Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κάνε διάλογο μόνος σου!

http://pitsirikos.net/

Μία ομάδα φοιτητών διέκοψε την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου σε πανεπιστήμιο του Βερολίνου και τον αποδοκίμασε, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό». Ας πρόσεχε και ο λαός που ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ.


Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους φοιτητές να τον ακούσουν, ενώ είπε πως είναι υπέρ του διαλόγου – τώρα που είναι με την πλάτη στον τοίχο και όπου να ΄ναι θα ακουστούν οι τουφεκιές, έγινε λάτρης του διαλόγου.

Στη συνέχεια, ο Παπανδρέου ρώτησε αν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος των φοιτητών που θα ήθελε να πάρει το λόγο. Οι φοιτητές δεν ήθελαν διάλογο με τον Παπανδρέου και καλά έκαναν. Με τους ψεύτες δεν συζητάς – και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο ορισμός του ψεύτη στη σημερινή ελληνική κοινωνία.

Ο Παπανδρέου πήρε την εξουσία λέγοντας ατελείωτα ψέματα σε ένα λαό που μεγάλο μέρος του θέλει να ακούει ψέματα. Ή τουλάχιστον ήθελε –ή είχε εκπαιδευτεί- να ακούει ψέματα. Το τεράστιο λάθος του Παπανδρέου ήταν ότι είπε τεράστια ψέματα σε μια εποχή που σχεδόν όλοι οι Έλληνες ήταν έτοιμοι να ακούσουν την αλήθεια. Γιατί ο Παπανδρέου είπε ψέματα στους Έλληνες; Προφανώς, επειδή τους υποτίμησε. Ή επειδή έτσι τον διέταξαν τα αφεντικά του. Ή και τα δυο.

Το ίδιο λάθος με τον Παπανδρέου κάνει και ο Σαμαράς – το ανταλλακτικό του συστήματος για τον Παπανδρέου. Αν ο Παπανδρέου είχε τη δικαιολογία πως δεν είχε αντιληφθεί τι συμβαίνει, ο Σαμαράς δεν έχει καμία δικαιολογία.

Μεγάλη είναι η ευθύνη και των υπόλοιπων κομμάτων, αλλά δεν είναι του παρόντος. Ούτως ή άλλως, αν ο λαός εμφανιστεί ενωμένος και χωρίς κομματικές ταυτότητες –όπως εμφανίζονται οι πολίτες της Κερατέας- τα κόμματα θα βρεθούν να τρέχουν πίσω από το λαό και δεν θα τον φτάνουν με τίποτα.

Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ό,τι βλέπουμε και ό,τι θα δούμε από δω και πέρα από αυτά τα δυο κόμματα –χωριστά ή μαζί στην ίδια κυβέρνηση- είναι η προσπάθεια των λιγοστών ζάπλουτων και πανίσχυρων οικογενειών που ελέγχουν την επιχειρηματική ζωή και τα ΜΜΕ της χώρας να διατηρήσουν την ισχύ τους.

Δεν έχει κανέναν νόημα να απαλλαγούμε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, αν δεν απαλλαγούμε ταυτόχρονα από τους Μπόμπολες, τους Λάτσηδες, τους Βαρδινογιάννηδες, την παρέα τους και τα παπαγαλάκια τους.
Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως τα πολιτικά κόμματα εξουσίας, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι καναλάρχες και όλοι αυτοί οι εμετικοί τύποι που τους υπηρετούν είναι ένα πράγμα – είναι ένα σύστημα τις συνέπειες του οποίου γνωρίζουμε πια πολύ καλά. Αν δεν φύγουν όλοι, σωτηρία για τη χώρα δεν υπάρχει.

Ελπίζω αυτή τη φορά τη λύση για τη χώρα μας να την δώσουμε εμείς. Μόνο με αυτόν τον τρόπο έχουμε ελπίδα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αρκεί να θυμηθούμε πως όλοι μας ανήκουμε στον ίδιο λαό. Και να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά. Συνέχεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου