Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Aγωνας για την αποφυλάκιση του Μάριου....

Πληθαίνουν οι φωνές για την αποφυλάκιση του νεαρού προπονητή Μάριου Ζέρβα , που αναίτια συνελήφθη από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποίησαν τα εργατικά συνδικάτα ,στις 11 Μαρτίου στην Αθήνα. Ο νεαρός που κατάγεται από τη Λιβαδειά, κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού και όπως υποστηρίζουν συγγενείς και φίλοι του το μοναδικό του παράπτωμα ήταν ότι στα σακίδιο που είχε μαζί του μετέφερε σαμπουάν και πετσέτες, απαραίτητα για τη δουλειά του, καθώς μετά την πορεία θα πήγαινε στο ΟΑΚΑ όπου εργάζεται ως προπονητής κολύμβησης.

Οι φωνές διαμαρτυρίας για την άδικη κράτηση του προέρχονται και από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία ,καθώς τόσο η Ν.Ε του κόμματος, όσο και ο βουλευτής Β. Τόγιας με παρεμβάσεις τους ζήτησαν την αποφυλάκιση του Μάριου.
Σε αντίθεση με το Γ. Γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρη Τασούλα ο οποίος, από τη Λιβαδειά, δήλωσε ότι το θέμα αφορά τη δικαιοσύνη.
Διαβάστε την ανακοίνωση της Ν.Ε.
« H Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ με αφορμή την σύλληψη και προφυλάκιση του νεαρού συμπολίτη μας γυμναστή Μάριου Ζέρβα θεωρεί ότι η προφυλάκιση και η κράτηση στις φυλακές Κορυδαλλού ενός νέου ανθρώπου που συνελήφθη σε πορεία , είναι πολύ σκληρό και άδικο μέτρο που δεν μπορεί να συμβαδίσει με τις αρχές μας, ούτε με την ιδεολογία της παράταξη μας, που έδωσε αγώνες για την Δημοκρατία, την Ελεύθερη έκφραση, την Συμμετοχή
Ο νεαρός θα πρέπει να αφεθεί άμεσα ελεύθερος και αν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του να παραπεμφθεί σε δίκη.
Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του νόμου που ποινικοποιεί την κουκούλα».
Άμεση αποφυλάκιση του Μάριου ζητά και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.
«Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταδικάζει τη σύλληψη και προφυλάκιση του νεαρού συμπολίτη μας γυμναστή Μάριου Ζέρβα.
Θεωρούμε ότι η προφυλάκιση και η κράτηση στις φυλακές Κορυδαλλού ενός νέου ανθρώπου που διαμαρτύρεται και που διεκδικεί μέσα από τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτόν, είναι πολύ σκληρό και άδικο να συλλαμβάνεται.
Εμείς σαν Εργατικό Κίνημα τέτοιες ενέργειες τις καταδικάζουμε, είναι κατακριτέες και μας βρίσκουν αντίθετους.
Το μήνυμα που στέλνουμε προς τις αρχές καταστολής, προς τους νέους και προς όλους τους εργαζόμενους, είναι ότι δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε σαν Εργατική Τάξη και σαν λαός, ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν.
Γι’ αυτό το λόγο απαιτούμε ο νεαρός συνάδελφος να αφεθεί άμεσα ελεύθερος κι αν υπάρχουν πραγματικά στοιχεία σε βάρος του να παραπεμφθεί σε δίκη.
Καλούμε τη Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του νόμου που ποινικοποιεί την «κουκούλα» , γιατί τέτοιοι νόμοι δεν συνάδουν με τη Δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση».

Διαβαστε ολες τις ειδησεις που αφορουν το θεμα εδω:
http://metaxysovaroukiasteiou.blogspot.com/search/label/%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A3%20%CE%96.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου