Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Eπιστράτευση.

http://www.thepressproject.gr/

Πρώτα ήρθαν οι επαγγελματίες οδηγοί και ύστερα οι ναυτεργάτες. Έχoντας αφήσει τους «επαγγελματίες δημοσιογράφους» να προετοιμάσουν για μια ακόμη φορά το έδαφος η κυβέρνηση προχωρά για μια ακόμη φορά στην επιστράτευση εργαζομένων αδιαφορώντας για την συνταγματικότητα της συγκεκριμένης κίνησης.


Κι όμως το Ελληνικό Σύνταγμα απαγορεύει ρητά την επιστράτευση ως μέσο για λύση απεργίας. Επιτρέπει την επίταξη μόνο σε περίπτωση που απειλείται η δημόσια υγεία. Ανησυχούμε, λοιπόν, γιατί όπως σήμερα επιστράτευσαν τους ναυτεργάτες και παλαιότερα τους οδηγούς φορτηγών, αύριο θα επιτάξουν τους δασκάλους, μεθαύριο τους οδοκαθαριστές και στο τέλος θα ξαναπάμε όλοι φαντάροι.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν αναλάβει εργολαβικά το ρόλο, να χτυπάνε τις απεργίες από την πρώτη ημέρα. Παρουσιάζουν «ξεχασιάρηδες» παραγωγούς να διαμαρτύρονται επειδή μαραζώνει το εμπόρευμα τους. Οι ίδιοι δηλαδή που είχαν στήσει δεκάδες μπλόκα διεκδικώντας το δίκαιο τους, τώρα παίζουν το ρόλο τους χτίζοντας μια αναταραχή που έρχεται και ο ΓΑΠ φαίνεται να μη βλέπει (ή την βλέπει και την περιμένει, διαλέγετε και παίρνετε). Τα μέσα ουρλιάζουν. Πανικός! Θα μείνουμε από βενζίνη! Θα πάθουμε χολέρα! Φεύγουν οι τουρίστες! Πανικός! Πανικός! Συναγερμός! Καύσιμα! Διακοπές τέλος! Βοήθεια! Πανικός! Βάλτε όλοι βενζίνη τώρα! Τώρα έχει εδώ και εκεί και εκεί!Πανικός! Τρέξτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου