Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Κυνικός και αδίστακτος!

O Τάσος Μαντέλης παραδέχθηκε ότι πήρε 450.000 μάρκα σε λογαριασμό στην Ελβετία. Σε δύο δόσεις. Η πρώτη ήταν προεκλογική χορηγία από τη Siemens-έτσι λέγεται τώρα η μίζα. Η δεύτερη δόση ήταν 250.000 ευρώ, αλλά ο κ. Μαντέλης λέει ότι δεν γνωρίζει τον εντολέα. Ασφαλώς και πήρε τα χρήματα αν και, κατά δήλωση του, δεν τα χρησιμοποίησε. Καταθέτοντας στην επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει την υπόθεση της Siemens, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα για μίζες δέκα εκατομμυρίων ευρώ προς στελέχη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, αλλά, όπως είπε, δεν σκοπεύει να τα πάρει επάνω του και να τα ξεπλύνει. Και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έδωσε χρήματα στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι απλώς προκλητικό. Είναι εξωφρενικό. Είναι απίστευτο καθώς έχουν εμφανιστεί και άλλοι λογαριασμοί με το όνομα «Ρόκος», το οποίο έχει συνδεθεί με τον κ. Μαντέλη. Είναι να χτυπάς το κεφάλι στον τοίχο-το δικό σου ή του Μαντέλη. Εννοείται πως ακόμα και αν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί κατηγορία, το αδίκημα έχει παραγραφεί και ο Τ. Μαντέλης θεωρεί την Ελλάδα μόνο ως τουριστικό προορισμό-ο άνθρωπος εργάζεται στο Αζερμπαϊτζάν και έχει οικογενειακό ενδιαφέρον στις ΗΠΑ όπου σπουδάζει ο γιος του χορηγία της Siemens.
Ο κ. Μαντέλης παραδέχεται ότι πήρε 450.000 ευρώ. Περίπου τόσα θα βγάλει στα σαράντα χρόνια του εργασιακού του βίου ένας χαμηλόμισθος του ιδιωτικού τομέα. Στα σαράντα χρόνια που χρειάζεται για να τεκμηριώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Ακούγεται λαϊκίστικο ως επιχείρημα, αλλά, είναι λογικό να συνδεθεί με τα ενστικτώδη αντανακλαστικά της κοινής γνώμης. Τι άλλο μαθαίνουμε μέχρι στιγμής; Οι μοναδικές μίζες που έχουν ταυτοποιηθεί έχουν να κάνουν με το ΠΑΣΟΚ και το περιβάλλον Σημίτη. Οχι πως το πολιτικό χρήμα είχε κομματικές προτιμήσεις, αλλά αυτή τη στιγμή οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ είναι των Τσουκάτου και Μαντέλη. Δεν έχει σημασία. Οσα χρώματα και αν υπάρχουν σε ένα πουλόβερ, αρκεί να ξηλωθεί η πρώτη κλωστή. Περιμένουμε.

του Κώστα Γιαννακίδη / http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου