Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου - Παπούλια αύριο.

Έξαρση της φημολογίας πυροδότησε η είδηση της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Στις συναντήσεις που είχαν προηγηθεί τις περασμένες εβδομάδες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε είχε ενημερωθεί από την πρωθυπουργό για τις εξελίξεις των συμβουλίων κορυφής της Ε.Ε. ή για την πρόθεση του Γ. Παπανδρέου να πραγματοποιήσει συνάντηση κορυφής με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης.


Τις προηγούμενες ημέρες το φως της δημοσιότητας είδαν σενάρια περί νέας συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Α. Σαμαρά, ως μια ύστατη προσπάθεια επίτευξης της συναίνεσης στο Μεσοπρόθεσμο. Ωστόσο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τονίζουν πως μια τέτοια κίνηση δεν θα είχε ουσιαστικό νόημα, από τη στιγμή που το Μεσοπρόθεσμο έχει κατατεθεί στη Βουλή από τη περασμένη Πέμπτη.

Ως εκ τούτου, αν και το περιεχόμενο της αυριανής συνάντησης παραμένει άγνωστο, θα μπορούσε να περιλαμβάνει από τυχόν σκέψεις του πρωθυπουργού για ανασχηματισμό έως και προσφυγή στις κάλπες, ενδεχόμενο που σε κάθε περίπτωση διαψεύδει μέχρι σήμερα ο Γ. Παπανδρέου.

Πηγές από το ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιεχόμενο της συνάντησης και ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο για τις εξελίξεις.
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=284319

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας γνωστοποίησε ο Γιώργος Λιάνης, με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο. Προηγήθηκε η αποχώρηση από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ του πρώην υπουργού και πρώην βουλευτή, Αντ. Κοτσακά, ο οποίος άφησε αιχμές για τη μετατόπιση του κόμματος προς τα δεξιά. Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής Κοζάνης, Αλ. Αθανασιάδης, δήλωσε αποφασισμένος να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα, αντιδρώντας στα σχέδια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=284298

Σύμφωνα με ανακοινώσεις τους, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν παραστούν στην αυριανή ψήφιση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Το ΚΚΕ δηλώνει στην ανακοίνωσή του ότι "δεν θα πάρει μέρος σε καμία διαδικασία της βουλής που αφορά το 'μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα΄, ούτε στην αρμόδια επιτροπή, ούτε στην ολομέλεια". Ενώ προσθέτει πως "καταδικάζει και καταψηφίζει το αντιλαϊκό έκτρωμα, γιατί αυτό υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και ισοπεδώνει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα".


Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει στην ανακοίνωνή του ότι "η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου θα είναι καταστροφή για την κοινωνία και ταφόπλακα για τη δημοκρατία." Επιπρόσθετα αναφέρει πως "δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και την ψήφο μας μια πρωτοφανή διαδικασία αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης."
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=284274

Θέμα των ημερών και του μήνα, η νέα συμφωνία δανεισμού της Ελλάδας, που επεξεργάζονται οι αρχηγοί της Ευρωζώνης και αναπόφευκτα επικρατεί οργασμός δηλώσεων, δημοσιευμάτων και παράθεσης απόψεων.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=284295

Στα 10,275 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού για το πεντάμηνο Ιανουάριου - Μαΐου 2011, έναντι στόχου 9,072 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου οικονομικών. Πρόκειται για αξηση 12,9% σε σύγκριση με την επίδοση του προϋπολογισμού ένα χρόνο νωρίτερα.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=284281

Τούς όρους του νέου δανείου μαγειρεύουν στο Eurogroup


Tην Κυριακή το βράδυ θα συνεχιστεί η συζήτηση των ηγετών της Ε.Ε. για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο νέο δάνειο της Ελλάδας. Στη σημερινή συνεδρίαση, δεν κατέληξαν σε συμφωνία, αν και πηγές του Συμβουλίου τόνιζαν ότι η εκταμίευση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα θεωρείται βέβαια.
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=284292

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου