Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε! Λενε οι συγκεντρωμενοι στο Συνταγμα.


Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε!



Είμαστε στο δρόμο, είμαστε παντού και καμία μορφή καταστολής – απ’ όπου κι αν προέρχεται – δεν μας σταματά!


Συνεχίζουμε στο δρόμο!


Από τις 18:00 ένας νέος κύκλος κινητοποίησης έχει ξεκινήσει!


Παρά το όργιο καταστολής η πλατεία πλημμύρισε ξανά από κόσμο!!


Θα παραμείνουμε στις πλατείες ειρηνικά, ενωμένοι και αποφασισμένοι για να ρίχνουμε oποιαδήποτε κυβέρνηση δεν διώξει την τρόικα και το μνημόνιο! Το χρέος τους δεν μας ανήκει και δεν θα το πληρώσουμε!!


Συμμετέχουμε όλοι και όλες στη Λαϊκή μας Συνέλευση στις 21:00, όπως κάθε μέρα!!
http://real-democracy.gr/


Tο ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ"
http://real-democracy.gr/


8.10 - Κόσμος μαζεύεται στο Σύνταγμα και ήδη εχει δημιουργηθεί μια φυσική ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στη Βουλή.Το μπλόκο του Ευαγγελισμού έχει κατέβει μπροστά στην Ηρώδου του Αττικού και χρειάζεται ενίσχυση. Ενίσχυση χρειάζεται και το μπλόκο του Καλλιμάρμαρου.


9.50 - Σύνταγμα: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπροστά και πίσω απ' τα κιγκλιδώματα. Ισχυρή και η παρουσιά των συγκεντρωμένων (περίπου 1500 άτομα) που φωνάζουν "Έξω απ΄την πορεία η αστυνομία"
Καλλιμάρμαρο: Χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση για να κλείσει ο δρόμος. Κλειστή η Βασιλέως Κωνσταντίνου (από Καλλιμάρμαρο εως Ριζάρη). Περίπου 100 άτομα που ήδη έχουν συγκεντρωθεί εκεί. Ομάδες ατόμων, στα στενά αποκλείουν τα πολυτελή αυτοκίνητα.
Ευαγγελισμός: Χρειάζεται κόσμος και στο μπλόκο του Ευαγγελισμού που βρίσκεται Ηρώδου Αττικού και Βασιλίσης Σοφίας.

10.25 - 10 συλλήψεις στην συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο (στο άγαλμα του Τρούμαν). Οι συλλήψεις έγιναν μετά από ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία. Υπάρχει ανάγκη από κόσμο έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο ειρηνικός χαρακτήρας!

10.35 - Δελτίο Τύπου :
"Απο τις 7 το πρωί άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος στα τρία σημεία που είχε δοθεί υο ραντεβού για την σημερινή κινητοποίηση,(Σύνταγμα, Καλλιμάρμαρο, Ευαγγελισμός). Ηδη στο Σύνταγμα βρίσκονται πάνω από 3000 κόσμου, οι οποίοι πριν από λίγη ώρα και μετά από αψιμαχίες με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, κατάφεραν και τους υποχρέωσαν να υποχωρήσουν αρκετά προς τα κιγκλιδώματα που κλείνουν τη λεωφόρο Β.Σοφίας. Μεγαλύτερη κινητικότητα υπάρχει στη Β.Κωνσταντίνου, στο Καλλιμάρμαρο όπου ομάδα διαδηλωτών που έκλεισε νωρίτερα τον δρόμο, απωθήθηκε από την αστυνομία και επικρατεί μεγάλη ένταση αυτή την στιγμή, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 10 άτομα -μεταξύ των οποίων 2 τραυματίες- στην συμβολή των οδών Β.Κωνσταντίνου και Αμύντα στο άγαλμα του Τρούμαν. Στο μεταξύ, στιν Ευαγγελισμό και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Β.Σοφίας, οι διαδηλωτές εμποδίζουν βουλευτικά αυτοκίνητα να περάσουν, και συνεχώς πυκνώνει η ροή του κόσμου στο σημείο."

11.22 - Οι 10 προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι!

12.30 - Σύνταγμα: Συγκεντρωμένοι χιλιάδες κόσμου! Ένταση στα λουλουδάδικα με τον κόσμο να επιχειρεί να ρίξει τον φράχτη της αστυνομίας.
Καλλιμάρμαρο: Ο κόσμος συγκεντρώνεται Ριζάρη και Βασιλέως Κωνσταντίνου. Υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη κινητοποίηση του κόσμου στο μπλόκο αυτό (είναι αυτό από το οποίο περνάνε τα βουλευτικά αυτοκίνητα για να μπουν στο Συντάγμα!).
Ευαγγελισμός: Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει στο Κολωνάκι όλους τους δρόμους που οδηγούν προς τη Βουλή.

1.15 - Τεράστια η μαζικότητα στο Σύνταγμα. Η κατάσταση μπροστά στο φράχτη (λουλουδάδικα) είναι εξαιρετικά τεταμένη. Έχουν αρχίσει οι συγκρούσεις. ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ!
Νεό μπλόκο στήθηκε στη διασταύρωση Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου έπειτα από κάλεσμα που έγινε στο Σύνταγμα για την ενίσχυση των μπλόκων. Οι αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να το διαλύσει. Το μπλόκο παραμένει στο σημείο. Χρειάζεται κι άλλος κόσμος, τώρα !!!
Σωματεία εργαζομένων στη Λαμία κατέλαβαν την περιφέρεια Λαμίας. Κατάληψη και στην περιφέρεια Κρήτης.

1.30 - Αδικαιολόγητα εκτεταμένη χρήση χημικών στο Σύνταγμα. Ο κόσμος δεν υποχωρεί, παραμένει στη πλατεία και στους γύρω δρόμους.
Δεν μας φοβίζουν ! Είμαστε πολλοί περισσότεροι! Πολύ περισσότεροι απο 1.000.000 σε όλη την Ελλάδα! Στηρίζουμε με την παρουσία μας όλες τις συγκεντρώσεις!

16:15 - Δελτίο Τύπου
NO PASSARAN! Τώρα μιλάμε εμείς!
Σε πολιορκητικό κλοιό βρίσκεται το ελληνικό κοινοβούλιο. Χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν την ελληνική Βαστίλη και τα περίχωρα της. Από τις 7.00 το πρωί, «αγανακτισμένοι», έχοντας ξεπεράσει το χείλος του «δεν πάει άλλο!» και με μόνο ύστατο μέσο διεκδίκησης το σώμα τους μπλοκάρουν οδικούς κόμβους και περικυκλώνουν τη Βουλή. Τι κι αν όρθωσαν σιδηρόφρακτα τείχη μπροστά στη Βουλή (Βασιλίσσης Σοφίας) βομβαρδίζοντας με δακρυγόνα τους συγκεντρωμένους, τι κι αν επανειλημμένως όλες οι πιθανές εκδοχές αστυνομικών δυνάμεων (ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, κλπ) επιχείρησαν να διαλύσουν τον κόσμο στα 2 μπλόκα ( Βασιλέως Κωνσταντίνου και Ριζάρη και Βασιλέως Κωνσταντίνου και Ριγίλλης), εμείς συνεχίζουμε!

Η ελληνική κυβέρνηση με την άοκνη αρωγή της πάντα πρόθυμης ελληνικής αστυνομίας τώρα, λεπτό προς λεπτό θέλει να δολοφονήσει και να λοιδορήσει ηθικά το μεγαλειώδες κίνημα των πλατειών.

Απέναντι σε όποιον επιχειρήσει να σταματήσει την ειρηνική πολιορκία των «άχρηστων και επικίνδυνων», τη μεγαλύτερη διαδήλωση της Μεταπολίτευσης, έχουμε να του διαβιβάσουμε το εξής: Είμαστε εδώ! Όλες οι λαϊκές συνελεύσεις, θα παραμείνουμε εδώ και κάθε ηθικός και πολιτικός δολιοφθορέας καλύτερα να πάει (και θα πάει) σπίτι του. Δεν έχουν χώρο στο μέλλον της Ιστορίας!

24 ώρες στο δρόμο!
Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει!

16:50 - Δελτίο Τύπου
Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε!
Είμαστε στο δρόμο, είμαστε παντού και καμία μορφή καταστολής – απ’ όπου κι αν προέρχεται – δεν μας σταματά! Συνεχίζουμε στο δρόμο!
Από τις 6.00 μ.μ. νέος κύκλος ξεκινά!

18.20 -Ο κόσμος έχει κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν απομακρυνθεί και η κατάσταση είναι απολύτως ήρεμη.

Όλοι τώρα στο Σύνταγμα μαζικά και ειρηνικά!

Τα hashtag για το twitter είναι το #M25GR και μόνο για σήμερα #15Jgr
http://real-democracy.gr/

Φωτογραφίες στο http://realdemocracygr.wordpress.com



Βίντεο στο http://www.youtube.com/user/realdemocracygr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου