Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ειρηνική και μεγαλειώδης πορεία.Ξυλο στον Χατζηδακη.

 Ίσως η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο κέντρο για να διαδηλώσουν.
Μερικές εκατοντάδες κουκουλοφόρων θέλησαν να κάψουν και να καταστρέψουν. Υπερβολική και η αντίδραση των ΜΑΤ που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων επί δικαίων και αδίκων.
Τουλάχιστον για μισή ώρα οι κουκουλοφόροι έσπαζαν και έκαιγαν στο Σύνταγμα. Παρά τα δακρυγόνα και τις φωτιές οι πολίτες κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους να απομονώσουν τους κουκουλοφόρους και να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία.

Στις τέσσερις και μισή δώθηκε στην κυκλοφορία και η οδός Πατησίων, ενώ η κίνηση έχει ήδη αποκασταθεί σε όλους τους κεντρικούς δρόμους.
Δυστυχώς και πάλι μερικές δεκάδες κουκουλοφόρων προσπάθησαν να εμποδίσουν την ειρηνική πορεία προκαλώντας εκτεταμένα επεισόδια. Κάποιοι μάλιστα, πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια, επιτέθηκαν και χτύπησαν άγρια τον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που μετέδοσε το πρακτορείο Reuters οι άγνωστοι χτύπησαν στο πρόσωπο τον πρώην υπουργό.
 Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο κ. Χατζηδάκης δέχθηκε επίθεση την ώρα που προσπαθούσε να φτάσει στο αυτοκίνητό του. Χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών για να μπορέσει, αιμόφυρτος, να διαφύγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου