Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Οι γνωστοί ακτιβιστές σαρκάζουν την πλουτοκρατία.


Την πρώτη φορά που συνάντησα το Σύνδεσμο Ειλικρινών Βιομηχάνων ήταν μαζεμένοι με πανό και με πλακάτ στο μετρό του Συντάγματος, κουστουμαρισμένοι και γραβατωμένοι, και βροντοφώναζαν: “Να απελευθερωθεί η τιμή του εισιτηρίου και να διαμορφώνεται ανάλογα με τη ζήτηση. Να ακριβαίνει σημαντικά το εισιτήριο τις ώρες αιχμής. Επίσης, να μετονομαστεί ο σταθμός Άγιος Ιωάννης σε σταθμό Μάργκαρετ Θάτσερ και ο σταθμός Σύνταγμα σε σταθμό Μνημόνιο”. Κι άλλα πολλά.


Τον δε άτυχο ποδηλάτη που τόλμησε να περάσει από μπροστά τους, κουβαλώντας το ποδήλατό του στον ώμο, τον στόλισαν με κοσμητικά: “Τεντιμπόη, να πληρώσεις τρία εισιτήρια, ένα για κάθε ρόδα κι ένα για σένα”, προκαλώντας -προς έκπληξη!- τo χειροκρότημα των ...

περαστικών. Ο Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων εμφανίστηκε με το σύνθημα “Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Το να ζητάς και μισθό είναι!” και έγινε αμέσως θρύλος στις ανώτερες τάξεις. Έγινε πρωτοσέλιδο, θέμα σε blog, τα μέλη τους είναι περιζήτητοι πανελίστες.

Η πρόταση για συνέντευξη πέρασε από σαράντα κύματα, συζητήθηκε στη λέσχη τους και, αφού αποφάσισαν ότι “ναι, θα μιλήσουν”, δύο από τα επιφανή μέλη του συνδέσμου εμφανίστηκαν στο Da Capo με μαύρα βελούδινα κουστούμια και σκούρες σατέν γραβάτες. Ο κύριος Αριστομένης Πλουσιάδης και ο κύριος Κωνσταντίνος Κερδοσκόπος μίλησαν για όλους και για όλα, με λόγο χειμαρρώδη και τρομερή υπερένταση [μετά πήραν υπογλώσσιο]. Τα παρακάτω είναι μόνο μέρος από την τρίωρη συνέντευξη [η πρώτη που έδωσαν ever και αποκλειστική]:
Καντε κλικ στο παρακατω link:
http://greki-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_6710.html#more
http://www.iefimerida.gr/interview

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου