Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Έχει ένα όνειρο…


Για την κ ακρίβεια έχει πολλά όνειρα. Αλλά κυρίως το όνειρο Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα. Απλώς κάποιος πρέπει να είναι κάτω από τον Έλληνα εργαζόμενο για να νομίζει ότι δεν είναι στον πάτο.


Αυτός είναι πρωθυπουργός! Όπως δήλωσε από τη Φιλανδία κατανοεί τις διαμαρτυρίες των πολιτών και μάλιστα θα ήθελε να συμμετέχει κι αυτός μαζί μας γιατί δεν είναι ευτυχής με τα όσα συμβαίνουν. Φυσικά ως πρωθυπουργός δεν μπορεί να το κάνει και για να βοηθήσει στέλνει τα ΜΑΤ να συμμετέχουν στη θέση του σε κάθε διαμαρτυρία. Είναι άλλωστε σύνηθες όταν βρίσκεσαι σε μία χώρα να δείχνεις κατανόηση για τις κινητοποιήσεις που συμβαίνουν σε μία άλλη.


Και συμπλήρωσε ο εμπνευσμένος πρωθυπουργός: “Δεν αρκούν, όμως, οι διαμαρτυρίες. Πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε και νομίζω ότι και ο Ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος».” Σε ελεύθερη μετάφραση είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το χρέος με την ομοιοπαθητική μέθοδο. Να το αυξάνουμε ραγδαία.
 

Εξέφρασε παράλληλα ο σπουδαίος οραματιστης την ελπίδα «να καταφέρουμε, ει δυνατόν, να καταστούμε Φινλανδία του Νότου. Δεν γνωρίζω σε ποιο βαθμό θα το καταφέρουμε, πάντως, πραγματοποιούμε πλειάδα αλλαγών». Και είναι ειλικρινής η πρόθεση του πρωθυπουργού καθώς ένα μικρό μέρος των Ελλήνων ήδη ζουν πράγματι ως η Ελβετία του Νότου. Η μεγάλη πλειοψηφία βέβαια πλησιάζει σταθερά στο να ζει στην Ουγκάντα του βορά. Δύο χώρες σε μία. Αλλά έτσι συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. Σε αυτές τις περιπτώσεις το πρόβλημα κάθε κυβέρνησης είναι να μην γίνουμε η Αίγυπτος του βορά.


Και μιας και πρέπει να ζήσει και το blog μας ας βάλουμε και καμία διαφήμιση.









Ο αποτυχημενος υπουργος οικονομικων,ο αντιπροεδρος και αλλες καθημερινες ιστοριες!

Ακουστε την εκπομπη της Δευτερας 28 Φεβρουαριου!



"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/14189081-b6f

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τον λυπηθήκατε; Κακώς! Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του CNN

Όλοι είδαμε τον μοτοσικλετιστή αστυνομικό να καίγεται από τη μολότοφ στη διαδήλωση της Τετάρτης. Επίσης, όλοι είδαμε έναν άλλο μοτοσικλετιστή να πατά διαδηλωτή. Τα ΜΜΕ αλλά και το ελληνικό διαδίκτυο άφησαν να εννοείται ότι αυτά τα δύο ήταν διαφορετικά γεγονότα, οι δύο όψεις ενός νομίσματος. Όλα αυτά είναι ΒΛΑΚΕΙΕΣ και ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!




Η αλήθεια αποκαλύπτεται στο βίντεο του CNN, που επισυνάπτουμε. Ποια αλήθεια; Ότι και οι δύο μοτοσικλετιστές αστυνομικοί ήταν στην ίδια ομάδα. Όπως θα δείτε στο βίντεο μπήκαν με μεγάλη ταχύτητα στην πλατεία Συντάγματος κατευθυνόμενοι καταπάνω στους διαδηλωτές για να τους χτυπήσουν με τις μοτοσικλέτες τους! Αυτός που προπορευόταν τα κατάφερε και πάτησε έναν διαδηλωτή, ο δεύτερος που ακολουθούσε ακριβώς από πίσω του και είχε τις ίδιες δολοφονικές προθέσεις, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο, γλίστρησε η μηχανή του και έπεσε. Έξαλλοι οι διαδηλωτές, που είχαν ήδη δει μερικά δευτερόλεπτα πριν έναν πολίτη να χτυπιέται βάρβαρα από τον «έφιππο» μπάτσο – δολοφόνο, απάντησαν με μπουκάλια και κατάρες στον πεσμένο μοτοσικλετιστή. Εκεί κάπου πέφτει πάνω του και η μολότοφ, αρχίζει και καίγεται, ενώ οι πολίτες (και όχι οι κουκουλοφόροι) φωνάζουν «μπράβο» και «κάψου καριόλη τώρα»!


Αυτή είναι η αλήθεια όπως φαίνεται στο βίντεο! Ο «κακόμοιρος» αστυνομικός που κάηκε, όπως έλεγαν διάφορα παπαγαλάκια και «συναισθηματικοί» ηλίθιοι που δεν έχουν ιδέα από τη σκληρή πραγματικότητα, αποδεικνύεται ένας άκρως επικίνδυνος μπάτσος που μπήκε με ταχύτητα μέσα στην πλατεία Συντάγματος για να πατήσει κόσμο με τις ρόδες του. Ο συνάδελφός του τα κατάφερε, εκείνος για κακή του τύχη έπεσε και βρέθηκε τυλιγμένος στις φλόγες!
http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/apokalipsi-ton-lipithikate-kakos-dite-to-vinteo-tou-cnn.html

Τα «ιστορικά στελέχη».


Χρήστος Γιανναράς*/ http://yannaras.gr/

Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχουν στο κυβερνών κόμμα βουλευτές, έστω μετρημένοι στα δάχτυλα, ικανοί να βλέπουν πού έχει οδηγήσει τη χώρα ο πρωθυπουργός αρχηγός τους. Δεν γίνεται, είναι αδιανόητο. Τουλάχιστον όσοι χλευάστηκαν κάποτε για «πατριωτισμό», όσοι διακινδύνευσαν κομματικά υπερασπίζοντας τη νοημοσύνη τους, όσοι θήλασαν με το μητρικό γάλα αίσθηση εντιμότητας και αυτοσεβασμού. Δεν μπορεί να μένουν αμέτοχοι στον πανικό που απλώνεται σαν ρίγος στη χώρα.


Η εξουσιαστική ιταμότητα των υπαλλήλων της «τρόικας» δεν είναι συμπτωματική απρέπεια συμπεριφοράς. Είναι συνεπές αποκύημα του «κλίματος» των σχέσεών τους με την κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε: Επτά μήνες, από την επομένη της ορκωμοσίας του, ο πρωθυπουργός σεργιάνιζε στα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής ισχύος διαφημίζοντας την οικονομική χρεοκοπία της χώρας του, τη φαυλότητα, την ανυποληψία της. Και οι υποψήφιοι δανειστές ανέβαζαν συνεχώς τον πήχυ των τοκογλυφικών τους ορέξεων. Προτάσεις δανεισμού με ελάχιστο επιτόκιο, από τη Ρωσία και την Κίνα, τις απέρριπτε ασυζητητί – γιατί; Δεν το εξήγησε. Ωσπου ο δανεισμός από τις «αγορές» έφτασε να γίνει ανέφικτος και η χώρα παραδόθηκε «αυτονόητα» στην «τρόικα»: Υπέγραψε ο πρωθυπουργός την «άνευ όρων» παραίτηση (όλων μας) από κάθε μορφή εθνικής κυριαρχίας: οικονομική, εδαφική, υποδομών, παραγωγικών πηγών, εργασιακού δυναμικού, πολιτισμικών θησαυρισμάτων. Η πρόσφατη ξαφνική απαίτηση των άξεστων μανδαρίνων για 50 δισ. από την κρατική περιουσία ώς το 2015, συστοιχεί πλήρως με τη λογική του «Μνημονίου».

Συνεπέστατα, λοιπόν, το «κλίμα» των σχέσεων της κυβέρνησης με τους μανδαρίνους τούς επιτρέπει συμπεριφορές αφεντικών προς δουλικά: Τον Δεκέμβριο, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πωλ Τόμσεν απερίφραστα βεβαίωνε «επενδυτές» στο Λονδίνο ότι «χρέος και έλλειμμα ήταν προσχήματα, στόχος πραγματικός του Μνημονίου με την Ελλάδα είναι οι εργασιακές σχέσεις και οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις» («Κ» 14.12.2010). Και πριν από λίγες μέρες σε δημόσια «συνέντευξή» τους και οι τρεις Υπατοι Αρμοστές στο ελλαδικό προτεκτοράτο νουθετούσαν τους ραγιάδες να συγκρατούν τις οιμωγές τους από τον ανασκολοπισμό που υφίστανται («Κ» 12.2.2011). Τα νευρόσπαστα μαθητούδια – οικονομικό επιτελείο(!) της κυβέρνησης μοιάζει να συμπεριφέρονται στην τρόικα όπως οι πειθαρχημένοι εντολοδόχοι στους εκπροσώπους των εντολέων τους.

Στο τιμόνι της χώρας η γκροτέσκα φιγούρα. Πρωθυπουργός τόσο μειωμένων προσόντων και αδικημένης φυσικής σερμαγιάς που στην Ιστορία, το ξέρουμε όλοι, εμφανίζονται οι ανάλογοι μόνο για να συνοδέψουν μια σημαδιακή καταστροφή ή μια ανυπόφορη ατιμία. Αποκλείεται κάποιοι βουλευτές, κάποια «ιστορικά στελέχη» του κυβερνώντος κόμματος, να μην βλέπουν την ανεπάρκεια, να μην έχουν τεκμήρια για τον προκαθορισμό του μοιραίου ρόλου του. Εμείς, οι πολλοί, βυθιζόμαστε στον πανικό μόνο από τις εκτιμήσεις που μας επιτρέπουν οι ακατάσχετες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, η αμήχανη, στερεότυπη ταυτολογία του, τα παιδαριώδη ρητορεύματά του. Εκείνοι, τα στελέχη του κόμματος, πρέπει να ξέρουν τα αίτια που τους υποχρεώνουν σε ανοχή, σε σιωπή.

Φυγομαχούν και το πληρώνει η φτωχολογιά. Ποτέ, καμιά κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν εξουθένωσε τόσο μεθοδικά τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, τις ελπίδες και την αξιοπρέπεια του βιοπαλαιστή. Δεν αισθάνονται προσωπικά εκτεθειμένοι όσοι ταυτίζουν ή ταύτισαν το όνομά τους, τη ζωή και την τιμή τους, με τέτοιου «Σοσιαλισμού» Πανελλήνιο Κίνημα; Αν σπίθιζε ίχνος ευφυΐας (κυρίως: ίχνος ειλικρίνειας προθέσεων), ακόμα και τη διαχείριση του τοκογλυφικού Μνημονίου μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν σαν μοχλό για ρηξικέλευθεη σοσιαλιστική πολιτική: Να απαγορεύσουν αποτελεσματικά κάθε αντικοινωνική εκβιαστσική απεργία, απεργία «κοινωνικού κόστους» – όταν η δημοκρατία υπερασπίζει την κοινωνική δικαιοσύνη δεν φοβάται να κατεβάσει και τον στρατό. Να πατάξουν τους απεργούς της απληστίας, φορτηγατζήδες, φαρμακοποιούς, οδηγούς των κοινωνικών (μαζικών) μέσων μεταφοράς, τους γιατρούς που παζαρεύουν το λειτούργημά τους. Κοντολογίς, να στήσουν τίμιο κοινωνικό κράτος.

Τις προάλλες βρέθηκε, επιτέλους, Ελληνας δημοσιογράφος (όσο κι αν μοιάζει απίστευτο) με την τόλμη να θέσει στην τρόικα το ερώτημα που βράζει στο στήθος κάθε νοήμονα πολίτη: Γιατί οι τοποτηρητές των δανειστών μας επαγρυπούν με τόσο ζήλο και ακρίβεια για τα μέτρα που τσακίζουν τη φτωχολογιά (μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ, απελευθέρωση συμβάσεων εργασίας, αύξηση ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, συγχωνεύσεις σχολείων και χίλια δύο ανάλογα), αλλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ να ψελλίζουν λέξη για το αμείωτο όργιο χρηματοδότησης των κομμάτων από το κράτος, ούτε λέξη για χαλινό στο αδιάντροπο «πάρτι» των αναρίθμητων υπαλλήλων της Βουλής, λέξη για μείωση των εσόδων (άμεσων και έμμεσων) των βουλευτών. Δεν αναφέρθηκε ποτέ η τρόικα στο ξετσίπωτο σκάνδαλο των χρυσοπληρωμένων μελών Δ.Σ. σε εταιρείες του Δημοσίου, πάντοτε πολυάριθμες. Δεν απαίτησε ποτέ να οδηγηθούν στο εδώλιο και να δικαιολογήσουν για ποια προσφορά έργου αμείβονταν επί δεκαετίες ως Κροίσοι οι τάχα και «σύμβουλοι» των εκάστοτε προέδρων της ΕΡΤ, της ΔΕΗ, των Ελληνικών Πετρελαίων, του Βάμβακος και απειράριθμων άλλων αποφύσεων του κομματικού κράτους.

Ο Αναστάσιος Πεπονής, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Αντώνης Λιβάνης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Γεράσιμος Αρσένης, ο Γιώργος Ρωμαίος, ο Γιάννης Καψής. Ταύτισαν τη ζωή τους και το όνομά τους με το ΠΑΣΟΚ, γόνιμα ή άγονα, δικαιωμένα ή αδικαίωτα. Πάντως, έφτιαξαν ο καθένας μιαν εικόνα μάλλον διαφοροποιημένη από τον παπανδρεϊκό αμοραλισμό, από το δόγμα του «όλα επιτρέπονται» για την ηδονή της εξουσίας, ακόμα και το ξεπούλημα εθνικής κυριαρχίας σε κάποιο Νταβός.

Σήμερα το παπανδρεϊκό δόγμα κυριαρχεί αυτονόητα σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Εχει εξαφανίσει τη διάκριση Αριστεράς και Δεξιάς, ακεραιότητας και φαυλότητας, ελληνικής (πολιτισμού) συνείδησης και μηδενιστικού «Διεθνισμού». Το πελατειακό κράτος, η χυδαία κομματοκρατία, συμπαίζει με την τρόικα για να περισώσει προνομίες. Οι «κομμουνιστές» μια γροθιά με τα «ρετιρέ», η Διαμαντοπούλου συνεχίζει την αποστολή της Γιαννάκου.

Και στο τιμόνι η γκροτέσκα φιγούρα, ο ολίγιστος των Παπανδρέου. Τα παρέδωσε όλα μεθοδικά στις «αγορές», με αντάλλαγμα να τον αφήνουν να παίζει με το παιχνιδάκι της εξουσίας. Αποκλείεται κάποια «ιστορικά στελέχη» να μην βλέπουν τι διακυβεύεται. Και είναι οι μόνοι που μπορούν αποτελεσματικά να δράσουν.


*Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόννης και της Σορβόννης (Παρίσι).

Δίδαξε Φιλοσοφία, Πολιτιστική Διπλωματία και Συγκριτική Οντολογία σε πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ελλάδας.
Επιφυλλιδογραφεί σε εφημερίδες παρεμβαίνοντας στην πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.

..



Ελλαδικό Κοινοβούλιο, οι μισθοί των Κοτζαμπάσηδων!

Θα είμαστε όλοι εκεί!


Τη Πέμπτη στις 4 το απόγευμα, θα είμαστε όλοι έξω από το σπίτι του Σημίτη που δεν ήξερε τίποτε για τους "40 κλέφτες" υπουργούς του. Και μετά θα βάλουμε πλώρη για Ραφήνα και έπεται συνέχεια...

O Σημίτης τρέμει τον Γιάννη Παπαγιάννη και αναχωρεί για το Κορακοχώρι! (Ραντεβού στο Κορακοχώρι λοιπόν..."


Ετοιμάζεται για το Κορακοχώρι Ηλείας. Αναχωρεί από Δευτέρα για να μην μείνει στην Αθήνα. Σήμερα ανήσυχος τηλεφώνησε στον υπουργό Χρ. Παπουτσή. Και σε άλλους κυβερνητικούς.


Τηλεφώνησε και σε διευθυντές εφημερίδων.

Την επόμενη Πέμπτη έχει πληροφορηθεί ότι ο κόσμος που θα μαζευτεί έξω από το σπίτι του δεν θα έχει καμία σχέση με τον κόσμο που μαζεύτηκε έξω από το σπίτι του Τσοχατζόπουλου.

Πάει στο Κορακοχώρι και θα τον ενημερώσουν οι δικοί του...

http://fimotro.blogspot.com/2011/02/blog-post_6028.html#more














Γιουχάισαν στο Παρίσι, τον μαζί τα φάγαμε...



Σε εκδήλωση για το έργο του Κώστα Γαβρά, στο ελληνικό σπίτι στο Παρίσι η παρουσία του προσκεκλημένου Θ. Πάγκαλου προκάλεσε την αγανάκτηση των παρευρισκόμενων.
Δειτε και ακουστε τα μπινελικια που ακουσε ο Αντιπροεδρος της Κυβερνησης!!!

http://nonews-news.blogspot.com/





Ιερός Άκης.(η διαμαρτυρια στο σπιτι του Τσοχατζοπουλου)

http://pitsirikos.net/

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των πολιτών έξω από την οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνέβη κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν.


Όταν κάποιος περπατάει στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το βλέμμα του στρέφεται μοιραία στην Ακρόπολη. Ίσως ρίξει μια ματιά στα όμορφα νεοκλασικά αλλά η προσοχή του και η φωτογραφική του μηχανή είναι στραμμένες στον Ιερό Βράχο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατάφερε κάτι μοναδικό: κατάφερε να κάνει μερικές εκατοντάδες Έλληνες να έχουν γυρίσει την πλάτη τους στον Παρθενώνα και να κοιτάνε το σπίτι του επί μια ώρα.
Πίσω από τις κουρτίνες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος απολάμβανε τη δόξα του και ατένιζε την Ακρόπολη με υπεροψία, ενώ κάποια στιγμή η υπηρέτρια τον άκουσε να λέει "Νενίκηκά σε Περικλή!".










Στην ελεύθερη αγορά δεν υπάρχουν αδιέξοδα…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του blog μας, η κυβέρνηση εξετάζει ανθρωπιστική πρόταση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων για λύση στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών. Ήδη η τρόικα έχει δώσει το πράσινο φως, ενώ ο ίδιος ο σύνδεσμος ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης του κοινού.

Ο υπουργός εσωτερικών δήλωσε: “H κυβέρνηση εξετάζει θετικά την πρόταση του ΣΕΒ καθώς αυτή εμφορείται από τις σοσιαλιστικές ιδέες της ισότητας και αδελφοσύνης των πολιτών πέρα από έθνη και θρησκείες. Επιπλέον θα λειτουργήσει ως ένεση για την ανάπτυξη καθώς μαζί με την κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού της ασφάλισης θα εκλείψουν σοβαρά εμπόδια για την απασχόληση.”


Η κυβέρνηση εξετάζει και επιδότηση της μαύρης, αδήλωτης εργασίας, την οποία λόγω του ότι είναι αδήλωτη θα προσδιορίζει με αντικειμενικά κριτήρια. Όσοι τελικά πρώην Έλληνες ή μετανάστες δεν μπορέσουν -παρά την ευνοϊκή πια θέση τους- να εξασφαλίσουν εργασία θα έχουν σιωπηρή ανοχή 6 μηνών μέχρι να απελαθούν. Γιατί πόσους άνεργους μπορεί να φιλοξενήσει αυτή η χώρα; H βάρκα γέμισε.

Νέα παρέμβαση του ΣΕΒ κατά των τζαμπατζήδων


Πόσους τζαμπατζήδες χωράει αυτός ο τόπος; Η βάρκα γέμισε!


Αυτό κατάγγειλαν οι βιομήχανοι του Συνδέσμου Ειλικρινών Βιομηχάνων, ΣΕΒ, σε νέα τους παρέμβαση στο μετρό Συντάγματος, κατά της ανομίας που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα. H προηγούμενη παρέμβαση τους εδώ:
http://antistachef.wordpress.com/2010/12/14/1-88/
Έχουν πια και το δικό τους site [viomixanoi.gr] που είναι υπό κατασκευή.

http://antistachef.wordpress.com/










Διόδια… όταν η μπάρα πέφτει στα κεφάλια μας


Διόδια… όταν η μπάρα πέφτει στα κεφάλια μας from Kouti Pandoras on Vimeo.


Οδηγοί αρνούνται να πληρώσουν και σηκώνουν τις μπάρες των διοδίων. Η αυθόρμητη έκφραση διαμαρτυρίας μετατρέπεται σε κίνημα και το «δεν πληρώνω διόδια», εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Μπορεί να φταίει η οικονομική κρίση, μπορεί κάποιοι πραγματικά να βρίσκουν την ευκαιρία μέσα από την μαζικοποίηση της άρνησης πληρωμών να μην πληρώνουν. Στη βάση όμως αυτού του κινήματος υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν που διεκδικούν όχι να μην πληρώνουν κάποια ευρώ, αλλά το δικαίωμά τους ως έλληνες πολίτες.


Υποστηρίζουν πως το 2007 η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε προκλητικές συμβάσεις υπερ ιδιωτικών εταιρειών, με τις οποίες παρέδωσε τους ελληνικούς δρόμους σε ιδιώτες. Υποστηρίζουν πως οι έλληνες επί δεκαετίες πληρώνουν φόρους για δρόμους που δεν έγιναν ποτέ. Που όχι μόνο έχουν λακκούβες, αλλά αποτελούν και μια μεγάλη τρύπα που καλύπτει σκάνδαλα.

Ένα καλά οργανωμένο κίνημα με πολύ ισχυρή νομική επιχειρηματολογία, βρίσκεται αυτή την εποχή ανάμεσα σε μια σκληρή διαπραγμάτευση που υπάρχει ανάμεσα στο υπουργείο και τις εταιρείες διοδίων για το μέλλον.

Η μπάρα ανεβαίνει και ανοίγει το «Κουτί της Πανδώρας».
http://www.koutipandoras.gr/?p=4999



Αστυνομία του Wisconsin: Μας είπαν να σας χτυπήσουμε. Ενωνόμαστε μαζί σας!



Η Αμερική αυτή τη στιγμή, και ειδικά σήμερα (26/2), βρίσκεται κυριολεκτικά στο πόδι. Πέρα από τις διαδηλώσεις της Main Street Movement και του US-UNCUT το οποίο έχει εν τω μεταξύ απλωθεί από τη Ν. Υόρκη, ως τη Χαβάη, σε συγκεντρώσεις μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο σε κάθε πολιτεία, στις 12 το μεσημέρι, καλεί επίσης και το Moveon.org, με σύνθημα τη διάσωση του αμερικανικού ονείρου.



Η απόφαση του νέο-εκλεγμένου ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη του Ουισκόνσιν να περάσει νόμο για την κατάργηση του δικαιώματος συλλογικών διαπραγματεύσεων προκάλεσε τον ξεσηκωμό όχι μόνο των άμεσα θιγομένων, οι οποίοι αντέδρασαν με πολυήμερες διαδηλώσεις και κατάληψη του κυβερνείου από δεκάδες χιλιάδες Ουισκονέζους, αλλά έδωσε το σήμα και σε άλλες πολιτείες να οργανώσουν κι αυτές το δικό τους ξεσηκωμό, εμπνεόμενες από τα τελευταία γεγονότα της Αιγύπτου και Τυνησίας.


Ο νόμος μπορεί να πέρασε με επεισοδιακό τρόπο από τη βουλή, αλλά θα κολλήσει στη Γερουσία, μιας και οι 14 δημοκρατικοί βουλευτές οι οποίοι συνεχίζουν να διαφεύγουν στο γειτονικό Ιλλινόι, της στερούν την απαρτία.

Στη Georgia, στο Idaho, στο Ohio, στο Tennessee και στην Montana, και στα πλαίσια της Main Street Movement για την υπεράσπιση της μεσαίας τάξης στην Αμερική, χιλιάδες κατέβηκαν επίσης σε διαδηλώσεις υπερασπιζόμενοι εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και δηλώνοντας την οργή τους για την επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους και τις πρωτοφανείς περικοπές των δημοσίων υπηρεσιών. Στην Ιndiana, το σκηνικό όπου στήθηκαν οι διαμαρτυρίες ήταν το ίδιο με το Ουισκόνσιν. Κι εδώ οι δημοκρατικοί βουλευτές την «έκαναν» σε άλλη πολιτεία για να μην ψηφιστεί ο νόμος που απαγορεύει τον συνδικαλισμό, και οι πολίτες προέβησαν σε κατάληψη του Κυβερνείου. Η προσπάθεια απέδωσε και ο κυβερνήτης απέσυρε τον νόμο.

http://e-cynical.blogspot.com/


H Λιανα τα χωνει...

Ακουστε την εκπομπη της Παρασκευης 24 Φεβρουαριου!



"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/14177459-b73

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τα ξενα δικτυα για την απεργία και τα επεισόδια,καθως και φωτογραφικο υλικο.






Καρέ καρέ τα επεισόδια στην Αθήνα στα παρακατω link:

http://greki-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_290.html#more¨

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=107743

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=263401&cid=4

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=66087&catid=3&la=1





Αστυνομικός τυλίχτηκε στις φλόγες (βίντεο)




Αλλο υλικο εδω:







http://radiobubble.gr/



Διαρκής κάλυψη των σημερινών κινητοποιήσεων εδώ:
http://radiobubble.gr/23fgr¨














ΑΠΕΡΓΙΑ!


Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κάνε διάλογο μόνος σου!

http://pitsirikos.net/

Μία ομάδα φοιτητών διέκοψε την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου σε πανεπιστήμιο του Βερολίνου και τον αποδοκίμασε, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό». Ας πρόσεχε και ο λαός που ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ.


Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους φοιτητές να τον ακούσουν, ενώ είπε πως είναι υπέρ του διαλόγου – τώρα που είναι με την πλάτη στον τοίχο και όπου να ΄ναι θα ακουστούν οι τουφεκιές, έγινε λάτρης του διαλόγου.

Στη συνέχεια, ο Παπανδρέου ρώτησε αν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος των φοιτητών που θα ήθελε να πάρει το λόγο. Οι φοιτητές δεν ήθελαν διάλογο με τον Παπανδρέου και καλά έκαναν. Με τους ψεύτες δεν συζητάς – και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο ορισμός του ψεύτη στη σημερινή ελληνική κοινωνία.

Ο Παπανδρέου πήρε την εξουσία λέγοντας ατελείωτα ψέματα σε ένα λαό που μεγάλο μέρος του θέλει να ακούει ψέματα. Ή τουλάχιστον ήθελε –ή είχε εκπαιδευτεί- να ακούει ψέματα. Το τεράστιο λάθος του Παπανδρέου ήταν ότι είπε τεράστια ψέματα σε μια εποχή που σχεδόν όλοι οι Έλληνες ήταν έτοιμοι να ακούσουν την αλήθεια. Γιατί ο Παπανδρέου είπε ψέματα στους Έλληνες; Προφανώς, επειδή τους υποτίμησε. Ή επειδή έτσι τον διέταξαν τα αφεντικά του. Ή και τα δυο.

Το ίδιο λάθος με τον Παπανδρέου κάνει και ο Σαμαράς – το ανταλλακτικό του συστήματος για τον Παπανδρέου. Αν ο Παπανδρέου είχε τη δικαιολογία πως δεν είχε αντιληφθεί τι συμβαίνει, ο Σαμαράς δεν έχει καμία δικαιολογία.

Μεγάλη είναι η ευθύνη και των υπόλοιπων κομμάτων, αλλά δεν είναι του παρόντος. Ούτως ή άλλως, αν ο λαός εμφανιστεί ενωμένος και χωρίς κομματικές ταυτότητες –όπως εμφανίζονται οι πολίτες της Κερατέας- τα κόμματα θα βρεθούν να τρέχουν πίσω από το λαό και δεν θα τον φτάνουν με τίποτα.

Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ό,τι βλέπουμε και ό,τι θα δούμε από δω και πέρα από αυτά τα δυο κόμματα –χωριστά ή μαζί στην ίδια κυβέρνηση- είναι η προσπάθεια των λιγοστών ζάπλουτων και πανίσχυρων οικογενειών που ελέγχουν την επιχειρηματική ζωή και τα ΜΜΕ της χώρας να διατηρήσουν την ισχύ τους.

Δεν έχει κανέναν νόημα να απαλλαγούμε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, αν δεν απαλλαγούμε ταυτόχρονα από τους Μπόμπολες, τους Λάτσηδες, τους Βαρδινογιάννηδες, την παρέα τους και τα παπαγαλάκια τους.
Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως τα πολιτικά κόμματα εξουσίας, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι καναλάρχες και όλοι αυτοί οι εμετικοί τύποι που τους υπηρετούν είναι ένα πράγμα – είναι ένα σύστημα τις συνέπειες του οποίου γνωρίζουμε πια πολύ καλά. Αν δεν φύγουν όλοι, σωτηρία για τη χώρα δεν υπάρχει.

Ελπίζω αυτή τη φορά τη λύση για τη χώρα μας να την δώσουμε εμείς. Μόνο με αυτόν τον τρόπο έχουμε ελπίδα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αρκεί να θυμηθούμε πως όλοι μας ανήκουμε στον ίδιο λαό. Και να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά. Συνέχεια.



Δεν πληρώνω δεκάρα στις ΠΑΕ και στους αληταράδες προέδρους και παίκτες τους.



Είναι η πολλοστή φορά που το γράφω:


Το δημόσιο πρέπει να σταματήσει να χρηματοδοτεί την ποδοσφαιρική αλητεία.


Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να πάψει να είναι επαγγελματικό.


Να διαλύεται για ένα, δύο, τρία, όσα χρόνια, όποιος σύλλογος έχει εμπλακεί σε βίαια επεισόδια.


Να απαγορευθούν ΟΛΟΙ οι σύνδεσμοι φιλάθλων.


Να τελειώνουμε με τη ΛΕΡΑ του ποδοσφαίρου!


απο το: http://naftilos.blogspot.com/




Οι ψευτες σοσιαλ(η)στες .....ο συντροφος Κανταφι και αλλες ιστοριες καθημερινης τρελας!

Ακουστε την εκπομπη της Τριτης 22 Φεβρουαριου!
Τεταρτη απεργουμε ολοι!


"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/14133855-349

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Η Αννα στα "ιδιαιτερα"........

Η εκπομπη της Παρασκευης 18/02.

Ακουστε την εκπομπη της Παρασκευης 18 Φεβρουαριου:


"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/14115530-741

Αλλαγή... Σοσιαλιστικής Θεώρησης.

…Βρε πως αλλάζουν οι καιροί, στην εποχή μας τη φαιδρή….

Τη δεκαετία του ’80, με ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, μάθαμε να ζούμε με το… ¨για σαλάμ¨, αφού με όλες τις Αραβόφωνες χώρες και με τους ηγέτες τους ( Καντάφι, Μουστάφα, Μουμπάρακ κ.λπ.) το ΠΑΣΟΚ διατηρούσε άριστες σχέσεις.

Ενώ ιδιαίτερα θερμή φιλία, είχε ο αρχηγός του, με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ. Ο οποίος κάθε τρεις και λίγο, είχε συνάντηση, με τον τότε Πρωθυπουργό.
Τότε, που το παλαιστινιακό ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ στα ενδιαφέροντα της Ελληνικής Κυβέρνησης. Και στη διαχείριση της εξωτερικής της πολιτικής. Τότε που ο Ανδρέας, φωτογραφιζόταν, αγκαλιά, με τον φίλο του Γιασέρ.

Η δεκαετία του ’80 όμως πέρασε. Πέρασε και αυτή του ’90, όπως και του 2000. Περάσανε, ανεπιστρεπτί. Με τα καλά τους και με τα κακά τους. Αφήνοντάς μας κληρονομιά τα δεύτερα, λόγω… πληθώρας. Μιας και υπερτερούσαν πολύ των πρώτων.
Πέρασε και ο Ανδρέας στην αιωνιότητα (;). Έφυγε και ο Γιασέρ, αφήνοντας το Παλαιστινιακό να παραπαίει κάτω από τα αδηφάγα Σιωνιστικά συμφέροντα.

Και να που στο κατώφλι της δεύτερης δεκαετίας, ήρθε πάλι το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Με Πρωθυπουργό πάλι ΕΝΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Αλλά… ώ του θαύματος(!), με διαφορετική φιλοσοφία (;) στο θέμα της φιλίας και της εξωτερικής πολιτικής. Αφού τη θέση του ΑΡΑΦΑΤ, στην καρδιά του ΠΑΣΟΚ, την πήρε ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ. Και την συμπαράσταση, στον ΑΔΕΛΦΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ λαό, την πήραν τα Εβραϊκά lobbies.

Αυτά που από το ΤΙΠΟΤΑ, τον ΑΝΑΚΗΡΥΞΑΝ ηγέτη. Και, πού παρακαλώ; Στην Σοσιαλιστική!!! Διεθνή. ( Αυτή που ως μέλη της, έχει τον Μουμπάρακ, τον Χουσεΐν, τον Μπεν Αλί, τον ψυχοπαθή τύραννο κατά τους Τυνήσιους…..). Και τους περισσότερους ( ψυχοπαθείς ) Ευρωπαίους τοκογλύφους ( Μαρξιστές, κατά δήλωσή τους) που στραγγίζουν την μικρή, φτωχή Ελλάδα. Κι αυτή τη φορά, πολύ πιο επικίνδυνα από όλες τις προηγούμενες ιστορικά καταγεγραμμένες.

Τι να κάνουμε; Ήταν γραφτό μας, να το ζήσουμε και αυτό. Βλέπετε, την δεκαετία του ’80, Πρωθυπουργό η χώρα είχε, τον οραματιστή – σοσιαλιστή ( με τα πολλά και τραγικά, ναι, λάθη) Ανδρέα Παπανδρέου. Ενώ από το 2010, Πρωθυπουργούς (σκιώδεις) έχουμε την Αμερικάνο – εβραία Μάργκρετ και τον υιό της ΝΙΚΟΛΑΚΗ… Και για τι άραγε, να λυπηθεί περισσότερο, ο μέσος, σκεπτόμενος άνθρωπος;

Για την αδιάντροπη στροφή του Γιώργου, απέναντι στο Παλαιστινιακό Θέμα και τους ιστορικούς δεσμούς που έχουμε με τον λαό αυτό; Ή για το πώς κατάφερε το διεθνές καπιταλιστικό lobby, το ελεγχόμενο από τους Εβραίους, να καταντήσει τόσο διάτρητη, ακόμα και την Σοσιαλιστική θεωρία;

Σε τούτη τη φαιδρή εποχή μας…

Λυσιας / http://www.mediasoup.gr/node/26338



Ψώνια με 5 ευρώ στην τσέπη.


Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, οδηγούν με ακρίβεια όλο και περισσότερους πολίτες στη φτώχεια. Φοιτητές, συνταξιούχοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, παλεύουν καθημερινά για να μπορέσουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες αλλά και για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα της επόμενης μέρας


Ο αγώνας αυτός όμως φαίνεται να είναι άνισος. Από τη μία πλευρά οι αυξήσεις στα αγαθά πρώτης ανάγκης, και από την άλλη οι μειώσεις μισθών και η ανεργία, γονατίζουν τους Έλληνες.
Το ρεπορτάζ της zougla.gr, δείχνει πως αποτέλεσμα όλων αυτών των ξαφνικών καθημερινών αλλαγών στην κοινωνική ζωή, είναι να συναντά κανείς πολίτες που έχουν στην τσέπη από 2,5 μέχρι και 20 ευρώ για να περάσουν την ημέρα τους αλλά και σε πολλές περιπτώσεις να περάσουν περισσότερες από μία ημέρες.

Στο super market για ψώνια με 5 ευρώ
Πολύς κόσμος, αλλά λίγα ψώνια. Αυτή είναι η εικόνα που καταγράφει ο φακός της zougla.gr. σε κεντρικά super market. Πολίτες που μπαίνουν να ψωνίσουν με 5 ευρώ στην τσέπη και άλλοι με λίστες για να μην ξεφύγουν από τον προϋπολογισμό των 15 και 30 ευρώ. Κανέναν πια δεν φαίνεται να τον απασχολεί η ποιότητα. Όλοι ενδιαφέρονται για την τιμή. « Eίναι ακριβό δεν το παίρνω, είναι φθηνό...αν μου φτάνουν τα χρήματα θα το πάρω», εξηγούν.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών και διαφόρων κοινωνικών τάξεων, βγαίνουν από τα καταστήματα με σκυμμένο κεφάλι. Κάποιοι ξέρουν πως έβγαλαν την ημέρα ενώ κάποιοι άλλοι ξέρουν ότι με τα λιγοστά που πήραν θα πρέπει να περάσουν ακόμα και την εβδομάδα.

Η γιαγιά σκέφτεται ότι πρέπει να μαγειρέψει στα εγγόνια της, ενώ η μάνα στα παιδιά της. Αυτοί που είναι μόνοι τους αγοράζουν λιτά για το καθημερινό τους πιάτο.
«Δεν υπάρχουν πια οι εποχές που ψωνίζαμε με μεράκι και γεμίζαμε το καρότσι. Σε λίγο δεν θα μπορούμε να κάνουμε ούτε αυτό», προσθέτουν στο φακό της zougla.gr.

Με «βερεσέ» στα μπακάλικα της γειτονιάς

Τα μπακάλικα της γειτονιάς, αν και πιο φιλόξενα από τα χαώδη πολυκαταστήματα, κρύβουν την δικιά τους μιζέρια. Οι καταστηματάρχες του είδους κάνουν λόγο για πτώση του τζίρου τους μέχρι και 50%, ενώ όπως εξηγούν έχουν ανοίξει για καλά τα μπλοκάκια τους και γράφουν βερεσέ. Αν δεν το κάνουν, θα κλείσουν πιο γρήγορα. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο, όλο και κάτι θα εισπράξουν.

Ο κ. Γιώργος, 30 χρόνια μπακάλης, άνοιξε στο φακό της zougla.gr το μπλοκάκι που έχει δίπλα στο ταμείο. « Εδώ κρύβονται χιλιάδες ευρώ», αναφέρει. « Ξέρω ότι μπορεί να μην τα εισπράξω ποτέ αλλά έχω πελάτες που έρχονται χρόνια και τους βλέπω τώρα να μη έχουν να με πληρώσουν».
Εκεί συναντήσαμε τον κ. Γιάννη, συνταξιούχο, ο οποίος είναι γραμμένος στο μπλοκάκι του βερεσέ. « Έχω πάνω μου όλα κι όλα 10 ευρώ για να περάσω σήμερα. Θα πάρω λίγες ελιές και λίγο ψωμί» τονίζει χαρακτηριστικά.

Φθηνά φασόλια αντί για ποικιλία στα καφενεία

«Ούζο με φασόλια μαυρομάτικα για οικονομία», δείχνει ο κ. Στέλιος, ιερέας της περιοχής και θαμώνας σε καφενείο. « Όλοι είναι σφιχτοί, το ίδιο κι εμείς» προσθέτει.
Παράλληλα, δίπλα του μαζεμένοι κι άλλοι γείτονες του, μοναδική τους συζήτηση για να περάσει η ώρα, το πρόβλημα με την οικονομική κρίση. Βάζει το χέρι στην τσέπη και μας δείχνει 4 ευρώ « Αυτά μου έμειναν για σήμερα».

Κυκλοφορούν με 2,5 και 4 ευρώ στις τσέπες
Αν και η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο, θα πίστευε κανείς ότι το να κυκλοφορεί κάποιος με λίγα χρήματα είναι μια καλή λύση. Το ρεπορτάζ όμως δείχνει το αντίθετο. « Λεφτά δεν υπάρχουν ή αν υπάρχουν δεν τα βλέπουμε».

Για πρώτη φορά, η zougla.gr, ρώτησε τους πολίτες να μας δείξουν πραγματικά με πόσα χρήματα κυκλοφορούν και με πόσα περνούν την ημέρα τους. Το αποτέλεσμα ακούγεται αν μη τι άλλο εξευτελιστικό. Εν έτη 2011 στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που μας έδειξαν 2,5, 4, 8, 10 και 20 ευρώ. Πολίτες πέραν κάθε υποψίας που δεν θα περίμενε κανείς από την εμφάνισή τους και από το ντύσιμό τους ότι η τσέπη τους προδίδει. Ακόμα τους ρωτήσαμε και για την πρόσφατη αύξηση των εισιτηρίων και οι απαντήσεις που δίνουν μόνο θετικές δεν είναι.

Χρήστος Μαζάνης - Σωτήρης Σκουλούδης
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=260475&cid=23




Το ωραίο μας πρωτάθλημα.


Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό και, κατά πάσα πιθανότητα, το φετεινό πρωτάθλημα αλλά οι εικόνες της ντροπής που είδαμε χθες το βράδυ στο Καραϊσκάκη, υπογράμμισαν για μια ακόμα φορά τις χρόνιες ασθένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Ο Άλκης Γαλδαδάς ζητά το κλείσιμο του γηπέδου Καραϊσκάκη ως το τέλος του πρωταθλήματος.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=5415
Ο Γιάννης Κυφωνίδης αναζητεί τις δημοσιογραφικές ευθύνες.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=5414
Ο Σπύρος Σεραφείμ καταλαβαίνει γιατί προτιμά το μπάσκετ.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=5408
Ο Μόδεστος Σιώτος θυμίζει ότι τα χθεσινά "θύματα" ήταν οι προχθεσινοί "θύτες".
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=5413

Απο το: http://www.protagon.gr/



H ξιπασμένη ΕΡΤ μετέδιδε τον αγώνα λες και ήταν γιουσουφάκια του Τάσου Μητρόπουλου.


Την χαριστική βολή σε ένα έτσι και αλλιώς απαξιωμένο πρωτάθλημα έδωσαν στο Καραϊσκάκη ο καλόπουλος και οι βοηθοί του. Δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Παναθηναϊκού, δεν δόθηκε πέναλτυ υπέρ των φιλοξενουμένων ενώ ο Ολυμπιακός κέρδισε με γκολ οφσάιτ.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ την οποία πληρώνουμε ΟΛΟΙ οι φορολογούμενοι και ...όχι μόνο οι ΟΠΑΔΟΙ του Ολυμπιακού!

Ο ολίγιστος Αντώνης Σαμαράς παρακολουθεί χαμογελαστός μια δολοφονία. Με το άλλοθι ότι είναι "φίλαθλος" του Ολυμπιακού...
Ο ηγετίσκος Αντώνης Σαμαράς, αντί να δηλώσει οργισμένος για το δολοφονικό θέαμα που προηγήθηκε, χαμογελά επειδή "κέρδισε" (κατά το "να κερδάει μόνο ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω, οι άλλοι να πάνε να γ@μηθούν...", του Θωμά Μητρόπουλου), η αγαπημένη του ομάδα.


Τα "μέσα" που χρησιμοποίησε για να κερδίσει δεν αφορούν τον Σαμαρά η τον λαλίστατο Μιχελάκη.
Ούτε φυσικά τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, ούτε τον Φαήλο Κρανιδιώτη.
(Τιμητική και για το διαδίκτυο η επικριτική στάση του Antinews.gr)

Oι ύβρεις του εφοπλιστή Μαρινάκη που επιχειρεί ν αντιγράψει τον Κόκκαλη (παρότι τα μεγέθη τους δεν συγκρίνονται), άφησαν αδιάφορο τον ηγετίσκο Σαμαρά.

Η δολοφονία του αθλητικού πνεύματος άφησε αδιάφορο τον ... ηγετίσκο Σαμαρά.
Για το τερατούργημα που παρακολούθησε δεν είχε ούτε ένα σχόλιο να κάνει.

Το έχουμε ξαναπεί: H άτυχη Ελλάδα ψυχορραγεί στα χέρια ηγετών, που είτε είναι ντιντήδες από το Brokeback mountain της Βοστώνης, είτε είναι γιουσουφάκια επιχειρηματικών συμφερόντων -με τα προσωπικά τους τηλέφωνα να φιγουράρουν σε σεσημασμένες ατζέντες-, είτε είναι ολίγιστοι από τη φύση τους, ιδανικοί όμως για το ρόλο των αχυρανθρώπων.

Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις...

Και ο Λοβέρδος που περιμένει να γίνει πρωθυπουργός με τη βοήθεια των καννιβάλων του Ολυμπιακού, στο πλευρό του Μαν. Αναγνωστάκη.
Σαν τα πιτσουνάκια.

Λοβέρδος και Αναγνωστάκης σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού έρχονται, παρακολουθούν το ματς και φεύγουν μαζί.

Το μοναδικό δίδυμο πολιτικών και δημοσιογράφων που συμπεριφέρονται σαν κολλητοί, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.
Δεν τους χαιρέτησε κανείς.
Φυσικά... και έχουν δικαίωμα να παρευρίσκονται κοινωνικά. Να μην ζητούν τα ρέστα όμως μετά εάν τους κράζουμε κανονικά...

http://www.kourdistoportocali.com/
http://fimotro.blogspot.com/2011/02/blog-post_2048.html#more







Οι μπάτσοι του Λάτση!


Μετά το θόρυβο που ξέσπασε, το Mega μετέδωσε ανακοίνωση της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ -η οποία ανήκει στον κατασκευαστικό όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ- για να διαψεύσει πως ο Μπόμπολας έχει σχέση με την κατασκευή του ΧΥΤΑ της Κερατέας.


Η εταιρεία που παρουσιάζεται να είναι πίσω από την κατασκευή του ΧΥΤΑ της Κερατέας είναι εταιρεία του Λάτση. Αυτό είναι πάρα πολύ βολικό για την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας στα ΜΑΤ, γιατί το όνομα του Λάτση –σε αντίθεση με αυτό του Μπόμπολα- κάνει ρίμα με το «μπάτσοι». Οι μπάτσοι είναι του Λάτση!

Βέβαια, οι κάτοικοι και οι αρχές της Κερατέας –που ξέρουν τα πράγματα κάπως καλύτερα- έχουν διαφορετική άποψη για τη συμμετοχή Μπόμπολα στην κατασκευή του ΧΥΤΑ. Διαβάστε:

Η ομόφωνη καταμαρτύρηση των κατοίκων της Κερατέα «: Μπόμπολας- Μπόμπολας» περί του υπαιτίου της βάναυσης μεταχείρισης τους από την κυβέρνηση η οποία δεν τολμά να κάνει πίσω ούτε χιλιοστό μη και δυσαρεστήσει τον εθνικό εργολάβο, ανάγκασε την εταιρεία «Ηλέκτωρ ΑΕ » του κ. Μπόμπολα να εκδώσει ανακοίνωση άρνησης εμπλοκής του στο ΧΥΤΑ Κερατέας, εγκαλώντας μάλιστα και την Δημοτική Αρχή προς επιβεβαίωση!

Ας πάρουμε με τη σειρά το θέμα για να δούμε πως έχει:

1. Το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό ανέλαβε η ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ η οποία το παρέδωσε προς υλοποίηση, ως υπεργολαβία στη Μεσόγειο ΑΕ της οποίας μεγάλο ποσοστό ανήκει στον όμιλο Λάτση και το 20%. ανώνυμων μετοχών κάπου αλλού (η αγορά γνωρίζει)

2. Η Μεσόγειος σε αντιστάθμισμα και για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό συγκρότησε κοινοπραξία με την ΠΡΟΕΤ ΑΕ. και την ΕΝDRACO Α.Τ.Ε και ανέλαβαν το έργο στην Κερατέα.

3. Πριν την υπογραφή της σύμβασης, ο διευθύνων σύμβουλος του της Ηλέκτωρ ΑΕ κ. Γ. Κατρής με συμβούλους του επισκέφθηκε στο δημαρχείο Κερατέας τον νεοεκλεγέντα τότε δήμαρχο Σταύρο Ιατρού προκειμένου να συζητήσουν για το έργο και τα οφέλη του για την περιοχή.

4.Ο Ο όμιλος Μπόμπολα κατέχει μονοπωλιακά σε ευρωπαϊκό τουλάχιστον επίπεδο, τη μοναδική προηγμένη μέθοδο βιολογικής ξήρανσης που εφαρμόζεται σε Φυλή και Γραμματικό και την οποία διάθεσε και στην Μεσόγειο προκειμένου να συμμετέχει στους «αδιάβλητους – διαφανείς» διαγωνισμούς .

http://pitsirikos.net/
http://forkeratea.blogspot.com/2011/02/blog-post_8912.html





"Παραμένω, επιμένω, προσμένω..."


«Εντός εαυτού και εκτός ορίων». Ενας μονόλογος του Κωνσταντίνου Τσουκαλά που  αυτοπαρουσιάσθηκε στο υπόγειο της Στοάς του Βιβλίου μπροστά σ΄ένα κατάμεστο ακροατήριο φίλων και πολλών πανεπιστημιακών.


Με μεταπτυχιακές σπουδές Φιλοσοφίας του Δικαίου και Κοινωνιολογίας στα πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης, του Μονάχου , των Παρισίων και του Γέηλ, κατά τα έτη 1968-1985 διετέλεσε καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Βενσέν στο Παρίσι και του πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα από το 1981 έως το 1989 άσκησε καθήκοντα επιστημονικού διευθυντή στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) όπου το 1993 ορίσθηκε πρόεδρος του ΔΣ . Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής της Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά πρωτίστως ένας σύγχρονος διανοητής με πλούσιο συγγραφικό έργο.

Το κύριο αίσθημα που με διακατέχει, είναι η αμηχανία, είπε ο Τσουκαλάς, μιλώντας για πρωτόγνωρα διλήμματα όταν καλείσαι να μιλήσεις για τον εαυτό σου δημόσια. Ταλαντευόμενος ανάμεσα στον ναρκισσισμό και την αυτοκριτική, επιστράτευσε, όπως είπε, τις μνήμες.
«Είναι μια απολογία, τόνισε, γι αυτό που είσαι, γι αυτό που δεν είσαι, του ηθελημένου, του αθέλητου, του τυχαίου. Η αφήγηση όμως παραμένει αυθαίρετη».

Αναφέρθηκε στην καταγωγή του, ένα μεσοαστικό οικογενειακό περιβάλλον, στο οποίο έζησε «προστατευμένος από τις αντιφάσεις της ζωής». Η μητέρα του μια πολύ καλλιεργημένη γυναίκα , του εμφύσησε την αγάπη για τη λογοτεχνία και τη μουσική. Η επιρροή του πατέρα του ήταν πιο έμμεση, όπως είπε, αλλά συνετέλεσε στο να απωθήσει το δικηγορικό επάγγελμα και τη διγλωσσία του πολιτικού λόγου.

«Πολιτικοποιημένος αλλά ποτέ πολιτευόμενος», λέει. Συνήγορος του Νίκου Μπελογιάννη, όμως ο πατέρας του, τον πήρε μαζί του στο δικαστήριο στη διάρκεια της πολύκροτης δίκης κι αυτή ήταν η πρώτη απόπειρα να καταλάβει «την ουσία του πολιτικού δράματος» που τον έσπρωξε μετά στην αριστερά.

Εκείνος που σφράγισε όμως την πορεία του περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον -σε σημείο ταύτισης όπως λέει- ήταν ο Νίκος Πουλαντζάς με το συγγραφικό του έργο που είχε μεγάλη απήχηση την εποχή, τις κοινές φιλοσοφικές αναζητήσεις τους και το τραγικό τέλος με την αυτοκτονία του στο σπίτι του Τσουκαλά στο Παρίσι.

Η αφήγηση συνεχίζεται με τη «μοιραία και μαγική χρονιά» του 1968. Ο Μάης στο Παρίσι, τα τανκς στην Πράγα.«Ο σοσιαλισμός ή θα είναι δημοκρατικός ή δεν θα υπάρχει» και «κάτω από το πεζοδρόμιο είναι μια παραλία». Φιλοσοφικές και πολιτικές στιγμές που σημάδεψαν το τέλος της δεκαετίας του ΄60 και του '70. Το Παρίσι εκείνη την περίοδο -λέει- λειτουργούσε σαν προσκλητήριο. «Μετά το '68 η αμφισβητούμενη γνώση ήταν ανοιχτή σε όλες τις προσεγγίσεις».

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς μίλησε ακόμη για την παγκοσμιοποίηση και την απονεύρωση των αξιών, για τη διαφθορά. Οι προσεγγίσεις του όμως λέει ότι είναι όλο και πιο αφαιρετικές . Υπάρχουν ωστόσο και οι σταθερές: Οπως ότι «πρέπει να αλλάξουμε τον κόσμο»-έστω κι αν ο ίδιος νοιώθει ότι δεν μπορεί να συμβάλλει πλέον-και ακόμη ότι «ο άνθρωπος μπορεί πάντα να αρχίσει από την αρχή».

Και αντί για επίλογο σημείωσε: «Παραμένω, επιμένω, προσμένω...»

http://naftilos.blogspot.com/

Το Law & Order μετακόμισε στο MEGA.


Law & Order (Νόμος & Τάξη) κύκλος 2011


Υπάρχει μια ξεχωριστή κατηγορία εγκλημάτων, που απαιτούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση: είναι τα εγκλήματα κοινωνικής ανυπακοής. Τι είναι αυτό που μετατρέπει έναν άνθρωπο από υπάκουο τηλεθεατή σε εγκληματία απεργό; Ποια εμπειρία ματώνει την ψυχή και οπλίζει το χέρι; Και πάνω απ’ όλα: Τι κάνει η αστυνομία;


Ο ντετέκτιβ Γιάννης Πρετεντέρης, η εισαγγελέας Όλγα Τρέμη και ο αστυφύλακας Μανώλης Καψής, η ειδική ομάδα του «Νόμος και τάξη» του MEGA, δεν διστάζουν να ακτινογραφήσουν και να αναλύσουν τα ειδεχθή αυτά εγκλήματα. Απεργίες, πορείες, καταλήψεις, κλεισίματα δρόμων, “δεν πληρώνω” και ότι άλλο κινείται. Χωρίς να κάνουν εξαιρέσεις και χωρίς συναισθηματισμούς. Αδιαφορούν για τα κίνητρα όταν οι εγκληματίες στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου των εργολάβων, βιομηχάνων, τραπεζιτών και άλλων αθώων πολιτών. Αφουγκράζονται τις επιθυμίες των εργοδοτών τους, πλάθουν τα γεγονότα και συναρμολογούν την τελική εικόνα της κάθε υπόθεσης, αναζητώντας πάντα την αλήθεια ζωντανή ή νεκρή. Τα «Γιατί;» έχουν άμεση και πάντα την ίδια απάντηση και απαραιτήτως κάποιον για υποκινητή. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Το «Νόμος & Τάξη»συγκαταλέγεται στις πέντε πιο δημοφιλείς σειρές της Ελληνικής τηλεόρασης. Κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων τηλεοπτικών βραβείων: Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, μοντάζ, σεναρίου και καλύτερης εκπομπής μαγειρικής. Ο Γ. Πρετεντέρης και η Ο. Tρέμη έχουν κερδίσει βραβεία πρώτου δραματικού ρόλου, ενώ ο Μανώλης Καψής το πρώτο παιδικού κωμικού ρόλου. Η εκπομπή έχει αποσπάσει και πολλούς κυβερνητικούς επαίνους. Καρέ-καρέ στο MEGA, ο ολοκαίνουριος κύκλος της θρυλικής πλέον αστυνομικής σειράς, που θα αντικαταστήσει και επισήμως πια την επιτυχημένη σειρά “MEGA Γεγονότα” στην prime time ζώνη των 8 μ.μ.




Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Συγκλονιστικες εκπομπες απο το "κουτι της πανδωρας".Δοσιλογισμος Καραμανλης,υποθεση Μερτεν και Γερμανικες αποζημιωσεις.


Του Κώστα Βαξεβάνη /  http://www.koutipandoras.gr/


Η σχετικότητα της αλήθειας είναι μια μεγάλη αλήθεια. Αυτή η σχετικότητα όμως δεν μπορεί να καταλήγει σε αγνωστικισμό: «Αφού όλοι έχουμε τις αλήθειες μας, δεν ξέρουμε ποιά είναι η αλήθεια.» Ναι, δεν ξέρουμε ποιά είναι η αλήθεια πάντα, αλλά η ευπρέπεια του υποκειμενισμού, αυτή η αξιοπρέπεια στην πορεία των ανθρώπων, μπορεί να είναι αυτό που την σηματοδοτεί ακόμη και αν δεν έχει αποκαλυφθεί. Και κυρίως, η αλήθεια υπάρχει, όποια άποψη και αν έχουμε γι αυτήν.


Όταν κάνεις έρευνα, πολύ δε περισσότερο ιστορική έρευνα, το πρώτο και βασικό θέμα είναι η αναζήτηση αυτής της αλήθειας. Το δεύτερο είναι πώς θα την πεις.

Αυτό το δεύτερο όσο και αν φαίνεται αυτονόητο, είναι πολύ δύσκολο.

Στην εκπομπή για την «υπόθεση Μέρτεν», αυτό το ερώτημα ήταν ίσως το πιο βασανιστικό.

Σε μια χώρα που είναι ικανή να αλληλοσκοτωθεί για το αν το «κρυφό σχολειό» ήταν μια πραγματικότητα ή ένας μεταγενέστερος «εθνικός Μύθος», πώς να πεις ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν ήταν και τόσο Εθνάρχης όσο ήθελε ή θέλουμε να πιστεύουμε; Και καταλήξαμε να το πούμε ευθέως.

Ο Μαξ Μέρτεν , ο Ναζί χασάπης της Θεσσαλονίκης συνελήφθη τυχαία το 1957 στην Αθήνα, χάρη στην επιμονή και τον πατριωτισμό του εισαγγελέα Ανδρέα Τούση, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου. Όπως αποκαλύπτουμε στο «Κουτί της Πανδώρας», ο Καραμανλής έκανε τα πάντα για να τον απελευθερώσει. Δεν τα κατάφερε. Οδηγήθηκε σε δίκη, όπου και καταδικάστηκε για τα εγκλήματά του. Ο Καραμανλής φρόντισε να τον απελευθερώσει ψηφίζοντας ένα νόμο και ένα Νομοθετικό Διάταγμα.

Την ίδια περίοδο, ο Καραμανλής αντί να διεκδικήσει το κατοχικό Δάνειο που μας χρωστούσαν οι Γερμανοί, συμφωνεί με τον καγκελάριο της Γερμανίας Αντενάουερ να πάρει έντοκο δάνειο 200 εκατομμυρίων μάρκων η Ελλάδα.

Λίγο αργότερα ο Μέρτεν από την Γερμανία, κατηγορεί τον Καραμανλή, δύο υπουργούς του και τη γυναίκα ενός απ’ αυτούς ως συνεργάτες του. Η υπόθεση κλείνει παρά τον πολιτικό θόρυβο και παρότι αποδεικνύεται πως οι καταγγελλόμενοι (πλην του Καραμανλή) είχαν σχέσεις με τον στρατό κατοχής.

Στην αλληλογραφία μεταξύ Γερμανών και κυβέρνησης Καραμανλή, είναι συγκλονιστικό πως οι Γερμανοί, μιλούν στην Ελλάδα σαν να είναι ακόμη σε κατοχή. Απειλούν μάλιστα με «αντίποινα». Αβέρωφ και Καραμανλής δεν επιδεικνύουν κανέναν
πατριωτισμό» απ αυτόν που αργότερα επικαλούνται. Την δεκαετία του 60,όταν η Ελλάδα άρχισε να διεκδικεί πολεμικές αποζημιώσεις και το Δάνειο, η Γερμανοί υποστήριζαν πως υπήρχε προφορική διαβεβαίωση του Καραμανλή πως η Ελλάδα δεν θα το διεκδικήσει.

Η κατηγορία εναντίον του Καραμανλή για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις είναι ίσως δευτερεύουσα. Άλλωστε τι ορίζει κάποιος όταν λέει «συνεργασία» και «δοσιλογισμό»; Όχι προφανώς το αν κάποιος φόρεσε μια κουκούλα μόνο. Ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού συστήματος της εποχής, έκατσε στα αυγά του, κλωσσώντας τα πουλιά του μετέπειτα εθνικοπατριωτισμού και πολύ αργότερα την πουλάδα της Χούντας. Οι πρώην δοσίλογοι, έγιναν οι φορείς του εθνικοπατριωτισμού δικαιολογημένοι απαξάπαντες από τον «κομμουνιστικό κίνδυνο». Οι δίκες των δοσιλόγων ήταν και αυτές μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Δοσίλογος κατέθετε υπέρ δοσίλογου ότι ήταν πατριώτης. Τα μεγαλύτερα ονόματα του δοσιλογισμού στην Θεσσαλονίκη εμφανίστηκαν ως «μυστικοί» εθνικοί πράκτορες ενός δικτύου που συνεργάστηκε επίτηδες με τους Γερμανούς για να απωθήσει τους Βουλγάρους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν γραπτές αποδείξεις εναντίον του Καραμανλή. Στο ιστορικό αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών, περιέργως οι επίμαχοι φάκελοι δεν έχουν ταξινομηθεί και η έγγραφη αλληλογραφία με τον πρέσβη στην Βόννη, ο οποίος κατηγόρησε το 1962-63 τον Καραμανλή για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, έχουν καταστραφεί. Όπως άλλωστε και οι φάκελοι και τα αρχεία για τα εγκλήματα πολέμου. Ήταν μία από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης του Καραμανλή το 1975.

Δεν ξέρουμε αν ο Καραμανλής υπηρέτησε τους Ναζί στην Κατοχή αλλά σίγουρα δεν υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα απέναντι στους Γερμανούς όσο διοίκησε αυτή την χώρα. Το δόγμα «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» ήταν το βασικό δόγμα Καραμανλή. Πόσο προς τα πίσω πάει, δεν ξέρουμε. Ίσως να μην μάθουμε ποτέ αν ήταν η πολιτική του άποψη ή το αποτέλεσμα πολιτικού εκβιασμού από τους Γερμανούς.

Στο 12τομο βιογραφικό έργο για τον Καραμανλή, το οποίο εκδόθηκε από το ομώνυμο Ίδρυμα, για την περίοδο της Κατοχής υπάρχουν στο βιογραφικό του μόνο 3 σειρές: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήρθε από τις Σέρρες στην Αθήνα το 1941. Διέφυγε στην Μέση Ανατολή το 1944». Τίποτα άλλο.

Η σκληρή απάντηση του Μανώλη Γλέζου (για τον οποίο ξέρουμε τι έκανε στην Κατοχή) στο ερώτημα τι έκανε ο Καραμανλής στην Κατοχή είναι: «Έπαιζε τάβλι στο Σύνταγμα». Αναμφιβόλως είναι και αυτό κάτι το Εθνικό. Παιχνίδι έστω.

ΥΓ Για όσους θα σκίσουν τα ιμάτιά τους μπροστά στην βλάσφημη και αιρετική άποψη αποκαθήλωσης του Εθνάρχη, ας το κάνουν μετά την Εκπομπή και τα ντοκουμέντα.

Εθνικό είναι το αληθινό και όχι αληθινό το «Εθνικό».


Η υπόθεση Μέρτεν, Ένας μυστικός πόλεμος ή μια προδοσία; Β’ ΜΕΡΟΣ from Kouti Pandoras on Vimeo.


Εκπομπή: Πολεμικές αποζημιώσεις-Ένας μυστικός πόλεμος ή μια προδοσία; Ά ΜΕΡΟΣ

Η Γερμανία σήμερα δεν έχει τίποτα που να θυμίζει τον Β Παγκόσμιο πόλεμο. Οι Γερμανοί πολύ πιο γρήγορα από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έγιναν φίλοι μας. Η φιλία όμως αυτή δεν συνοδεύτηκε με τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές που προξένησαν στην Ελλάδα. Το ιστορικό και όχι μόνο δημοσιογραφικό ερώτημα είναι, αν για αυτό φταίει η Γερμανία ή η Ελλάδα.


Οι Γερμανοί αποδέχονται ότι πήραν το κατοχικό δάνειο. Περιέργως η ελληνική διπλωματία, δεν διεκδίκησε ούτε αυτό το αναγνωρισμένο από τους Γερμανούς, χρέος.

Η Γερμανία αρνείται να μιλήσει για τις αποζημιώσεις και το δάνειο. Στο πρόσφατο μάλιστα μνημόνιο απαίτησε να υπάρξει όρος ότι δεν πρόκειται να συμψηφιστεί το δάνειο που παίρνει η Ελλάδα με άλλες οφειλές.

Μπορεί σήμερα το ελληνικό κράτος να έχει αποτελέσματα στην διεκδίκηση του δανείου ή των αποζημιώσεων;

Ποια είναι η σχέση του «χασάπη της Θεσσαλονίκης» Μαξ Μέρτεν στην υπόθεση των αποζημιώσεων; Ποια η αλήθεια για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή;

Τo «Κουτί της Πανδώρας» ταξιδεύει στη Γερμανία που ενώ έχει αφήσει πίσω της το ναζιστικό παρελθόν, στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, θυμίζει πάντα την εικόνα του ανυποχώρητου ισχυρού.

Ταξιδεύει στο Δίστομο, στο χωριό που ζητά δικαίωση για τη σφαγή από τα ναζιστικά στρατεύματα και καταγράφει τις μαρτυρίες Εβραίων της Θεσσαλονίκης, που έζησαν την κόλαση των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για μια από τις πιο «μαύρες σελίδες» στην Ιστορία της Ελλάδας

«Επειδή τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται»


Πολεμικές αποζημιώσεις-Ένας μυστικός πόλεμος ή μια προδοσία; Ά ΜΕΡΟΣ from Kouti Pandoras on Vimeo.







Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Η επανάσταση των σιωπηλών.


Γιώργος Γραμματικάκης / http://www.protagon.gr/
Bio: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.authors&id=8

"Οι Σειρήνες όμως έχουν ένα όπλο πιό φοβερό και από το τραγούδι: τη σιωπή τους. Και πιθανότερο, παρόλο που δεν έτυχε ποτέ, θα ήταν να γλυτώσεις από το τραγούδι τους, παρά από τη σιωπή τους."

Φράντς Κάφκα, Η σιωπή των σειρήνων

Καθώς η κρίση απλώνει βαριά την σκιά της στην χώρα και τις ψυχές μας, πολλοί προσπαθούν να προδικάσουν το μέλλον. Κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι θα υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις, άλλοι πάλι ότι η απάθεια θα εξακολουθήσει να κυριαρχεί.
Ενώ όμως μια κλασική επανάσταση δεν είναι ανάμεσα στα ενδεχόμενα -ούτε οι συνθήκες υπάρχουν, ούτε ο εχθρός είναι ορατός- εγώ οραματίζομαι από παλιά μια άλλη επανάσταση. Μια επανάσταση διαφορετική από όσες περιγράφουν τα βιβλία, από όσες απεικονίζουν στις ταινίες τους οι σκηνοθέτες. Την ανάγκη της μάλιστα διατύπωσα πολλά χρόνια πριν. Kαθώς όμως περνά ο καιρός αυτή η άλλη επανάσταση, που οραματίζομαι, κερδίζει διαρκώς σε περιεχόμενο και ορμή.

Η επανάσταση λοιπόν, που οραματίζομαι, θα είναι μια επανάσταση των σιωπηλών. Δεν θα έχει σημαίες αναπεπταμένες, συνθήματα και ιδεολογικές διακηρύξεις. Θα είναι μια επανάσταση βουβή, που θα στηρίζεται απλώς στην αλληλεγγύη των βλεμμάτων. Θα ξεκινήσει από την απόλυτη, την οργισμένη σιωπή, και θα αποδώσει στον άνθρωπο όσα στερήθηκε, όσα ονειρεύθηκε, ό,τι ζήτησε με κραυγές –πριν επιλέξει την σιωπή.

Γιατί αυτή η σιωπή, είναι η απόγνωση και η προσδοκία του. Δεν είναι αποδοχή, μήτε μοιρολατρία. Η σιωπή είναι το μέτρο της διαψευσμένης του ζωής, η πίκρα για τις επαγγελίες που ακυρώθηκαν, η οργή για την υποκρισία και το ψέμα. Η σιωπή είναι το ανώτερο στάδιο της πολιτικής ωριμότητας. Αν οδηγήσει στην επανάσταση, θα είναι μια επανάσταση αληθινή, αφού για πρώτη φορά δεν θα δεσμεύεται από τα λόγια της. Θα δεσμεύεται μόνον από τα αισθήματα της.

Η επανάσταση των σιωπηλών, δεν απευθύνεται λοιπόν σε ορισμένες τάξεις κοινωνικές, ούτε υπόσχεται ευημερία και δικαιώματα. Υπόσχεται μόνον μια άλλη γλώσσα: Την ξεχασμένη γλώσσα της ειλικρίνειας και της ευθύνης. Δεν επιδιώκει την εξουσία, αφού όπως απέδειξε η Iστορία, αυτό οδηγεί στην βία και τον εκφυλισμό. Επιδιώκει, όμως, να αποδώσει στον άνθρωπο την εξουσία της ζωής του, να απαντήσει στην βουβή απόγνωση της σιωπής του. «Η επανάσταση» σχολιάζει ένας θεωρητικός της, «συνιστά μια πνευματική αναταραχή, μέσω της οποίας μια ομάδα ανθρώπων επιδιώκει να θέσει νέα θεμέλια για την ύπαρξη της.”


Σε αυτήν λοιπόν την επανάσταση, που αναζητά αιωνίως τα θεμέλια της, δεν έχουν ίσως θέση οι ποιητές, μήτε οι φιλόσοφοι. Έχουν όμως θέση οπωσδήποτε οι άνεργοι. Ο φιλόσοφος προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο, ο ποιητής δημιουργεί τον δικό του. Ο άνεργος όμως τον στερείται εξ ορισμού. Η ανεργία αποτελεί τον παραλογισμό ενός πολιτισμού, που δεν παύει να επαίρεται για τις κατακτήσεις του. Ο παραλογισμός αυτός, αλλού εκδηλώνεται στην πρόκληση της χλιδής, στον άνεργο σε ταπεινώσεις που δεν τελειώνουν. Ο άνεργος κατέφυγε στην σιωπή, επειδή κουράστηκε να ακούει για επενδύσεις και για τη μείωση της ανεργίας·που εξαιρούν ωστόσο πάντοτε τον ίδιο. Ο άνεργος είναι πια σιωπηλός, όχι επειδή θέλει να κρύψει την οργή του, αλλά επειδή δεν αντέχει να μιλήσει άλλο.

Η σιωπή -που κρύβει την απόγνωση- χαρακτηρίζει ακόμα όσους έχουν έγνοια πραγματική για την φύση και το περιβάλλον. Δεν είναι πάντοτε οι «οικολόγοι». Οι οικολόγοι φλυαρούν χωρίς μέτρο, καταφεύγουν σε θεωρίες και αναλύσεις, ενώ συχνά κρυφοκοιτάζουν την εξουσία. Στην επανάσταση των σιωπηλών θα συμμετέχουν οι άλλοι: Όσοι γνωρίζουν ότι η ανάσα της φύσεως είναι το ίδιο σπουδαία με την δική τους ανάσα, ότι τα τραύματά της αποτελούν τραύματα στο δικό τους το σώμα και την ψυχή. Αν σήμερα η μόνη προσδοκία τους είναι η επανάσταση των σιωπηλών, είναι επειδή κουράστηκαν να υπομένουν: Την ασίγαστη μανία καταστροφής ενός ευλογημένου τόπου, τις απάνθρωπες πόλεις που στεγνώνουν τις ψυχές, την θυσία του αιώνιου και του αναγκαίου στο εφήμερο και το ταπεινό.

Η επανάσταση των σιωπηλών, δεν υπόσχεται νόμους και διατάγματα, που θα αποβλέπουν στην «προστασία» του περιβάλλοντος. Θεωρεί, αντίθετα, ότι είναι ο άνθρωπος που επείγει να προστατευθεί. Εκείνος –που σήμερα σιωπά με απόγνωση- οδηγείται σταθερά στην αποξένωση, επειδή το περιβάλλον μοιάζει να ανήκει πάντοτε σε κάποιους άλλους. Μόνον όμως όπου το περιβάλλον παραμείνει υπερήφανο και ανέγγιχτο, μπορεί να ανθίσει η πραγματική ζωή. Αλλιώς, θα πληθαίνουν οι απομιμήσεις και τα ομοιώματα της.

Στην επανάσταση των σιωπηλών συμμετέχουν και όσοι είδαν τον διαφορετικό κόσμο, που έπλασαν μέσα τους, να διαψεύδεται και να συντρίβεται. Ούτε μετάνιωσαν όμως, επειδή ο δικός τους κόσμος είχε αξίες και ήθος, ούτε μπορούν να τον αλλάξουν. Στην επανάσταση των σιωπηλών, είναι σημαιοφόροι χωρίς σημαίες, πεζοπόροι χωρίς προμήθειες. Διαθέτουν την τιμιότητα του βλέμματος και μια βαθύτερη αξιοπρέπεια. Ο κόσμος που έπλασαν -που είχε αξίες και ήθος- είναι πάντοτε εκεί. Αυτοί, οι σημαιοφόροι –χωρίς σημαίες- στην επανάσταση των σιωπηλών, είναι η εγρήγορση και η συνείδηση της.

Όσοι άλλωστε κατέφυγαν στην σιωπή, δεν έπαυσαν να ονειρεύονται: Την δίκαιη συγκρότηση του κοινωνικού ιστού, την αύρα μιας παιδείας ουσιαστικής, την ενίσχυση των δημιουργικών δυνάμεων που εν είδει μικρής φωτιάς υπάρχουν στον καθένα. Αντί όμως, όσοι καταφεύγουν σήμερα στην σιωπή, να κερδίσουν λίγα από τα όνειρα τους, έγιναν αριθμοί και αποδέκτες. Αριθμοί σε πίνακες στατιστικής και σε μετρήσεις θεαματικότητας, αποδέκτες των παραλογισμών μιας ψηφιακής οικονομίας, όμηροι μιας ζωής που διαρκώς αφυδατώνεται. Κι ενώ τα λόγια των πολιτικών επιμένουν να διαγράφουν κύκλους ανούσιους και υποκριτικούς, εκείνοι, στην σιωπή τους, προτιμούν να ακούν τον ήχο των κυμάτων, και την βουή των επερχομένων γεγονότων.

Αυτός άλλωστε –εγώ ή εσείς- που οραματίζεται την επανάσταση των σιωπηλών, δεν ενδιαφέρεται αν επικριθεί ως ρομαντικός, ούτε αν καταταχθεί από τους εχέφρονες στους υπέρμαχους μιας ουτοπίας, από τις πολλές που γνώρισε η ιστορία. Οι επικριτές της επανάστασης των σιωπηλών, συχνά φορτωμένοι με διπλώματα και κοινωνιολογικές περγαμηνές, αγνοούν την αξία της σιωπής, το εν δυνάμει επαναστατικό της περιεχόμενο. Τι άλλο όμως ήταν, η εξέγερση του Πολυτεχνείου –η μόνη που τελευταία γνώρισε η χώρα- από μια κραυγή σπαρακτική, μια στιγμή επαναστάσεως ύστερα από χρόνια σιωπής; Η σιωπή υπήρχε από νωρίς στις διαψευσμένες προσδοκίες των νέων ανθρώπων, σερνόταν στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και τους δρόμους της Αθήνας, μιλούσε με μουσικές και αθέατα δάκρυα. Η βία επιτάχυνε την έκφραση της, τα τάνκς προσπάθησαν να καλύψουν την απειλή της.

Οσοι λοιπόν αμφισβητούν την επανάσταση των σιωπηλών, δεν μέτρησαν ποτέ την αξία της σιωπής, δεν έτυχε ποτέ να αντιληφθούν την εκρηκτική της δύναμη. Μήπως όμως μέσα στην σιωπή δεν ανθίζει ο έρωτας - ή και πάλι σιωπηλά δεν πλάθει ο δημιουργός το έργο του;
«Οι επαναστάσεις είναι τρελές εμπνεύσεις της ιστορίας» έγραψε ένας επαναστάτης, που μάλιστα δολοφονήθηκε από τους πρώην συντρόφους του. Η επανάσταση των σιωπηλών, δεν θα είναι απλώς μια τρελή έμπνευση της ανθρώπινης ιστορίας. Θα είναι ίσως η συνέχεια και η αποθέωση της.

Χάρρυ Κλυνν: Δεν αφήνετε κατά μέρος τους λεονταρισμούς του κωλου που μας το παίζετε άντρες με κατεβασμένα παντελόνια;


Η ΕΙΔΗΣΗ


Γερμανία: «Πουλήστε νησιά για να μειώσετε το χρέος»

Τρόικα: «Πουλήστε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΤΤ και λιμάνια!»

Σερβάς Ντερούζ: «Πουλήστε παραλίες, Ελληνικό, ΔΕΗ»

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Πουλήστε 50 δις για να μειώσετε το χρέος»

Προς πώληση «σπρώχνει»12 νησιά το υπουργείο Οικονομικών

To σχόλιο του Χάρρυ Κλυνν:

Οι 156άρηδες, πολιτικοί «σκουπιδοφάγοι» του «ναι σε όλα» και oi υπουργοστελεχάρες της «κατραπακιάς» τους στυλ Παπακωνσταντινοδιαμαντορεποκατσελοκαρχιμάκη κλαίνε και οδύρονται για την καταρράκωση της εθνικής μας αξιοπρέπειας… Λες και μας απέμεινε ίχνος απ’ αυτήν, μετά την ξευτιλότσαρκα του «νεραϊδοχτυπημένου» ζήτουλα πρωθυπουργού του «λεφτά υπάρχουν» και τα ξεφωνητά του περί «διεφθαρμένης χώρας» και δε συμμαζεύεται…

Ρε δε με τραβάτε τα βυζιά να κατεβάσω γάλα…

Εσείς ρε μούσμουλα δεν ψηφίσατε δαγκωτό το μνημόσυνο, μνημόνιο πως το λένε;

Εσείς ρε μυαλόρηχοι δεν κηρύξατε την χώρα υπό κατοχή;

Εσείς ρε αμερικανοτσολιάδες δε δώσατε στα αρπαχτικά του ΔΝΤ και στις τοκογλυφάρες της Ευρώπης το μαχαίρι και το πεπόνι;

Μέχρι και το «καμένο τσιπάκι» ο γελωτοποιός της αυλής των Ευρωτοκογλύφων σήκωσε μαϊμού παντιέρα, «Θα προτείνω νόμο για να μην μεταβιβάζεται ή πωλείται ελληνική γη»

Σιγά ρε Γιωργάρα, μη βγάλεις κανένα δάχτυλο…

Ρε δεν κόβετε το θέατρο της πείνας λέω εγώ;

Δεν αφήνετε κατά μέρος τους λεονταρισμούς του κѽλου που μας το παίζετε άντρες με κατεβασμένα παντελόνια;
http://taxalia.blogspot.com/2011/02/to_15.html