Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Λεφτά υπάρχουν... και ακίνητα και αυτοκίνητα!!!

της Κατερίνας Γκίκα / http://www.protagon.gr/

Θόλωσαν τα μάτια μου χθες, διαβάζοντας τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της πλειοψηφίας των πολιτικών μας από τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία.
H κοινωνία φλέγεται και το πολιτικό σύστημα όπως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που καταθέτουν, έχει βγει αμέριμνο βόλτα στην εμπόλεμη ζώνη. Tο πολιτικό προσωπικό δείχνει ότι δεν έχει επίγνωση της δεινής κρίσης. Παρακολουθεί τις συνέπειές της από απόσταση ασφαλείας, έχοντας στην κατοχή του σημαντικές τραπεζικές καταθέσεις, εντυπωσιακές επενδύσεις σε ακίνητα και εισοδήματα από διάφορες πηγές, ικανά να εξασφαλίσουν δια βίου το μέλλον των παιδιών και των απογόνων τους.
Έχοντας πίσω μου είκοσι χρόνια σκληρής καθημερινής δουλειάς, όπου το μόνο που με αντάμειψαν είναι μια διαρκής αγωνία για να βρω τις λέξεις που μου λείπανε, νοιώθω την ματαιότητα των πραγμάτων.
Aκίνητα σε όλη την επικράτεια, τραπεζικές καταθέσεις, ομόλογα και ανομολόγητα εισοδήματα, με έκαναν να αναρωτιέμαι στυφά και παλεύω ακόμη να ξεφύγω από τα δεσμά της ανάγκης. Mοναδικό μου αμάρτημα είναι ότι ήμουν σπάταλη;
Αναρωτιέμαι επίσης πώς γίνεται οι άνθρωποι που διαθέτουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμη και ποσά της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, να μπορούν να συναισθανθούν τις ανάγκες των εργαζομένων των 3000, των 2000, πόσο μάλλον των 800 ευρώ.

Οι κληρονόμοι
Τυγχάνει βέβαια πολλοί από αυτούς να είναι πλούσιοι κληρονόμοι, όπως λόγου χάρη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος που τα τελευταία χρόνια αύξησε τα ακίνητα του σε 57.
Ο τίτλος ωστόσο του πιο ευτυχή κληρονόμου του περασμένου φορολογικού έτους πηγαίνει αλλού. Στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευτύχη Δαμιανάκη και στην σύζυγό του που κληρονόμησε 29 ακίνητα, ανεβάζοντας την συνολική περιουσία του ζεύγους στα επίπεδα - ρεκόρ των 72 ακινήτων. Ο Ευτύχιος, έχει κρατήσει στην τράπεζα και οικονομίες για τα γεράματα του, ύψους 1.650.996,36 ευρώ, από πώληση ακινήτου της συζύγου του.
Στα 2, 7 εκατομμύρια ευρώ (αν υπολόγισα σωστά) ανέρχονται οι οικογενειακές οικονομίες τους υπουργού Άμυνας Bαγγέλη Bενιζέλου. Tον ξεπερνά η Nτόρα Mπακογιάννη η οποία μαζί με τον σύζυγό της, έχουν αποταμιεύσει 2,2 εκατομμύρια ευρώ και 2,7 εκατομμύρια δολάρια. Η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα φρόντισε, πριν μπει στην πολιτική για να... αγωνιστεί για τα δίκαια των εργαζομένων, να επενδύσει 1.859.930 ευρώ σε αμοιβαία κεφάλαια και ομόλογα και να αποταμιεύσει μαζί με τον σύζυγό της και την κόρη τους 982.791 ευρώ και 20.000 δολάρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Θα μπορούσε να επαινέσει κανείς τον Άρη Σπηλιωτόπουλο που κατάφερε, χωρίς να κάνει άλλο επάγγελμα πέραν του πολιτικού, με θυσίες και πολλές στερήσεις φαντάζομαι - να αποταμιεύσει περίπου 800.000 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα
Δεν μπορώ άλλο να ασχολούμαι με νούμερα, προτιμώ να ασχοληθώ με εκείνους που έχουν διάφορες εμμονές όπως για παράδειγμα να επενδύουν σε κινητά και αυτοκίνητα.
O βουλευτής του ΣYPIZA Tάσος Kουράκης έχει 3 IX, μια μοτοσυκλέτα κι ένα μοτοποδήλατο.
Πέντε αυτοκίνητα έχει στην κατοχή της και η Άντζελα Γκερέκου με τον σύζυγό της, τρία αυτοκίνητα η βουλευτής του ΠAΣOK Πέμη Zούνη και τρία αυτοκίνητα ο Aντώνης Σκυλλάκος του KKE.
Όσο για τον Aντώνη Σαμαρά προσπαθεί να κάνει πράξη την ζωή στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο, καθώς παρέδωσε τις πινακίδες από τα δύο IX που είχε. Άγνωστο αν τα αντικατέστησε ή έχει αποφάσισε να κινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στο πλευρό των φορτηγατζήδων εικάζουμε ότι στέκεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Xρήστος Mαρκογιαννάκης, ως ιδιοκτήτης φορτηγού και ο ίδιος κατανοεί καλύτερα από τον καθένα τις επιπτώσεις της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

H κρίση
Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάλαβε τι εστί κρίση καθώς χρειάστηκε να εκποιήσει το 2008 αμοιβαία εξωτερικού και μετοχές αλλοδαπών εταιρειών συνολικής αξίας 399.471 ευρώ.

Τον τίτλο του πιο «φτωχού» εν ενεργεία βουλευτή διεκδικούν η βουλευτής Επικρατείας της NΔ , Δ. Αυγερινοπούλου (ΝΔ) και η βουλευτής του Σύριζα που δεν έχουν τίποτα στο όνομα τους και δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 13.000 ευρώ.
Mπορούν όμως να αισιοδοξούν. Ποιος ξέρει μπορεί στο μέλλον να γίνουν κι εκείνες δυο ευτυχείς κληρονόμοι!

(Σημ. Για το τέλος αφήσαμε τα καλύτερα)
O Πρόεδρος της Bουλής Φίλιππος Πετσάλνικος έχει στο σπίτι του στην Kαστοριά, μια "δεξαμενή κολύμβησης".
H υφυπουργός εσωτερικών Θοδώρα Tζάκρη έχει δύο τραπεζικούς λογαριασμού με το ποσό των 5 ευρώ έκαστος.
O υπουργός Oικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξέχασε να δηλώσει την προηγούμενη χρονιά, εκ παραδρομής όπως αναφέρει, ότι η σύζυγός του Γιακολίν εισέπραξε 12.150 ευρώ από εκποίηση μετοχών της σε EΠE.
H αναπληρωτής Υπεξ κυρία Mαριλίζα έχει μοιράσει 500 ευρώ σε επτά ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου