Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Βολές Κούγια κατά του 17χρονου μάρτυρα στη δίκη Κορκονέα.....

"Αναξιόπιστο και κατασκευασμένο" από την οικογένεια του θύματος, χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Επ. Κορκονέα το 17χρονο μάρτυρα που ολοκλήρωσε αργά το μεσημέρι την κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, στην υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο 17χρονος υποστήριξε ότι υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ των παιδιών και των αστυνομικών αλλά ότι τα παιδιά δεν έδειξαν επιθετική συμπεριφορά. Το παιδί δεν είδε τους αστυνομικούς να πυροβολούν, όπως είπε, άκουσε ωστόσο τον πυροβολισμό. Δεν άκουσε όμως προειδοποίηση εκ μέρους των αστυνομικών, πριν πυροβολήσουν.
Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπέβαλαν στο δικαστήριο αίτημα προκειμένου να διενεργηθεί αυτοψία και αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος, ώστε όλοι οι παράγοντες να έχουν σαφή εικόνα του σημείου που έπεσε νεκρός ο δεκαπεντάχρονος.

Στο αίτημα συναίνεσε κι η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων - ειδικών φρουρών, με την προϋπόθεση, όπως τόνισαν οι συνήγοροι,ότι θα διενεργηθεί και την ίδια ώρα που συνέβη και ότι θα έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας. Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε ώστε να κρίνει στην πορεία της δίκης εάν είναι απαραίτητη η διενέργεια αυτοψίας και αναπαράστασης.
Την Μ.Τριτη, αναμένεται να εξεταστεί άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ενώ έχει κληθεί ακολούθως ο δεκαεξάχρονος φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου