Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Παύση μπινελικώματος.

Όλο αυτό τον καιρό ακούγαμε ένα ακατάπαυστο μπινελίκωμα του ελληνικού λαού (και φυσικά μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ) σε βάρος των «300».

Δεν μιλάω φυσικά για εκείνους που σφαγιάστηκαν από τους Πέρσες στην ομώνυμη στυλιζαρισμένη χολιγουντιανή ταινία, αλλά για τους βουλευτές της χώρας μας. Και να οι «300» έτσι και να οι «300» αλλιώς και να οι «300» τον παίρνουνε και να οι «300» γέρνουνε και να «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» και να τα φάσκελα και οι ροχάλες προς το –πανέμορφο η αλήθεια είναι- κτήριο του ελληνικού κοινοβουλίου.
Ξαφνικά, πριν από λίγες μέρες, σκάει η βόμβα: Η υφυπουργός πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου παραιτείται (ουσιαστικά την παραιτούν…) επειδή ο σύζυγός της (ο Τόλης) φέρεται να χρωστάει στην εφορία 5,5 μύρια ευρώ. Ομολογώ πως κρύος ιδρώτας με έλουσε μόλις άκουσα την είδηση. «Την καημένη την Άντζελα» σκέφτηκα… «έτσι εξοργισμένος όπως είναι ο ελληνικός λαός θα την φάει ζωντανή».
Κι όμως… Το κύμα οργής μετατράπηκε αμέσως σε τσουνάμι συμπάθειας και κατανόησης- τόσο προς την Άντζελα όσο και προς τoν σύζυγό της, τον Έλληνα τροβαδούρο της αγάπης. Αρχίσαμε λοιπόν να μαθαίνουμε για το πόσο θύμα είναι η Άντζελα, για την αντρίκια κίνησή της να παραιτηθεί, αλλά και για την περιπέτεια (sic) του Βοσκόπουλου.
Τι συνέβη; Πως έγινε και μέσα σε μια νύχτα, ο διψασμένος για αίμα νεοέλληνας, που ήθελε να μπουκάρει στην Βουλή κι όποιον πάρει ο χάρος, έδωσε τόσο θεαματικά τόπο στην οργή;
Απλούστατα, οι «300» ήταν κάτι αόριστο στο μυαλό του. Οι «300» λειτουργούν μόνο ως ομάδα και είναι αυτοί που (αποκλειστικά) ευθύνονται για την κρίση. Είναι οι «Βάρβαροι» του Καβάφη και οι «Οχτροί» του Ξυλούρη. Όταν όμως παίρνουν το πρόσωπο της –συμπαθούς, popular και χαμηλών τόνων – Γκερέκου, ο ελληνικό λαός-τιμωρός ξενερώνει.
Περίμενε βλέπετε κάποιον πιο αντιπαθή, κάποιον σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη, σαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σαν τον Τάσο Κάκο ή σαν τον Αλέξη Κούγια.
Παρ’ όλα αυτά, ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να βρίζει τους «300». Και οι τελευταίοι έχουν ήδη κερδίσει την θέση τους στο πάνθεον των κακών του δημοφιλούς νεοελληνικού θεατρικού έργου με τίτλο: «Αυτοί φταίνε, ρεεεε!».
Δίπλα στους (αλήτες, ρουφιάνους) δημοσιογράφους, στους λαθρομετανάστες, στους «κουλτουριάρηδες» στους (φονιάδες των λαών) Αμερικάνους κλπ κλπ…
Θανάσης Χειμωνάς / http://www.mediasoup.gr/node/13184

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου