Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Γυναίκες οι δράστες του μακελειού στη Μόσχα.

Αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μπεντβέντεφ και έδωσε εντολή να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στα μέσα μεταφοράς σε ολόκληρη τη χώρα.

"Ο αγώνας κατά του τρόμου και της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί. Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών ως το τέλος και χωρίς συμβιβασμό", τόνισε ο ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι δράστες των δύο εεπιθέσεων σε σταθμούς του Μετρό στη Μόσχα ήταν γυναίκες.

Οι δύο γυναίκες, ζωσμένες με εκρηκτικά, παρέσυραν στο θάνατο τουλάχιστον 35 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 33, σύμφωνα με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής της ρωσικής εισαγγελίας που ανέλαβε την έρευνα, Βλαντίμιρ Μαρκίν δήλωσε ότι εντοπίστηκαν τα υπολείμματα των σωμάτων των δύο γυναικών που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας, που έγιναν τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί, σε ώρα αιχμής, ενώ το Μετρό ήταν γεμάτο εργαζόμενους.

"Προς το παρόν δεν έχουμε λάβει καμία δήλωση για ανάληψη ευθύνης", διαβεβαίωσε εξάλλου ο κ. Μαρκίν, προσθέτοντας ότι η αστυνομία της Μόσχας "βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας".

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, έχει εκδοθεί ένταλμα έρευνας για δύο γυναίκες οι οποίες συνόδευσαν τις καμικάζι μέχρι το μετρό.
"Μετά την εξέταση των ταινιών από τις κάμερες ασφαλείας, έχουμε συγκεντρώσει στοιχεία για δύο γυναίκες που συνόδευσαν τις καμικάζι μέχρι την είσοδο του μετρό. Οι γυναίκες αυτές αναζητούνται", δήλωσε η συγκεκριμένη πηγή.

Ο πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας ενημερώθηκαν από το διευθυντή της FSB (μυστική υπηρεσία) ενώ η εισαγγελία της Μόσχας ενεργοποίησε το νόμο για τη διεξαγωγή έρευνας για τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε , στον σταθμό Λιουμπιάνκα, κοντά στο Κρεμλίνο και τα γραφεία της FSB και η δεύτερη περίπου 45 λεπτά αργότερα στο σταθμό του Παρκ Κουλτούρι.

Πρόκειται για τις αιματηρότερες επιθέσεις στη Μόσχα από τον Φεβρουάριο του 2004, όταν καμικάζι σκότωσε τουλάχιστον 39 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 100 στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας.

Τις επιθέσεις καταδίκασε με τον "πλέον κατηγορηματικό τρόπο" η Γαλλία.
www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου