Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Απεργια εργαζομενων-δημοσιογραφων στα Μ.Μ.Ε.

Σε μία γενική κατάσταση συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στη χώρα μας, σήμερα Τρίτη 30 Νοεμβρίου απεργούν και οι δημοσιογράφοι.


Η Ένωση Συντακτών καλεί όλους τους δημοσιογράφους, εργαζόμενους στον έντυπο, ηλεκτρονικό, κρατικά ΜΜΕ, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τους διαδικτυακούς τόπους να απέχουν από τα καθήκοντά τους, από τις 6 πμ έως τις 6πμ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στόχος των κινητοποιήσεων είναι να αντιταχθεί ο κλάδος:

- Σε όλα αυτά που εξυφαίνονται στο όνομα δήθεν μεταρρυθμίσεων

- Στη συνολική επίθεση της κυβέρνησης κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, την ίδια στιγμή που ευεργετεί τους ασυνεπείς εργοδότες, «ρυθμίζοντας» τις συσσωρευμένες μεγάλου ύψους οφειλές τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία του Τύπου ΤΣΠΕΑΘ, ΤΑΥΣΥΤ, ΕΔΟΕΑΠ, ΤΑΤΤ, ΤΣΥΠΘ).

- Στο φαινόμενο των «ευέλικτων» μορφών εργασίας, τις υπεργολαβίες, τα «φασόν» και τη μαύρη εργασία, που διογκώνονται καθημερινά.

- Στην περικοπή δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και το τεράστιο κοινωνικό έλλειμμα.

- Στη δημιουργία νέας γενιάς «συμβασιούχων».

Η ανακοίνωση τονίζει παράλληλα ότι "διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους και την κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου, το σεβασμό στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις απολύσεις και την ανεργία".



Διαβάσαμε στους ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ


           ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ
                        http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2010/11/blog-post_5084.html

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 πρέπει να απαιτήσουμε να μπει τέρμα στην εργοδοτική τρομοκρατία, στις απολύσεις, στις περικοπές, στην υπογραφή άθλιων ιδιωτικών συμφωνητικών μείωσης μισθών, στις απειλές, στους εκβιασμούς, στις στοχευμένες επιθέσεις κατά συνδικαλιστών, στην καταστρατήγηση των ΣΣΕ και την αθλιότητα που εκδηλώνονται με την ανοχή και την παρότρυνση μιας κυβέρνησης υποταγμένης στο ΔΝΤ, στην τρόικα, τους τραπεζίτες και στους καναλάρχες-εκδότες. Οι «απεργίες δωματίου» δεν αρμόζουν σε έναν επαγγελματικό κλάδο που διαχειρίζεται μεγάλο μέρος της ενημέρωσης των πολιτών και θα έπρεπε να είναι στην πρωτοπορία των μαχών μαζί με ολόκληρη την κοινωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου