Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Ολοι στους δρομους για τον Μαριο!.....

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή πανελλαδική κινητοποίηση αλληλεγγύης για την άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα. Χαρακτηριστικό γνώρισμα σε όλες τις πόλεις ήταν η συμμετοχή ανθρώπων από όλα τα κοινωνικά στρώματα, διαφόρων ηλικιών, με ή χωρίς κομματική ή πολιτική ταυτότητα. Πιο αναλυτικά:
Στην Αθήνα συμμετείχαν περίπου 5000 άτομα σε μια έντονη και με συνεχή παλμό πορεία που εξελίχθηκε δυναμικά και ειρηνικά από την αρχή μέχρι το τέλος της.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, περίπου 1500 άτομα,παρόλη τη βροχή που έπεσε στην αρχή, με ένταση να σημειώνεται όταν περίπου 70 άτομα στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν τον χώρο της προσυγκέντρωσης εμποδίστηκαν από την αστυνομία, η οποία προχώρησε στην σύλληψη μιας κοπέλας και δύο νέων. Παρόλα αυτά η πορεία εξελίχθηκε ειρηνικά και με έντονο παλμό και ολοκληρώθηκε με συναυλία.
Στην Πάτρα 350 άτομα πορεύθηκαν στους δρόμους της πόλης, δηλώνοντας δυναμικά την αλληλεγγύη τους στον Μάριο Ζέρβα και στους υπόλοιπους συλληφθέντες της 11/3 .
Στον Βόλο, αν και αρχικά είχε προγραμμάτιστει συγκέντρωση αλληλεγγύης, τελικά οι συγκεντρωμενοι, 150 άτομα περίπου,προχώρησαν σε πορεία ,η οποία ολοκληρώθηκε με ανοιχτή γενική συνέλευση στο Στέκι Μεταναστών όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και η συνέχεια των δράσεων αλληλεγγύης για την αποφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα.
Στην Ξάνθη όπου κι εκεί αρχικά ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση, 150 περίπου άτομα, κι εδώ όπως και στις άλλες πόλεις διαφορων ηλικιών και ιδιοτήτων, δήλωσαν την συμπαράσταση τους κάνοντας τελικά πορεία στο κέντρο της πόλης.
Στο Ηράκλειο , η δυναμική παρουσία του κόσμου, άλλαξε τα αρχικά σχέδια και αντί για συγκέντρωση προχώρησαν σε πορεία, 200 ατόμων. Με αυτόπτη μάρτυρα φίλο μας, που για επαγγελματικούς λόγους βρισκόταν αυτες τις μέρες στην πόλη, ενημερωθήκαμε ότι μετά από λεκτική διαμάχη μεταξύ ενός εκ των συμμετεχόντων και ενός αστυνομικού, ο τελευταίος προχώρησε στη συλληψη του διαδηλωτή και σε συνέχεια των διαμαρτυριών των παρευρισκομένων και της απαίτησης τους να αφεθεί ελέυθερος, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σύλληψη και μιας κοπέλας. Η πορεία έληξε με την κατάληψη της Δημοτικής Πινακοθήκης. Οι δύο συλληφθέντες πέρασαν σήμερα το πρωί από αυτόφωρο και ορίστηκε τακτική δικάσιμη 28 Απρίλη (για πλημμελήματα).
Στη Λιβαδειά, σε μία έντονη συναισθηματικά φορτισμένη πορεία, λόγω της καταγωγής του Μάριου από την πόλη, 150 περίπου άτομα φώναξαν απαιτώντας την άμεση αποφυλάκιση του συμπολίτη τους.

Στα Χανιά και την Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 100 ατόμων με μικροφωνικες, μοίρασμα φυλλαδίων και συνεχή ενημέρωση, ενώ στην Κέρκυρα συγκεντρώθηκαν γύρω στα 50 άτομα διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα.
Αναμένονται ενημερώσεις και από τις υπόλοιπες πόλεις.
Είναι πια φανερό ότι γεγονότα όπως η αναίτια σύλληψη 11 ατόμων κατά την απεργιακή κινητοποίηση στις 11/ 3 και η άδικη προφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα δεν αφήνουν αδιάφορο κανένα. ΄Ανθρωποι που ίσως δεν είχαν συμμετάσχει ξανά σε πορεία, χθες έδωσαν το παρόν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι τίποτα πια δεν περνάει απαρατήρητο, και ότι η κρατική βία, η καταστολή και η αδικία δεν είναι πια ανεκτή!

ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
http://freemariosz.wordpress.com/

οι επιστολες του Μαριου απο την φυλακη:
http://freemariosz.wordpress.com/category/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85-%ce%b6-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ac-%cf%80%cf%84%ce%ad%cf%81%cf%85%ce%b3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου