Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αστυνομία του Wisconsin: Μας είπαν να σας χτυπήσουμε. Ενωνόμαστε μαζί σας!



Η Αμερική αυτή τη στιγμή, και ειδικά σήμερα (26/2), βρίσκεται κυριολεκτικά στο πόδι. Πέρα από τις διαδηλώσεις της Main Street Movement και του US-UNCUT το οποίο έχει εν τω μεταξύ απλωθεί από τη Ν. Υόρκη, ως τη Χαβάη, σε συγκεντρώσεις μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο σε κάθε πολιτεία, στις 12 το μεσημέρι, καλεί επίσης και το Moveon.org, με σύνθημα τη διάσωση του αμερικανικού ονείρου.



Η απόφαση του νέο-εκλεγμένου ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη του Ουισκόνσιν να περάσει νόμο για την κατάργηση του δικαιώματος συλλογικών διαπραγματεύσεων προκάλεσε τον ξεσηκωμό όχι μόνο των άμεσα θιγομένων, οι οποίοι αντέδρασαν με πολυήμερες διαδηλώσεις και κατάληψη του κυβερνείου από δεκάδες χιλιάδες Ουισκονέζους, αλλά έδωσε το σήμα και σε άλλες πολιτείες να οργανώσουν κι αυτές το δικό τους ξεσηκωμό, εμπνεόμενες από τα τελευταία γεγονότα της Αιγύπτου και Τυνησίας.


Ο νόμος μπορεί να πέρασε με επεισοδιακό τρόπο από τη βουλή, αλλά θα κολλήσει στη Γερουσία, μιας και οι 14 δημοκρατικοί βουλευτές οι οποίοι συνεχίζουν να διαφεύγουν στο γειτονικό Ιλλινόι, της στερούν την απαρτία.

Στη Georgia, στο Idaho, στο Ohio, στο Tennessee και στην Montana, και στα πλαίσια της Main Street Movement για την υπεράσπιση της μεσαίας τάξης στην Αμερική, χιλιάδες κατέβηκαν επίσης σε διαδηλώσεις υπερασπιζόμενοι εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και δηλώνοντας την οργή τους για την επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους και τις πρωτοφανείς περικοπές των δημοσίων υπηρεσιών. Στην Ιndiana, το σκηνικό όπου στήθηκαν οι διαμαρτυρίες ήταν το ίδιο με το Ουισκόνσιν. Κι εδώ οι δημοκρατικοί βουλευτές την «έκαναν» σε άλλη πολιτεία για να μην ψηφιστεί ο νόμος που απαγορεύει τον συνδικαλισμό, και οι πολίτες προέβησαν σε κατάληψη του Κυβερνείου. Η προσπάθεια απέδωσε και ο κυβερνήτης απέσυρε τον νόμο.

http://e-cynical.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου