάρτι των χημικών.Και τα νέα “όπλα” που δίνουν ραντεβού το Σεπτέμβριο...


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε-σύμφωνα με το www.real-democracy.gr o σταθμάρχης του σταθμού του Μετρό στο Σύνταγμα επειδή κράτησε ανοιχτό το σταθμό το απόγευμα της 29ης Ιουνίου, παρά την εντολή που είχε να κατεβάσει τα ρολά.

Στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έδινε τις πρώτες βοήθειες σε συνεργασία με το σταθμό πρώτων βοηθειών της πλατείας Συντάγματος σε διαδηλωτές που είχαν βρει καταφύγιο εκεί, μετά την αλόγιστη χρήση δακρυγόνων και βίας των δυνάμεων καταστολής.
Το θέμα της διαθεσιμότητας του σταθμάρχη του Μετρό, απασχολησε την Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος την Κυριακή, 24 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, περιμένοντας ένα “θερμό” φθινόπωρο, οι αρχές προετοιμάζονται σκεπτόμενοι να ρίξουν στη μάχη τον “Αίαντα”, ένα όχημα ρίψης νερού, με θητεία στην Κερατέα, το οποίο αγοράστηκε από το Ισραήλ για 380 χιλ. ευρώ και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 5,5 τόνων νερού και 100 κιλών ειδικής μπογιάς. Η πίεση του νερού προγραμματίζεται με υπολογιστή για τον χειρισμό του οποίου έχουν εκπαιδευτεί δέκα στελέχη της Αστυνομίας καθώς η πίεση είναι τέτοια που αν δεν προγραμματιστεί σωστά μπορεί ακόμη και να αποκεφαλίσει. Επίσης, στο τραπέζι των συσκέψεων για την προετοιμασία εν όψει των διαδηλώσεων, έχουν πέσει και προτάσεις για πλαστικές σφαίρες, όπλα paint ball για το σταμπάρισμα ανήσυχων διαδηλωτών, χειροβομβίδες από καουτσούκ και εκπαιδευμένα σκυλιά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου