Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ποση δημοκρατια αντεχετε?



Συγκλονιστικα video και φωτογραφιες απο το θεαρεστο εργο της αστυνομιας εδω:
http://t.co/zUrdIMx
http://www.youtube.com/user/RealDemocracyGr

2 ακομη συγκλονιστικα "δημοκρατικα" video!



Oι ασφαλίτες έκαψαν τα McDonald's

Οι ασφαλίτες παρακρατικοί πρωταγωνίστησαν και στην καταστροφή του ταχυφαγείου McDonald’s στην γωνία Ερμού και Συντάγματος.

Το video που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό. Μία ομάδα επιχειρεί να προκαλέσει ζημιές και στη συνέχεια να πυρπολήσει το ταχυφαγείο.


Ένας από τους νεαρούς, ο πλέον δραστήριος, παραμένει μόνος κάτω από μία κολόνα, όταν η διμοιρία των ΜΑΤ πραγματοποιεί επίθεση στο σημείο αυτό. Ο άνδρας με το σκούρο πουκάμισο δεν αντιστέκεται και ο αστυνομικός τον τραβά και τον ρίχνει κάτω, ακινητοποιώντας τον. Την ώρα που λογικά θα προχωρούσε στη σύλληψή του, κάτι συμβαίνει, ο νεαρός σηκώνεται, ξεσκονίζεται και αποχωρεί με βήμα σημειωτόν, σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτε. Το συμβάν τελειώνει εδώ. Ακόμη μία λεπτομέρεια.


Οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτε για να σβήσουν τη φωτιά που είχε ξεσπάσει, αλλά ακόμη δεν είχε πάρει διαστάσεις.
Δείτε το video:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=340572&cid=4

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Επίθεση με χημικά στο Ιατρείο της Πλατείας.

Η αστυνομία δεν σεβάστηκε ούτε τους τραυματισμένους διαδηλωτές που κατευθύνονταν για περίθαλψη στο αυτοσχέδιο ιατρείο, υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού, που έχουν στήσει εδώ και 36 μέρες οι "Αγανακτισμένοι" του Συντάγματος.

Αυτό που δεν γίνεται ούτε σε εμπόλεμες ζώνες, έγινε σήμερα στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα το ιατρείο να μην μπορεί να λειτουργήσει από ένα σημείο και μετά και να μεταφερθεί ο εξοπλισμός εντός του Μετρό.

Επίθεση με χημικά στο Ιατρείο της Πλατείας (ΕΞΑΝΤΑΣ) from Yorgos Avgeropoulos on Vimeo.


"Ούτε στον πόλεμο δεν γίνονται αυτά" (ΕΞΑΝΤΑΣ) from Yorgos Avgeropoulos on Vimeo.


...και video με τραυματισμο πολιτη!

Τραυματισμός διαδηλωτή - Πλατεία Συντάγματος, 29/06/2011 (ΕΞΑΝΤΑΣ) from Yorgos Avgeropoulos on Vimeo.

Η φωτο της ημερας! Γυναικα μεταφερεται τραυματισμενη και γνεφει το σημα της νικης!...

Μια εικονα ..χιλιες λεξεις!

john porfyropoulos

http://www.flickr.com/photos/biglebo/5884672443/in/set-72157627077856772

Δεν μας τρομάζετε...Μας ξεσηκώνετε! Ανακοινωση απο το real-democracy.gr


Τετάρτη 29 Ιουνίου, 21:00


Δεν μας τρομάζετε...Μας ξεσηκώνετε!

Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος από την κυβέρνηση που έχει μπει σε εφαρμογή τις τελευταίες δύο μέρες. Σήμερα το όργιο βίας και καταστολής κορυφώθηκε με αδικαιολόγητες και απρόκλητες επιθέσεις με κάθε μέσο σε ειρηνικούς διαδηλωτές, πνίγοντας την πλατεία Συντάγματος στα χημικά, τραυματίζοντας πάνω από 500 διαδηλωτές και με πογκρόμ που επεκτάθηκαν σε όλους τους γύρω δρόμους από την Πλάκα μέχρι το Μοναστηράκι με ομάδες Δίας, Δέλτα και ΜΑΤ να κυνηγάνε χιλιάδες διαδηλωτές μέχρι και μέσα σε καφέ, μανάβικα και εστιατόρια.

Καθιστούμε την κυβέρνηση υπόλογη για την σημερινή βάρβαρη επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, δείγμα της «ατσάλινης δημοκρατίας» του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και της τρόϊκα. Την καθιστούμε την μοναδική υπεύθυνη για ότι συμβεί από εδώ και πέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας και την καλούμε να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις καταστολής και τρομοκρατίας.

Για τη ζωή μας όμως είμαστε υπεύθυνοι εμείς! Εμείς οι χιλιάδες κόσμου που ακόμα βρισκόμαστε στους δρόμους, που ακόμα αντιστεκόμαστε, που συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Εμείς που δεν θα αφήσουμε κανέναν να διαλύσει την πραγματική δημοκρατία και ελευθερία όπως τις αναγεννάμε κάθε μέρα, εδώ και 36 μέρες σε όλες τις πλατείες της χώρας.

Όλοι αύριο, στις 6.00 στην πλατεία Συντάγματος. Συνεχίζουμε.

Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν.

Είναι 155 είμαστε εκατομμύρια.


Τετάρτη 29 Ιουνίου, 19:15

Καλώς ήλθατε στη Χούντα του Μεσοπρόθεσμου!

Η ανυπόστατη κυβέρνηση, παρά τη σύσσωμη καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τον ελληνικό λαό ακάθεκτη συνεχίζει το έργο τρομοκράτησης της κοινωνίας. Υλοποιώντας το οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης της πλατείας, η αστυνομία με απαράμιλλη βαρβαρότητα επιτέθηκε σε ειρηνικούς πολίτες που διέπραξαν «το κακούργημα» της«ελεύθερης έκφρασης της διαμαρτυρίας», δικαίωμα που αναγνώρισε και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος.

Τόσο ο κ. Πετσάλνικος –αλλά και ο ομοειδής του κ. Βενιζέλος που με εξίσου χυδαίο τρόπο κάλεσε «σε διάλογο τις πλατείες»-, όσο και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού αυτής της δολοφονικής κυβέρνησης απέδειξαν τι αντιλαμβάνονται ως «διάλογο» και «δικαιώματα»: καταδρομικές επιθέσεις αστυνομικών μέχρι να βεβαιωθούν ότι τουλάχιστον 500 διαδηλωτές θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και καρδιακά επεισόδια, επιθέσεις με δακρυγόνα ακόμη και στο σταθμό πρώτων βοηθειών και στις πλατφόρμες του Μετρό της πλατείας Συντάγματος, βομβαρδισμό με χημικά ακόμα και στο Μοναστηράκι.

Αυτή είναι η δημοκρατία του Μνημονίου. Εύγε! Ας την πάρουν μαζί με τα επίλεκτα αστυνομικά τους τάγματα και ας γυρίσουν εκεί που ανήκουν. Πουθενά!

Ο λαός βρίσκεται ακόμα στους δρόμους. Συνεχίζουμε την αντίσταση αποφασιστικά!

Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία που ξαναγεννήθηκε αυτές τις μέρες στην πλατεία Συντάγματος και στις λαϊκές συνελεύσεις και καταλύουμε στους δρόμους όλους τους στρατιωτικούς νόμους!

Και επειδή «η χούντα δεν τελείωσε το ‘73», ήρθε ο καιρός να την τελειώσουμε!
http://real-democracy.gr/content/deltia-typoy

ΜΑΤ ΠΕΤΑΝΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ-VIDEO.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ- ΣΥΝΤΑΓΜΑ 29/6/2011.Ο ψεύτης Λοβέρδος τι έχει να πει;

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ VIDEO ΣΟΚ.

http://prezatv.blogspot.com/2011/06/video_8784.html
ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 4:20 ΚΑΙ ΜΕΤΑ



Kια η ...ιστορια του συμβαντος απο το:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=340541&cid=4
Παρακρατικοί σε αγαστή συνεργασία με αστυνομικούς των ΜΑΤ, κρατώντας λοστάρια και φορώντας μάσκες, συνέδραμαν τους ένστολους στη σύλληψη του στελέχους της οργάνωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σ. Καυκαλά, στο Σύνταγμα.

Αν και οι μπάτσοι, συντροφιά με τους παρακρατικούς, αντίκριζαν έναν 65χρονο άνθρωπο, συμπεριφέρθηκαν με απίστευτη βιαιότητα, σέρνοντάς τον έως το ορμητήριό τους, στη Βουλή.

Παρακολουθώντας καρέ καρέ το video που ακολουθεί, ο παρατηρητής αντιλαμβάνεται την άμεση σχέση των παρακρατικών με τους αστυνομικούς. Οι παρακρατικοί συμπεριφέρονται ως «μπαχαλάκηδες» που λαμβάνουν μέρος στα επεισόδια. Ένας από αυτούς κρατά σιδερένιο λοστό.

Μετά τον εντοπισμό και σύλληψη του Καυκαλά, οι άνδρες των ΜΑΤ συζητούν με τους παρακρατικούς. Στη συνέχεια, τους προστατεύουν και τους οδηγούν προς τη Βουλή. Δύο λεπτά αργότερα, οι ίδιοι οι άνδρες των ΜΑΤ ανοίγουν το κιγκλίδωμα και προσφέρουν καταφύγιο στους παρακρατικούς εντός του φυλασσόμενου χώρου στη δεξιά πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη. Πίσω τους ακριβώς δύο άνδρες των ΜΑΤ σέρνουν τον Σ. Καυκαλά και τον οδηγούν επίσης πίσω από τα κιγκλιδώματα. Ο παρατηρητής παρακολουθεί τους παρακρατικούς να συζητούν φιλικότατα με τους αστυνομικούς.

Αυτό είναι το αποκαλυπτικό video που αποδεικνύει το πώς έδρασαν το τελευταίο 48ωρο οι παρακρατικοί, φορώντας κουκούλες, στην πλατεία Συντάγματος. Επιβεβαιώνει, δε, με τον πλέον σαφή τρόπο εκείνους που κατήγγειλαν εξαρχής το πώς συνεργάστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, με παρακρατικούς σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Συνδικαλιστες της ΕΘΕΛ λενε οτι ειναι,μεσα απο το μπλογκ τους!
Δειτε τι γραφουν εδω:
http://ethel-sinadelfos.blogspot.com/2011/06/alter.html
Μας έβγαλε ασφαλίτες το ALTER!!!
Μόλις τώρα το Άλτερ έδειξε βίντεο από την σκηνή του απεγκλωβισμού μας και υποστηρίζει πως είμαστε αστυνομικοί που δρουν μεταμφιεσμένοι ως κουκουλοφόροι!!! Δείτε από το 4:40 και μετά (και παρουσιαζουν το γνωστο βιντεο που ειδατε παραπανω)

Παντως ...με σιδηρολοστο "απεγκλωβισμενο" να συζητα με ανεση με τους ματατζηδες πρωτη φορα βλεπω!

"Ζητάμε απ' την Αστυνομία να σταματήσει το δολοφονικό έργο" (EΞΑΝΤΑΣ)

Την ώρα που οι διαδηλωτές κάνουν έκκληση από τα μεγάφωνα προς την Αστυνομία για να σταματήσει τη χρήση χημικών, οι δυνάμεις των ΜΑΤ συνεχίζουν απτόητες να πετούν δακρυγόνα και χημικά από τα σκαλιά, μέσα στον κόσμο που βρίσκεται στην Πλατεία.
http://vimeo.com/25766138

"Ζητάμε απ' την Αστυνομία να σταματήσει το δολοφονικό έργο" (EΞΑΝΤΑΣ) from Yorgos Avgeropoulos on Vimeo.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τα γεγονότα έτσι όπως εξελίσσονται: 28-29 Ιουνιου Live Συνταγμα.

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα, πνιγμένο στα δακρυγόνα το κέντρο της Αθήνας, δεκάδες οι τραυματίες


Επίθεση διαρκείας της ΕΛΑΣ κατά των διαδηλώσεων
Τελευταία ενημέρωση: 19:28 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011
Το σχέδιο της ΕΛΑΣ (κατ’ επέκταση και της κυβέρνησης) είχε γίνει σαφές από χθες: Να χτυπηθούν οι διαδηλώσεις. Με τόνους χημικών, με εκατοντάδες χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, με επιθέσεις κατά «δικαίων και αδίκων», με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Το κέντρο της Αθήνας έπρεπε να μεταβληθεί σε απέραντο πεδίο μάχης. Όπερ και εγένετο. Το σχέδιο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ακόμη και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές (με καθυστέρηση, είναι αλήθεια, εξαιτίας της 4ώρης στάσης εργασίας) η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι ήταν πνιγμένοι στα δακρυγόνα. Οι οδομαχίες συχνότατες. Οι διαδηλωτές σκορπισμένοι, τρομοκρατημένοι, (πολλοί) χτυπημένοι, αλλά παρόντες.

Στον Ευαγγελισμό και το Καλλιμάρμαρο

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από το πρωί. Τα ξεκίνησε η ΕΛΑΣ, όταν επιχείρησε να διαλύσει εν τη γενέσει τους τα μπλόκα που είχαν αποφασιστεί να στηθούν στον Ευαγγελισμό και το Καλλιμάρμαρο.

Στο Καλλιμάρμαρο ομάδα "αγανακτισμένων" που πραγματοποιούσε εκεί προσυγκέντρωση επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό επί της Βασ. Κωνσταντίνου και τότε οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ενώ κάποιοι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Την ίδια ώρα, στην Βασ. Σοφίας στο ύψος του Ευαγγελισμού αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν άλλη ομάδα "αγανακτισμένων" που πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα.

Η πορεία του ΠΑΜΕ

Λίγο μετά τις 10 π.μ άρχισε η πορεία του ΠΑΜΕ, από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα, μέσω της Πανεπιστημίου. Ογκώδης, όπως και οι χθεσινές, η πορεία σταμάτησε στο πάνω μέρος του ξενοδοχείου "Μ.Βρετανία".

Μερικά μέτρα πιο πέρα, στην πλατεία, τα επεισόδια έιχαν αρχίσει να παίρνουν έκταση. Η συνταγή γνωστή: Ομάδες νεαρών πλησίασαν το φράγμα της Β.Σοφίας, κάποιοι "αντιεξουσιαστές" πέταξαν και πέτρες. Τα ΜΑΤ, από το προαύλιο της Βουλής άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα και "κρότου-λάμψης".

Μερικοί κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια με νερό, εναντίον του ΠΑΜΕ! Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι δεν αντέδρασαν. Έκαναν μεταβολή και άρχισαν να αποχωρούν. Ανάλογα περιστατικά καταγράφηκαν και στα Προπύλαια. Με την ίδια κατάληξη. Αν κάποιοι ήθελαν να εμπλέξουν και τις μαζικές οργανώσεις του ΚΚΕ στα επεισόδια, απέτυχαν.

Η πορεία του ΠΑΜΕ επέστρεψε στην Ομόνοια, ανασυντάχθηκαν και παρέμειναν στην πλατεία μέχρι τις 4.30 π.μ. Αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή έφτασε στην Ομόνοια η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία μίλησε στους συγκεντρωμένους.

Κόλαση στο Σύνταγμα

Την ίδια ώρα οι "μάχες" στο Σύνταγμα έδιναν και έπαιρναν. Δακρυγόνα, χειροβομβίδες "κρότου-λάμψης" και επιθέσεις με γκλομπ από τη μιά, φωτιές και πετροπόλεμος από την άλλη. Ώρες ολόκληρες. Με το σκηνικό να μεταφέρεται από την Αμαλίας, στο κέντρο της πλατείας και από κει στη Φιλελλήνων. Ο κόσμος να στριμώχνεται πότε στη Φιλελλήνων, πότε στην Αμαλίας, πότε στους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επειδή ο άνεμος ήταν ευνοϊκός με τον κόσμο καθώς φυσούσε προς τη Βουλή και όχι προς την πλατεία η αστυνομία έκανε ρίψη δακρυγόνων από την πλευρά του Εθνικού Κήπου στοχεύοντας απευθείας στον κόσμο.

Γύρω στις 2 μ.μ διμοιρίες των ΜΑΤ εγκλώβισαν στο ύψος της Καρ.Σερβίας με τη Βουλής δεκάδες διαδηλωτές και τους ξυλοκόπησαν άγρια.

Ως το απόγευμα η εικόνα παρέμενε αυτή. Σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα στο enet αστυνομικοί με μηχανάκια επιτίθενται στον κόσμο σε όλο το μήκος της Ερμού φωνάζοντας "Πάμε-ντου" και τους έχουν απωθήσει μέχρι το Θησείο ρίχνοντας ξύλο και δακρυγόνα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μεταφέρθηκαν σήμερα 16 άτομα εκ των οποίων μόνο ένας παραμένει για εξετάσεις.

Η αστυνομία προχώρησε σε 30 προσαγωγές και 11 συλλήψεις ενώ όπως ανακοίνωσε έχουν τραυματιστεί 31 αστυνομικοί.

Επίσης το ξενοδοχείο King George Palace, ανακοίνωσε την εκκένωσή του λόγω των επεισοδίων "με γνώμονα την ασφάλεια των ενοίκων και των εργαζομένων", όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ξενοδοχείου.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=288830

Ποινικές διώξεις σε βάρος συλληφθέντων κατά τα χθεσινά επεισόδια

Έξι παραπέμπονται για κακουργήματα
Ποινικές διώξεις σε βάρος των 18 συνολικά συλληφθέντων από τη χθεσινή πορεία, ασκήθηκαν χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=288824

Κατάληψη του δημαρχείου Χανίων, ζημιές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε Χανιά και Ηράκλειο

Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν διαδηλωτές στα Χανιά, έπειτα από πορεία κατά του Μεσοπρόθεσμου. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο Χανίων, το οποίο κατέλαβαν, ενώ ο δήμαρχος αποχώρησε υπό προστασία. Ζημιές προκάλεσαν επίσης, 50 περίπου άτομα, στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=288818

Κυβερνητική συμμαχία ΠΑΣΟΚ - Ελσας - ΜΑΤ

Επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας, για την προάσπιση του Μεσοπρόθεσμου...
Κοινοβούλιο και κοινωνία, σε απόλυτη αντίθεση: Μέσα, 155 βουλευτές είπαν «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο, ορισμένοι εξ' αυτών πιεζόμενοι, εκβιαζόμενοι και -εν τέλει- αυτογελοιοποιούμενοι. Έξω, πολλές χιλιάδες διαδηλωτών βροντοφώναξαν «όχι» και η φωνή τους ακούστηκε πιο δυνατά από τον θόρυβο των δυνάμεων καταστολής που είχαν διαταχθεί να επιβάλλουν συνθήκες απροκάλυπτης κρατικής τρομοκρατίας.

(Αλήθεια, πόσο επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός από το ξόδεμα αμέτρητων δακρυγόνων και χειροβομβίδων «κρότου - λάμψης»; Πόσο κοστίζει στο ήδη λεηλατημένο πορτοφόλι κάθε φορολογούμενου η ακόρεστη χρήση τους από τα ΜΑΤ;)
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=288834

Κουρουμπλής μετά τη διαγραφή του: Περπατάω στο δρόμο και δεν φοβάμαι...

Την πρόθεση του να διατηρήσει την έδρα του στη Βουλή, ανακοίνωσε μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως τόνισε, την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου «επέβαλε» το πατριωτικό του καθήκον και οι καθημερινές αντιδράσεις του κόσμου.
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=288844

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αυξάνονται οι καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας και χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Το σκηνικό του τρόμου μεταφέρθηκε στο Μετρό του Συντάγματος, όπου στήθηκε ένα πρόχειρο ιατρείο με μόλις ένα γιατρό και με τη βοήθεια των ανθρώπων του σταθμού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις περίπου 500 ανθρώπων με τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα.


Πολύς κόσμος, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, αναζήτησαν καταφύγιο στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, προκειμένου να ξεφύγουν από τα χημικά και την ανυπόφορη ατμόσφαιρα. Κάποια στιγμή, στο σημείο ήταν συγκεντρωμένα περί τα 2.000 άτομα, τα οποία οι αστυνομικοί, πετώντας κομμάτια από μάρμαρα, πέτρες και δακτυγόνα, είχαν εγκλωβίσει εντός του σταθμού.

Τελικά, με μεσολάβηση υπαλλήλων του Μετρό, οι δυνάμεις των ΜΑΤ άφησαν τους εγκλωβισμένους να αποχωρήσουν, ενώ περί τους 400 ανθρώπους με προβλήματα και τραυματισμούς αποχώρησαν με συρμούς του Μετρό. Εντός του σταθμού παρέμεναν περίπου 100 τραυματίες, για τους οποίους γινόταν έκκληση για την παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού, αλλά και για την αποστολή ασθενοφόρων, προκειμένου να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, επί της Πανεπιστημίου, καταστρέφοντας γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματοκιβώτιο, το οποίο παραβίασαν, χωρίς ωστόνα βρουν χρήματα εντός του.

Με την εμφάνιση των αστυνομικών και τη χρήση χημικών ουσιών, οι ομάδες των κουκουλοφόρων διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους, αλλά και προς την πλατεία Ομόνοιας, όπου συνεχίζονταν οι οδομαχίες με τους αστυνομικούς. Τόσο στην Πανεπιστημίου όσο και στην Σταδίου, αλλά και στους γύρω δρόμους, διαδηλωτές είχαν στήσει οδοφράγματα και άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι έχουν γίνει 30 προσαγωγές και 11 συλλήψεις. Συνολικά 31 αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί, τραυματίες, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Από την άλλη πλευρά, 21 πολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, άλλοι 21 στο Γ. Γεννηματάς, τρεις στο Ελπίς και δύο στην Πολυκλινική Αθηνών.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=131175













Ο προπηλακισμος του Αθανασιαδη και το γιαουρτωμα της Κανελλη.








Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

28-29 Ιουνίου: 48 ώρες στο δρόμο! Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο.

                           28-29 Ιουνίου: 48 ώρες στο δρόμο

                               Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα
                        για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο





Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στις 28-29/6, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Τρίτη και Τετάρτη 28-29/6, που είναι το διήμερο της συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη Γενική Απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις απ' όλη τη χώρα και όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Την Τετάρτη 29/6 ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή-στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!

Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς!

Ή εμείς ή αυτοί - Άμεση δημοκρατία τώρα!
http://real-democracy.gr/

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Προς δύο μέρες που θα συγκλονίσουν κόσμο.

Το διήμερο της 48ωρης απεργίας οι συνελεύσεις καλούν για 48 ώρες στο δρόμο


«Φτάνουμε στην κορύφωση του κινήματος» στις 28 και 29 Ιουνίου και αυτή τη φορά «χρειάζεται λίγο παραπάνω φαντασία», λένε στις συνελεύσεις.

Με τα συνδικάτα να έχουν κηρύξει για τις μέρες αυτές 48ωρη γενική απεργία, οι συνελεύσεις καλούν σε 48 ώρες στους δρόμους και αποκλεισμό της Βουλής στις 29/6. Ηδη πλατείες στην επαρχία ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Αθήνας.

Στη Λαμία δηλώνουν ονόματα προκειμένου να μισθώσουν λεωφορείο που θα τους φέρει στο Σύνταγμα. Επίσης, όσοι τελικά έρθουν, θα έχουν λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης που θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την αντιμετώπιση των χημικών.

Στο Σύνταγμα, πάντως, πολλά είναι τα χρησιμοποιημένα χημικά (από τις 15/6) που έχουν κρεμαστεί «διακοσμητικά» σε πολλά σημεία της. Χαρακτηριστικότερο ίσως το κείμενο που συνοδεύει ένα από αυτά: «Με λένε 515 CS. Ετος κατασκευής 1981. Με έριξαν μέσα στο ΜΕΤΡΟ», ενώ παραδίπλα βρίσκεται ένα στεφάνι και η επιγραφή: «Η Σπάρτη είναι εδώ».

Στη Θήβα πάλι, η συνέλευση των εκεί αγανακτισμένων αποφάσισε τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας έξω από πολιτικά γραφεία βουλευτών του νομού με πανό, αφίσες και συνθήματα.

Κομβόι από τον Μοριά
Οι «μοτο-αγανακτισμένοι» Πελοποννήσιοι, εκτός από τις κατά τόπους συγκεντρώσεις, προγραμματίζουν να φτάσουν την Τρίτη στην Αθήνα με κομβόι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που θα ξεκινήσει «παραμονή της μεγάλης μέρας» από τον Ισθμό της Κορίνθου. Το κάλεσμα που απευθύνουν είναι πανελλαδικό και «εννοείται», όπως λένε, «ότι θα ανοιχτούν και τα διόδια για ελεύθερη διέλευσή μας».

Στη λαϊκή συνέλευση Χαλκίδας, όλα ξεκινάνε με μια πρόταση του συγγραφέα Ζήση Σαρίκα: «Διψάμε για δημοκρατία και αίσθημα». Την ίδια στιγμή, στη συνέλευση της Τετάρτης στο Σύνταγμα, ένας πολίτης έλεγε κάτι παρεμφερές: «Ερωτας και πολιτική μόνο με τη φυσική παρουσία, όχι δι' αντιπροσώπων».

Against The Machine
Τέλος, η Ελλάδα καταχειροκροτήθηκε σε πρόσφατη συναυλία των Rage Against The Machine στο Δουβλίνο με τον τραγουδιστή τους, Ζακ Ντε Λα Ρότσα, να μιλάει για τις δράσεις που «κάνουν τα αδέλφια μας στην Ελλάδα».

Το μήνυμά του ήταν πως «πρέπει να ενωθούμε στην Ευρώπη. Πέρα από τις εθνικές γραμμές. Πέρα από τις θρησκευτικές διαφορές. Πέρα από τις φυλετικές διακρίσεις. Γιατί οι γραμμές είναι πλέον ξεκάθαρες. Είναι ή αυτοί ή εμείς». Με το «ή εμείς οι αυτοί» κλείνει και το πανελλαδικό κάλεσμα της πλατείας Συντάγματος για τις 28 και 29/6.*
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=287619

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Και η σημερινη εκπομπη (εστω με λιγη καθυστερηση) με πολυ Ελληνοφρενεια!

Ακουστε την εκπομπη της Τριτης 21 Ιουνιου!


H εκπομπη "Μεταξυ σοβαρου κι'αστειου" μεταδιδεται καθε μερα 10.30-13.00
απο τον Σειριο 95,8 www.siriosfm.gr
"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/15148854-c02

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Aντε και καλη μας εβδομαδα! (Μπας και μας σωσει το ελληνικο καλοκαιρι!)

Ακουστε την εκπομπη της Δευτερας 20 Ιουνιου!


"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/15138898-6c9

Πρετεντέρης σε Βενιζέλο "Καλά, πείτε μας εδώ τι θα πείτε και πείτε σε αυτούς άλλα "...



Mέρος του χθεσινού διαλόγου στο MEGA μεταξύ των φωστήρων δημοσιογράφων του και του Ευάγγ. Βενιζέλου, σαν υπουργού Οικονομίας, πλέον:


ΤΣΙΜΑΣ: Πείτε μας κ. Βενιζέλο, την Κυριακή που θα πάτε να μιλήσετε στους "μεγάλους" της ΕΕ, τι θα τους πείτε για να καλυτερέψετε τους όρους του νέου Μνημονίου που πρέπει να εφαρμοστεί;

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κύριε Τσίμα, δεν νομίζω να πιστεύετε ότι μπορεί μέσα από το κανάλι σας να πω και να αποκαλύψω, τι θα συζητήσω με το οικονομικό επιτελείο της ΕΕ...

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: (χαζογελώντας) Καλά, πείτε μας εδώ τι θα πείτε και πείτε σε αυτούς άλλα...

Τρίτη 21 Ιουνίου! Η ψήφος μας "ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ"!


Την Tρίτη 21 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για την “νέα” του κυβέρνηση. Χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι “φυλλοροούμε”, αλλά εμείς κάθε Κυριακή γινόμαστε περισσότεροι.



Την Τρίτη στις 19:00 δίνουμε και εμείς στην δική μας κάλπη του Συντάγματος ψήφο “ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ”. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά.


Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.
http://real-democracy.gr/

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ο κινηματογράφος κέρδισε τον Γ. Παπανδρέου.


ΤΟΝ ΠΝΙΞΑΝΕ ΤΑ ΧΡΕΗ by psalidoheris

Τον πνίξανε τα χρέη. Αφήνει την πρωθυπουργία, τον κέρδισε ο κινηματογράφος.

Με έναν κόντρα ρόλο κάνει την παρθενική του εμφάνιση στον κινηματογράφο ο πρωθυπουργός. Φήμες λένε ότι δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά τελικά απέδωσε με απόλυτη πειστικότητα το ρόλο.
Το βίντεο αναδημοσιεύεται από το
http://www.market-talk.net/

ΓΑΠ και ...σωτηρας Βενιζελος! Αντιπροεδροι για σουμο εμπρος!.....

Ακουστε την εκπομπη της Παρασκευης 17 Ιουνιου 2011!


...και το σχολιο του Τζιμη για τον (οποιο) ανασχηματισμο! Παλιο αλλα επικαιρο!....


"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/15127569-2f5
"Κατεβαστε" και 2 εκπομπες που σας χρωστουσαμε!
14/06/2011:
http://www.divshare.com/download/15128005-7b7
10/06/2011:
http://www.divshare.com/download/15128032-ef5

Aπο τα καλυτερα της Ελληνοφρενειας!

Το μυνημα απο το υπερπεραν του Ανδρεα στο γιο ...(της μανας του) ΓΑΠ!

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Μέρες δημοκρατίας.

http://parallhlografos.wordpress.com/

Πλατεία Συντάγματος, ώρα 16:30. Ενώ κόσμος συγκρούεται με τις δυνάμεις καταστολής στην κάτω μεριά της πλατείας και τα χημικά πέφτουν βροχή, στο κέντρο της πλατείας οι μάχες είναι διαφορετικές και εξ’ ίσου ενδιαφέρουσες: Προσπάθειες να παραμείνει ο κόσμος στην πλατεία, να παραμείνει το ηθικό ψηλά και να μην επικρατήσει πανικός. Αναμμένες φωτιές για τα δακρυγόνα, Maalox και παροχή πρώτων βοηθειών σε οποίον δεν καταλαβαίνει ότι η “προστασία του πολίτη” πρέπει να περάσει πάνω από τις δικές του πλάτες. Στα μεγάφωνα αρχίζει να ακούγεται κρητική λύρα και το “αγρίμια και αγριμάκια μου”. Χειροκροτήματα. Μετά το ριζίτικο ο λυράρης πιάνει το πεντοζάλι. Ο κόσμος αρχίζει να χορεύει, τις μπαλωθιές του κρητικού γλεντιού αντικαθιστούν οι κρότου-λάμψης, κάνοντας τον χορό ακόμα πιο διονυσιακό. Το πολύμορφο, απρόβλεπτο και αταξινόμητο αυτού που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στους δρόμους, μοναχά όποιος ενημερώνεται από τα ΜΜΕ ή πάσχει από κάθε είδους ιδεολογικές αγκυλώσεις δεν μπορεί να δει. Τα ταμπελάκια ισχύουν μόνο σε όσους θέλουν να βάλουν και να κλείσουν σε προκατασκευασμένα και βολικά κουτάκια την κοινωνική εξέγερση. (Ερώτηση για δυνατούς λύτες: Άτομα που γνωρίζω την στράτευση τους στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά το είχαν ρίξει στον χορό, ενώ τα είδα νωρίτερα να συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής. Αυτοί που κατατάσσονται; Στους μπαχαλάκηδες, τους προβοκάτορες, ή στους απολίτικους πασιφιστές;)

Ξαφνικά, δακρυγόνα αρχίζουν και εκτοξεύονται στο κέντρο της πλατείας, πάνω στο κόσμο, με τους μπάτσους να ορμούν προς την πλατεία. Πανικός, φωνές, ο κόσμος να προσπαθεί να διαφύγει, ήταν μόνο θέμα τύχης που δεν υπήρξαν θύματα.



Υποχωρώ στην πάνω μεριά της πλατείας όπου τα πράγματα είναι ήρεμα. Και ενώ δεν συμβαίνει το παραμικρό, από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός δεκάδες μοτοσυκλέτες όλων των μονάδων κινούνται με απειλητικές διαθέσεις προς τους συγκεντρωμένους. Ο κόσμος τους αντιμετωπίζει με ειρωνικά χειροκροτήματα, κάποιοι ξαπλώνουν κάτω για να εμποδίσουν την προέλαση τους. Με την αποχώρηση τους δέχονται κάποια ελάχιστα πλαστικά μπουκάλια. Tραβώ με το κινητό μου ότι μπορώ.





Προχωρώ προς το Ζάππειο και φτάνοντας στην είσοδο του, περνούν από δίπλα μου δυο δελτάδες πεζοί, κρατώντας έναν πιτσιρικά εμφανώς χτυπημένο. Ενστικτωδώς τον ρωτάω το όνομα του. Αμέσως αρχίζω να δέχομαι κλωτσιές από το δίδυμο ενώ άλλοι τέσσερεις συνάδελφοι τους πέφτουν πάνω μου, αρχίζουν τις κλωτσιές στα πόδια μου και τις γροθιές στο πρόσωπο μου. Με ρίχνουν κάτω και μου περνούν χειροπέδες πισώπλατα. Στην διαμαρτυρία ενός ηλικιωμένου η απάντηση ήταν «άσε μας ρε παππού», στην διαμαρτυρία μιας κοπελίτσας η απάντηση ήταν «άντε γαμήσου μωρή καριόλα». Μας σέρνουν εν μέσω βρισιών και απειλών «τώρα τη γαμήσατε» ως τα σκαλιά του Ζαππείου και μας βάζουν να γονατίσουμε και να μείνουμε εκεί. Η ειρωνεία πάει σύννεφο: «Γιατί τον ρωτούσες το όνομα του, δεν τον ξέρεις; Στην ίδια συμμορία δεν είσαστε;» «Γιατί έχεις άσπρα στη μούρη σου; Για να έρχεσαι να μας πετάς μολότοφ;» ούρλιαζαν στο πρόσωπο μου. Αυτός ο συνδυασμός μίσους, φτηνής ειρωνείας και ουρλιαχτού στην μούρη, μου θύμισε την αντιμετώπιση από την άλλη επαγγελματική ομάδα που έχει μετατρέψει την “υπεράσπιση” της δημοκρατίας σε νταβατζιλίκι: Τους στρατιωτικούς.


Περιμένοντας την κλούβα για τη μεταφορά μας στη ΓΑΔΑ, φέρνουν άλλους τέσσερεις συλληφθέντες. Στις ερωτήσεις μου αν θεωρούμαι συλληφθείς και για ποιο λόγο με πιάσανε απάντηση δεν πήρα. Έρχεται η κλούβα, μας βάζουν μέσα. Οι μαζεμένοι δελτάδες μας αποχαιρετούν με κωλοδάχτυλα. Η διαδρομή ως τη ΓΑΔΑ μακρινή, οι δρόμοι μποτιλιαρισμένοι. Στον ασύρματο ο συνοδός μεταφέρει: «Φέρνουμε 5 συλλήψεις και 1 προσαγωγή». Πιθανότητες 1 στις 6. Δεν πρέπει να ανησυχώ, δεν έκανα τίποτα. Γιατί, τα υπόλοιπα παλικάρια ποιος λέει ότι έχουν κάνει κάτι; Πράσινα σταράκια, ο φοιτητής με τις πιτζάμες και ο Μάριος Ζ περνούν μπροστά από τα μάτια μου. Πως μπορεί να λέγεται δημοκρατία το καθεστώς που επιτρέπει ανεξέλεγκτους ένα μάτσο τραμπούκους να αποφασίζουν για τη ζωή σου;

Φτάνουμε στην πίσω πόρτα της ΓΑΔΑ, κατεβαίνουμε. Ο συνοδός αρχίζει να φωνάζει ονόματα, όποιος ακούει το όνομα του μπαίνει μέσα. Στα πέντε ονόματα που φώναξε, το δικό μου δεν ήταν μέσα – «εσύ περίμενε εδώ». Το ένα προς έξι μου έκατσε, να μη ξεχάσω να παίξω λόττο αύριο. Με βάζουν και μένα μέσα, μας πάνε στο ασανσέρ. «Οι συλλήψεις στον 6ο, οι προσαγωγές στον 11ο». Η δημοκρατία τις μέρες μας μετριέται με ορόφους στην ΓΑΔΑ. Σε όσο πιο ψηλό όροφο σε πάνε, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες και να σε αφήσουν ελεύθερο. Στάση στον 6ο. Kαλή τύχη παιδιά, θα την χρειαστείτε. 11ος όροφος, Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. «Μην ανησυχείτε» η απάντηση στην παρατήρηση μου, «απλώς δανειζόμαστε τον χώρο». Η αντιμετώπιση τυπικά γραφειοκρατική χωρίς ειρωνείες. Με αφήνουν μετά από πίεση να πάρω τηλέφωνο την γυναίκα μου να τις πω δυο κουβέντες. Παίρνουν τα στοιχεία μου, με οδηγούν σε κρατητήρια για σωματικό έλεγχο. Το σωληνάριο Riopan στην τσέπη μου, δημιουργεί απορία-το «πόσιμη γέλη» που γράφει πάνω, βραχυκύκλωμα. Ξεγύμνωμα-καθαρός. «Εντάξει μην ανησυχείς, αν δεν είσαι φυγόποινος σε πέντε λεπτά θα φύγεις». Τα πέντε λεπτά έγιναν μία ώρα, παρέα με τρεις πιτσιρικάδες και δυο κοπέλες από την Ισπανία που είχαν προσαχθεί λόγω «ύποπτης εμφάνισης». Με αφήνουν, με περιμένει έξω η γυναίκα μου και μια καλή φίλη. Πονάει το κεφάλι μου, η γυναίκα μου επιμένει να πάμε προληπτικά στο Ερυθρό. Η εφημερία του Eρυθρού γεμάτη με ανοιγμένα κεφάλια. Αν δεν έβλεπα πόνο στα πρόσωπα θα τους ρώταγα «Και σεις από δημοκρατία το πάθατε;» Η αξονική έδειξε ότι δεν υπάρχει κάκωση, πιθανόν ο πονοκέφαλος να ήταν αποτέλεσμα του άλλου συστατικού της δημοκρατίας, των δακρυγόνων.
Γυρίσαμε σπίτι. Πήρα την κόρη μου αγκαλιά και της είπα ότι την αγαπώ πολύ. Μου έδωσε ένα φιλί.

ΥΓ 1
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 15 Ιουνίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με αναφορές για δράση κουκουλοφόρων υπό την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας στη σημερινή συγκέντρωση διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας τονίζεται ότι:
Η Ελληνική Αστυνομία είναι αυστηρά προσηλωμένη στην τήρηση του Συντάγματος, την προστασία των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών.
Οποιαδήποτε αναφορά για εξωθεσμική δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας προσβάλλει βάναυσα το σύνολο του προσωπικού της, που καθημερινά δίνει σκληρό αγώνα για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας της πατρίδας μας.

ΥΓ 2
Ευχαριστώ από καρδιάς τα παιδιά που κινητοποιήθηκαν αμέσως μόλις έμαθαν τη σύλληψη μου.
Back Door Man
http://wp.me/p1pa1c-aJJ

Ο υπό παραίτηση Πρωθυπουργός έφθασε στα όρια της Συνταγματικής εκτροπής.


Του Στάθη Διομήδη από
http://www.newstoday.gr/politike-gnome/56748/o-upo-paraitese-prothupourgos-ephthase-sta-oria-tes-sudagmatikes-ektropes


Το πλέον εντυπωσιακό θέατρο του παραλόγου προσπάθησε να παίξει με μεγάλη αποτυχία ο Πρωθυπουργός εχθές. Έφθασε στα όρια της Συνταγματικής εκτροπής προσπαθώντας να κάνει συγκυβέρνηση συνενόχων για να μπει η χώρα στο γύψο, 37 χρόνια μετά.


Προσβάλλοντας το Σύνταγμα αλλά και τη λαϊκή εντολή που είχε λάβει το 2009, εμπλέκοντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατάφερε να απαξιώσει τον ελληνικό λαό προσπαθώντας να βρει συνενόχους στο έγκλημα που διαπράττει η σημερινή κυβέρνηση ενάντια στη χώρα. Είναι αλήθεια ότι και πρόθυμοι βρέθηκαν και συνένοχοι, όμως η «δουλειά» στράβωσε…

Και μας ήρθε το νέο φρούτο. Ανασχηματισμός λέει, και ψήφο εμπιστοσύνης. Μάλιστα…

Δηλαδή αν αλλάξουν μερικοί Υπουργοί και έρθουν τραπεζίτες, υπάλληλοι της τρόικας και λοιποί «εθνοσωτήρες» θα αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση; ΟΧΙ. Την ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής όπως έχει πει σε όλους τους τόνους ο Πρωθυπουργός την έχει ο ίδιος. Άρα το μόνο που θα αλλάξει είναι κάποια ονόματα και τίποτε περισσότερο.

Δεν «καταλαβαίνει» ο Πρωθυπουργός, ότι δεν έχει καμία νομιμοποίηση να διορίζει κυβερνήσεις και να κάνει ανασχηματισμούς. Δεν έχει καμία νομιμοποίηση και δημιουργεί Συνταγματική εκτροπή συνεχίζοντας να κάνει τον Πρωθυπουργό, γαντζωμένος στις σάρκες της Δημοκρατίας καρφώνοντας τα νύχια της εξουσίας βαθιά στο λαιμό των πολιτών…

Επίσης αναρωτιέμαι, πως ένας Πρωθυπουργός που παραιτήθηκε εχθές το βράδυ συνεχίζει να παραμένει στη θέση του και να ασκεί τα καθήκοντά του; Είναι ηθικόν αυτό;

Eίχαμε και μια άλλη εξέλιξη. Η ελληνική Χωροφυλακή με εντολή Παπανδρέου και Παπουτσή έβγαλε έξω για ακόμη μια φορά παρακρατικούς και ασφαλίτες προβοκάτορες κουκουλοφόρους και δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια στη μεγαλύτερη ίσως συγκέντρωση κόσμου που θα γινόταν στο Σύνταγμα.

Έχοντας εξαρχής δείξει τις διαθέσεις τους, κουκουλοφόροι και ΜΑΤ σε συνεργασία αμαύρωσαν την συγκέντρωση και προσπάθησαν να διώξουν τους χιλιάδες πολίτες που ειρηνικά διαδήλωναν. Κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών κτυπώντας κυρίως επί αδίκων χωρίς σχεδόν να συλλάβουν κανέναν άφησαν 100 άτομα να καταστρέψουν την πλατεία Συντάγματος και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.

Παρόλα αυτά ο λαός επέμενε και παρέμεινε στην ΠΛΑΤΕΊΑ στέλνοντας βροντερό μήνυμα σε κυβέρνηση, Μαξίμου και πολιτικό σύστημα ότι δεν θα τα βγάλουν εύκολα πέρα μαζί του.

Έτσι κι αλλιώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, δημιουργήθηκαν εξαιτίας του λαού που συρρέει καθημερινά κατά χιλιάδες στις ΠΛΑΤΕΙΕΣ και θα υπάρχει και συνέχεια. Δεν τρομοκρατούμαστε, κάθε μέρα θα βρισκόμαστε στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ΕΚΛΟΓΕΣ τώρα και Συντακτική Εθνοσυνέλευση για να πάρει η χώρα μπρος και να υπάρξει και ελπίδα…

Eλλας το μεγαλειο σου! η αλλιως .....τα μαυρα μας τα χαλια!!!

Ακουστε την εκπομπη της Πεμπτης 16 Ιουνιου.



"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/15112650-fb5

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Απο το προσωπο ...κενης αποδοχης στο διαγγελμα ...κενου περιεχομενου! ΓΑΠ υποκλινομαι!!!

Ο κόσμος χορεύει, τραγουδά, διαδηλώνει ΕΙΡΗΝΙΚΑ και τα ΜΑΤ ψεκάζουν!

Ενω το συστημα ψαχνει προσωπο ...κενης αποδοχης!... Στο Συνταγμα τραγουδουν και χορευουν με λυραρηδες τυμπανα και γνωστους καλλιτεχνες!

Live Συνταγμα!

Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com



Free TV Show from Ustream

Φωτογραφιες απο την συγκεντρωση και πορεια στην Λαμια! Εγινε και καταληψη της Περιφερειας.





Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε! Λενε οι συγκεντρωμενοι στο Συνταγμα.


Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε!



Είμαστε στο δρόμο, είμαστε παντού και καμία μορφή καταστολής – απ’ όπου κι αν προέρχεται – δεν μας σταματά!


Συνεχίζουμε στο δρόμο!


Από τις 18:00 ένας νέος κύκλος κινητοποίησης έχει ξεκινήσει!


Παρά το όργιο καταστολής η πλατεία πλημμύρισε ξανά από κόσμο!!


Θα παραμείνουμε στις πλατείες ειρηνικά, ενωμένοι και αποφασισμένοι για να ρίχνουμε oποιαδήποτε κυβέρνηση δεν διώξει την τρόικα και το μνημόνιο! Το χρέος τους δεν μας ανήκει και δεν θα το πληρώσουμε!!


Συμμετέχουμε όλοι και όλες στη Λαϊκή μας Συνέλευση στις 21:00, όπως κάθε μέρα!!
http://real-democracy.gr/


Tο ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ"
http://real-democracy.gr/


8.10 - Κόσμος μαζεύεται στο Σύνταγμα και ήδη εχει δημιουργηθεί μια φυσική ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στη Βουλή.Το μπλόκο του Ευαγγελισμού έχει κατέβει μπροστά στην Ηρώδου του Αττικού και χρειάζεται ενίσχυση. Ενίσχυση χρειάζεται και το μπλόκο του Καλλιμάρμαρου.


9.50 - Σύνταγμα: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπροστά και πίσω απ' τα κιγκλιδώματα. Ισχυρή και η παρουσιά των συγκεντρωμένων (περίπου 1500 άτομα) που φωνάζουν "Έξω απ΄την πορεία η αστυνομία"
Καλλιμάρμαρο: Χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση για να κλείσει ο δρόμος. Κλειστή η Βασιλέως Κωνσταντίνου (από Καλλιμάρμαρο εως Ριζάρη). Περίπου 100 άτομα που ήδη έχουν συγκεντρωθεί εκεί. Ομάδες ατόμων, στα στενά αποκλείουν τα πολυτελή αυτοκίνητα.
Ευαγγελισμός: Χρειάζεται κόσμος και στο μπλόκο του Ευαγγελισμού που βρίσκεται Ηρώδου Αττικού και Βασιλίσης Σοφίας.

10.25 - 10 συλλήψεις στην συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο (στο άγαλμα του Τρούμαν). Οι συλλήψεις έγιναν μετά από ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία. Υπάρχει ανάγκη από κόσμο έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο ειρηνικός χαρακτήρας!

10.35 - Δελτίο Τύπου :
"Απο τις 7 το πρωί άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος στα τρία σημεία που είχε δοθεί υο ραντεβού για την σημερινή κινητοποίηση,(Σύνταγμα, Καλλιμάρμαρο, Ευαγγελισμός). Ηδη στο Σύνταγμα βρίσκονται πάνω από 3000 κόσμου, οι οποίοι πριν από λίγη ώρα και μετά από αψιμαχίες με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, κατάφεραν και τους υποχρέωσαν να υποχωρήσουν αρκετά προς τα κιγκλιδώματα που κλείνουν τη λεωφόρο Β.Σοφίας. Μεγαλύτερη κινητικότητα υπάρχει στη Β.Κωνσταντίνου, στο Καλλιμάρμαρο όπου ομάδα διαδηλωτών που έκλεισε νωρίτερα τον δρόμο, απωθήθηκε από την αστυνομία και επικρατεί μεγάλη ένταση αυτή την στιγμή, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 10 άτομα -μεταξύ των οποίων 2 τραυματίες- στην συμβολή των οδών Β.Κωνσταντίνου και Αμύντα στο άγαλμα του Τρούμαν. Στο μεταξύ, στιν Ευαγγελισμό και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Β.Σοφίας, οι διαδηλωτές εμποδίζουν βουλευτικά αυτοκίνητα να περάσουν, και συνεχώς πυκνώνει η ροή του κόσμου στο σημείο."

11.22 - Οι 10 προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι!

12.30 - Σύνταγμα: Συγκεντρωμένοι χιλιάδες κόσμου! Ένταση στα λουλουδάδικα με τον κόσμο να επιχειρεί να ρίξει τον φράχτη της αστυνομίας.
Καλλιμάρμαρο: Ο κόσμος συγκεντρώνεται Ριζάρη και Βασιλέως Κωνσταντίνου. Υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη κινητοποίηση του κόσμου στο μπλόκο αυτό (είναι αυτό από το οποίο περνάνε τα βουλευτικά αυτοκίνητα για να μπουν στο Συντάγμα!).
Ευαγγελισμός: Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει στο Κολωνάκι όλους τους δρόμους που οδηγούν προς τη Βουλή.

1.15 - Τεράστια η μαζικότητα στο Σύνταγμα. Η κατάσταση μπροστά στο φράχτη (λουλουδάδικα) είναι εξαιρετικά τεταμένη. Έχουν αρχίσει οι συγκρούσεις. ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ!
Νεό μπλόκο στήθηκε στη διασταύρωση Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου έπειτα από κάλεσμα που έγινε στο Σύνταγμα για την ενίσχυση των μπλόκων. Οι αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να το διαλύσει. Το μπλόκο παραμένει στο σημείο. Χρειάζεται κι άλλος κόσμος, τώρα !!!
Σωματεία εργαζομένων στη Λαμία κατέλαβαν την περιφέρεια Λαμίας. Κατάληψη και στην περιφέρεια Κρήτης.

1.30 - Αδικαιολόγητα εκτεταμένη χρήση χημικών στο Σύνταγμα. Ο κόσμος δεν υποχωρεί, παραμένει στη πλατεία και στους γύρω δρόμους.
Δεν μας φοβίζουν ! Είμαστε πολλοί περισσότεροι! Πολύ περισσότεροι απο 1.000.000 σε όλη την Ελλάδα! Στηρίζουμε με την παρουσία μας όλες τις συγκεντρώσεις!

16:15 - Δελτίο Τύπου
NO PASSARAN! Τώρα μιλάμε εμείς!
Σε πολιορκητικό κλοιό βρίσκεται το ελληνικό κοινοβούλιο. Χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν την ελληνική Βαστίλη και τα περίχωρα της. Από τις 7.00 το πρωί, «αγανακτισμένοι», έχοντας ξεπεράσει το χείλος του «δεν πάει άλλο!» και με μόνο ύστατο μέσο διεκδίκησης το σώμα τους μπλοκάρουν οδικούς κόμβους και περικυκλώνουν τη Βουλή. Τι κι αν όρθωσαν σιδηρόφρακτα τείχη μπροστά στη Βουλή (Βασιλίσσης Σοφίας) βομβαρδίζοντας με δακρυγόνα τους συγκεντρωμένους, τι κι αν επανειλημμένως όλες οι πιθανές εκδοχές αστυνομικών δυνάμεων (ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, κλπ) επιχείρησαν να διαλύσουν τον κόσμο στα 2 μπλόκα ( Βασιλέως Κωνσταντίνου και Ριζάρη και Βασιλέως Κωνσταντίνου και Ριγίλλης), εμείς συνεχίζουμε!

Η ελληνική κυβέρνηση με την άοκνη αρωγή της πάντα πρόθυμης ελληνικής αστυνομίας τώρα, λεπτό προς λεπτό θέλει να δολοφονήσει και να λοιδορήσει ηθικά το μεγαλειώδες κίνημα των πλατειών.

Απέναντι σε όποιον επιχειρήσει να σταματήσει την ειρηνική πολιορκία των «άχρηστων και επικίνδυνων», τη μεγαλύτερη διαδήλωση της Μεταπολίτευσης, έχουμε να του διαβιβάσουμε το εξής: Είμαστε εδώ! Όλες οι λαϊκές συνελεύσεις, θα παραμείνουμε εδώ και κάθε ηθικός και πολιτικός δολιοφθορέας καλύτερα να πάει (και θα πάει) σπίτι του. Δεν έχουν χώρο στο μέλλον της Ιστορίας!

24 ώρες στο δρόμο!
Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει!

16:50 - Δελτίο Τύπου
Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε!
Είμαστε στο δρόμο, είμαστε παντού και καμία μορφή καταστολής – απ’ όπου κι αν προέρχεται – δεν μας σταματά! Συνεχίζουμε στο δρόμο!
Από τις 6.00 μ.μ. νέος κύκλος ξεκινά!

18.20 -Ο κόσμος έχει κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν απομακρυνθεί και η κατάσταση είναι απολύτως ήρεμη.

Όλοι τώρα στο Σύνταγμα μαζικά και ειρηνικά!

Τα hashtag για το twitter είναι το #M25GR και μόνο για σήμερα #15Jgr
http://real-democracy.gr/

Φωτογραφίες στο http://realdemocracygr.wordpress.com



Βίντεο στο http://www.youtube.com/user/realdemocracygr

Ποιοι ειναι αυτοι διπλα στους ανδρες των ΜΑΤ οεο?....


....και η συλληψη της ημερας! Τι σας εκανε ο παππους???

Η προετοιμασία και τα ρόπαλα της ασφάλειας! (video)





*Μπαχαλάκηδες και ΧΑυγίτες δρουν ΜΑΖΙ! Υποτιθέμενοι "αντιεξουσιαστές" και φασίστες στην ίδια όχθη.
Μπαχαλαυγιτες σε υπηρεσία.
6.000 αστυνομικοί και 6.000 μπάχαλοι παίζουν paintball και πληρώνονται!!!

Τα κατάφεραν! Κατέστρεψαν 21 ημέρες αγώνων.
Η πλατεία παραμένει παρά τα καπνογόνα. Ελάτε μαζί μας.
Πάρτυ με τύμπανα και όλοι μαζί παλαμάκια. Ειρηνικά όλοι μαζί αποφασισμένοι.
*Τα σχολια απο το twitter.

Πληροφορίες μιλούν για τραυματία κουκουλοφόρο με αστυνομική ταυτότητα.
Για εντοπισμό κουκουλοφόρου, ο οποίος έφερε πάνω του αστυνομική ταυτότητα, κάνουν λόγο αγανακτισμένοι διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κουκουλοφόρος που ακινητοποιήθηκε από διαδηλωτές έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια στο κέντρο της Αθήνας, τους επέδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.
Το παρακάτω βίντεο επίσης δείχνει πιθανότατα αστυνομικούς με πολιτικά να συγκεντρώνουν ρόπαλα δίπλα στα ΜΑΤ.
Κληθείς να σχολιάσει την πληροφορία για τον τραυματία με αστυνομική ταυτότητα, η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε πως ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ενώ για τους αστυνομικούς με πολιτικά που μαζεύουν τα ρόπαλα, απάντησε πως νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η προσαγωγή ενός ατόμου πακιστανικής καταγωγής, που μετέφερε τα κοντάρια με καροτσάκι, τα οποία και μάζευαν οι αστυνομικοί για να μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ.
http://www.tvxs.gr/news

Xιλιαδες κοσμου στο Συνταγμα και στο κεντρο της Αθηνας! Αυγα εναντιον Παπουλια και Παπανδρεου!


LIVE STREAMING: Η Αγανάκτηση των Ελλήνων by News247

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ 5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ PLAYERS,ΤΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ,ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!
http://prezatv.blogspot.com/2011/06/5-players.html



ΕΦΑΓΑΝ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ!!!
ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΜΕ



Ιδού ο φράχτης

Σιδερένιο φράχτη μπροστά από τη Βουλή κάθετα στη Β. Σοφίας έχουν τοποθετήσει οι άνδρες των ΜΑΤ με σκοπό να απαγορεύσουν την κίνηση των «Αγανακτισμένων» προς τη Βουλή.


Video chat rooms at Ustream
Ο κινητός φράχτης αγοράστηκε πριν από 3 χρόνια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είναι φτιαγμένος από ατσάλι και είναι στα Ιταλικά πρότυπα ,όπου είχε χρησιμοποιηθεί στην Γένοβα. Δεν σπάει, δεν αναποδογυρίζει, έχει παραθυράκια για να ρίχνουν με φυσούνες οι αστυνομικοί δακρυγόνα, ενώ υπάρχει και πόρτα.
Η ΕΛ.ΑΣ έχει στην διάθεσή της δύο κινητούς φράχτες και είναι η δεύτερη φορά που τους χρησιμοποιεί.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Live Tεταρτη!

Παρακολουθειστε ζωντανα απο τα παρακατω link ολα οσα θα συμβουν στην Αθηνα και σε ολη την Ελλαδα.

http://real-democracy.gr/el
http://twitter.com μέσω του hashtag  #m25gr

http://www.entasifm.org/

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=85&type=&mid=110

http://bno.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=89

http://yfrog.com/kh6e3p

http://www.ustream.tv/channel/SYNTAGMA

http://www.thepressproject.gr/

http://radiobubble.gr/news
http://twitter.com ,μέσω του hastag #rbnews



ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης(Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ.)
Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου (Ο.Μ.Τ.Β.Χ.)

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Μπροστά στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση των εργαζόμενων και των αγανακτισμένων πολιτών του Συντάγματος η οποία προκαλεί κρίσιμες διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου αποφάσισαν την αναστολή, από τις 12 μ. σήμερα, της 24ωρης απεργίας για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί έγκυρα τις πολιτικές εξελίξεις που αφορούν το μέλλον το δικό του και της χώρας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Τεταρτη ...αποκλεισμου για την κυβερνηση!



Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν για 21η συνεχή ημέρα οι Αγανακτισμένοι πολίτες για να διαμαρτυρηθούν κατά της οικονομικής πολιτικής και του Μνημονίου, μια ημέρα πριν τη μαζική «πολιορκία» της Βουλής που έχουν ανακοινώσει.


Ένταση επικράτησε πάντως, λίγο μετά τις 8 το βράδυ όταν ένα μεγάλο μέρος των διαδηλωτών επιχείρησαν να κάνουν «ντου» στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, καθώς υπήρχαν φήμες ότι στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, δειπνούσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Τελικά η «επιδρομή» αποφεύχθηκε αλλά εκατοντάδες Αγανακτισμένοι παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το ξενοδοχείο, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 το πρωί της Τετάρτης, οι «Αγανακτισμένοι» έχουν προαναγγείλει τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις, μία στο Σύνταγμα, μια στο Παναθηναϊκό Στάδιο και μια στη στάση του Μετρό στον Ευαγγελισμό. Από αυτά τα τρία σημεία, θα ξεκινήσει η περικύκλωση της Βουλής.

Η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για την νέα κινητοποίηση των Αγανακτισμένων, ενώ περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα περιφρουρούν το κέντρο.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=128056

Παλλαϊκό «τείχος» κατά του Μεσοπρόθεσμου

Σε γενική απεργία κατεβαίνουν την Τετάρτη 15 Ιουνίου, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, κόντρα στο δεύτερο Μνημόνιο που προωθεί η κυβέρνηση, στην πρώτη μεγάλη απεργιακή «μάχη» του Ιουνίου για το Μεσοπρόθεσμο. Τα συνδικάτα είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και την ψήφισή του, ενώ οι «Αγανακτισμένοι» κλιμακώνουν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες τους, σχεδιάζοντας και αποκλεισμό της Βουλής.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζομένους να συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. Σε ανακοίνωσή τους, "καταδικάζουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των άδικων, άνισων και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης και ζητούν άμεσα την απόσυρσή του. Καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική, τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές".

 Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, τις μεταφορές, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια. Στη γενική απεργία θα συμμετάσχουν η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, με τρίωρη στάση εργασίας, κατά την οποία επιχειρήσεις και καταστήματα θα κατεβάσουν "ρολά" από τις 12:00 έως τις 15:00. Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την ίδια ημέρα και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.


Επίσης οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ με στάσεις εργασίας, πρωί και απόγευμα. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αναφέρουν ότι θα πραγματοποιήσουν δύο στάσεις εργασίας, η πρώτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και η δεύτερη από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) καλούν σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από το κτίριο του ΕΚΘ ενώ σε συγκέντρωση καλεί και το ΠΑΜΕ.

Σε 24ωρη απεργία καλεί και το ΠΑΜΕ, που σε ανακοίνωση του τονίζει: "Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στις λαϊκές συνοικίες, στους χώρους που συγκεντρώνεται η νεολαία. Κάθε εργασιακός χώρος, κλάδος και συνοικία πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Μάχες παντού για να μην περάσουν τα μέτρα, μάχη παντού κατά των κομμάτων και της κυριαρχίας του κεφαλαίου, των στηριγμάτων του, της ΕΕ. Να σωθεί ο λαός, όχι ο καπιταλισμός, όπως επιδιώκουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα του συστήματος". Το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκεντρώσεις σε 67 πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10 π.μ. στην Ομόνοια, στον Πειραιάς στις 11 π.μ. στον ηλεκτρικό σταθμό. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ θα κατέβει σε 48ωρη απεργία από τη μέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.


Αλυσίδα "Αγανάκτησης" γύρω από τη Βουλή
Συγκέντρωση την Τρίτη 14 Ιουνίου από τις 7:00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν έξω από τη Βουλή οι "Αγανακτισμένοι", ενώ έχουν αποφασίσει στη λαϊκή τους συνέλευση, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στις 15 Ιουνίου, την ημέρα της γενικής απεργίας, και περικύκλωση της Βουλής την ώρα που θα συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Επίσης καλούν τον κόσμο να απέχει την ημέρα αυτή από την αγορά καταναλωτικών αγαθών.

"Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το Μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μαΐου.

Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω (το μεσοπρόθεσμο). Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά.

Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα" τονίζεται στο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης.

Επιπλέον καλείται ο κόσμος να συμμετάσχει σε "τρία μεγάλα ραντεβού" μπροστά στη Βουλή, στο μετρό Ευαγγελισμός και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για την ίδια ημέρα στις 7 το πρωί.

"Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει" καταλήγει το ψήφισμα.

Στο Καστρί το "Πόρτα-Πόρτα"
Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού οργανώνει την Τετάρτη το κίνημα "Πόρτα-Πόρτα". Η συγκέντρωσή τους έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στο Καστρί.

Κινητοποιήσεις όλο τον Ιούνιο
Η συνέχεια θα δοθεί στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης, όπου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα διοργανώσουν από κοινού νέα κινητοποίηση.

Το απεργιακό ραντεβού θα ανανεωθεί για την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, η οποία θεωρείται πιθανό να πραγματοποιηθεί στις 28 του μήνα, με τα συνδικάτα να σχεδιάζουν νέα γενική απεργία.
Τα συνδικάτα είναι πιθανό να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση στις 5 Ιουλίου, όταν θα συζητείται ο εκτελεστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου, που επιβάλει νέες εισφορές, φόρους και περικοπές.

Η διαδικασία στη Βουλή
Το Μεσοπρόθεσμο κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης και αυτήν την εβδομάδα ξεκινά η συζήτησή του στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών . Σύμφωνα με τον κανονισμό μπορεί να επιστραφεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να γίνουν τυχόν τροποποιήσεις- βελτιώσεις.

Στη συνέχεια θα επανέλθει στη Βουλή για δεύτερη ανάγνωση και μετά θα εισαχθεί στην ολομέλεια όπου θα γίνει αναλυτική συζήτηση και ψηφοφορία.

Μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου ή την Τρίτη 5 Ιουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψήφισης και εφόσον εγκριθεί θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζονται από διάφορες πλευρές και βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ανταρσία στην ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Τις όποιες επιμέρους διαφωνίες πάντα κατά πληροφορίες, οι βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα τις εκφράσουν αργότερα όταν εισαχθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μεσοπρόθεμου, στους οποίους θα εξειδικεύονται και τα μέτρα. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας θα μπορέσει να θέσει τις αντιρρήσεις του για επιμέρους ρυθμίσεις, όπως ο Αλ. Αθανασιάδης του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε συνέντευξη του στην Κ.Ε. δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ζητώντας να αλλάξει η σχετική ρύθμιση.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=283980