Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Το φτωχόπαιδο με τα 60 σπίτια.

Λυσίας/

http://www.mediasoup.gr/node/24599

Στη Ρηγίλλης, επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ, εκτελούσε χρέη κλητήρα το φτωχόπαιδο από την Αργολίδα, που τρύπωσε μέσα στον κομματικό μηχανισμό, αναζητώντας μια επαγγελματική ενασχόληση.


Ύστερα πήρε προαγωγή. Έγινε φωτοτυπίστας! Τι είναι αυτό; Μα χειριστής φωτοτυπικού μηχανήματος.
Ύστερα, ήρθε ο νέος Πρόεδρος, ο ¨ικανότατος¨ Καραμανλής, που μάζεψε δίπλα του, όλους τους¨ικανούς¨. Από το καλάθι προσφοράς των κομματικών ¨προσωπικοτήτων¨. Διάβαζε Σιούφας, Σπηλιωτόπουλος, αργότερα στη θέση του Ρουσόπουλου, Λούλης και ένα μάτσο μπουμπούκια ακόμα.

Έτσι δημιούργησαν την ομάδα των¨ικανών¨. Προεξάρχοντος του αρχι-ικανού. Ο οποίος από την πολύ ¨ικανότητα¨ κουράστηκε γρήγορα και τα έκανε σκ… .
Μέσα σε αυτή την ομάδα των ¨ικανών¨ πήρε μαζί του και τον φωτοτυπά.
Για να καταγράφει τις διάφορες φάσεις των¨ικανοτήτων¨ τους.

Το φτωχόπαιδο, που λέγαμε, από την Αργολίδα. Τον Γιαννάκη τον Ανδριανό. Τον οποίο, παρεμπιπτόντως, το βουλευτιλίκι, τον ωφέλησε. Πάχυνε. Διπλό μου έγινε το παλικάρι. Σαν αρχιμανδρίτης, σε πλούσια ενορία.
Και που λέτε, εκείνο το παιδί των φωτοτυπιών, το βάπτισε ΚΑΙ δημοσιογράφο. Να γιατί εγώ δηλώνω καστανάς.

Τον έστειλε μαζί με τον Ρουσόπουλο και στο ανοιχτό πανεπιστήμιο, για να αγοράσει, συγνώμη, να αποκτήσει, και ένα μπακαλόχαρτο. Τον έκανε και σύμβουλό του επί του ΤΥΠΟΥ.
Τι τραβάνε κάποιοι ¨τύποι¨ σαν τον Τύπο, από τέτοιους μικρούς, στον νου τυπάκους.
Ύστερα, όταν ήρθε ο καιρός της μεγάλης φυγής, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, φαγοπότι, τον πλάσαρε και για βουλευτή. Για την ρημάδα ασυλία, καλού κακού.

Ύστερα άρχισε να ακούγεται, πως εκείνο το φτωχόπαιδο, από την Αργολίδα, ο Γιαννάκης Ανδριανός, είχε στην κατοχή του, πενήντα! Πενήντα πέντε! Μπορεί και εξήντα σπίτια. Σπιταρόνες, όχι γκαρσονιέρες και τέτοια.
Χαλάλι του. Μα μήπως γίνεται, εγώ ο κακομαθημένος περίεργος, να μάθω πως τα απέκτησε; Αφού εκτός από παρατρεχάμενος, δεν έκανε και τίποτα άλλο στη ζωή του.

Κονομάνε τόσο πολύ οι παρατρεχάμενοι;
Λοιπόν πάω Ρηγίλλης, να δηλώσω προσήλωση. Και μετά παρατρεχάμενος. Ή έστω χειριστής φωτοτυπικού μηχανήματος.
Μπας και αποκτήσω και γώ κανένα κεραμίδι, αφού τόσο εύκολα αποκτιούνται εκεί.

Πάντως για να ΚΛΕΙΣΩ με την είδηση, το ΣΔΟΕ ψάχνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τον τρόπο απόκτησης των ακινήτων, του εν λόγω ¨φτωχόπαιδου από την Αργολίδα¨. Του πρώην φωτοτυπά.

Ελλάδα, θα μας τρελάνεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου