Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Δημοκρατικα,Σοσια-ληστρικα και Αριστερα παμε μπροστα!.....

Ακουστε την εκπομπη της Πεμπτης 31 Μαρτιου!


"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/14455957-89d

Guardian: Η Ευρώπη χρειάζεται ελάφρυνση χρέους και όχι δεκαετίες λιτότητας.



Από το Donegal στην Algarve και έως τους δρόμους της Αθήνας, οι ψηφοφόροι στην «περιφέρεια» της Ευρώπης, όπως τους αποκαλούν περιφρονητικά οι οικονομολόγοι, σιγά σιγά ξυπνούν σε μια όντως αφυπνιστική αλήθεια – βρίσκονται αντιμέτωποι με χρόνια λιτότητας, επιπλέον περικοπές μισθών, απώλειες θέσεων εργασίας και διαμελισμένες δημόσιες υπηρεσίες που δεν θα τους βγάλουν από την οικονομική κρίση. Στην πραγματικότητα, με το να οδηγούνται οι οικονομίες τους σε όλο και βαθύτερη ύφεση, τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα χειρότερα. Ο πόνος θα μπορούσε να φέρει μόνο περισσότερο πόνο.


Αυτή η «παγίδα χρέους», όπως ονομάζεται είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια σε όσους αγωνίστηκαν προκειμένου να διαγράψουν το τεράστιο χρέος της Αφρικής απέναντι στις χώρες της Δύσης.

Αν και η κατάσταση των υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των αφρικανικών χωρών ωστόσο η υιοθέτηση σκληρών αποπληθωριστικών πολιτικών που επιβάλλουν οι διεθνείς πιστωτές αλλά και τα πολύ υψηλά επιτόκια, αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις ήδη εύθραυστες οικονομίες γεγονός που καθιστά την αποπληρωμή των χρεών τους ακόμα πιο δύσκολη.

Ειδικότερα όσον αφορά την ευρωζώνη, οι αντιδράσεις ήδη γίνονται αισθητές σε Ιρλανδία και Ελλάδα όπου δημόσιες εκστρατείες ζητούν την διεξαγωγή ανεξάρτητου ελέγχου για τα χρέη αυτών των κρατών ώστε οι ψηφοφόροι να γνωρίζουν ακριβώς ποιος χρωστάει και σε ποιον.

Σχετικά με την ελληνική καμπάνια, ο Κ. Λαπαβίτσας, οικονομολόγος, δηλώνει ότι υπάρχουν εκτός από οικονομικά και ηθικά θέματα που διακυβεύονται. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η χρεοκοπία είναι ζήτημα χρόνου οπότε θα ήταν καλύτερα να γίνει τώρα παρά αργότερα. Αν και λίγοι τολμούν να το πουν δυνατά, οι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται ότι συμφωνούν ότι χρειάζεται να αφήσουν ανοικτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

Ωστόσο στην περίπτωση της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, οι λαοί τους έχουν αποδεχθεί σε μεγάλο ποσοστό τα μέτρα λιτότητας από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ επειδή οι κυβερνήσεις τους, αλλά και οι αγορές, επιμένουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.

Οι κοινωνικές επιπτώσεις της λιτότητας πάντως θα είναι πολύ σοβαρές και ίσως η καθιέρωση μίας ανεξάρτητης επιτροπής ελέγχου θα ήταν μία καλή αρχή. Ο χρόνος τελειώνει και η Ευρώπη έχει δύο επιλογές. Μπορεί να συνεχίζει να οδηγεί τις οικονομίες της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας βαθύτερα στην κρίση ή μπορεί να αποδεχθεί ότι τα χρέη τους πλέον δεν είναι πλέον βιώσιμα και να θέσει επί τάπητος το θέμα της οργανωμένης χρεοκοπίας τους.
http://tvxs.gr/




Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σαραντη Βοιωτιας,μια μερα μετα....


Η Υλίκη και ο Μαραθώνας θα εξασφαλίσουν την υδροδότηση της πρωτεύουσας για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθεί η σοβαρή βλάβη στον αγωγό που μεταφέρει νερό από τον Μόρνο και τον Εύηνο. Χθες, λίγο μετά το μεσημέρι, στην τοποθεσία Αετορράχη, ανάμεσα στον Πρόδρομο και το Σαράντι Βοιωτίας, σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στα τοιχία του καναλιού του Μόρνου σε μήκος 100 μέτρων, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή. Η μεγαλύτερη ζημιά αφορά τμήμα μήκους 30 μέτρων στα τοιχία του καναλιού, που έχει «εξαφανιστεί» λόγω κατολίσθησης του εδάφους, ενώ μικρότερης κλίμακας φθορές εντοπίστηκαν και σε άλλα 70 μέτρα. Συνεργεία της ΕΥΔΑΠ έχουν ξεκινήσει από χθες τις εργασίες στο σημείο της κατολίσθησης. Η προσωρινή λύση προβλέπει την τοποθέτηση μεταλλικού αγωγού μεγάλης διατομής, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε 7-10 ημέρες και με «μπάι πας» θα εξασφαλίσει σημαντικές ποσότητες νερού από τον Μόρνο στο σύστημα υδροδότησης. Θα δρομολογηθούν παράλληλα οι διαδικασίες για τη μόνιμη αποκατάσταση της ζημιάς, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες. Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει πρόβλημα κατολισθήσεων, λόγω σύστασης των εδαφών. Μάλιστα πριν από μια 15ετία είχαν σημειωθεί ανάλογες κατολισθήσεις, που τότε είχαν αποδώσει

Σήμερα θα γίνει σύσκεψη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ με ειδικούς για να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις για τη μόνιμη αντιμετώπιση του προβλήματος. Εξετάζεται η αποκατάσταση του τοιχίου εφόσον όμως το αντέχει το υπέδαφος ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα είναι αναγκαία η κατασκευή νέου καναλιού σε μήκος τουλάχιστον 100 μέτρων.




Το υδροδοτικό σύστημα, με φράγμα και κανάλια μήκους 192 χλμ. που εξασφαλίζει νερό από τον Μόρνο, κατασκευάστηκε την περίοδο 1969-78 και είχε σημαδευτεί από πολλές κακοτεχνίες, κυρίως στις σήραγγες του Κιθαιρώνα και της Γκιώνας. Το 1994, έπειτα από μια περίοδο κατά την οποία η πρωτεύουσα δοκιμάστηκε από τη λειψυδρία, τέθηκε σε λειτουργία το φράγμα του Ευήνου. Σήμερα, λόγω και των μεγάλων βροχοπτώσεων του υδρολογικού έτους, στους τέσσερις ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ υπάρχουν πάνω από ένα δισ. κυβικά νερού.
http://lamiastar.gr/


Χωρις Λογια!...

Δελτίο γιουχαρίσματος από την "Ελληνοφρένεια".

Τραυματισμοί κατοίκων από πλαστικές σφαίρες.




Γράφει η Πόπη Σουφλή /
http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_8892.html#ixzz1I5003M4R


Η Κερατέα, ζει τον απόλυτο εφιάλτη της βίας από την κυβέρνηση της κατοχής.
Οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ, ρίχνουν κυριολεκτικά στο ψαχνό, κατά των κατοίκων, με πλαστικές σφαίρες, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του attikanea.blogspot.com, δεκάδες είναι οι τραυματίες από την πλευρά των κατοίκων.

Οι κάτοικοι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στους δρόμους και οι μάχες δίδονται ...

σώμα με σώμα.

Φίλοι από την Κερατέα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα attikanea και μας ενημερώνουν για την εξέλιξη των συγκρούσεων.

Όλοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με κάθε τρόπο κατά του παράνομου ΧΥΤΑ στον τόπο τους.

Αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους.

Οι δηλώσεις του αντιδημάρχου κ Θηβαίου στο zougla.gr το πρωί πριν την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων επαληθεύτηκαν

"Όλη η Κερατέα θα στρατευθεί και θα θυσιαστεί προκειμένου να μη γίνει αυτό το έργο. Η στάση του κ. Ραγκούση οξύνει την κατάσταση, οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και η κατάσταση ανεξέλεγκτη. Από κει και πέρα περιμένουμε το αίμα το οποίο θα τρέξει"

Οι γνωστοί ακτιβιστές σαρκάζουν την πλουτοκρατία.


Την πρώτη φορά που συνάντησα το Σύνδεσμο Ειλικρινών Βιομηχάνων ήταν μαζεμένοι με πανό και με πλακάτ στο μετρό του Συντάγματος, κουστουμαρισμένοι και γραβατωμένοι, και βροντοφώναζαν: “Να απελευθερωθεί η τιμή του εισιτηρίου και να διαμορφώνεται ανάλογα με τη ζήτηση. Να ακριβαίνει σημαντικά το εισιτήριο τις ώρες αιχμής. Επίσης, να μετονομαστεί ο σταθμός Άγιος Ιωάννης σε σταθμό Μάργκαρετ Θάτσερ και ο σταθμός Σύνταγμα σε σταθμό Μνημόνιο”. Κι άλλα πολλά.


Τον δε άτυχο ποδηλάτη που τόλμησε να περάσει από μπροστά τους, κουβαλώντας το ποδήλατό του στον ώμο, τον στόλισαν με κοσμητικά: “Τεντιμπόη, να πληρώσεις τρία εισιτήρια, ένα για κάθε ρόδα κι ένα για σένα”, προκαλώντας -προς έκπληξη!- τo χειροκρότημα των ...

περαστικών. Ο Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων εμφανίστηκε με το σύνθημα “Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Το να ζητάς και μισθό είναι!” και έγινε αμέσως θρύλος στις ανώτερες τάξεις. Έγινε πρωτοσέλιδο, θέμα σε blog, τα μέλη τους είναι περιζήτητοι πανελίστες.

Η πρόταση για συνέντευξη πέρασε από σαράντα κύματα, συζητήθηκε στη λέσχη τους και, αφού αποφάσισαν ότι “ναι, θα μιλήσουν”, δύο από τα επιφανή μέλη του συνδέσμου εμφανίστηκαν στο Da Capo με μαύρα βελούδινα κουστούμια και σκούρες σατέν γραβάτες. Ο κύριος Αριστομένης Πλουσιάδης και ο κύριος Κωνσταντίνος Κερδοσκόπος μίλησαν για όλους και για όλα, με λόγο χειμαρρώδη και τρομερή υπερένταση [μετά πήραν υπογλώσσιο]. Τα παρακάτω είναι μόνο μέρος από την τρίωρη συνέντευξη [η πρώτη που έδωσαν ever και αποκλειστική]:
Καντε κλικ στο παρακατω link:
http://greki-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_6710.html#more
http://www.iefimerida.gr/interview

Κερατέα: Οι πάνθηρες της καθεστωτικής «δημοκρατίας»!


Ένα τζάμι να σπάσει σε κάποια διαδήλωση τρέχουν, σαν τα κοράκια, οι «πόρνες» του τηλεθεάματος για να δείξουν τους «ταραξίες» που καταλύουν τη «δημοκρατία»!!!


Επί μήνες οι δυνάμεις καταστολής πολιορκούν τους κατοίκους της Κερατέας, τους βομβαρδίζουν με τόνους δακρυγόνα, βιοπραγούν αγρίως και η «ευαίσθητη», πλουραλιστική «ενημέρωση», αλλά και τα κόμματα ή Μεσσίες (Μίκης) που κηρύσσουν «ανυπακοή», δεν βγάζουν άχνα…

Στην Κερατέα έχουμε πόλεμο και ουδείς ασχολείται…
Στην Κερατέα το πράσινο κράτος και παρακράτος, επί τρεις μήνες, εξαπολύει άγριες πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των κατοίκων της περιοχής και οι πάντες σφυρίζουν κλέφτικα…

Τώρα η κυβέρνηση με τις κατασταλτικές της στρατιές ετοιμάζει την τελευταία πολεμική έφοδο και πάλι οι «δημοκράτες» Φιλισταίοι σιωπούν, δηλαδή επικροτούν την ...
κυβερνητική κακουργία, την αυθάδη κατάλυση και αυτών των κανόνων και νόμων της δικής τους αστικής δημοκρατίας.

Ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων της περιοχής αποκαλύπτει χειροπιαστά τη φύση της «δημοκρατίας» τους και το ρόλο των καθεστωτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αυτό-ονομάζονται «αριστερά» κόμματα».

Όταν ο λαός ξεφύγει από το ρόλο που του επιφυλάσσουν τα καθεστωτικά κόμματα, όταν αρχίζει να απειθαρχεί στα καθεστωτικά και κομματικά διατάγματα, όταν σπάει τις καθεστωτικές και κομματικές αλυσίδες, ΤΟΤΕ από «καλός λαός» μεταβάλλεται σε «αναρχούμενος όχλος», σε «άσχημος λαός», σε «εγκληματικός λαός» που καταλύει τη …λαϊκή κυριαρχία!!!

Τότε όλοι οι αδιάλλακτοι της «δημοκρατικής ευαισθησίας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ενώνονται και με μια φωνή προστάζουν: «αυτός ο όχλος πρέπει να κομματιαστεί, να μαχαιρωθεί κρυφά και φανερά, για τον ίδιο λόγο που σκοτώνουμε ένα λυσσασμένο σκυλί»!!!

Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους!!!!

Αυτή τη «δημοκρατία» ξεσκεπάζει ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων της Κερατέας: Τη «δημοκρατία» της υστερικής εισαγγελικής γλώσσας του καθεστώτος, των ΜΑΤ και των μηχανισμών σφαγής του λαού…

Εδώ, όμως απαστράπτει και η θηριώδης υποκρισία της καθεστωτικά ενσωματωμένης «αριστεράς».

Μιλάει για «ανυπακοή», αλλά μπροστά σε αγωνιστικές πράξεις ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, οι κήρυκες της «ανυπακοής» εξαφανίζονται.

ΟΧΙ μόνο δεν τρέχουν σε πρακτική συμπαράσταση, όχι μόνο δεν κινητοποιούν τις κομματικές τους στρατιές (που τις κατεβάζουν κάθε τόσο σε γιορταστικές παρελάσεις στους δρόμους της Αθήνας) στις εστίες της αγωνιστικής ανυπακοής (Κερατέα), αλλά ούτε και ρητορικά δεν αναδεικνύουν το ζήτημα της Κερατέας ή άλλων εστιών αντίστασης στη δικτατορική κυβέρνηση της τρόικας.

Ο Αγώνας των κατοίκων της Κερατέας ξεγυμνώνει κάθε κάλπικο παρά, όλους αυτούς τους μεταμφιεσμένους με «αριστερά» χρώματα υπαλλήλους του καθεστώτος.
Ο Αγώνας αυτός τρομάζει του πάντες, ακριβώς γιατί αποτελεί το υπόδειγμα των αυθεντικών λαϊκών αντιστάσεων.
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5513
http://greki-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_9980.html#more

Υπαρξιακά αδιέξοδα.


Οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -με ερώτησή τους στον υπουργό Οικονομικών- ζητούν να μάθουν το ρόλο των τραπεζών. Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρωτούν «τι νόημα ύπαρξης έχουν οι ιδιωτικές τράπεζες εκτός από το να πλουτίζουν και να κερδοσκοπούν οι τραπεζίτες;».

Θα απαντήσω στο ερώτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ «τι νόημα ύπαρξης έχουν οι ιδιωτικές τράπεζες εκτός από το να πλουτίζουν και να κερδοσκοπούν οι τραπεζίτες;» με ένα άλλο ερώτημα.

«Τι νόημα ύπαρξης έχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτός από το πλουτίζουν και να κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών;».

Μπροστά στην αναπόφευκτη οικονομική συντριβή της χώρας και το επερχόμενο ξέσπασμα της οργής των πολιτών, πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες, καναλάρχες, μεγαλοεκδότες και τηλεδημοσιογράφοι προσπαθούν τώρα να πάρουν αποστάσεις και προσποιούνται πως αυτοί είναι αγνοί και αθώοι και δεν έχουν καμιά ευθύνη για το έγκλημα.

Όσο για την απορία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το ρόλο των τραπεζών, αν ήταν τίμιοι, θα έκαναν παρέμβαση στις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για το Νέο Λύκειο και θα ζητούσαν να μην είναι υποχρεωτικό μάθημα τα Θρησκευτικά αλλά το Τραπεζικό Σύστημα –τα παιδιά θα έπρεπε να μαθαίνουν από το Δημοτικό πως δουλεύει το τραπεζικό σύστημα.

Δεν είναι τυχαίο πως στα σχολεία δεν υπάρχει ούτε ένα μάθημα που να αφορά το ρόλο των τραπεζών στην κοινωνία και στις ζωές των ανθρώπων.

Τα Θρησκευτικά είναι άχρηστα. Η μόνη θρησκεία στον κόσμο είναι ο καπιταλισμός. Και εκκλησίες είναι οι τράπεζες.
AΠΟ ΤΟ: http://pitsirikos.net/2011/03

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ποια Λιβυη ...Κερατεα!!!


Η μάχη της Κερατέας! - Κλεφτοπόλεμος κατοίκων και ΜΑΤ - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα.
- Στο μπλόκο του Οβριόκαστρου οι πολίτες, αποφασισμένοι να μείνουν εκεί όλη νύχτα

- Πολεμικό το κλίμα νωρίτερα, με συνεχείς ρίψεις χημικών από την αστυνομία και μολότωφ από τους κατοίκους

- Ολο το χωριό στους δρόμους ακόμα και γυναικόπαιδα
ΩΡΑ 21:45 Σχετική ηρεμία στην περιοχή ύστερα από μια μέρα γεμάτη... μάχες. Οι δυο πλευρές φαίνεται πως ανασυντάσσονται

ΩΡΑ 20.32 Τα ΜΑΤ έχουν πνίξει το χωριό στα δακρυγόνα. Οι κάτοικοι εξακολουθούν να παίζουν με την αστυνομία το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι.

ΩΡΑ 19.27 Οι κάτοικοι έχουν απωθηθεί μέσα στο χωριό και τα ΜΑΤ ρίχνουν συνεχώς χημικά για να τους διαλύσουν.

ΩΡΑ 18.40 Σε εξέλιξη δεύτερη επιχείριση της αστυνομίας να απωθησουν τους κατοίκους της Κερατέας. Αυτή την ώρα βρίσκονται σχεδόν μέσα στο χωριό και έχουν πνίξει την περιοχή στα δακρυγόνα.




http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=70935&catid=3







Η συνεντευξη του Αλεκου Παπαδοπουλου στο Σκαι.

null


Άνω του 13% του ΑΕΠ εκτίμησε ότι είναι το πραγματικό δημόσιο έλλειμμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στους «Νέους Φακέλους» παρά τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα.


Ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε σε αφύπνιση τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, ζήτησε ριζικές μεταρρυθμίσεις, πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές για να αναλάβει ο λαός τις ευθύνες του.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι «το έλλειμμα του 2010 αρχικώς η κυβέρνηση έλεγε ότι θα το μειώσει στο 8,1% μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος το 2009 πήγανε στο 9,4%. Τελικά εκτιμάται στο 10,2%, και αν το γρατζουνίσει κανείς θα πάει στο 11%. Αν προστεθούν και οφειλές του κράτους στον ιδιωτικό τομέα είμαστε πάνω από 13%. Τι κάναμε αυτή τη χρονιά; Αυτό δείχνει ένα κράτος που παράγει ελλείμματα και δεν μπορεί να κλείσει τις χαίνουσες πληγές».

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε δε λόγο για επερχόμενη καταστροφή, αδιέξοδο και πορεία αργού θανάτου της ελληνικής οικονομίας. «Οι Έλληνες δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι από πέρυσι τον Απρίλη είμαστε υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο αποφασίζουν και οι δανειστές μας επιβάλλουν μέτρα και εφόσον δεν εκτελούνται δεν δανειζόμαστε. Είμαστε υπό χρεοστάσιο» ανέφερε.

«Το ερώτημα προς το λαό δεν είναι αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, το θέμα είναι αν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο από το 2008 «χτυπούσαν οι καμπάνες» και διογκωνόταν το δημόσιο χρέος, με τη «μεγαλύτερη καμπάνα» να βρίσκεται στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Το 2007, ‘08 και ‘09 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ήταν στο 14% του ΑΕΠ. Ποσοστό από τα μεγαλύτερα του κόσμου που οικοδομήθηκε σε περίοδο παρατεταμένης κατανάλωσης και υπερδανεισμού.

Το ερώτημα προς το λαό δεν είναι αν θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, το θέμα είναι αν θα καταρρεύσει η χώρα ή όχι

«Η μπόρα δεν θα περάσει και δεν πρόκειται να επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση αμεριμνησίας όταν οι τράπεζες είχαν ανοίξει τους κρουνούς των δανείων» ανέφερε ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε σε κατάσταση πλήρους οικονομικού αδιεξόδου και αποσαθρωμένη παραγωγική βάση.»
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο από το ‘72 η ελληνική οικονομία πέρασε στην αποβιομηχανοποίηση της χώρας και τώρα περνάει στην αποβιοτεχνοποίηση της χώρας.

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τώρα δεν είναι διαχειριστικό, είναι βαθιά πολιτικό. Οι δυνάμεις που διαχειρίζονται την κρίση είναι αυτές που την έφεραν στη χρεοκοπία» σημείωσε.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό παρά τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις αλλά διευθετήσεις. Έκανε δε λόγο για πιέσεις του πελατειακού συστήματος.

«Δεν υπάρχουν τα ψυχικά κουράγια και δεν υπάρχει η αντίληψη που θα σπρώξει σε γενναίες αποκρατικοποιήσεις. Γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η πλήρης αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Αγροτικής Τράπεζας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;» αναρωτήθηκε. Χαρακτήρισε δε τους συνδικαλιστές οπλαρχηγούς και καπετάνιους του λαϊκισμού.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή τα 610 δισ. ευρώ εξωτερικό χρέος θα γίνονταν χρέος σε ευρώ και θα έπρεπε να το πληρώσουμε με συνάλλαγμα. «Η υποτίμηση για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα ισχύει για κράτη που παράγουν» σημείωσε.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι θα αρνούνταν ενδεχόμενη πρόταση του πρωθυπουργού να γίνει υπουργός Οικονομικών γιατί «έχω διαφορετική αντίληψη από την κρατούσα για την πορεία της χώρας. Δεν θα πάω να κάνω τον ψευτοδιαχειριστάκο»

Τόνισε ότι οι θεσμοί «έχουν μεταβληθεί σε κακοήθη μορφώματα, έχουν γίνει παραθεσμοί. Αυτά δεν ξεριζώνονται αν δεν δοθεί μάχη από τις υγιείς δυνάμεις». Ζήτησε ριζική αναμόρφωση και εθνικό προσανατολισμό του κράτους σε άλλη κατεύθυνση.

Αναδιάρθρωση σημαίνει χρεοκοπία, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, και θα είναι καταστροφή, εκτιμώντας ότι είναι μονόδρομος η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών και η φιλική διευθέτηση του χρέους μετά από ριζικές ανατροπές.

«Ο Παπανδρέου κουβαλάει μία νεωτερικότητα, αλλά η συμμαχία του με τις παραδοσιακές και λαϊκίστικες δυνάμεις μετά το 2004 είναι αυτή που του προκαλεί προβλήματα τώρα» δήλωσε.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό πρέπει να γίνουν δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές για να αναλάβει και ο λαός της ευθύνες του.
http://www.skai.gr/news/finance/article/165937/papadopoulos-para-tis-thusies-to-elleimma-einai-dipsifio-/




Στη γειτονιά των αγγέλων. Ιάκωβος Καμπανέλλης ,Νάξος 1922 - Αθήνα 2011.


Γεννήθηκε στη Νάξο στις 3 Δεκεμβρίου του 1922. Το 1935 η οικογένειά του έρχεται για μόνιμη εγκατάσταση στην Νίκαια. Στη κατοχή αναμείχθηκε στην αντίσταση αλλά όταν συνελήφθη από τους Γερμανούς (1943) οδηγήθηκε και κρατήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν μέχρι τις 5 Μαΐου 1945 οπότε και απελευθερώθηκε από τις συμμαχικές δυνάμεις.

Όταν γυρίζει στην Ελλάδα, οι παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, το χειμώνα του 1945-46, τον συναρπάζουν... «εκεί ανακάλυψα τον εαυτό μου και τον προορισμό μου». Αν και δεν ολοκλήρωσε γυμνασιακή μόρφωση έδειξε ιδιαίτερη αφοσίωση στο γράψιμο. Τον Καμπανέλλη ανακάλυψε ο Αδαμάντιος Λεμός. Το πρώτο θεατρικό έργο του ήταν "ο Χορός πάνω στα στάχυα" που παρουσιάστηκε τη θερινή θεατρική περίοδο 1950 από το θίασο Λεμού στο Θέατρο «Διονύσια» της Καλλιθέας.
Παντρεύτηκε την ηθοποιό Τάνια Σαββοπούλου.




Από τα θεατρικά του έργα τα πλέον γνωστά είναι "Έβδομη μέρα της δημιουργίας", "Η Αυλή των θαυμάτων", "Ηλικία της νύχτας", "Παραμύθι χωρίς όνομα", "Γειτονιά των Αγγέλων", "Βίβα Ασπασία", "Οδυσσέα γύρισε σπίτι", "Αποικία των τιμωρημένων", "Το μεγάλο μας τσίρκο", "Ο εχθρός λαός" και "Πρόσωπα για βιολί και ορχήστρα".


Song: Asma Asmaton (Song of the songs)

Music: Mikis Theodorakis,Lyrics: Iakovos Kampanelis,Singing: Maria Farantouri,
Album: Mauthausen - 1966

Βρισκόταν νοσηλευόμενος σε μονάδα εντατικής θεραπείας μετά από επιπλοκή λόγω της νεφροπάθειας από την οποία έπασχε.
Απεβίωσε στις 29 Μαρτίου 2011 λίγες μέρες μετά το θάνατο της γυναίκας του.

Όλα τα έργα που παίχτηκαν:

Χορός πάνω στα στάχυα - Θίασος Αδ. Λεμού, 1950

Έβδομη μέρα της δημιουργίας - Εθνικό Θέατρο, Β' Σκηνή, 1955-56

Αυτός και το παντελόνι του και Κρυφή ζωή (μονόπρακτα) - Βασ. Διαμαντόπουλος, 1957

Η Αυλή των Θαυμάτων - Θέατρο Τέχνης, 1957-58

Η ηλικία της νύχτας - Θέατρο Τέχνης, 1958-59

Ο Γορίλας και η Ορτανσία - Θίασος Ε. Βεργή, 1959

Παραμύθι χωρίς Όνομα - Νέο Θέατρο Βασ. Διαμαντόπουλου - Μαρ. Αλκαίου 1959-60

Γειτονιά των αγγέλων - Θίασος Καρέζη, 1963-64

Βίβα Ασπασία - Θίασος Καρέζη, 1966-67

Οδυσσέα γύρισε σπίτι - Θέατρο Τέχνης, 1966-67

Αποικία των τιμωρημένων - Πειραματικό Θέατρο Ριάλδη, 1970-71

Ασπασία - Θίασος Καρέζη-Καζάκου, 1971-72

Το μεγάλο μας τσίρκο - Θίασος Καρέζη-Καζάκου, 1972-73

Το κουκί και το ρεβύθι - Θίασος Καρέζη-Καζάκου, 1974

Ο εχθρός λαός - Θίασος Καρέζη-Καζάκου, 1975

Πρόσωπα για βιολί και ορχήστρα - Θέατρο Τέχνης, 1976-77

Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού - Θέατρο Τέχνης, 1978-79

Ο μπαμπάς ο πόλεμος - Θέατρο Τέχνης, 1981

Ο αόρατος Θίασος - Εθνικό Θέατρο, 1988

Ο δρόμος περνά από μέσα - 1992

Έγραψε επίσης σενάρια κινηματογραφικών ταινιών κυριότερα των οποίων είναι:

Στέλλα σε σκηνοθεσία Κακογιάννη.

Ο δράκος σε σκηνοθεσία Κούνδουρου.

Αρπαγή της Περσεφόνης σε σκηνοθεσία Γρηγορίου.

Το κανόνι και τ΄ αηδόνι σε σκηνοθεσία Ιάκωβου και Γιώργου Καμπανέλλη.

Κορίτσια στον ήλιο σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη.




Video of Greek women actors in films

Exclusive broadcast for the crowd in the Olympic stadium
Song: Manoula mou
Performer: Dimitra Galani
Composer: Manos Hadjidakis
Lyrics: Iakovos Kampanelis


Επίσης ο Ιάκωβος Καμπανέλλης συνέγραψε και το βιβλίο "Μαουτχάουζεν". Έργα του Ι.Κ. έχουν μεταφρασθεί και παιχτεί στην Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Σουηδία. Ασχολήθηκε επίσης με τη δημοσιογραφία στις εφημερίδες "Ελευθερία" (1963-65), "Ανένδοτος" (1965-66) και από το 1975 στα "Νέα". Υπήρξε επίσης μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=6028

Πλημμύρισε ο οικισμός Σαράντη Βοιωτίας, από κανάλι του Μόρνου!


Στην λάσπη πνίγηκε ο οικισμός Σαράντη στην Θίσβη Βοιωτίας, όταν έσπασε κανάλι που μεταφέρει νερό από τον Μόρνο. Το κανάλι έσπασε περίπου δύο ώρες πριν και τεράστιες ποσότητες νερού κατευθύνθηκαν προς τον οικισμό πνίγοντας στη κυριολεξία σπίτια, καλλιέργειες και ότι άλλο υπήρχε στην περιοχή.

Ο δρόμος κόπηκε στα δύο και η πρόσβαση στον οικισμό είναι αδύνατη. Στο σημείο έχουν σπεύσει μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας, του δήμου Θηβαίων της ΕΥΔΑΠ και της πυροσβεστικής. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και η αστυνομία. Οι κάτοικοι έντρομοι έβλεπαν το νερό να καταφτάνει στα σπίτια τους με την μορφή τσουνάμι και έτρεχαν να κρυφτούν.





Ευτυχώς κανείς δεν έχει πάθει τίποτα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αρχών. Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, δεν απειλήθηκε ο διπλανός οικισμός του Προδρόμου από τα νερά που διέρρευσαν στην επιφάνεια. Στην περιοχή έσπευσαν τεχνικά συνεργεία για να αποκαταστήσουν τη ζημιά, το μέγεθος της οποίας δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα. Η υδροδότηση της πρωτεύουσας για τις επόμενες ώρες θα γίνει από τους ταμιευτήρες της Υλίκης και του Μαραθώνα. Σε εξήντα μέτρα μήκος εκτείνεται το ρήγμα, που προκλήθηκε στο κανάλι του Μόρνου στο χωριό Σαράντη στη Βοιωτία, δήλωσε στο ΑΠΕ ο γγ Δημοσίων Έργων, Γιάννης Οικονομίδης. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την υδροδότηση της Αθήνας, αφού, μόλις διυληθεί το νερό, που υπάρχει στο κανάλι, από το σημείο της ζημιάς μέχρι την Αθήνα, η ΕΥΔΑΠ θα θέσει σε εφαρμογή τα συστήμα απάντλησης νερού από Υλίκη και Μαραθώνα. Όπως είπε ο κ. Οικονομίδης, στο σημείο της ζημιάς του αγωγού, υπήρξε κατολίσθηση σε μήκος εξήντα μέτρων και οφείλεται είτε στις βροχοπτώσεις, είτε σε διαρροή του ίδιου του καναλιού. Αποκαλυπτικά τα πλάνα που καταγράφει το τηλεοπτικό συνεργείο του Star Κεντρικής Ελλάδας που βρίσκεται στο σημείο. Σε λίγο αποκαλυπτικές φωτογραφίες από την μεγάλη πλημμύρα στον τουριστικό οικισμό και το βράδυ στο κεντρικό μας δελτίο ειδήσεων στις 20.30 συγκλονιστικό βίντεο με πλάνα και μαρτυρίες κατοίκων που έζησαν το συμβάν.

http://lamiastar.gr/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=21&Itemid=83

Πλημμυρισμένα 25 σπίτια στο Σαράντι Βοιωτίας

Εικοσιπέντε σπίτια έχουν πλημμυρίσει στον παραθαλάσσιο οικισμό Σαράντι Βοιωτίας, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και στο αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής, μετά το σπάσιμο μεγάλου τμήματος σε κανάλι του Μόρνου.

Το οδικό δίκτυο στην περιοχή έχει κοπεί σε τρία σημεία.
Ο αντιδήμαρχος Θήβας Γιώργος Σκαλής δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι έχει πλημμυρίσει όλος ο οικισμός στο Σαράντι. «Η λάσπη στον οικισμό είναι γύρω στους 20 πόντους» ανέφερε.
«Τυχεροί στην ατυχία τους» δηλώνουν κάτοικοι στην περιοχή, καθώς το νερό διασπάστηκε σε 5 κατευθύνσεις και έτσι δεν σημειώθηκε μεγάλη καταστροφή.
Τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής συμμετέχουν στην απάντληση υδάτων, ενώ σύμφωνα με το αρχηγείο της πυροσβεστικής έχουν πλημμυρίσει μόνο ισόγεια σπιτιών και καλλιέργειες.
http://www.skai.gr/news/greece/article/166009/plimmurismena-25-spitia-sto-saradi-voiotias-/

Η υδροδότηση της Αθηνάς διεξάγεται πλέον από την Υλίκη και το Μαραθώνα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ 30 μέτρα στο τοιχίο του καναλιού έχουν αποκολληθεί πλήρως, ενώ σε τμήμα περίπου 70 μέτρων έχουν προκληθεί ζημιές.
Στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ με επικεφαλής το Νίκο Μπάρδη.
Όπως ανακοινώθηκε, έχουν αρχίσει οι εργασίες για προσωρινή αποκατάσταση της υδροδότησης με την τοποθέτηση μεταλλικού αγωγού, οι οποίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν λίγες ημέρες.
http://www.siriosfm.gr/?p=21656


Aλλο ρεπορταζ εδω απο το newsit.gr
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=70948&catid=3&la=1







Η εκπομπη της Τεταρτης 29/3.

Aκουστε την εκπομπη της Τεταρτης 29 Μαρτιου!


"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/14442427-aef

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ανταλλακτική οικονομία: Πάνω απ' τα κέρδη ο άνθρωπος.



http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=262932

1ο Για να ξεπεράσει αυτή την κρίση ο «καπιταλισμός του καζίνου» είναι υποχρεωμένος να καταστρέψει μέρος του κεφαλαίου και της εργασίας κηρύσσοντας τον πόλεμο στην κοινωνία. «Η ποσότητα επί την ταχύτητα κυκλοφορίας του χρήματος». Η ποσότητα μειώνεται και το χρήμα που κυκλοφορεί δεν αλλάζει γρήγορα χέρια.

Αυτό δημιουργεί κυκλοφορικό πρόβλημα και απειλεί με θρομβώσεις και εγκεφαλικό το σύστημα το οικονομικό. Μπορούν οι άνθρωποι και οι κοινωνίες να επιβιώσουν χωρίς λεφτά; Η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής και κυρίως της Αργεντινής απαντά σ' αυτό το ερώτημα θετικά. «Μπορώ και χωρίς ευρώ»! Με την αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία του ισογείου. Με το ισοδίκαιο ανταλλακτικό εμπόριο. Με τα τοπικά και εθνικά δίκτυα ανταλλαγών. Με την επανατοπικοποίηση των διατροφικών συναλλαγών, τη γεωργία της εγγύτητας και τις αγορές απευθείας διάθεσης. Με τα εναλλακτικά-ιδεατά κοινωνικά νομίσματα που δημιουργούν μια νομισματική ποικιλότητα (diversite monetaire). Με τα δίκτυα αλληλοβοηθητικής ασφάλειας υγείας και τα ταμεία αλληλεγγύης. Με τα ανταλλάξιμα χρονομερίδια της εργασίας και το κοινωνικό χρήμα. Με διευρυνόμενα δίκτυα ανταλλαγών σε όλα: στα σπίτια, στα εξοχικά, στο πάρκινγκ, στις μετακινήσεις, στα εμπορεύματα, στις υπηρεσίες, στις διακοπές. Με τη δημιουργία κοινωνικών - ηθικών τραπεζών και χρονοτραπεζών. Με την εφευρετικότητα της νέας οικονομίας των αναγκών. Καλώς ήρθατε στη μετά ευρώ εποχή: «Εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί»!


Ως κοινωνική ή αλληλέγγυα οικονομία θα μπορούσαμε να ορίσουμε το χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της οικονομίας και αναπτύσσει δραστηριότητες με κοινωνικούς σκοπούς και στόχους. Πρόκειται για πολυμορφικές κινήσεις και εναλλακτικά δίκτυα, τα οποία άλλοτε αποκτούν θεσμική μορφή (θεσμοθετούνται) και άλλοτε παραμένουν εξωθεσμικά και άτυπα. Πρόκειται για την οικονομία των αναγκών. Ή όπως την ονομάτισε η Ανιές Χέλερ, «οικονομία των ριζικών αναγκών».

Οι φορείς της κοινωνικής οικονομίας δραστηριοποιούνται με μοναδικό μέλημα την εξυπηρέτηση των μελών τους και το συλλογικό όφελος. Χαρακτηρίζονται από τις ισότιμες-δημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων και έχουν προτεραιότητα τις ανάγκες των ανθρώπων και την απασχόληση. Υπάρχει, βεβαίως, διένεξη για το αν η αλληλέγγυα οικονομία της βάσης ταυτίζεται με την κοινωνική οικονομία της αγοράς. Αφού σε πολλές περιπτώσεις τα όρια ανάμεσα στον εθελοντισμό και την κερδοφορία δεν είναι διάφανα...

Ωστόσο υπολογίζεται ότι το 10% των εργαζομένων στην Ευρώπη απασχολούνται σήμερα σε διάφορους κλάδους της κοινωνικής οικονομίας. Περίπου 40 εκατομμύρια Γάλλοι και 60 εκατομμύρια Γερμανοί είναι μέλη τέτοιων συνεταιρισμών, σωματείων, συλλόγων, δικτύων και αλληλοβοηθητικών ταμείων που συναποτελούν την κοινωνική οικονομία. Η Social Economy Europe (www.social economy.eu.org) είναι το πανευρωπαϊκό σχήμα που συγκεντρώνει κάτω από την ομπρέλα του πολλές από αυτές τις εναλλακτικές οργανώσεις και δραστηριότητες. Σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την κοινωνική οικονομία. Στην Ελλάδα, αν όλα πάνε καλά, η διαβούλευση θα αρχίσει σε λίγο καιρό, (βλέπε www.enet.gr «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 6 Μαρτίου 2011, σχετικό αφιέρωμα του Σπύρου Φρεμεντίτη).
**Δειτε αναλυτικα το ρεπορταζ εδω:
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=262932

Παπακωνσταντινου για Αναστασιάδη: «Προσπαθει να μας εκφοβίσει».


Απο το: http://tvxs.gr/news

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και του εκδότη του «Πρώτου Θέματος» Θέμου Αναστασιάδη, με αφορμή την παραγραφή από το ΥΠΟΙΚ προστίμων της εταιρείας Express Service. Στο μεταξύ η εφημερίδα τα «Νέα» ύστερα από δημοσίευμα για πολεοδομικές παραβάσεις του επικεφαλής του ΔΟΛ εξαπολύει με άρθρο της επίθεση κατά του Θ. Αναστασιάδη για τα γνωστά 5.5 εκατ. ευρώ, ενώ η Καθημερινή με κύριο άρθρο της, προειδοποιεί πως «καλό θα ήταν να σταματήσουν οι ανοιχτοί πλέον εκβιασμοί ορισμένων μέσων τα οποία απαιτούν από τις μεν τράπεζες να παρανομήσουν, από τις δε κρατικές υπηρεσίες να τα στηρίξουν με χρήματα του ελληνικού λαού».


Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» προτίθεται να καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «Υπουργός express service», στο οποίο γίνεται λόγος για διαγραφή χρεών του επιχειρηματία Γιάννη Ραπτόπουλου, ιδιοκτήτη της εταιρείας οδικής βοήθειας Express Service.

Το υπουργείο Οικονομικών απέρριψε τους ισχυρισμούς της εφημερίδας και συνδέει την «αποκάλυψη» της με την υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του εκδότη της, Θέμου Αναστασιάδη το 2008. Στην επίσημη ανακοίνωση, το ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Αναστασιάδης έχει στείλει στον Γ. Παπακωνσταντίνου δύο εξώδικα, σχετικά με την απάντηση που έδωσε στη Βουλή για την υπόθεση και τη σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ και κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη πρακτική και προφανή προσπάθεια εκφοβισμού και παρακώλυσης της έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών».

Σύμφωνα με το υπουργείο δεν ευσταθεί «ότι έγινε απόπειρα διαγραφής χρεών, άρση μέτρων σε υπό πτώχευση εταιρεία και χαριστική άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί από τις φορολογικές αρχές για εξασφάλιση πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων της» ενώ εκτιμά ότι οι αποφάσεις που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» αφορούν στην ατομική επιχείρηση του επιχειρηματία Ιωάννη Ραπτόπουλου και όχι στην ανώνυμη εταιρεία Express Service, συμφερόντων του.

«Η εποχή που κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χρησιμοποιούσαν δήθεν «αποκαλύψεις» για να σκεπάζουν τις δικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος και μπορούσαν να πετυχαίνουν προνομιακή μεταχείριση έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτονόητο είναι από τα παραπάνω ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμιση» αναφέρει χαρακτηριστικά κλείνοντας η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

«Γλιστράει σαν το χέλι»
Με αυτό τον τίτλο η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» είχε δημοσιεύσει προ εβδομάδος ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο Σταύρος Ψυχάρης του Δημοσιογραφικού ΄Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), φέρεται να έχει προβεί σε πολεοδομικές παραβάσεις στην κατοικία του στο Πόρτο Χέλι. Για την υπόθεση φέρεται να υπάρχει φάκελος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου, η οποία όμως παραμένει στο συρτάρι για περίπου ένα έτος, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Ο Σταύρος Ψυχάρης απάντησε στο δημοσίευμα μέσω των Νέων, κάνοντας σαφή αναφορά στις σακούλες με τα 5.500.000 ευρώ που φέρεται να κατέθεσε στην τράπεζα ΒΝΡ PARΙBAS το 2008 ο Θέμος Αναστασιάδης: «Θα πάει μακριά η βαλίτσα µε τα (µαύρα) εκατομμύρια; Διότι το τέρας όλο μοιάζει να κρύβεται στους υπονόμους (πού να τολμήσει να πλησιάσει τη… ζούγκλα) και όλο γρυλίζει. Το Θέμα είναι ότι η υπομονή εξαντλείται και η συνέχεια προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς πολλοί… χορηγοί άρχισαν να λαλούν!»

«Να σταματήσουν οι ανοιχτοί εκβιασμοί ορισμένων μέσων...»

Στο θέμα παρενέβη με κύριο άρθρο της και η Καθημερινή όπου τονίζει την κρίση που πλήττει τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την δημοσιοποιήση των ζημίων του ΔΟΛ για το 2010 (ο όμιλος εμφανίζει ενοποιημένες ζημιές ύψους 43.856.641 ευρώ και η μητρική εταιρεία ζημιές 21.485.970 ευρώ).

Η Καθημερινή προειδοποιεί πως «καλό θα ήταν να σταματήσουν και οι ανοιχτοί πλέον εκβιασμοί ορισμένων μέσων τα οποία απαιτούν από τις μεν τράπεζες να παρανομήσουν, από τις δε κρατικές υπηρεσίες να τα στηρίξουν με χρήματα του ελληνικού λαού».

ΟΠΑΠ όπως... Οίνος Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας
*Την ώρα που η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» αντιμετωπίζει νέα μείωση στις πωλήσεις τις, με πωλήσεις πλέον 72.200 φύλλων (-7.480), και βρίσκεται στην έκτη θέση, η Ελευθεροτυπία δημοσιεύει από τις 23 Μαρτίου στην πρώτη της σελίδα μια κάπως περίεργη δημοσίευση υπό τον τίτλο «ΟΠΑΠ». Διαβάζοντας ωστόσο τα ψιλά γράμματα, η ανάρτηση φέρεται να αφορά «Οίνο με Ονομασία Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας». Δεν λείπουν ωστόσο οι εικασίες ότι η εφημερίδα με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να προσελκύσει κάποια διαφήμιση από τον κρατικό οργανισμό...



Στη Βουλή με “βόμβα” το σκάνδαλο Παπακωνσταντίνου.(Η κοντρα του υπουργου με το "Πρωτο Θεμα").


Μία νέα διάσταση στο σκάνδαλο του υπουργού Express Service δίνει με ερώτησή του στην Βουλή ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος και προέρχεται από τον χώρο των εφοριακών.


Με ερώτησή του που κατατέθηκε με αφορμή το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, ο κ. Βρούτσης ερωτά, μεταξύ άλλων. τον υπουργό Οικονομικών εάν τα 27 εκατ. ευρώ ΦΠΑ που έχουν κριθεί ως επιστρεπτέα στην Express Service αν το ποσό αυτό οφείλεται στην επιχείρηση ή στους συνδρομητές της που το κατέβαλαν ως μη όφειλαν!

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε χτες ως “επιστρεπτέο” - πρέπει να επιστραφεί – ΦΠΑ ύψους 27 εκατ. ευρώ παρόλο που δεν έχει γίνει, όπως προκύπτει από την ίδια την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο προβλεπόμενος έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι αυτό προκύπτει με βάση το ότι από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) ορίζεται ότι η οδική βοήθεια έναντι συνδρομής θεωρείται ασφαλιστική υπηρεσία και συνεπώς δεν υπάγεται στον ΦΠΑ.

Και ο εφοριακός στο επάγγελμα κ. Βρούτσης δίνει μία διάσταση - βόμβα με την ερώτησή του: τα χρήματα αυτά να έχουν εισπραχθεί από την εταιρεία του κ. Ραπτόπουλου από τους πελάτες της, να έχουν αποδοθεί στο Δημόσιο και τώρα ο ίδιος να τα ζητάει πίσω! Άραγε, για να τα επιστρέψει στους χιλιάδες πελάτες του που ανυποψίαστοι τα κατέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια και με ποιον τρόπο; - ρωτάμε εμείς;

Αναλυτικότερα, στην ερώτησή του ο κ. Βρούτσης αναφέρει τα εξής:
Με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (27.3.2011), διαφαίνεται ότι υπήρξε μεροληπτική και προνομιακή φορολογική μεταχείριση υπέρ συγκεκριμένης επιχείρησης και συγκεκριμένου επιχειρηματία, από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών.

Με ανακοίνωσή του, ο αρμόδιος Υπουργός διαψεύδει το δημοσίευμα και διαβεβαιώνει ότι όλα έγιναν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ωστόσο, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά σχετικά με την ορθότητα των ισχυρισμών της ανακοίνωσης του Υπουργού.

Επειδή, το θέμα που προκύπτει είναι σοβαρό και πρέπει να δοθούν άμεσα απαντήσεις που να επιβεβαιώνουν την τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επειδή, με το Ν.2523/1997 περιγράφεται με απόλυτη σαφήνεια η διαδικασία βάση της οποίας δίνεται η δυνατότητα στον Υπουργό να προβαίνει στην άρση δέσμευσης λογαριασμών.

Επειδή, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνονται σκιές.

ΕΡΩΤAΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Πόσα οφείλουν σήμερα στο Ελληνικό Δημόσιο, είτε με τη μορφή φόρων (εισοδήματος, ΦΠΑ, μισθωτών υπηρεσιών κ.α.), ασφαλιστικών εισφορών, κάθε μορφής τελών οι κάτωθι εταιρείες: EXPRESS SERVICE, EXPRESS SERVICE A.E., ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ;

2. Ήταν, ο κ. I. Ραπτόπουλος, αυτουργός, συνεργός, συνένοχος ή εκπρόσωπος των εταιρειών αυτών ή είχε ιδιότητα που να προκύπτει από την παράγραφο 2 του άρθρου 14 του Ν.2523/1997, όταν δημιουργήθηκαν οι φορολογικές υποχρεώσεις των ανωτέρω επιχειρήσεων ;

3. Ποιες είναι οι οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου στις παραπάνω επιχειρήσεις και με βάση πια απόφαση ;

4. Σύμφωνα, με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Υπουργός Οικονομικών οφείλονται από το δημόσιο προς την ατομική επιχείρηση 27 εκατ. € από Φ.Π.Α.. Το ποσό αυτό οφείλεται στην επιχείρηση ή στους συνδρομητές της που το κατέβαλλαν ως μη όφειλαν ;

5. Υπήρξε απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για άρση των μέτρων διασφάλισης συμφερόντων του δημοσίου και αν ναι πότε για πιο λόγο ;

Θυμίζουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, αντί ουσιαστικής απάντησης στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα – ούτε και στα έξι αμείλικτα ερωτήματα που διατυπώσαμε εν συνεχεία – προχώρησε σε απειλές για αγωγή, ενώ προσπάθησε να εκφοβίσει το “Πρώτο Θέμα” επισείοντας τον μπαμπούλα του ΣΔΟΕ, θυμίζοντας υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, των οποίων η τύχη είναι γνωστή…
http://www.protothema.gr/

**Προηγουμενα δημοσιευματα της εφημεριδας για το θεμα στα παρακατω link:
 http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=113775
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=113591


Goldman Sachs> H Τράπεζα που κυβερνά το κόσμο στο "Κουτί της Πανδώρας"


Το 2008 μετά από το ξέσπασμα της κρίσης, η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε με πρόταση του υπουργού Οικονομικών Τζ. Πόλσον να χρηματοδοτήσει αρχικώς τις αμερικανικές Τράπεζες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η Lehman Brothers, Τράπεζα που σε μεγάλο βαθμό ήταν υπεύθυνη για την κρίση. Μετά από την κατάρρευσή της, ο Πόλσον χρηματοδότησε με ειδική ρύθμιση τις Τράπεζες, ανάμεσα στις οποίες και την Goldman Sachs βασικό ανταγωνιστή της Lehman Brothers.


Ο Πόλσον βέβαια, υπήρξε στο παρελθόν επικεφαλής της Goldman Sachs, της Τράπεζας που, όπως φαίνεται, κυβερνά τον κόσμο. Στελέχη της γίνονται πρωθυπουργοί, υπουργοί, επικεφαλής οικονομικών οργανισμών. Μια οικονομική μυστική σέχτα κινεί τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας, ανεβάζοντας οικονομίες και κυβερνήσεις. Τα στελέχη της, ιεραπόστολοι του χρήματος, προφήτες των αγορών δουλεύουν στην τράπεζα 10 χρόνια και μετά προωθούνται σε κυβερνήσεις δημιουργώντας ένα δίκτυο ελέγχου της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής.

Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει και αποκαλύπτει:

Πώς η Goldman Sachs ελέγχει την παγκόσμια οικονομία;

Πως χειραγωγεί κυβερνήσεις μέσα από κρυφά της στελέχη;

Πώς δημιούργησε ψεύτικη εικόνα για το ελληνικό χρέος, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στην ΟΝΕ κερδίζοντας πάνω από 300 εκατ. δολάρια;

Στην εκπομπή ο Μαρκ Ρος αναλυτής της Le Monde και συγγραφέας του βιβλίου «Η Τράπεζα» αποκαλύπτει πώς στήθηκε το παιχνίδι ενάντια στην Ελλάδα και ποιοι Έλληνες χρησιμοποιήθηκαν στο Λονδίνο και την Αθήνα.

Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ

Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 23:00 μμ

«Επειδή τίποτα δεν είναι, όπως φαίνεται»

http://www.koutipandoras.gr/?p=5669







Tο Alter, η έκθεση της Grant Thornton και το εφιαλτικό σενάριο επιβίωσης.



Έχουμε και λέμε. Το Alter χρωστάει στις Τράπεζες κοντά στα 320 εκατ. ευρώ.

Γιατί οι Τράπεζες του έδωσαν ένα σκασμό λεφτά; Για να εξασφαλίσουν δημόσιες σχέσεις και γραμμή άμυνας σε περιπτώσεις που την είχαν ανάγκη.

Στο χορό της διαφθοράς και της παρακμής και μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες, οι οποίες είχαν στήσει ένα ολόκληρο παραμάγαζο. (Τρεις από αυτές τώρα κινδυνεύουν με κανόνι-το πούλο.)
Σήμερα το κανάλι εμφανίζεται να έχει προεισπράξει τα διαφημιστικά έσοδα του 2011, με κίνδυνο οι διαφημίσεις αυτές να μην προβληθούν ποτέ!

Την πρόταση Κορωνιά-Κολιοπάνου (και στο βάθος Σωκράτης;) δεν την βρήκαν συμφέρουσα οι Τράπεζες.
Στο μεταξύ η εταιρεία Grant Thornton, ανέλαβε να συντάξει μια οικονομική έκθεση για το κανάλι.

Σύμφωνα με την έκθεση, αν βρισκόταν κάποιος ιδιώτης να βάλει 15 εκατ. ευρώ και οι τράπεζες άλλα τόσα, θα μπορούσε το κανάλι να τσουλήσει με τη προυπόθεση ότι οι Τράπεζες θα είχαν αποδεχθεί ότι τον επόμενο αιώνα, θα μπορούσαν να ρεφάρουν.

Το κυπριακό fund Argo, πίσω από το οποίο πληροφορίες θέλουν να βρίσκεται είτε ελληνική τράπεζα-μία εκ των δύο κύριων δανειστών-είτε γνωστός πολυπράγμων μεγαλοεπιχειρηματίας, διαπίστωσε πως για να έχει κάποια τύχη το εγχείρημα διάσωσης του καναλιού, θα πρέπει ν απολυθεί το 90% του προσωπικού και το κανάλι να εκπέμπει με "μεταχειρισμένο" πρόγραμμα.



Γιάννη Πρετεντέρη, αυτό δεν θα στο συγχωρήσω ποτέ!



Σύμφωνα με το μπλογκ Fimotro, ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος και οι δημοσιογράφοι του καναλιού Όλγα Τρέμη, Γιάννης Πρετεντέρης, Παύλος Τσίμας και Μανώλης Καψής έστειλαν αγωγή στο Fimotro και σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ο οποίος θεωρούν πως βρίσκεται πίσω από το μπλογκ.


Αυτή η αγωγή αποδεικνύει περίτρανα πως η κατάσταση στη χώρα έχει βελτιωθεί αισθητά– πέρσι το καλοκαίρι ο δημοσιογράφος-ιδιοκτήτης ενός μπλογκ δέχτηκε επίσκεψη στο σπίτι του από τη Μαφία και γαζώθηκε από καμιά εικοσαριά σφαίρες.

Σύμφωνα πάντα με το Fimotro, στην αγωγή του διευθυντή ειδήσεων και των δημοσιογράφων του Mega αναφέρεται πως το μπλογκ έκανε ηλεκτρονική ψηφοφορία με ερώτηση «ποιο από τα παρακάτω δημοσιογραφικά πρόσωπα γλείφει καλύτερα την κυβέρνηση;».

Θίχτηκε δηλαδή η υπόληψή τους επειδή θεωρούν πως δεν γλείφουν την κυβέρνηση. Δηλαδή, όλα αυτά που λένε τόσα χρόνια με ουρλιαχτά –γλείφοντας τη μια την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την άλλη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- τα λένε εντελώς αυθόρμητα και όχι επειδή αυτό είναι το συμφέρον των ιδιοκτητών του Mega.

Δεν ξέρω σε ποιον ανήκει το Fimotro και δεν με ενδιαφέρει. Δεν έχω πληρώσει το Fimotro• το Mega όμως –όπως και τα άλλα κανάλια- το έχω πληρώσει για πάρα πολλά χρόνια, όπως όλοι μας. Και δεν είναι ιδιωτικά ή κρατικά – είναι όλα κρατικά, κυβερνητικά και καθεστωτικά.

Κάποιοι δημοσιογράφοι ενός παράνομου και χρεοκοπημένου καναλιού –που δεν έχει άδεια και επί χρόνια δεν πληρώνει τους φόρους που θα έπρεπε- κάνουν αγωγή σε ένα μπλογκ, ζητώντας μερικά εκατομμύρια ευρώ (όπως αναφέρει το Fimotro) ή ένα εκατομμύριο ευρώ (όπως αναφέρεται σε άλλα μπλογκ και σάιτ).

Η κίνηση των δημοσιογράφων του Mega είναι εντελώς ανόητη και δείχνει τον πανικό αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται. Η Δικαιοσύνη – η όποια Δικαιοσύνη, τέλος πάντων- δεν μπορεί να τους δικαιώσει. Η χώρα έχει χρεοκοπήσει, οι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία –ανάμεσά τους και οι καναλάρχες νταβατζήδες της διαπλοκής- είναι ελεύθεροι, οπότε θα ήταν αστείο αλλά και επικίνδυνο ένας δικαστής να δεχτεί την αγωγή των δημοσιογράφων του Mega και να καταδικάσει τον ιδιοκτήτη ενός μπλογκ.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο ιδιοκτήτης του μπλογκ θα γίνει εθνικός ήρωας και σύμβολο κατά της χούντας του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, και το τι θα ακολουθήσει δεν είναι καθόλου δύσκολο να το φανταστεί κάποιος.

Έχω γράψει εδώ και καιρό –και μάλιστα πολλές φορές- πως το μεγάλο πρόβλημα της χώρας αυτήν την εποχή δεν είναι η χρεοκοπία, αλλά το ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη και να υπάρξει, έστω, μια επίφαση αστικής νομιμότητας και αίσθησης δικαίου. Το γεγονός ότι υπάρχει πλήρης ατιμωρησία για όσους καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα και οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία αθωώνει αναγκαστικά τους πάντες.

Όταν η οικογένεια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ –και γείτονά μου- έχει ακίνητη περιουσία ύψους 10 εκατ. ευρώ και κανένας εισαγγελέας δεν αναρωτιέται πού τα βρήκε, δεν μπορείς να οδηγήσεις στο δικαστήριο και να καταδικάσεις τον μαγαζάτορα που φοροδιαφεύγει• επίσης, δεν μπορείς να καταδικάσεις αυτόν που βρίζει τον υπουργό. Δεν είναι τυχαίο που γράφονται τρομερές κατηγορίες για πρόσωπα του πολιτικού και του οικονομικού κατεστημένου και δεν υπάρχουν αντιδράσεις• δεν πας τον άλλον στο δικαστήριο, όταν ξέρεις πως θα έπρεπε να δικάζεσαι εσύ – κάνεις πως δεν ακούς.

Οι δημοσιογράφοι του Mega δεν είχαν δει ποτέ το DVD της υπόθεσης Ζαχόπουλου και κατηγορούσαν και ύβριζαν τον «εκβιαστή» Θέμο Αναστασιάδη από τα παράθυρα του καναλιού. Λίγες μέρες αργότερα, ο Μπόμπολας αγόρασε το 70% των μετοχών της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και οι δημοσιογράφοι του Mega σταμάτησαν τις επιθέσεις εναντίον του «απατεώνα» Θέμου Αναστασιάδη και άρχισαν να μας ενημερώνουν για τις προσφορές και τις αποκλειστικότητες του «Πρώτου Θέματος». Όχι, δεν είστε γλείφτες – είστε ελεύθεροι άνθρωποι και αντικειμενικοί δημοσιογράφοι.

Οι δημοσιογράφοι του Mega έχουν εκατομμύρια – τα κέρδισαν με τον ιδρώτα τους και την τίμια δουλειά τους. Τώρα θέλουν να είναι αποδεκτοί και αξιοσέβαστοι – να τους χειροκροτούμε στο δρόμο. Ε, δεν γίνεται. Το χάσατε το παιχνίδι. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η αξιοπιστία των δημοσιογράφων του Mega είναι στο ναδίρ. Αυτοί οι δημοσιογράφοι κάηκαν και είναι άχρηστοι πια – στην πραγματικότητα, έχουν καεί εδώ και χρόνια.

Οι καναλάρχες έχουν πάρει το μήνυμα και –έστω και καθυστερημένα- θα τους αντικαταστήσουν με πιο «φρέσκα» και «αξιόπιστα» πρόσωπα, με την ελπίδα να διασωθούν οι ίδιοι και οι επιχειρήσεις τους. Όσοι θυμίζουν τη χρεοκοπία της χώρας -ανάμεσά τους και οι καμμένοι δημοσιογράφοι του Mega- θα εξαφανιστούν.

Αν οι δημοσιογράφοι του Mega ήταν έντιμοι, δεν θα χρειαζόταν να κυκλοφορούν παντού με σωματοφύλακες. Δεν ξέρω κάποιον έντιμο άνθρωπο να κυκλοφορεί με μπράβους. Με μπράβους κυκλοφορούν οι μαφιόζοι.

Η αγωγή στο Fimotro είναι το κύκνειο άσμα των «επιφανών» δημοσιογράφων του Mega. Δεν τους λυπάμαι – έκαναν τις επιλογές τους, ξέχασαν πως η ζωή δεν είναι μόνο χρήμα και φήμη, και τώρα θα δουν και την άλλη πλευρά. Ας πρόσεχαν. Ούτως ή άλλως, είναι όλοι τους ατάλαντοι.

Τώρα φαίνεται η γύμνια του συστήματος και τα λάθη δεκαετιών. Δημοσιογράφοι παράνομου καναλιού κάνουν αγωγή σε μπλογκ -αυτό ακούγεται σαν φάρσα. Αν δεν γίνει αντιληπτό σύντομα πως η ατιμωρησία των υπεύθυνων για τη χρεοκοπία και η ουσιαστική κατάργηση της Δικαιοσύνης αποτελούν βόμβα στα θεμέλια της χώρας, η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Όταν η κατάσταση θα έρθει ξανά στα ίσα της, θα υπάρξουν οπωσδήποτε δίκες για όλους αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για την εκτροπή και την κατάντια της χώρας. Τότε πολλοί θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου – ανάμεσά τους θα είναι και οι δημοσιογράφοι του Mega που σήμερα βρυχώνται.

(Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αυτό που με ενόχλησε περισσότερο στην αγωγή των δημοσιογράφων του Mega είναι πως δεν την έκαναν σε εμένα. Τόσα χρόνια παλεύω να φάω μια αγωγή από έναν πολιτικό, ένα νταβατζή της διαπλοκής, ένα κανάλι, ή ένα παπαγαλάκι –για να αναδείξω το πρόβλημα της Δικαιοσύνης στη χώρα μας και να γίνω λαϊκός ήρωας- και πάνε αυτοί και κάνουν την αγωγή σε άλλον. Είμαι έξαλλος. Δεν θα τους συγχωρήσω ποτέ.)

**Δειτε και τις αναρτησεις για το θεμα απο το blog που διωκεται:
http://fimotro.blogspot.com/

Η επανασταση συνεχιζεται (του '21) ...και αλλες καθημερινες ιστοριες!!!

Ακουστε την εκπομπη της Δευτερας 28 Μαρτιου!


"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/14432419-750

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Η αποκαλυπτικη συνεντευξη του Χρηστου Γιανναρα στο Σκαι.

null


 
Ειναι η φωνη της αληθειας!
Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόννης και της Σορβόννης (Παρίσι).

Δίδαξε Φιλοσοφία, Πολιτιστική Διπλωματία και Συγκριτική Οντολογία σε πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ελλάδας.
Επιφυλλιδογραφεί σε εφημερίδες παρεμβαίνοντας στην πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.
http://yannaras.gr/

Σκηνές εξέγερσης στο Λονδίνο.





Ογκώδες συλλαλητήριο κατά της λιτότητας με εκτεταμένα επεισόδια και συλλήψεις

Με μία πορεία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, γεμάτη χρώματα, σφυρίχτρες και πανό, οι Βρετανοί διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση, ζητώντας αλλαγή πολιτικής. Στο Twitter αναφέρθηκαν επεισόδια επεισόδια στο κέντρο του Λονδίνο, μετά τη λήξη της διαδήλωσης.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με φωτογραφίες από την πορεία

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πορείες που πργματοποιήθηκαν στη Βρετανία. Συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις είναι ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση των ...
τελευταίων οκτώ ετών, από την πορεία δηλαδή κατά του πολέμου του Ιράκ, που σημειώθηκε το 2003.

Τα συνδικάτα υπολόγιζαν ότι ο αριθμός των διαδηλωτών θα ξεπεράσει τις 100.000, ενώ τα πρακτορεία αναφέρονται ακόμα και σε πλήθος που ξεπερνά τους 250.000 ανθρώπους. Περισσότερα από 600 λεωφορεία έφτασαν στην πρωτεύουσα.
"Η συμμετοχή αυτή ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Είναι φανταστικό. Είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και μία γενιά στο Λονδίνο", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Λιν Κακλάσκι και πρόσθεσε ότι "υπάρχει πραγματικός θυμός στη χώρα αυτή και χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει εδώ για να το πουν. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν έρθει περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι".

Η πορεία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, πέρασε μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία, στην οδό Ντάουνινγκ και κατέληξε τέσσερις ώρες μετά στο Χάιντ Παρκ. Εκεί παρευρέθηκε και ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Εντ Μίλιμπαντ. Όπως μετέδωσε το BBC, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, υποστήριξε ότι "μου είπαν ότι δεν θα έπρεπε να έρθω εδώ σήμερα και να μιλήσω. Αλλά είμαι υπερήφανος να στέκομαι στο πλευρό σας. Υπάρχει και άλλος τρόπος".

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα εορταστική και ο κύριος όγκος των διαμαρτυρόμενων Βρετανών προχώρησε με βάση την προγραμματισμένη πορεία, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό στα οποία αναγράφεται "Όχι Περικοπές" και "Οι Περικοπές Δεν Είναι Η Θεραπεία". Η αστυνομική δύναμη δεν ξεπέρασε τους 4.500 ένστολους.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν από μεμονωμένες ομάδες διαδηλωτών. Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι ομάδες που διασπάστηκαν από την κυρίως πορείας, πέταξαν μπογιές σε βάρος αστυνομικών και των οχημάτων τους, αλλά και σε ορισμένα καταστήματα. Παράλληλα, κατέστρεψαν βιτρίνες και υποκαταστήματα τραπεζών. Μάλιστα, δεκατρία συνολικά καταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες τους.


Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική αστυνομία μιλά μόλις για 16 συλλήψεις, ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρεται σε "μεμονωμένα περιστατικά". Εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ ανέφερε ότι πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας, οι τέσσερις ελαφρά.

Σε δήλωσή του, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος καταδίκασε τα επειδόσια, υποστηρίζοντας ότι "δεν υπάρχει δικαιολογία. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρηθηκάν ειρηνικά. Αυτοί είναι η πραγματική φωνή της σημερινής διαδήλωσης".

Τα μικροεπεισόδια σύμφωνα με βρετανούς στο twitter, συνεχίστηκαν και μετά τη λήξη της πορείας.

Η Βρετανία έχει ανακοινώσει ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών των δημόσιων δαπανών ύψους περίπου 80 δισεκατομμυρίων στερλινών.
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=262740

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Υπενθύμιση λόγω εθνικής εορτής.

Μην λησμονήσετε να ακούσετε τους πύρινους λόγους κυβερνητικών, παρα-κυβερνητικών, τηλε-προπαγανδιστών και κάθε είδους ελ/λαδέμπορων, για τον ζυγό, το έθνος, τον αγώνα, τη λευτεριά και λοιπά ήδη λαϊκής κατανάλωσης. Κρατήστε ότι το μόνο αληθινό είναι ότι την Κυριακή αλλάζει η ώρα.