Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αδερφοκλέφτες! Αδερφοκλέφτες!

Τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα οι εικόνες των Ελλήνων έξω από τη Βουλή να στέλνουν χαιρετισμούς στους εκπροσώπους τους. Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι το "Κλέφτες-Κλέφτες". Είναι, όμως αυτό το μοναδικό σύνθημα που ακούγεται αυτές τις ημέρες;


Οι διαδηλωτές φωνάζουν έξω από τη Βουλή "Κλέφτες-Κλέφτες", αλλά υπάρχει κι ένα άλλο σύνθημα που ακούγεται μέσα από τη Βουλή.

Μπορεί οι εκπρόσωποι του έθνους να μην κρεμιούνται στα παράθυρα του Κοινοβουλίου και να μην κάνουν χειρονομίες στους διαδηλωτές, αλλά την ώρα που οι πολίτες φωνάζουν "Κλέφτες-Κλέφτες", οι βουλευτές τους απαντούν "Ηλίθιοι-Ηλίθιοι". Και το δικό τους σύνθημα είναι πιο ρεαλιστικό.

Υποτίθεται πως ο Έλληνας είναι πολυμήχανος σαν τον Οδυσσέα, οπότε θα περίμενε κάποιος πιο έξυπνες αντιδράσεις από τα ουρλιαχτά και τις μούντζες. Οι σύγχρονοι Έλληνες είναι, απλώς, αμήχανοι.

Γράφεται και ακούγεται πως επελέγη η Ελλάδα για την εφαρμογή σκληρών μέτρων, επειδή -τάχα μου- οι Έλληνες είναι περήφανοι και, αν υποκύψουν οι Έλληνες, θα γονατίσουν με ευκολία και οι υπόλοιποι λαοί. Αν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, το πιθανότερο είναι πως επελέγη η Ελλάδα, γιατί οι Έλληνες είναι οι πιο προσκυνημένοι απ' όλους.
http://pitsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου