Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Παει ο Γεναρης!....

H εκπομπη της Δευτερας 31 Ιανουαριου!



'Κατεβαστε' την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/13928338-597

Πλυντηριο!...

Η ευρωπαϊκή υποκρισία για τους πρόσφυγες.



Τις τελευταίες ημέρες όλοι μιλάμε για τους μετανάστες και λέει ο καθένας ό,τι θέλει, με την απόλυτη βεβαιότητα πως έχει δίκιο. Στο βίντεο, η κυρία Ηλέκτρα Κούτρα, δικηγόρος και πρόεδρος της "Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα", εξηγεί -με πολύ απλό τρόπο- τι πραγματικά συμβαίνει και προτείνει λύσεις. Αν έχεις διάθεση να μάθεις την αλήθεια, δες το.
http://arkoudos.com/blog/?p=2556




Ο Μπόμπολας ορίζει την ατζέντα.



Χτες στην Κερατέα είχαμε δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους κατοίκους που αγωνίζονται για να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν στον τόπο τους.


Ενώ έστω και υποβαθμισμένα το θέμα υπάρχει σε όλες τις σημερινές εφημερίδες η φυλλάδα του Μπόμπολα, δεν γράφει λέξη. Επίσης ούτε στο σημερινό μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega –στο οποίο ο μεγαλοκατασκευαστής-εκδότης είναι μεγαλομέτοχος- υπήρξαν μόνο κάποια δευτερόλεπτα για να ακουστεί η άποψη των μπάτσων. (για τις καταγγελίες των κατοίκων και για τον τραυματισμό πολίτη δεν ακούσαμε λέξη. Δείτε το βίντεο)

Ολες αυτές τις μέρες το κίνημα των διοδίων παίρνει διαστάσεις, διογκώνεται και επεκτείνετε, καθώς και ο συντονισμός πολιτών που αρνούνται να αποδεχθούν το νέο χαράτσι που επιβλήθηκε με την αύξηση των εισιτηρίων στα ΜΜΕ. Και πάλι οι φυλλάδες του Μπόμπολα όπως και ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, έχει εξαφανίσει το γεγονός απ’ την ειδησεογραφία τους. Τυχαίο δεν νομίζουμε. Και αν τυχόν αναρωτιέστε τι ρόλο παίζει ο Μπόμπολας στα ...
πολιτικά δρώμενα του τόπου μας δείτε το βίντεο που παραθέτουμε στο τέλος της ανάρτησης.

Με την ευκαιρία να πούμε ότι επιβεβαιώνεται ο Κώστας Ανδριανόπουλος που έγραφε το Σάββατο στον «Δρόμο της Αριστεράς» ότι «ο Μπόμπολας ορίζει την ατζέντα»:

Το μυστικό για την επιτυχημένη επικοινωνιακή πολιτική είναι γνωστό. Πρέπει να μπορείς να καθορίζεις την ατζέντα με κάθε τρόπο. Δηλαδή, ποιο γεγονός θα είναι πρώτο στην επικαιρότητα, την ειδησεογραφική, την πολιτική. Ποιο ζήτημα θα μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Ποιο θα είναι το ευνοϊκό έδαφος που σου εξασφαλίζει πλεονέκτημα στο διάλογο, την αντι-παράθεση την αντιδικία, τις... δουλειές γενικότερα.
Ο καλός στρατηγός είναι αυτός που διαλέγει το πεδίο της μάχης. Σε μία συνθετότερη εκδοχή πρέπει να είσαι σε θέση να ορίζεις την ανιούσα της ειδησεογραφικής προβολής των γεγονότων, καθώς και την αποδρομή μετά τη βολική χρήση της.

Σ' όλα αυτά το ΠΑΣΟΚέχει διαπρέψει. Είναι μακράν μπροστά. Σε σύμπνοια με τα ΜΜΕ και εργαλείο τα τηλεπαράθυρα, τα στελέχη του ρυθμίζουν την επικαιρότητα. Ωστόσο, οι καιροί δυσκολεύουν. Κάτι η μνημονιακή πολιτική που σκλήρυνε και δεν αφήνει περιθώρια για χειρισμούς, κάτι οι πολίτες που αφυπνίζονται, η επιχείρηση αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης στήνεται όλο και πιο δύσκολα. Οι αμερικανικές εταιρίες που συμβουλεύουν το ΠΑΣΟΚ επιμένουν: «Οι αντιθέσεις, η δυσαρέσκεια, οι κινητοποιήσεις συγκλίνουν γύρω από την ουσία της πολιτικής σας. Τα περιθώρια στενεύουν, ανοίξτε δρόμους διαφυγής, ανοίξτε και άλλα μέτωπα, αλλάξτε την ατζέντα».

Η κίνηση Παπουτσή για το τείχος στον Έβρο είχε και τέτοιες αφετηρίες στο σχεδιασμό της. Να ανοίξει το μεταναστευτικό ως ζήτημα στην ελληνική κοινωνία, βίαια, διχαστικά, διαλυτικά. Η κοινωνία να μπει μπροστά σε αυτού του είδους τα διλλήματα. Η συνέχεια ήρθε αναπάντεχα, απ' αλλού, με τα γεγονότα της Νομικής. Εκεί, λοιπόν, ανέλαβαν πρωτοβουλία και άλλοι. Σαΐνια σε τέτοιες δουλειές, πιάνουν την ευκαιρία στον αέρα, ξέρουν να επωφελούνται.

Έτσι, λοιπόν, ποιος έκανε το θέμα της Νομικής πρώτο στην επικαιρότητα; Ποιος το μεγέθυνε με κάθε τρόπο; Το Έθνος και το Mega του κ. Μπόμπολα, βεβαίως. Πολύ βολικό αν σκεφτεί κανείς ότι η επικαιρότητα κυριαρχούνταν από την Κερατέα (εκεί έχει συμφέροντα ο εν λόγω εκδότης-εργολάβος), από το κίνημα εναντίον των διοδίων (και εκεί έχει συμφέροντα ο εν λόγω εκδότης-εργολάβος).
Δηλαδή, από κλιμακούμενες κινήσεις αντίστασης ενάντια σε σχεδιασμούς και εταιρίες και συμφερόντων του κ. Μπόμπολα.

Στη πολυσύνθετη πραγματικότητα του σήμερα, η ετερογονία των στόχων και των σκοπών, όπως προειδοποιούσε ο Κονδύλης, είναι διαρκώς παρούσα. Διαφορετικοί σκοποί συμπλέκονται για την ανάδειξη γεγονότων. Γεγονότα οργανωμένα σε μία κατεύθυνση, εντάσσονται εύκολα εξαρχής, στις στοχεύσεις άλλων.
Η μέριμνα ώστε, κάθε πρωτοβουλία, να σχεδιάζεται κατά τρόπο που να εμποδίζει τους ηγεμονεύοντες να την ενσωματώσουν στα δικά τους σχέδια, αποκτά κεντρική σημασία. Η ανοιχτή διακηρυγμένη δράση των πολλών πάνω στις κεντρικές αιχμές της συστημικής πολιτικής. είναι αυτή που δυσκολεύει τον αντίπαλο, περιορίζει τις δυνατότητες ενσωμάτωσης, ελαττώνει τους βαθμούς ελευθερίας στις επιλογές του αστισμού, που εμποδίζει τη Θραυσματοποίηση των αντιστάσεων, τον κατακερματισμό των στόχων..



http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/01/blog-post_293.html

Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Aπο το: http://antistachef.wordpress.com/

Τα λόγια περιττεύουν. Όσοι έχουν υποστεί τη συκοφαντία των ΜΜΕ ως επαγγελματικός κλάδος, ως δημόσιοι υπάλληλοι, ως συνταξιούχοι, συμβασιούχοι, απεργοί και ότι άλλο και συνεχίζουν να πιστεύουν τα κανάλια είναι άξιοι της μοίρας τους. Δεν τους θεωρούν απλά μαλάκες αλλά είναι. Όποια άποψη και αν έχει κανείς για το μεταναστευτικό, τον να πιστεύει την προπαγάνδα των ΜΜΕ κατά των μεταναστών και τα παραμύθια για το “κακό” άσυλο, δεν εξοντώνει τόσο τους μετανάστες όσο κατεβάζει τον διακόπτη της νοημοσύνης της κοινωνίας μας.

Η χρήση του Πρετεντέρη στις εικόνες γίνεται απλά γιατί αυτός συμπυκνώνει όλη την αιμοσταγή αγριότητα των golden boys της δημοσιογραφίας. Των χρυσοπληρωμένων προπαγανδιστών των συμφερόντων των αφεντικών τους.


Για απόδειξη δείτε το εμετικό κύριο άρθρο της Καθημερινής:
 για να δείτε τι λέει ο εφοπλιστής Αλαφούζος για τους μετανάστες, τη στιγμή που ο μεγαλύτερος εμπορικός στόλος του κόσμου συνεισφέρει φορολογικά στην χώρα το φιλοδώρημα των 15 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο ενώ οι μετανάστες από τις πράσινες κάρτες 50!!!














Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Δεν έχεις ψωμί; Φάε μίσος που είναι δωρεάν.

Τι να πει κανείς; Για την προπαγάνδα; Για τα ψέματα; Για τους γκεμπελίσκους των καναλιών; Για την υποκρισία; Για το θάνατο κάθε έννοιας δημοκρατίας και ανθρωπισμού σε μια χώρα που έχει το θράσος να θέλει και το copyright; Είναι να ντρέπεσαι που ζεις σε αυτή τη χώρα.

146 χρόνια μετά το τέλος του αμερικάνικου εμφυλίου οι οπαδοί της δουλείας επιστρέφουν. Γιατί τι άλλο είναι ένας άνθρωπος χωρίς χαρτιά αν όχι ένας σύγχρονος σκλάβος; Δεν έχει άλλο δικαίωμα από το να εργαστεί, χωρίς καμία δυνατότητα να διεκδικήσει οτιδήποτε, χωρίς κανένας νόμος να τον καλύπτει σε οτιδήποτε, χωρίς καμία υποχρέωση κανενός απέναντι του. Τον βλέπεις μόνο αν θες να τον δεις, αν τον χρειαστείς είτε για να σε υπηρετήσει, είτε για να ξεσπάσεις τον θυμό σου πάνω του.


Γι’ αυτό και είναι 100% σίγουρο ότι ούτε θέλουν να νομιμοποιήσουν μετανάστες, ούτε και να απελάσουν. Πουλάνε απελάσεις και φράχτες στον κόσμο που ...

καταπίνει αμάσητα τα ψέματα και το ρατσισμό ενώ στην πραγματικότητα αυτή η κατάσταση τους βολεύει όσο τίποτα. Αν αύριο ξαφνικά εξαφανίζονταν όλοι οι μετανάστες θα εξαφανίζονταν και τα μαύρα κέρδη τους και ένα βολικό εργαλείο για να κάνουν την κοινωνία αντί να εξεγείρεται για τα προβλήματα της να βρίζει τον διπλανό εξαθλιωμένο. Τι θα ήταν το ΛΑΟΣ και οι Χρυσαυγήτες χωρίς μετανάστες. Μόνο οι Τούρκοι θα τους έμεναν για να πουλάνε την πραμάτεια τους και γι’ αυτό οι εθνικιστές συντηρούν και αυτή τη φάμπρικα μίσους.

Κρύβονται σήμερα διάφοροι “καθωσπρέπει” πίσω από το θέμα του ασύλου της Νομικής. Πολύ βολικό για να πουλήσεις εκδούλευση στην εξουσία χωρίς να καρφωθείς ως ρατσιστής. Αλλά αυτό που θέλουν να ξηλώσουν δεν είναι το άσυλο αλλά κάθε δημοκρατικό δικαίωμα. Θέλουν όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μετανάστες χωρίς χαρτιά. Δηλαδή κανένα. Αυτό είναι το ιδανικό για μια ανταγωνιστική οικονομία.

Αυτοί που ποδοπατήσανε τη ζωή μας και εξαφάνισαν σε λίγους μήνες το μέλλον της κοινωνίας μας για λογαριασμό τραπεζιτών, τοκογλύφων, εργολάβων και κάθε λογής ισχυρών, πουλάνε νταηλίκι και αποφασιστικότητα απέναντι σε αόρατους ανθρώπους. Σε ανθρώπους που δεν έχουν κανένα μέσο να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Και το πουλάνε όχι για να το αγοράσουν οι μετανάστες, αλλά εμείς. Εμείς είμαστε οι πελάτες του μίσους. Θα ψωνίσουμε;









Εθνική Siemens γειά σου!!!! οεεεεεοεεεε

H εκπομπη της Πεμπτης 27/01.

Aκουστε την εκπομπη της Πεμπτης 27 Ιανουαριου!

"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω: http://www.divshare.com/download/13890639-aeb

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ελληνοφρένεια @ Σκαι 100,3: Συνεντευξη Διονύσης Χαριτόπουλος μερος 1 & 2.

O Διονύσης Χαριτόπουλος (ο αγαπημένος της Μαλβίνας για όσους δεν ξέρουν) και συγγραφέας πολλών βιβλίων, ανάμεσά τους και το θρυλικό πια, ΑΡΗΣ,Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ.


Μια καταπληκτική συνέντευξη , λόγος που δεν ακούγεται πουθενά, λογος ουσίας, κουβέντα που σε κάνει να σκέπτεσαι και που ακούς με σεβασμό έστω... κι αν διαφωνείς σε κάποια επιμέρους θέματα. Μια έξοχη συνέντευξη που όλοι θάπρεπε ν ακούσουμε.
Σ'αυτό το μέρος μιλάνε για: για τους πνευματικούς ανθρώπους που κατηγορούνται πως δε μιλάνε, για το ρόλο της τηλεόρασης
Ζούμε σε καπιταλιστική κοινωνία; Η μήπως πλέον σε φεουδαρχικό καθεστώς;
Οι κυβερνήσεις εταιριών που μας κυβερνούν.
Τα μαζικά μέσα εκφοβισμού,
ο φοβικός άνθρωπος του σήμερα και ο ρόλος των ΜΜΕ που δε δίνουν ΜΙΑ για τον απλό άνθρωπο,
για τον αποχαυνωμένο σημερινό άνθρωπο,
για τον Στάλιν που έλεγε¨"δώστε μου το Χόλλυγουντ να κυβερνήσω τον κόσμο"
για το άσυλο και το θέμα με τους μετανάστες στη Νομική
για τον Συν που τον ονομάζει "κοινωνική ενόχληση"
για την κατοχή του μνημονίου,το πείραμα που μας κάνουν για να δούν πόσο μπορούμε ν'αντέξουμε,
για τον φόβο που έχει παραλύσει τον σύγχρονο Έλληνα και τέλος για τους "τρελούς"που βγαίνουν και εξεγείρονται.

Μερος Β

Ο Διονύσης Χαριτόπουλος θεωρεί πως θα χυθεί αίμα,
μιλά επίσης για την προβοκάτσια της Μαρφίν που φόβισε τον κόσμο
για τη μαζική απεργία διαρκείας που είναι η μόνη λύση
για την ενότητα που πρέπει να έχει ο λαός και να μη μασά στις διχόνοιες που πάνε να ενσπείρουν οι κυβερνώντες,
για τις απεργίες που είναι εις όφελος όλων μας και πως δε δικαιουται να διαμαρτύρεται για την οικονομική κρίση αυτός που στηλιτεύει τους συμπολίτες του που απεργούν
για τον Παπανδρέου που είναι υπάλληλος των συμφερόντων
για τα προσόντα που χρειάζεται κάποιος για να γινει πρωθυπουργός
για τον διεφθαρμένο λαό που έλεγε ο Παπανδρέου
Τι έλεγε ο Μαρξ για το λαό;
Για το ΚΚΕ που δεν εκπληρώνει το ρόλο του
Για το ρόλο του ηγέτη,κάτι που λείπει σήμερα
Μπορεί να υπάρξει σήμερα Άρης Βελουχιώτης;
Ο Γιάννης Αλεξάνδρου που έγινε ο Καπετάν Διαμαντής
για τα παιδιά που τα σπάνε και που ουσιαστικά είναι το θερμόμετρο της κοινωνίας.


Πόσους μετανάστες θέλουμε;

του Σταύρου Θεοδωράκη / http://www.protagon.gr/

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Οι μετανάστες δεν ήρθαν μόνοι τους στον Πειραιά και δεν κατέλαβαν μόνοι τους την Νομική. Κυριακή – Δευτέρα – Τρίτη ήμουν στην Κρήτη και πληροφορήθηκα από «πρώτο χέρι», ποιοι ευθύνονται για την κατάληψη της Νομικής. Οι μετανάστες δεν είχαν καμία συμμετοχή στην απόφαση απλώς δέχτηκαν αυτό που τους υπέδειξαν «οι αθηναίοι». Το λέω αυτό γιατί πολύ φοβούμαι ότι θα επαναληφθεί ότι συνέβη και τον Δεκέμβριο του 2008. Τα καψίματα στην Αθήνα τα πλήρωσαν οι … ξένοι καθότι «τα δικά μας παιδιά» ήταν ως συνήθως αθώα και παρασυρμένα.


Κάτι οι «καλοί δικηγόροι» κάτι οι «καλές οικογένειες», στα κρατητήρια έμειναν μόνο οι μετανάστες που πιάστηκαν να κλέβουν πλαστικά ρολόγια από τις σπασμένες βιτρίνες. Το ίδιο φοβάμαι ότι θα γίνει και στη Νομική. Όλοι θα την κάνουν γυριστή και θα μείνουν μόνοι τους οι μετανάστες να απολογούνται για την καταστρατήγηση του ασύλου κλπ κλπ. Ήδη κάποιοι εκ των διοργανωτών της κατάληψης έχουν ρίξει το μπαλάκι στην αστυνομία. Και την καλούν να περιφρουρήσει τη Νομική και να μην επιτρέψει την είσοδο ακροδεξιών στοιχείων! Οι κακοί μπάτσοι δηλαδή γίνονται αυτομάτως καλοί αστυνομικοί αρκεί να κυνηγούν μόνο ακροδεξιούς.

Δεν είναι βέβαια το μόνο παράλογο που έχει ακουστεί τις τελευταίες ώρες. Άλλοι ζητούν να παραχωρηθούν κρατικά κτήρια για την στέγαση όλων των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας και κάποιοι άλλοι προσθέτουν «να δοθεί σε όλους ένα επίδομα». Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των αριστερών (υποτίθεται) και φιλάνθρωπων τοποθετήσεων είναι ότι η κρατική παρέμβαση αρκεί για να λύσει και αυτό το πρόβλημα. Όπως στα Σοβιέτ. Οι ευθύνες της κοινωνίας για άλλη μια φορά ανύπαρκτες. Τα γκέτο, η ανασφάλιστη εργασία, η εκμετάλλευση των μεταναστών από εργολάβους και τοπικές κοινωνίες είναι θέματα που για άλλη μια φορά δεν θέλει να θίξει κανείς. Όπως επίσης όλοι αποφεύγουν να τοποθετηθούν επι του πως θα επιτευχθεί η ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία μας. Με ποιους όρους δηλαδή ή, αν θέλετε, πάνω σε ποιες αρχές. Και μην μου πείτε ότι δεν χρειάζονται όροι γιατί θα σας πληροφορήσω ότι ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας οι ακραίοι βοηθούμενοι από την γκετοποίηση αρχίζουν και επιβάλουν τους δικούς τους νόμους. Σταματούν ας πούμε τα κορίτσια των συμπατριωτών τους από τα σχολεία - το δικαίωμα που έχει δοθεί σε όλους τους μετανάστες ανεξαρτήτως αν είναι νόμιμοι ή παράνομοι να πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία ασκείται όλο και πιο σπάνια- ή προχωρούν σε αγοροπωλησίες νυφών 10 και 12 ετών ή κάνουν υποχρεωτικό τον εκκλησιασμό στα υποτυπώδη τζαμιά τους. Αυτά λοιπόν πρέπει επιτέλους να συζητήσει η κοινωνία μας (με την συμβολή των ευαισθητοποιημένων αριστερών νεολαιών μας). Και παράλληλα να πιέσουμε για την άμεση εφαρμογή του νέου νόμου που εξασφαλίζει - αν εφαρμοστεί σωστά - την χορήγηση ασύλου σε όσους πραγματικά το δικαιούνται. Να μειώσουμε τη γραφειοκρατία για την νομιμοποίηση των μεταναστών που δουλεύουν στη χώρα μας. Να πείσουμε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες να δεχτούν κάποιους από τους μετανάστες (άλλωστε σε αυτές τις χώρες πήγαιναν και «φυλακίσθηκαν» εδώ).

Αλλά πριν από όλα πρέπει να αποφασίσουμε εμείς - και όχι η αστυνομία - πόσους μετανάστες χωράει αυτή η χώρα. Όχι πόσους σκλάβους μετανάστες αλλά πόσους ισότιμους πολίτες μετανάστες. Δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς διδάκτορας οικονομικών για να καταλάβει ότι η συνεχής είσοδος νέων μεταναστών σπρώχνει στην εξαθλίωση τους προηγούμενους μετανάστες. Και εκεί που οι εργολάβοι και οι μεγαλοαγρότες έδιναν 30 ευρώ για 12 ωρη εργασία τώρα δίνουν 10 ευρώ και σε λίγους μήνες θα δίνουν 5 ευρώ. Ούτε πρέπει να είσαι καθηγητής κοινωνιολογίας για να καταλάβεις ότι στο Αγαθονήσι των 150 κατοίκων δεν μπορούν να ενταχθούν 300 μετανάστες. Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Πόσοι μετανάστες μπορούν να ζήσουν δίπλα μας, ισότιμοι και όρθιοι και όχι σκυφτοί και με το χέρι απλωμένο πότε στα συσσίτια και πότε στα φανάρια. Η Νομική λοιπόν δεν είναι το πρόβλημα. Αυτή κάποια στιγμή θα αδειάσει –και πρέπει να αδειάσει- το θέμα είναι πότε θα γεμίσει το κεφάλι μας με τα σωστά ερωτήματα.



Νομικη: η πιο καλοστημενη προβοκατσια μετα την "Mαρφιν".


Απο το:
http://naftilos.blogspot.com/2011/01/blog-post_5368.html

Η "υπόθεση της Νομικής" είναι μία από τις πιο καλοστημένες προβοκάτσιες μετά το κάψιμο της "Μαρφίν". Μ' ένα σμπάρο δέκα τρυγόνια!


Με μια Νομική ξεχνάς "φράχτη" του Εβρου, δίκη Κορυδαλλού, διόδια, απεργίες, Μιχαλολιάκους, φορονομοσχέδιο, τζογονομοσχέδιο, εξεγέρσεις σε Τυνησίες και Αίγυπτο. Τα πάντα!

Ταυτόχρονα είναι μια εξαιρετική αφορμή για ολομέτωπες επιθέσεις κατά του ασύλου, των μεταναστών, της Αριστεράς!

Μια τραγωδία σε εξέλιξη!



Έχει Νομική η Καμπούλ;

http://pitsirikos.net/

Έχει ξεσπάσει πόλεμος στα ΜΜΕ για τους μετανάστες που κάνουν απεργία πείνας στη Νομική Σχολή της Αθήνας, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. Για μια ακόμα φορά, ασχολούνται όλοι με τους ξένους και δεν νοιάζονται καθόλου για τους συμπατριώτες μας.


Σωστά διαμαρτύρονται οι Αφγανοί μετανάστες και διεκδικούν ίσα δικαιώματα, αλλά τι θα γίνει με τους Έλληνες μετανάστες στο Αφγανιστάν; Δεν πρέπει κάποια στιγμή να έρθουν πίσω στην πατρίδα οι Έλληνες της στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται στο Αφγανιστάν; Νομίζω πως είναι κι αυτοί περίπου 300. Κι ας είμαστε ειλικρινείς, είναι κι αυτοί οικονομικοί μετανάστες - κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις.

Τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψουν πίσω τα παλικάρια μας; Μήπως πρέπει να κάνουν απεργία πείνας στη Νομική Σχολή της Καμπούλ;



Oυτε ετσι δεν θα μπορουν να κυκλοφορουν! (Τελικα εφαγε φαπες ο Σημιτης?)



Προπηλάκισαν και έβρισαν τον Κώστα Σημίτη στο κέντρο της Αθήνας

Γραφει το newpost.gr
Ήταν δυόμιση η ωρα το μεσημέρι όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επετέθη και προπηλάκισε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στην οδό Ακαδημίας.


Οι άγνωστοι έβριζαν και επιχειρήσαν να χτυπήσουν τον πρώην πρωθυπουργό τον οποίον προσπάθησαν να προστατέυσουν οι άνδρες της προοσωπικής του ασφάλειας. Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να τον φυγαδεύσουν σε ...
ισόγειο πολυκατοικίας της οδού Ακαδημίας όπου παρέμειναν περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια τον οδήγησαν με ασφάλεια στο σπίτι του


Aδωνης (...καλο παιδι) μαυρα ταμεια και τα μαυρα μας τα χαλια!

Ακουστε την εκπομπη της Τεταρτης 26 Ιανουαριου! Ψοφοκρυο σημερα!



"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/13882418-675

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

....και η Ελλαδα των καραγκιοζηδων!!! (συγνωμη απο το εθνικο μας θεατρο σκιων)!


- Η Μπεκατώρου πάει για υποψήφια βουλευτής ξανά. Ο Καρατζαφέρης της έγραψε τραγουδι! Ένα θέμα Υψηλής Πολιτικής σας έχει για σήμερα το antiitroktiko. Επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου κάνει το ΛΑΟΣ με αυτό το στυλάτο άσμα ("Σκεφθείτε Ελληνικα"). Δώστε βάση στα λόγια σας παρακαλούμε πολύ. Θα λιώσετε.


Η Μπεκατώρου πάει για υποψήφια βουλευτής ξανά! It's official. Αυτή τη φορά όμως έχουν γνώση οι φύλακες η προσπάθεια θα γίνει οργανωμένα και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι το Μαράκι θα το καμαρώσουμε σύντομα στα έδρανα της Βουλής. Ο διορατικός αυτός πολιτικός θα φτιάξει λοιπόν άλλο ένα πολιτικό δημιουργημα (κατασκεύασμα...υποκείμενο...πράμα...) για το οποίο όλοι θα είμαστε περηφανοι μια μέρα. Ας σκεφτούμε λοιπόν εθνικά, ας σκεφτούμε ελληνικά και πάνω απ' όλα ... ας ψηφίσουμε Ελληνικά! .... το πιάσατε το νόημα έτσι?
Υπενθυμίζουμε ότι η Μαρία Μπεκατώρου έχει ήδη βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2007.

*Σχολιο στο youtube:
Πόσο καραγκιόζης μπορεί ένας άνθρωπος να γίνει, τι κακογουστιά είναι αυτό, του βιτάμ το τραγούδι είναι χίλιες φορές καλύτερο, α ρε ντομάτα που θέλεις…




http://antiitroktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_2341.html

Η "αλλη" Ελλαδα (αυτη της δημιουργιας) υποψηφια στα Οσκαρ!...



Όλα τα καλά παιδιά μαζί, μια ευτυχισμένη παρέα που δεν ξέρει τίποτε για τη Siemens.



Όλα τα καλά παιδιά μαζί, μια ευτυχισμένη παρέα που δεν ξέρει τίποτε για τη Siemens και στο βάθος όλοι εμείς, τα κορόιδα, που τους χειροκροτάμε, τους ψηφίζουμε, μας κόβουν μισθούς, συντάξεις και συνεχίζουμε να τους ανεχόμαστε. Έχουν καταλάβει πολύ καλά με ...

τι απαίδευτο και αμόρφωτο λαό έχουν να κάνουν. Εις υγείαν τα κορόιδα...

Από εκκλησία και πιάνο στη δημοσιογραφία!

http://pitsirikos.net/ / http://www.thepressproject.gr/

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η δημοσίευση των καταθέσεων που έδωσαν στην Ελληνική Αστυνομία οι γονείς των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι καταθέσεις των γονιών δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής θα βάλει κι αυτό λουκέτο όπου να ‘ναι». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αντιεξουσιαστές είναι παιδιά της διπλανής πόρτας και όχι εξωγήινοι όπως νομίζαμε όλοι μέχρι σήμερα. Βέβαια, εξαρτάται ποιος μένει δίπλα σου – αν μένεις δίπλα στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μην περιμένεις να την δεις να κατηγορείται πως πήρε το Καλάσνικοφ και τους δυναμίτες, και το έριξε στο αντάρτικο πόλεων.


Οι γονείς των κατηγορουμένων κατέθεσαν πως δεν γνώριζαν την δράση των παιδιών τους. Αυτό ήταν πολύ σοφό εκ μέρους τους, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, θα βρίσκονταν να κάνουν παρέα στα παιδιά τους στον Κορυδαλλό ή θα αναγκάζονταν να διαφύγουν στο εξωτερικό- η πρόσφατη σύλληψη της νεαρής Γερμανίδας απέδειξε πως η Ελληνική Αστυνομία είναι σχεδόν πεπεισμένη πως η επαναστατικότητα οφείλεται στο DNA που κληροδοτούν οι γονείς στα παιδιά τους. Είναι σίγουρο πως οι αστυνομικοί που πήραν τις καταθέσεις δεν πιστεύουν πως αυτοί είναι οι πραγματικοί γονείς των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» - θα νομίζουν πως οι κατηγορούμενοι είναι παιδιά του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου με την περίφημη Άννα της 17Ν και τα έδωσαν για υιοθεσία.

Εκτός από το δημοσίευμα με τις καταθέσεις των γονιών των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», υπάρχει ένα ακόμα ενδιαφέρον ρεπορτάζ με μαρτυρίες συγγενών γνωστών δημοσιογράφων, οι οποίοι εξυπηρετούν συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών και καναλαρχών, ενώ υπάρχουν υποψίες πως τα ονόματά τους βρίσκονται και στο pay­roll πολιτικών και πρεσβειών. Οι συγγενείς αυτών των δημοσιογράφων θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή ντρέπονται για την κατάντια των συγγενών τους και δεν επιθυμούν να γίνει γνωστή η σχέση που έχουν με αυτούς.

Συγγενείς Γιάννη Καραντερμπεντέρη
«Ο Γιάννης ήταν καλό παιδί. Μπορεί να ρουφιάνευε συνέχεια τους συμμαθητές του, αλλά όλοι πιστεύαμε πως κάποια στιγμή θα το ξεπεράσει. Κάθε Κυριακή πήγαινε στην εκκλησία και ήθελε να κάνει κήρυγμα στον παπά. Στις Απόκριες ντυνόταν πάντα αξιωματικός των Ες-Ες, εκτός από μια φορά που φόρεσε κουκούλα και ντύθηκε συνεργάτης των Ναζί. Από μικρός είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και προσπαθούσαμε να τον συνεφέρουμε, ρίχνοντάς του σφαλιάρες – τον είχαμε τρελάνει στις μπούφλες. Μάλλον δεν του ρίξαμε όσες έπρεπε και δεν κατάφερε ποτέ να γίνει άνθρωπος. Όταν αποφάσισε να σπουδάσει στο εξωτερικό, πήραμε μεγάλη χαρά γιατί δεν θα τον είχαμε πια μέσα στα πόδια μας. Πάνω που νομίζαμε πως τον είχαμε ξεφορτωθεί για πάντα, επέστρεψε και μας δήλωσε πως θα γίνει δημοσιογράφος. Αρχικά ενθουσιαστήκαμε επειδή πιστέψαμε πως θα δημοσιογραφούσε στο εξωτερικό, αλλά σύντομα καταλάβαμε πως θα έμενε εδώ και θα τον τρώγαμε στη μάπα. Είναι ακόμα πιο αντιπαθητικός απ’ όσο φαίνεται. Κάνει γιόγκα, γιατί του αρέσει να τρώει τα νύχια των ποδιών του».

Συγγενείς Όλγας Ξεπέτας
«Η Όλγα ήταν ένα παιδί που έπαιζε με τις κούκλες του. Στην εφηβεία είχε γεμίσει καυλόσπυρα και διάβαζε συνέχεια κομουνιστικά βιβλία, αλλά δεν τα καταλάβαινε – ήταν εντελώς στουρνάρι. Την είχαμε πιάσει πολλές φορές να κρύβει τα βίπερ Νόρα μέσα στο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο». Γράφτηκε στην ΚΝΕ, γιατί εκεί τουλάχιστον θα την θεωρούσαν όμορφη – στα άλλα κόμματα ήταν όλες καλλονές και δεν είχε καμία τύχη. Πουλούσε κουπόνια για το κόμμα και κρατούσε τα λεφτά για να αγοράζει αρώματα – ο ιδρώτας της έχει φοβερή μπόχα επειδή τρώει μόνο παστουρμά. Σύντομα, όλοι καταλάβαμε πως ήταν μια αδίστακτη οπορτουνίστρια που θα έκανε τα πάντα για να πετύχει τον σκοπό της – θα πατούσε επί πτωμάτων. Η καριέρα της στη δημοσιογραφία πήγαινε κατά διαόλου επειδή ήταν εντελώς ατάλαντη, οπότε άρχισε να παντρεύεται τους ανθρώπους που θα προωθούσαν την καριέρα της – ούτε η Μαντόνα δεν έκανε τόσο επιτυχημένες κινήσεις στην προσωπική της ζωή. Έκανε 25 χρόνια πιάνο, αλλά δεν ξέρει να παίζει ούτε τον Εθνικό Ύμνο – ο μόνος τρόπος να παίξει ένα κομμάτι είναι να φοράει ακουστικό και να της λένε ποιο πλήκτρο πρέπει να πατήσει. Της αρέσει πολύ να ξύνει τις πατούσες της και να σπάει τα μπιμπίκια των άλλων».

Συγγενείς Μανώλη Ταψή
«Ο Μανώλης, πραγματικά, ήταν ένα πανέξυπνο παιδί. Σε ηλικία δυο ετών, πραγματικά, δίδασκε ανώτερα μαθηματικά, μιλούσε άπταιστα 72 γλώσσες και, πραγματικά, ήξερε απέξω την Οδύσσεια και την Ιλιάδα. Πραγματικά, μας κάνει εντύπωση που σήμερα δεν μπορεί ούτε τα κορδόνια του να δέσει μόνος του. Τουλάχιστον, αλλάζει σώβρακο χωρίς βοήθεια – αν και πρέπει να του το θυμίζουν. Του αρέσει, πραγματικά, να κάθεται μπροστά σε μια κάμερα και να διαβάζει αυτά που του έχουν γράψει, κουνώντας το κεφάλι του πέρα δώθε. Ευτυχώς που τον πήραν στην τηλεόραση, γιατί, αλλιώς, θα ήτανε στο Δαφνί».



Mιχαλολιακο,ΑΥΤΟΥΣ θα τους χαιρετησεις?

Να πάει στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα και στην Κάντανο


να χαιρετίσει ο ναζί εσωτερικού χώρου κ. Μιχαλολιάκος,

να τους μεταφέρει και τους χαιρετισμούς του φύρερ.






Mας "πασπαλισε" τελικα λιγο....!

Η εκπομπη της Τριτης 25 Ιανουαριου!
Μερα παγωμενη ....Χρονια Πολλα στον Γρηγορη και την Μαργαριτα!



"Κατεβαστε" την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/13870060-985

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Το φτωχόπαιδο με τα 60 σπίτια.

Λυσίας/

http://www.mediasoup.gr/node/24599

Στη Ρηγίλλης, επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ, εκτελούσε χρέη κλητήρα το φτωχόπαιδο από την Αργολίδα, που τρύπωσε μέσα στον κομματικό μηχανισμό, αναζητώντας μια επαγγελματική ενασχόληση.


Ύστερα πήρε προαγωγή. Έγινε φωτοτυπίστας! Τι είναι αυτό; Μα χειριστής φωτοτυπικού μηχανήματος.
Ύστερα, ήρθε ο νέος Πρόεδρος, ο ¨ικανότατος¨ Καραμανλής, που μάζεψε δίπλα του, όλους τους¨ικανούς¨. Από το καλάθι προσφοράς των κομματικών ¨προσωπικοτήτων¨. Διάβαζε Σιούφας, Σπηλιωτόπουλος, αργότερα στη θέση του Ρουσόπουλου, Λούλης και ένα μάτσο μπουμπούκια ακόμα.

Έτσι δημιούργησαν την ομάδα των¨ικανών¨. Προεξάρχοντος του αρχι-ικανού. Ο οποίος από την πολύ ¨ικανότητα¨ κουράστηκε γρήγορα και τα έκανε σκ… .
Μέσα σε αυτή την ομάδα των ¨ικανών¨ πήρε μαζί του και τον φωτοτυπά.
Για να καταγράφει τις διάφορες φάσεις των¨ικανοτήτων¨ τους.

Το φτωχόπαιδο, που λέγαμε, από την Αργολίδα. Τον Γιαννάκη τον Ανδριανό. Τον οποίο, παρεμπιπτόντως, το βουλευτιλίκι, τον ωφέλησε. Πάχυνε. Διπλό μου έγινε το παλικάρι. Σαν αρχιμανδρίτης, σε πλούσια ενορία.
Και που λέτε, εκείνο το παιδί των φωτοτυπιών, το βάπτισε ΚΑΙ δημοσιογράφο. Να γιατί εγώ δηλώνω καστανάς.

Τον έστειλε μαζί με τον Ρουσόπουλο και στο ανοιχτό πανεπιστήμιο, για να αγοράσει, συγνώμη, να αποκτήσει, και ένα μπακαλόχαρτο. Τον έκανε και σύμβουλό του επί του ΤΥΠΟΥ.
Τι τραβάνε κάποιοι ¨τύποι¨ σαν τον Τύπο, από τέτοιους μικρούς, στον νου τυπάκους.
Ύστερα, όταν ήρθε ο καιρός της μεγάλης φυγής, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, φαγοπότι, τον πλάσαρε και για βουλευτή. Για την ρημάδα ασυλία, καλού κακού.

Ύστερα άρχισε να ακούγεται, πως εκείνο το φτωχόπαιδο, από την Αργολίδα, ο Γιαννάκης Ανδριανός, είχε στην κατοχή του, πενήντα! Πενήντα πέντε! Μπορεί και εξήντα σπίτια. Σπιταρόνες, όχι γκαρσονιέρες και τέτοια.
Χαλάλι του. Μα μήπως γίνεται, εγώ ο κακομαθημένος περίεργος, να μάθω πως τα απέκτησε; Αφού εκτός από παρατρεχάμενος, δεν έκανε και τίποτα άλλο στη ζωή του.

Κονομάνε τόσο πολύ οι παρατρεχάμενοι;
Λοιπόν πάω Ρηγίλλης, να δηλώσω προσήλωση. Και μετά παρατρεχάμενος. Ή έστω χειριστής φωτοτυπικού μηχανήματος.
Μπας και αποκτήσω και γώ κανένα κεραμίδι, αφού τόσο εύκολα αποκτιούνται εκεί.

Πάντως για να ΚΛΕΙΣΩ με την είδηση, το ΣΔΟΕ ψάχνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τον τρόπο απόκτησης των ακινήτων, του εν λόγω ¨φτωχόπαιδου από την Αργολίδα¨. Του πρώην φωτοτυπά.

Ελλάδα, θα μας τρελάνεις.



Η εκπομπη της Πεμπτης 20/01!

Ακουστε την εκπομπη της Πεμπτης 20 Ιανουαριου!
Ματαιοτης ματαιοτητων....



Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/13825042-4ce

Μια σακούλα αποδείξεις.

του Κώστα Γιαννακίδη / http://www.protagon.gr/

Η εκλογίκευση των τεκμηρίων διαβίωσης είναι πάντα θεμιτή και συμβατή με την έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης. Οταν με εισόδημα 70.000 ευρώ μπορείς να δικαιολογήσεις αυτοκίνητο, σκάφος και ελικόπτερο γίνεται σαφές ότι τα τεκμήρια αντέχουν επιπλέον φόρτωμα με χιλιάρικα. Εκεί που η λογική αρχίζει και το συζητάει με τον Εφορο είναι στην εφαρμογή του μέτρου των αποδείξεων. Υποθέτω θα το εντοπίσατε στα σχετικά ρεπορτάζ. Οσοι υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση εντύπως, υποχρεούνται να προσκομίσουν τις αποδείξεις αγορών σε κλειστό φάκελο. Οι υπόλοιποι, που επιλέγουμε τον ηλεκτρονικό τρόπο, θα τις κρατήσουμε στο σπίτι. Τώρα προσπαθήστε να φανταστείτε τις εικόνες. Ενας φορολογούμενος υποβάλλει τη δήλωση του αυτοπροσώπως στην Εφορία. Και έχει μαζέψει αποδείξεις συνολικής αξίας 8.000 ευρώ. Πιστέψτε με, αν δεν το γνωρίζετε ήδη, αυτές οι αποδείξεις δεν κλείνονται σε φάκελο. Αυτές οι αποδείξεις θέλουν μαύρη σακούλα σκουπιδιών, εκτός και αν τις διπλώσετε σχολαστικά και τις μετατρέψετε σε δεσμίδες με λαστιχάκι.


Εμείς υποθέτουμε ότι ο φορολογούμενος μας είναι επιμελής. Καταθέτει αποδείξεις σε δεσμίδες αν και η νομοθεσία δεν αναφέρει κάτι σχετικό. Θεωρητικά μπορείς να εμφανιστείς στην Εφορία, να πετάξεις τη σακούλα επάνω στο γραφείο και εκτός από τη φορολογική δήλωση να τους αφήσεις και δύο λέξεις: «μετρήστε τις». Και τώρα η υπόθεση μας αποκτά πρακτική διάσταση. Λογικά οι Εφορίες θα γεμίσουν με φακέλους και σακούλες. Αποδείξεις παντού. Εκεί που κάποτε είχαν τα μεγάλα μαύρα βιβλία, τώρα θα τοποθετήσουν τις σακούλες και τους φακέλους με τις αποδείξεις. Υπάρχει περίπτωση να μετρήσει κανείς αποδείξεις και να αθροίσει ποσά; Ειλικρινά, πιστεύετε ότι θα υπάρξει ο υπάλληλος που, παρουσία του φορολογουμένου, θα μετρήσει τις αποδείξεις προκειμένου να επαληθεύσει το αφορολόγητο; Δύσκολο ως απίθανο.

Ας δούμε όμως και την άλλη περίπτωση. Η δήλωση κατατίθεται ηλεκτρονικά και ο φορολογούμενος υποχρεούται σε φύλαξη των αποδείξεων στο σπίτι. Ακούγεται πιο λογικό. Η Εφορία θα μπορεί να τον καλέσει για έλεγχο. Και εμείς υποθέτουμε ότι ο φορολογούμενος είπε ψέματα. Δήλωσε αποδείξεις αξίας 12.000 ευρώ, αλλά στα χέρια του έχει αποδείξεις με αξία μικρότερη των 8.000 ευρώ. Πως θα προσέλθει στην Εφορία; Απλό. Θα πάρει από τη σακούλα του φίλου του. Και αν καλέσουν και τον φίλο του; Ε, θα πάρει και αυτός από άλλη σακούλα. Στο τέλος της χρονιάς όλοι έχουμε καταλάβει ότι η συγκέντρωση αποδείξεων είναι ένα αφελές παιδικό παιχνίδι. Ο αξιόπιστος έλεγχος είναι ανέφικτος, στην καλύτερη περίπτωση να γίνει μία εκτίμηση με το μάτι. Και αν την πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου κινητοποίησε κάπως τους φορολογούμενους, τη δεύτερη χρονιά θα ακυρωθεί σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση του ΦΠΑ. Γιατί να πάρεις απόδειξη όταν κάθε μέρα στην αγορά έχει...εκπτώσεις ως και 23%;

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η εκπομπη της Τεταρτης 19/01.

Ακουστε την εκπομπη της Τεταρτης 19 Ιανουαριου!

Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/13817878-a08

Βραβεία ιδιωτικής αντίστασης.

Χρήστος Γιανναράς / http://yannaras.gr/

Η απόγνωση για την παντοδαπή διάλυση του κράτους, της έννομης τάξης και κάθε κοινωνικής λογικής στην Ελλάδα σήμερα, ζητάει ερείσματα αντίστασης που να δικαιολογούν ελπίδα: ότι η κρίση δεν θα διαρκέσει, ότι υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ.

Κάπου θέλουμε να ελπίσουμε οι άνθρωποι. Σε κοινωνική ομάδα, σε θεσμό, σε επαγγελματική τάξη. Που να σώζει την ποιότητα και τη δυναμική της ανιδιοτέλειας την ικανή να λειτουργήσει ως καταλύτης κοινωνικού μετασχηματισμού και επανίδρυσης του κράτους. Εναυσμα παλιγγενεσίας.

Πρώτη και εύκολη η καταφυγή στο αόριστο νεφέλωμα των «πνευματικών ανθρώπων»: Τι κάνουν οι «πνευματικοί άνθρωποι» σήμερα, γιατί δεν συσπειρώνονται να βγουν μπροστάρηδες στη λαϊκή οργή, να αντιπαλαίψουν το σαπισμένο και ανίκανο πολιτικό σύστημα; Ο πανικός της απόγνωσης δεν αφήνει χώρο σε ερωτήματα λογικού ελέγχου: Ποιοι είναι οι «πνευματικοί άνθρωποι» σήμερα και τι ακριβώς θα μπορούσαν να κάνουν;

Πανεπιστημιακοί καθηγητές; Προβεβλημένοι στη δημοσιότητα ποιητές, λογοτέχνες, καλλιτέχνες; Οι δικαστικοί; Οι επίσκοποι; Τα επιστημονικά σωματεία – Δικηγορικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος, Τεχνικό Επιμελητήριο; Η Ακαδημία Αθηνών; Ποια κοινωνική ομάδα, θεσμός ή επαγγελματική τάξη από αυτό το φάσμα έχει δώσει, εδώ και δεκαετίες, το παραμικρό δείγμα παρεμβατικής έγνοιας για την ελληνική κοινωνία; Οχι αντίδρασης, αλλά έστω και δυσανασχέτησης για τη διαβουκόλησή της από την κομματοκρατία, την αναξιοκρατική ολιγαρχία τη διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη, την προκλητική ανικανότητα και ανυποληψία των πολιτικών ηγητόρων της χώρας. Ποιοι, συλλογικά, ψέλλισαν ποτέ αντίρρηση για τον αμοραλισμό του πελατειακού συστήματος, που παγίδευσε την ελλαδική κοινωνία στην καταναλωτική μονοτροπία και απληστία, στον σαδιστικό, βάναυσα αντικοινωνικό συνδικαλισμό; Ποια ομάδα, θεσμός, τάξη από το παραπάνω φάσμα δεν συνέπαιξε απροκάλυπτα, αν δεν υποτάχθηκε δουλικά, στον εξωραϊσμένο μηδενισμό των «προοδευτικών» δυνάμεων;

Αλλά, έστω, να παραβλέψουμε το παρελθόν, να υποθέσουμε ότι υπάρχουν αλώβητοι από συλλογικές ενοχές «πνευματικοί άνθρωποι»: κάποιες χαρισματικές περιπτώσεις που διαθέτουν τις προϋποθέσεις να υπηρετήσουν τα κοινά. Τι θα μπορούσαν να κάνουν σήμερα; Εστω με θεωρητική γνώση και πρακτική εμπειρία, ανιδιοτελή ζήλο και θυσιαστική ετοιμότητα. Τι τους ζητάμε; Να ενταχθούν σε κάποια από τα υπάρχοντα κόμματα; Ξέρουμε, από πάμπολλες περιπτώσεις, ποια ανθρωπολογική αλλοτρίωση τους περιμένει, ποιες ανήκεστες βλάβες στον ψυχισμό τους, στο διανοητικό τους επίπεδο, στα αντανακλαστικά της συμπεριφοράς τους.
Να συγκροτήσουν καινούργιο κόμμα; Το αποτέλεσμα είναι επίσης προδιαγεγραμμένο: τους περιμένει η κατασυκοφάντηση, η έντεχνη γελοιοποίηση ή το μεθοδικό θάψιμο στην παρασιώπηση, στον συνεπή εξοβελισμό από τη δημοσιότητα. Οι κομματικές συντεχνίες, οργανικά διαπλεκόμενες με τα ΜΜΕ, επιβάλλουν στον πολιτικό στίβο τούς νόμους των μαφιών της νύχτας: Ξέρουν να εξοντώνουν κάθε ενοχλητικό ανταγωνιστή στο πεδίο όπου οι ίδιες πουλάνε «προστασία». Η τύχη του ΚΟΔΗΣΟ, μοναδικού κομματικού σχήματος που κατόρθωσε να σαρκώσει τόση ανιδιοτέλεια, σοβαρότητα και πολιτική αξιοπρέπεια, θα μείνει στην κρατική μας ιστορία αποκαλυπτικό παράδειγμα.

Στην περυσινή μόλις χρονιά προστέθηκαν δύο ακόμα παραδείγματα της υποδοχής που επιφυλάσσουν οι «προστάτες» του ελλαδικού πολιτικού πεδίου σε οποιαδήποτε έξωθεν, εκτός δικού τους ελέγχου παρέμβαση: Ενας ιδιοφυής νομικός και επιχειρηματίας, όπως και ένας διεθνώς καταξιωμένος πανεπιστημιακός, τόλμησαν την ευθύνη ανάληψης δημόσιου λόγου για τα κοινά, σε συνθήκες μιας κρίσης που διαφαινόταν (και αποδείχνεται συνεχώς) μοιραία για την Ελλάδα. Οι αρνητικές φήμες για τα πρόσωπα των τολμητιών, τις «ύποπτες» φιλοδοξίες τους και οι μειωτικοί υπαινιγμοί για την επαγγελματική τους επιτυχία αποτελούν εναργή προειδοποίηση για όσους θα αγνοήσουν στο μέλλον ποιοι στην Ελλάδα κρατάνε και το μαχαίρι και το πεπόνι.

Κεφάλαιον επί τοις λεγομένοις: Το πρόβλημα αν θα τελειώσει ιστορικά ο Ελληνισμός, όπως όλα δείχνουν, είναι κυρίως πρόβλημα πολιτικής διαχείρισης της εφιαλτικής κατρακύλας. Αλλά το ενδεχόμενο να μην τελειώσει ο Ελληνισμός μαζί με το ανεπίδεκτο πια σωτηρίας ελλαδικό κρατίδιο, το διαχειριζόμαστε πολλοί: κυρίως άτομα, λιγότερο θεσμοί. Διαχειριζόμαστε την επιβίωση της γλώσσας, επομένως τη διάκριση τι είναι ποίηση και τι δεν είναι, τι είναι λογοτεχνία και τι σκαριφήματα εντυπωσιασμού. Διαχειριζόμαστε τη διάσωση της διάκρισης ποιοτήτων στη χρήση της Ελληνίδας γλώσσας, της ανυπότακτης σε μεταπρατισμό λειτουργίας φιλόσοφου λόγου, διάσωση ασυμβίβαστων απαιτήσεων αλήθειας, όχι χρήσιμων σκοπιμοτήτων.

Στην προοπτική αυτού του χρέους, μια ασήμαντη, περιθωριακή, «ιδιώτου λόγου» επιφυλλίδα ψελλίζει τα δικά της βραβεύματα για την ποίηση και τη λογοτεχνία σε γλώσσα ελληνική – έτσι, σαν «μπουκάλα στο πέλαγο» της παρακμιακής και φέτος ακρισίας, του πληθωρισμού της ασημαντότητας. Οταν σε καμιά απολύτως πτυχή του συλλογικού μας βίου δεν λειτουργεί πια διάκριση ποιοτήτων και υπεράσπιση του χαρίσματος, γιατί να αποτελέσουν εξαίρεση τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών; Θα αντιτάξει λοιπόν ο ιδιώτης στις ποιητικές επιλογές της Ακαδημίας την αναιδέστατη, αλλά διψασμένη για ποιότητα, δική του προτίμηση:

Την έκπληξη και τον θαυμασμό που του γέννησε το μεγάλο, σε μέγεθος και μαστορική, ποιητικό έργο του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Σύσσημον ή Τα Κεφάλαια» («Ινδικτος»). Από κοντά τα «Μικρά Βασίλεια» της Ανθής Λεούση, κορυφαία εκφραστική. Μαζί η «Φοινικιά» του Γιώργου Χαβουτσά (Γαβριηλίδης) και το ποιητικό κόσμημα που είναι η μετάφραση από τον ίδιο (από τα ρωσικά) του βιβλίου «Ταξίδι στην Αρμενία», του Μάντελσταμ («Ινδικτος»). Ακόμα: «Μιχαήλ», του Στρατή Πασχάλη, «Μετά την ομορφιά» του Χρήστου Κούκη, «Εδώ στο λίγο», της Ελένης Μαρινάκη.

Στην πεζογραφία τα βραβεία της ιδιωτικής αντίστασης θα ξεκινούσαν από την καινούργια έκρηξη απίστευτου ταλέντου, που είναι τα διηγήματα της Ελεωνόρας Σταθοπούλου «Καλό αίμα, κακό αίμα» («Εστία»). Θα περνούσαν στη ζείδωρη ανανέωση του αφηγηματικού λόγου που κομίζουν τέσσερα κιόλας βιβλία του Γιάννη Μακριδάκη (όλα στην «Εστία»): «Ανάμισης ντενεκές», «Η δεξιά τσέπη του ράσου», «Ηλιος με δόντια», «Λαγού μαλλί». Αναδρομικά (στα βραβεία καθυστερήσεις επιτρέπονται) θα τιμούσε ο ιδιώτης τη Μαρία Αγγελίδου για το λογοτεχνικό κορύφωμα που είναι η μετάφρασή της: «Το εμβατήριο του Ραντέτσκυ», του ανυπέρβλητου Joseph Roth («Αγρα»). Ενδείξεις όλα, μέτρα ποιότητας.

Για να σωθεί η ελληνικότητα, τώρα που τελειώνει ο Ελλαδισμός.

Φασισμος: Χτες στη φωλια τους,σημερα στο Δημο,αυριο στο σβερκο σου!...

Αυτοεκτίμηση.

http://pitsirikos.net/

Πολλοί δημοσιογράφοι κάνουν την αυτοκριτική τους αυτές τις ημέρες, με αφορμή τα δημοσιεύματα και τα όσα ειπώθηκαν στα δελτία ειδήσεων για την Γερμανίδα που συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερη. Η γκάφα της Ελληνικής Αστυνομίας πήρε πολύ κόσμο στο λαιμό της, αλλά ήταν γκάφα;


Προσωπικά, έχω την εντύπωση πως η Ελληνική Αστυνομία δεν έκανε γκάφα, όταν ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως η Γερμανίδα που συνελήφθη ήταν κόρη διάσημων τρομοκρατών.
Την γκάφα την είχαν κάνει οι αστυνομικοί μια μέρα πριν, όταν συνέλαβαν τον Δημοσθένη Παπαδάτο, τον ξυλοκόπησαν, τον εξύβρισαν, τον ξεγύμνωσαν και μετά τον άφησαν ελεύθερο, λέγοντάς του πως είχαν κάνει λάθος και πως τον πέρασαν για κάποιον άλλο.

Η «γκάφα» με τη Γερμανίδα βοήθησε να ξεχαστεί αμέσως η γκάφα της προηγούμενης ημέρας. Όλοι ασχολήθηκαν με τη Γερμανίδα και τους «τρομοκράτες» γονείς της και ξέχασαν τον Δημοσθένη Παπαδάτο. Η γκάφα με «γκάφα» ξεχνιέται. Η Αστυνομία πέτυχε τον σκοπό της.

Η διαρροή ψευδών πληροφοριών της Αστυνομίας προς τους δημοσιογράφους είχε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα για την Αστυνομία: όλοι σταμάτησαν να βρίζουν τους αστυνομικούς -που βασάνισαν και εξευτέλισαν έναν άνθρωπο- και άρχισαν να βρίζουν τους δημοσιογράφους.

Αλήθεια, έχει σκεφτεί κάποιος τι θα συνέβαινε επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, αν οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει έναν αθώο πολίτη και στη συνέχεια τον ξυλοκοπούσαν και τον ξεβράκωναν μέσα στη ΓΑΔΑ; Θα έπεφτε η κυβέρνηση. Πάντως, τώρα η υπόθεση «θάφτηκε». (Δεν έχω τρυφερά αισθήματα προς τη Νέα Δημοκρατία – μια παρατήρηση κάνω.)

Σύμφωνα με το συνήγορο της Γερμανίδας, η πελάτης του έχει υποστεί ανεπανόρθωτη επαγγελματική και ηθική ζημιά από τις αναφορές για υποτιθέμενες συγγενικές σχέσεις με μέλη της γερμανικής οργάνωσης RAF και θα στραφεί νομικά με αγωγές και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Σύμφωνα με δηλώσεις του, μήνυση σκοπεύει να κάνει και ο κ. Δημοσθένης Παπαδάτος.

Σκέφτομαι πως εκατοντάδες πολίτες έχουν πέσει θύματα της βίας των αστυνομικών και έχουν καταστραφεί από ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα στον Τύπο, αλλά δεν αντέδρασαν καθόλου. Δεν τους πέρασε καν από το μυαλό να κάνουν μήνυση. Το δέχτηκαν σαν φυσικό φαινόμενο –σαν σεισμό- και ανακουφίστηκαν όταν τελείωσε.

Επίσης, έχουμε δει άπειρες εφόδους αστυνομικών και δημοσιογράφων σε σπίτια υπόπτων. Πρώτα μπαίνουν οι αστυνομικοί και ακολουθούν οι δημοσιογράφοι με τις κάμερες – πρώτα μπαίνουν οι καθαρίστριες και μετά οι πουτάνες.
Ακόμα, έχουμε δει εκατοντάδες δημοσιογράφους να εξευτελίζουν –με τις ερωτήσεις τους- συγγενείς κατηγορουμένων. Κανείς δεν σκέφτηκε να τους πλακώσει στα μπουνίδια ή να τους κάνει μήνυση – κάθονται όλοι και τους αντιμετωπίζουν σαν να είναι ανώτατοι δικαστές ή θεοί.

Η αντίδραση της Γερμανίδας και της οικογένειάς της ήταν άμεση: αγωγές και μηνύσεις. Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω κάποιους αναγνώστες, αλλά και σε αυτόν τον τομέα οι Γερμανοί μας νίκησαν. Αυτή τη φορά μέσα στην έδρα μας.
Γιατί οι περισσότεροι Έλληνες –ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία- δεν αντιδρούν όταν καταπατούνται τα δικαιώματά τους και αντιμετωπίζουν τους αστυνομικούς και τους δημοσιογράφους σαν κάτι ανώτερο; Νομίζω πως η απάντηση είναι απλή: χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως θα μπορούσε σε μια άλλη χρεοκοπημένη χώρα του δυτικού κόσμου να βγει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και να δηλώσει «μαζί τα φάγαμε»; Για σκεφτείτε λίγο. Αποκλείεται. Θα τον είχαν κάνει κομματάκια.
Στην Ελλάδα, όμως, εμφανίστηκε ο κ. Πάγκαλος, δήλωσε «μαζί τα φάγαμε» και πολλοί τσίμπησαν – είπαν «μαζί τα φάγαμε». Γιατί συνέβη αυτό; Είναι απλό: χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Όλο το παιχνίδι των εξουσιών στην Ελλάδα γίνεται πάνω στη χαμηλή αυτοεκτίμηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού – οι εξουσίες έχουν αντιληφθεί αυτήν την αδυναμία και φροντίζουν να τη συντηρούν. Πού οφείλεται, όμως, η χαμηλή αυτοεκτίμηση; Δεν το γνωρίζω - πιθανολογώ στον αναλφαβητισμό, στο ραγιαδισμό, σε τραυματικές εμπειρίες, σε άσχημα παιδικά χρόνια, ίσως και στην Ορθοδοξία. Οι ορθόδοξοι λαοί, παραδοσιακά, είναι παθητικοί και μοιρολάτρες, και ψάχνουν για πατερούληδες – το καλύτερο παράδειγμα είναι οι Ρώσοι.

Σαν παιδί πρόλαβα να ακούσω πολλές φορές το «μη μιλάς εσύ, είσαι μικρός» ή το «μιλάς εσύ, δεν ξέρεις» - όχι από τους γονείς μου, αλλά από όλους σχεδόν τους υπόλοιπους. Οπωσδήποτε, αυτό δεν ήταν και πολύ καλό για την ανατροφή μου. Αν και βαθιά μέσα μου πίστευα πως έχω κάποια αξία και πως μπορώ να κάνω κάποια πράγματα, πέρασαν πάρα πολλά χρόνια για να αποκτήσω αυτοπεποίθηση.

Σήμερα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Γι’ αυτό οι νέοι Έλληνες δεν μασάνε τον κώλο τους. Τα νέα παιδιά έχουν πάει στο άλλο άκρο – όχι μόνο δεν έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση αλλά το καθένα πιστεύει πως είναι μοναδικό. Δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό – πάντως, μου φαίνεται καλύτερο από το να πιστεύεις πως είσαι ένα σκουπίδι.

Πού οφείλεται αυτή η θεαματική αλλαγή; Νομίζω πως οφείλεται –σε μεγάλο βαθμό- στην τεχνολογία. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να σου πει «μη μιλάς εσύ, είσαι μικρός». Μικρό είναι το μάτι σου – κάνω ένα μπλογκ, μια σελίδα στο Facebook, μια σελίδα στο Myspace και είμαι όσο μεγάλος θέλω.

Το διαδίκτυο κοινωνικοποιεί τα παιδιά και τα κάνει να πιστεύουν στις δυνατότητές τους. Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα μουσικό γκρουπ από πιτσιρικάδες. Πριν από 20 χρόνια θα έτρεχαν από εταιρεία σε εταιρεία και θα παρακαλούσαν να τους ακούσουν, για να τους βγάλουν δίσκο. Σήμερα, κάνουν μια σελίδα στο Myspace, «ανεβάζουν» τη μουσική τους και δεν έχουν ανάγκη κανέναν.

Το πιο σημαντικό δεν είναι η αποδοχή από τους άλλους, αλλά η αίσθηση ότι υπάρχεις. Αν «ανεβάσεις» τη μουσική σου στο διαδίκτυο και σου γράψει ο άλλος «τι μαλακίες είναι αυτές που παίζεις», σου αναγνωρίζει τουλάχιστον ότι υπάρχεις – σε άκουσε. Για σκεφτείτε όλα αυτά τα παιδιά που γυρνούσαν σαν τις άδικες κατάρες με ένα demo στο χέρι και δεν τα άκουσε ποτέ κανείς.

Όταν έχεις αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση -και γνωρίζεις τα δικαιώματά σου-, δεν είναι καθόλου εύκολο να σου επιβληθούν οι εξουσίες. Η 27χρονη Γερμανίδα και ο Δημοσθένης Παπαδάτος ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Οι εξουσίες θα πληρώσουν και θα χάσουν κομμάτι της δύναμής τους. Και την επόμενη φορά θα είναι πιο προσεκτικές. Και πιο αδύναμες.

Λεφτά υπάρχουν – Richard D. Wolff.

Ο καθηγητής του Γιώργου Παπανδρέου, Richard D. Wolff, μιλάει για την οικονομία της Ελλάδας και τον πρώην φοιτητή του. Πρέπει να το δείτε.

...λεφτά υπάρχουν! (με τον Richard D. Wolff) from SLY on Vimeo.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

«Μολών Λαβέ» από τον Μίκη Θεοδωράκη.

«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» είπε ο Μίκης Θεοδωράκης σε εκδήλωση που οργάνωσε η Κίνηση Πολιτών «Η Σπίθα» χθες στο θεάτρο «ΡΕΞ» με θέμα την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κρίση. Ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε δριμύτατα τόσο την κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση που όπως είπε αναδείχθηκαν σε κόμματα εξουσίας «χάρη στην εύνοια των δυνάμεων της ξένης εξάρτησης». Κάλεσε δε, τους πολίτες σε «ανυπακοή προκειμένου να ακυρωθούν όλες οι αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις». Αναφερόμενος στις πρόσφατες ελληνοτουρκικές συνομιλίες ο διεθνούς φήμης Έλληνας μουσικοσυνθέτης υπογράμμισε την ανάγκη να καταστεί η χώρα μας «απόρθητο φρούριο» για να μπορέσουμε να ξαναπούμε «Μολών Λαβέ».

"Πως τολμάτε να μας πάτε πίσω 80 χρόνια" αναρωτήθηκε ο κ.Θεοδωράκης μιλώντας στο κατάμεστο θέατρο, σχολιάζοντας την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Πατριωτική Αναγέννηση,ήταν το τρίπτυχο της ομιλίας του μουσικοσυνθέτη ο οποίος με έμφαση είπε ότι «πρέπει να εγκαταλείψουμε το δόγμα "Ανήκομεν εις την Δύση" και να ενστερνιστούμε το δόγμα "Ανήκουμε στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα».
"Η Δύση μας ταπείνωσε και μας οδήγησε να υπογράψουμε συμφωνίες που θίγουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» είπε και πρόσθεσε ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο το ΝΑΤΟ "συνωμοτούν εδώ και δεκαετίες κατά της Ελλάδος και υπογράμμισε την ανάγκη για ένα νέο αμυντικό δόγμα όπου η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει στήριξη από τη Ρωσία και την Κίνα και στη συνέχεια να επαναδιαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Ο κ.Θεοδωράκης όπως ήταν φυσικό άσκησε δριμεία κριτική στην οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης σχολιάζοντας παράλληλα και τα θέματα του "μνημονίου και της πτώχευσης, του ΔΝΤ και της Ευρώπης των τραπεζών".
"Πρέπει να επικεντρωθούμε στις δυνάμεις μας ώστε το οικονομικό μας πρόβλημα να λυθεί από εμάς τους ίδιους» είπε και πρότεινε τη δημιουργία ενός «ρεαλιστικού προγράμματος αξιοποίησης του δυναμικού της χώρας».
Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να αφήσουν την παθητική στάση και να διεκδικήσουν τη χώρα τους.
"Δεν είστε ένοικοι ή παρίες στη χώρα. Είστε τα αφεντικά» είπε.

Σφοδρή ήταν η επίθεσή του και στο σύνολο του πολιτικού συστήματος διότι όπως είπε «συνέτεινε παθητικά ή ενεργητικά στην περιθωριοποίηση του ελληνικού λαού» και στηλίτευσε το ρόλο του Κοινοβουλίου, το οποίο ευθέως κατηγόρησε για κάλυψη παράνομων διαδικασιών με καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον της χώρας.
Σκληρή ήταν και η κριτική του για τις ελληνικές κυβερνήσεις στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Ο κ.Θεοδωράκης στην ομιλία του εξέφρασε τους προβληματισμούς λέγοντας ότι καμία ελληνική κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση δεν μερίμνησε για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο.
"Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι το ΝΑΤΟ μας επέβαλε να μοιραστούμε το Αιγαίο με την Τουρκία;" αναρωτήθηκε και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς όπως είπε το Καστελόριζο κινδυνεύει να εξαιρεθεί της (ΑΟΖ) και να διεξάγεται ένας χορός εκατομμυρίων δισεκατομμυρίων ευρώ «από αλλότρια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τα δύο κράτη, χωρίς να ενημερώνονται οι λαοί, χωρίς να έχει ενημερωθεί καν η Βουλή των Ελλήνων».

«Το αποκορύφωμα του μυστηρίου κρύβεται πίσω από τις πρόσφατες ελληνο-τουρκικές συνομιλίες... Γι αυτό είναι ανάγκη να καταστήσουμε τη χώρα μας απόρθητο φρούριο για να μπορέσουμε να ξαναπούμε «Μολών Λαβέ»» τόνισε ο ίδιος.
Η "ανυπακοή" είναι η λύση σύμφωνα με τον Μίκη Θεοδωράκη, ώστε να ακυρώνονται στην πράξη όλες οι αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών από τους Έλληνες πολίτες ώστε «να στρίψουμε την πλάτη στους φανερούς και κρυφούς συνεργάτες των Αμερικανών».
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=242413

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Kαλη Εβδομαδα!

Η εκπομπη της Δευτερας 17 Ιανουαριου! Χρονια Πολλα στους Αντωνηδες και τις Αντωνιες!



Κατεβαστε την απο εδω:
http://www.divshare.com/download/13795589-5d3

H εκπομπη της Παρασκευης 14/01!
Κατεβαστε την απο εδω:
http://www.divshare.com/download/13795546-f9b

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Zeitgeist: Προχωρώντας μπροστά.

Zeitgeist: Moving Forward του σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ-έργο το οποίο παρουσιάζει μια υπόθεση για την απαιτούμενη μετάβαση έξω από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό, νομισματικό παράδειγμα το οποίο διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας.


Σε αυτές τις γραμμές το ντοκιμαντέρ ασχολείται με τον πολιτιστικό σχετικισμό και την παραδοσιακή ιδεολογία και να προχωρήσουμε προς τις κεντρικές, απολύτως σημαντικές, εμπειρικές ιδιότητες της ανθρώπινης και κοινωνικής επιβίωσης, προεκτείνοντας τους αμετάβλητους φυσικούς νόμους σε ένα νέο βιώσιμο κοινωνικό παράδειγμα που ονομάζεται "Οικονομία βασισμένη στους πόρους ".

Ο υποτιτλισμός είναι μια συλλογική προσπάθεια των μελών του κινήματος Zeitgeist για την Ελλάδα.
Για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο:
http://www.tzm.gr/site

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ποιος διαχειρίζεται τα διόδια από την Πελασγία Φθιώτιδας έως το Κλειδί Ημαθίας; Oι γνωστοι εργολαβοι εθνικοι-προμηθευτες φυσικα!!!

Ποιος διαχειρίζεται τα διόδια από την Πελασγία Φθιώτιδας έως το Κλειδί Ημαθίας; Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.


Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.
Ήταν 12 Ιουνίου του 2007, όταν ιδρύθηκε η εταιρική κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ανώνυμος Εταιρεία Παραχώρησης» με έδρα το Μοσχοχώρι του Νομού Λάρισας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εταιρικού σχήματος, «αποκλειστικός σκοπός της εταιρείας είναι η μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Αυτοκινητόδρομου Μαλιακός – Κλειδί (του αυτοκινητόδρομου δηλαδή που ξεκινά από τον κόμβο Ραχών και καταλήγει στον κόμβο Κλειδίου) και όλων των βοηθητικών έργων και σχετικών δραστηριοτήτων».


Εξάλλου, σύμφωνα και με τον δικτυακό τόπου του υπουργείου Μεταφορών, στην κοινοπραξία συμμετέχουν συνολικά έξι εταιρείες – κολοσσοί στον χώρο των κατασκευών μεγάλων οδικών έργων και είναι οι ακόλουθες:

• HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GmbH, εταιρεία γερμανικών συμφερόντων που κατασκεύασε και διαχειρίζεται τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ποσοστό 35.00%

• ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. , θυγατρική εταιρεία του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» συμφερόντων Γεωργίου Μπόμπολα και υιών, με ποσοστό 20.00%

• J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε., εταιρικός όμιλος συμφερόντων Δάκη Ιωάννου, με ποσοστό 16.25%

• VINCI CONCESSIONS S.A. όμιλος γαλλικών συμφερόντων που ανέλαβε την κατασκευή και την εκμετάλλευση της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» (σύζευξη Ρίου – Αντιρρίου), με ποσοστό 13.75%

• ΑΕΓΕΚ, με ποσοστό 10.00%

• ΑΘΗΝΑ ATE, με ποσοστό 5.00%

Η εθνική οδός περνάει από το Mega!

http://pitsirikos.net/

Το κίνημα «Δεν πληρώνουμε διόδια – Δεν πληρώνουμε την κρίση τους» έχει γιγαντωθεί, αλλά τα περισσότερα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή τους. Άκρα του τάφου σιωπή.


Υπάρχει μόνο ένας λόγος για τον οποίο τα ΜΜΕ προσπαθούν να αποσιωπήσουν ένα γεγονός ή να λοιδορήσουν ανθρώπους που αντιστέκονται: όταν δεν συμφέρει τους ιδιοκτήτες τους. Και πότε δεν συμφέρει τους ιδιοκτήτες τους; Όταν συμμετέχουν ως εργολάβοι στα έργα για τα οποία διαμαρτύρονται οι πολίτες.

Δεν είναι μυστικό πως τα συμφέροντα του κ. Μπόμπολα βρίσκονται –μεταξύ άλλων- και στις εθνικές οδούς, αφού μια εταιρεία συμφερόντων Γεωργίου Μπόμπολα και υιών συμμετέχει στην κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ανώνυμος Εταιρεία Παραχώρησης».

Οι τηλεδημοσιογράφοι του Mega δεν έχουν πάρει χαμπάρι το κίνημα κατά της πληρωμής διοδίων, αλλά δεν θα πρέπει να τους κατηγορήσουμε, αφού –όπως είναι γνωστό- οι δημοσιογράφοι του Mega είναι συμφερόντων Μπόμπολα. Έχουμε εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα και δημοσιογράφους συμφερόντων Μπόμπολα. Δημοσιογραφία είναι το συμφέρον του αφεντικού.

Αυτοί οι ευαίσθητοι δημοσιογράφοι του Mega συγκινούνται πάρα πολύ με τους Atenistas, τους Salonistas –και όποια άλλη σαχλαμάρα εμφανιστεί στη χώρα-, αλλά αγνοούν παντελώς εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που σηκώνουν την μπάρα και δεν πληρώνουν διόδια.

Εντελώς απαρατήρητη πέρασε από τους δημοσιογράφους συμφερόντων Μπόμπολα και η κίνηση του δημάρχου Στυλίδας, Απόστολου Γκλέτσου, να αφαιρέσει τις πλευρικές μπάρες του αυτοκινητόδρομου –συμφερόντων Μπόμπολα-, η σύλληψή του και όσα ακολούθησαν μέχρι να αφεθεί ελεύθερος.

Ίσως, αν στην Στυλίδα υπήρχαν οι Stilidistas, οι δημοσιογράφοι του Mega να έκαναν ένα αφιέρωμα σε αυτά τα παιδιά της περιφέρειας που χαϊδεύουν τις μπάρες, βάφουν τις τσουκνίδες και κερνάνε γλειφιτζούρια τους οδηγούς. Συγκινούνται από κάτι τέτοια οι δημοσιογράφοι συμφερόντων Μπόμπολα. Κι επειδή –εκτός από συμφερόντων Μπόμπολα- είναι και συμφερόντων Βαρδινογιάννη, τους συγκινούν και οι παίκτες των ποδοσφαιρικών ομάδων που δίνουν αυτόγραφα στα παιδιά με καρκίνο που έχει στη συλλογή της η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι πως οι νταβατζήδες της διαπλοκής και τα παπαγαλάκια τους τα έχουν κάνει πάνω τους, επειδή έχουν αντιληφθεί πως ο κόσμος ξύπνησε και τους έχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια. Δεν πρέπει να τους κατηγορούμε που δεν το είχαν αντιληφθεί νωρίτερα• δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτοί οι άνθρωποι δεν βρίσκονται συχνά ανάμεσα σε κανονικούς ανθρώπους, οπότε πάσχουν από χρόνιο ιδρυματισμό.

Το να μην πληρώνουμε διόδια είναι απολύτως νόμιμο, αφού οι συμβάσεις των έργων προβλέπουν μια σειρά από όρους οι οποίοι θα πρέπει να πληρούνται, ώστε οι εταιρείες να έχουν δικαίωμα είσπραξης διοδίων. Φυσικά, αυτοί οι όροι δεν πληρούνται, ενώ, παράλληλα, οι εταιρείες της κοινοπραξίας έχουν προβεί σε ένα σωρό από παράνομες πράξεις και έχουν καθυστερήσει τα έργα – εννοείται πως, για όλα αυτά, δεν έχουν δεχθεί ούτε ένα πρόστιμο από το κράτος. Το χέρι του κυβέρνησης έχει μπει στις τσέπες όλων μας αλλά όχι στην τσέπη του Μπόμπολα και των άλλων εθνικών ευεργετών.

Μπαίνω κι εγώ στο κίνημα! Πάω να αγοράσω αυτοκίνητο!
Οδηγίες για το πώς δεν πληρώνουμε διόδια:
1. Φτάνουμε με το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο – Δεν υπογράφουμε τίποτα
2. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας
3. Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω
4. Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
5. Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία
6. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας

Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).

** Περισσοτερες πληροφοριες εδω:
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

***ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ CHANNEL ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ:



Κόντρα channel εκπομπή για τα διόδια. from mesopotamia on Vimeo.

Παγκαλιαδα,Γκλετσιαδα και η σοβαρη κυβερνησης σημερον!!!

Aκιουστε την εκπομπη της Πεμπτης 13 Ιανουαριου!



Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/13765868-9ca

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Χωρις λογια!...

Στη Χάγη η Ελλάδα για τη σφαγή του Διστόμου.

Την απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στη διαμάχη Γερμανίας και Ιταλίας για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και συγκεκριμένα εκείνων που αφορούν στη σφαγή του Διστόμου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.


"Στην λήψη της απαιτούμενης απόφασης έπρεπε να εξετάσουμε προφανείς ηθικούς, νομικούς και πολιτικούς λόγους, αλλά και σημαντικά ζητήματα ύψιστης εθνικής σημασίας και τα συνολικά συμφέροντα της χώρας, ιδιαίτερα ...
σε μία κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας ", ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου.

"Είναι προφανές ότι, όλες οι ενέργειές μας έχουν μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος", πρόσθεσε.

Δεκάδες κάτοικοι του Διστόμου συγκεντρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη έξω από τη γερμανική πρεσβεία, ζητώντας δικαίωση


Όπως γνωστοποίησε, η απόφαση ελήφθη, ύστερα από την εξέταση της υπόθεσης από τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης. Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η προετοιμασία για την παρέμβαση της Ελλάδας στην συγκεκριμένη υπόθεση έγινε με τη συνεργασία Ελλήνων διεθνολόγων και ξένων εμπειρογνωμόνων "με απτή εμπειρία του Δικαστηρίου της Χάγης".


Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την δυνατότητα παρέμβασης της Ελλάδας λήγει στις 14 Ιανουαρίου.

Όποιος δεν είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ.

http://pitsirikos.net/

Με αφορμή τη σύλληψη του δήμαρχου Στυλίδας, Απόστολου Γκλέτσου –με τις κατηγορίες της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, της φθοράς ξένης περιουσίας και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας-, θυμήθηκα κάτι που μου είχε πει μια φίλη ηθοποιός πριν από μερικά χρόνια.

Αυτή η καλή μου φίλη δούλεψε εκείνη τη χρονιά με δυο γνωστούς ηθοποιούς και θιασάρχες – με τον ένα τον χειμώνα, με τον άλλον το καλοκαίρι. Οι ρόλοι που της έδωσαν ήταν εξαιρετικοί και ήταν πολύ καλή.

Και τα δυο θεατρικά έργα ήταν γραμμένα από σπουδαίους συγγραφείς, αλλά οι παραστάσεις δεν είχαν την ίδια τύχη. Η παράσταση του χειμώνα είχε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, ενώ η παράσταση του καλοκαιριού πήγε άπατη.
Μετά από αυτήν την εμπειρία της με τους δυο ηθοποιούς, η φίλη μου ήταν προβληματισμένη και μου είχε εκφράσει την εξής απορία: «Πώς γίνεται ο ένας να είναι τόσο καλός ηθοποιός και τόσο κακός άνθρωπος, και ο άλλος να είναι τόσο καλός άνθρωπος και τόσο κακός ηθοποιός;».

Δεν είχα κάποια πειστική απάντηση να της δώσω και της είπα πως πρέπει να τους είναι ευγνώμων και να αρκεστεί στο γεγονός ότι και οι δυο της πρόσφεραν την ευκαιρία να πατήσει στο σανίδι και να παίξει - δεν έχουν όλοι οι νέοι ηθοποιοί αυτή την ευκαιρία.
Ο Απόστολος Γκλέτσος είναι ένας κακός ηθοποιός. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να παίζει, αλλά όσες φορές τον είχα δει στο θέατρο σκεφτόμουν πάντα πως εγώ θα έπαιζα καλύτερα. Βέβαια, εγώ δεν έχω την εμφάνιση του Απόστολου Γκλέτσου.

Τώρα ο Απόστολος Γκλέτσος είναι δήμαρχος της Στυλίδας. Μπορεί ένας κακός ηθοποιός να είναι ένας καλός δήμαρχος; Φυσικά και μπορεί – όπως μπορεί ένας κακός ηθοποιός να είναι πολύ καλός άνθρωπος, και ένας καλός άνθρωπος πολύ κακός δήμαρχος. Θα πρέπει, βέβαια, να τον βοηθήσουν και οι δημότες του δήμου Στυλίδας – ο κάθε δήμαρχος είναι η εικόνα του κοινωνικού συνόλου που εκπροσωπεί.
Οι άνθρωποι είμαστε ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Έχω δει ανθρώπους που αντιπαθούσα να κάνουν κάτι μαγικό. Έχω δει ανθρώπους που μου γυρνούσαν τα άντερα να κάνουν την πιο γενναία και ευγενική κίνηση. Βέβαια, έχω δει και το ακριβώς αντίθετο: ανθρώπους που εκτιμούσα να κάνουν εμετικά πράγματα.

Η Μαρία Ρεζάν στο βιβλίο της «Με νοσταλγία... για μια ζωή έτσι, χωρίς πρόγραμμα» αναφέρεται με μεγάλη τρυφερότητα και θαυμασμό στον πρώην σύζυγό της Ανδρέα Ιωσήφ. Ο Ανδρέας Ιωσήφ ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στη δεύτερη κυβέρνηση Πλαστήρα. Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση την ημέρα που εκτελέστηκε ο Νίκος Μπελογιάννης. Η πολιτική του καριέρα καταστράφηκε αλλά κέρδισε την εκτίμηση και το σεβασμό των πολιτών.

Στα χρόνια της χούντας, ο Ανδρέας Ιωσήφ εργάστηκε ως τηλεοπτικός σχολιαστής στην ΥΕΝΕΔ. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Ξεκινώντας από τη Μαρία Δαμανάκη –αλλά και πολλά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης- και περνώντας στους δικούς μας ανθρώπους, θα μπορούσε κάποιος να καταλήξει στο συμπέρασμα πως μάλλον είναι στη φύση του ανθρώπου να επιθυμεί να βαδίσει στο καλύτερο και τελικά να πηγαίνει ντουγρού για το χειρότερο. Υπάρχουν, βέβαια, και εξαιρέσεις.

Αποκλείεται δηλαδή η πιθανότητα κάποιος από τους σημερινούς –ή τους προηγούμενους- κυβερνώντες να κάνει στο μέλλον κάτι που να ανατρέψει τη σημερινή του εικόνα; Ναι, αποκλείεται. Το γεγονός ότι κανείς τους δεν παραιτήθηκε –μετά τη χρεοκοπία της χώρας- αποδεικνύει πως είναι εντελώς «χαλασμένοι».
Δεν θυμάμαι ποιος είχε πει πως δεν έχει νόημα να είσαι επαναστάτης στα 20, αφού στα 20 όλοι επαναστάτες είναι – το σημαντικό είναι να είσαι επαναστάτης στα 60. Εκεί σε θέλω, μάγκα μου – στα 20 οι ορμόνες κάνουν πάρτι μέσα στο σώμα μας και του δίνουν από μόνες τους μια «επαναστατικότητα».

Η Μαλβίνα Κάραλη είχε γράψει «Άντρας που δεν είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ» (νομίζω πως η φράση είναι από κάποια τραγωδία, αλλά δεν είμαι σίγουρος). Αλλάζοντας λίγο τη φράση, θα πω πως «όποιος δεν είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ».
Ζούμε σε μια εποχή που ο καθένας μας καλείται να κάνει τις επιλογές του και να αποδείξει ποιος είναι και ποιος θέλει να είναι. Οι δικαιολογίες τελείωσαν. Στη ζωή δεν προχωράς σκύβοντας το κεφάλι και λέγοντας συνέχεια ναι, ούτε κρύβεσαι στα δύσκολα – προχωράς, παίρνοντας θέση και την ευθύνη της θέσης σου.

«Όποιος δεν είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ». Κι αυτό ισχύει για όλους μας. Ναι, και για τον Απόστολο Γκλέτσο.

Ο Απόστολος Γκλέτσος ανέτρεψε την κυβέρνηση

Πέρασε απαρατήρητο αλλά η κίνηση του Απόστολου Γκλέτσου να αφαιρέσει τις πλευρικές μπάρες του αυτοκινητόδρομου -για να περνούν οι μόνιμοι κάτοικοι- ανέδειξε το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας και έστειλε την κυβέρνηση στα σκουπίδια.


Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Απόστολος Γκλέτσος είναι ο νέος δήμαρχος Στυλίδας. Αποφασίζει να ανοίξει τον παράδρομο της εθνικής οδού, ώστε να περνούν οι δημότες του δήμου Στυλίδας και να πηγαίνουν στα χωράφια τους ή στις δουλειές τους, χωρίς να πληρώνουν διόδια – οι κάρτες ελεύθερης διέλευσης για τους κατοίκους της Στυλίδας δεν έχουν ανανεωθεί μετά το τέλος του έτους και οι δημότες είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν διόδια, για να μετακινηθούν μέσα στα όρια του δήμου.
Ο Απόστολος Γκλέτσος γνώριζε πως η κίνησή του να αφαιρέσει τις μπάρες δεν είναι νόμιμη – αν και ήξερε πως είναι λογική και «δίκαιη» για τους δημότες. Επίσης, γνώριζε ότι θα συλληφθεί. Αν δεν το ξέρει, θα ήθελα να τον ενημερώσω πως δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα - το δικαστήριο δεν μπορεί να τον καταδικάσει και θα αφεθεί ελεύθερος.

Αμέσως μετά τη σύλληψη του Απόστολου Γκλέτσου, το υπουργείο Υποδομών ανακοινώνει πως εξασφάλισε τα κονδύλια για να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις για τους παράπλευρους δρόμους, ενώ, παράλληλα, ανακοινώνει πως συμφώνησε με την κατασκευάστρια κοινοπραξία για την έκδοση-ανανέωση χιλίων καρτών, ώστε να περνούν ελεύθερα οι κάτοικοι της περιοχής από τα διόδια.
Γιατί υπήρξε τόση πρεμούρα από την κυβέρνηση να λυθεί το πρόβλημα αμέσως μετά τη σύλληψη του Απόστολου Γκλέτσου; Μα είναι απλό: επειδή ξέρουν πως το δικαστήριο δεν μπορεί να τον καταδικάσει. Στην Ελλάδα του 2010, δεν μπορεί να καταδικαστεί σχεδόν κανείς.

Φαντάζεται κάποιος να επιβληθεί χρηματική ποινή ή ποινή φυλάκισης στον Απόστολο Γκλέτσο ή σε κάποιον άλλο δήμαρχο που παίρνει το νόμο στα χέρια του και κάνει το αυτονόητο για τους δημότες του; Θα μπορούσε να συμβεί, αλλά όχι σε μια χώρα που χρεοκόπησε και κανείς δεν δικάστηκε για τη χρεοκοπία της. Όταν οδηγείς έναν λαό στην εξαθλίωση -χωρίς κανείς να έχει βρεθεί στη φυλακή-, δεν μπορείς να καταδικάσεις έναν δήμαρχο που αφαίρεσε τις μπάρες, για να περνούν οι δημότες. Δεν γίνεται να κόβουν βόλτες ανενόχλητοι ο Καραμανλής και ο Σημίτης, και να φυλακίσεις τον Γκλέτσο. Θα ξεσηκωθούν και οι τοίχοι. Δεν θέλει και πολύ μυαλό.

Η ασυλία που έχουν οι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν ασυλία όλοι. Μπροστά στη χρεοκοπία της χώρας, όλα τα άλλα αδικήματα μοιάζουν με πταίσματα και παιδικές ζαβολιές. Ουσιαστικά, η Δικαιοσύνη έχει απονομιμοποιηθεί. Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται μόνο με έναν τρόπο: με το να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη εκείνοι οι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και –φυσικά- να απομακρυνθούν από την πολιτική σκηνή. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να χρεοκόπησε και να συνέχισαν την πολιτική τους καριέρα αυτοί που την χρεοκόπησαν.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια μας βομβαρδίζουν καθημερινά με λίστες γιατρών που φοροδιαφεύγουν, καταστηματαρχών που δεν κόβουν αποδείξεις και διάφορων άλλων, για να μας πείσουν πως θα βασιλεύσει η νομιμότητα. Είναι έξυπνο να πετάς την μπάλα στην εξέδρα, αλλά η χώρα έχει χρεοκοπήσει και μεγάλο τμήμα του πληθυσμού οδηγείται στην εξαθλίωση, οπότε η πρώτη σκέψη που κάνουν πια οι πολίτες είναι πως μέσα σε αυτές τις λίστες δεν υπάρχουν λίστες με ονόματα πολιτικών, καναλαρχών, εκδοτών, μεγαλοεπιχειρηματιών και τηλεδημοσιογράφων.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος δήλωσε πως «μαζί τα φάγαμε» και κάποιοι πολιτικοί νόμισαν πως το θέμα έληξε εκεί – νόμισαν πως η δίκη για τη χρεοκοπία της χώρας έγινε από τον κ. Πάγκαλο και εκδόθηκε μάλιστα και ετυμηγορία. Όμως, ο κ. Πάγκαλος δεν είναι δικαστής – μάλλον είναι κατηγορούμενος και οι κατηγορούμενοι δεν είναι στην έδρα αλλά στο εδώλιο. Αν ο κ. Πάγκαλος μπορεί να βγάζει δικαστικές αποφάσεις, τότε μπορεί να το κάνει αυτό και ο Γκλέτσος, κι εσείς, κι εγώ. Κι αν ο κ. Πάγκαλος έχει βουλευτική ασυλία, τότε έχουμε ασυλία όλοι. Αφού «μαζί τα φάγαμε». Άρα, ένοχοι όλοι – και βέβαια, αθώοι όλοι.

Όταν ο κ. Πάγκαλος δήλωσε πως «μαζί τα φάγαμε» παραδέχτηκε δημοσίως πως «έφαγε». Περιέργως, κανένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε από αυτή του τη δήλωση και δεν παρενέβη. Εκτός, αν στο «μαζί τα φάγαμε» περιλαμβάνονται και οι δικαστικοί. Για να μην υπάρξει καμία αντίδραση από το δικαστικό σώμα, μπορούμε να υποθέσουμε πως μάλλον έτσι θα είναι.
Δεν ξέρω αν ήταν στις προθέσεις του Απόστολου Γκλέτσου να αφαιρέσει τις μπάρες για να δείξει πως στη χώρα δεν υπάρχει Δικαιοσύνη -και πως δεν μπορεί να υπάρξει με αυτούς τους πολιτικούς-, αλλά το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Ζούμε σε μια χώρα, όπου, επειδή οι πολιτικοί έχουν αποφασίσει πως πρέπει να μένουν ατιμώρητοι, ουσιαστικά δεν υπάρχουν νόμοι, δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη και δεν τιμωρείται σχεδόν κανένας. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Η ατιμωρησία των πολιτικών επιβάλλει ατιμωρησία για όλους – προπαντός ισότητα. Σύντομα θα αντιληφθούν όλοι πόσο επικίνδυνο είναι αυτό.
Η χρεοκοπία ήταν το πρώτο έγκλημα. Η απόλυτη ανομία είναι το δεύτερο. Κι αν για τη χρεοκοπία η δικαιολογία των κυβερνώντων είναι πως «μαζί τα φάγαμε», για τον εξευτελισμό και την κατάργηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης ο λογαριασμός θα έχει πάνω μόνο τα δικά τους ονόματα.

(Εκτός από την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης για την ικανοποίηση των αιτημάτων των δημοτών της Στυλίδας αμέσως μετά τη σύλληψη του δημάρχου τους, δεν είναι τυχαίο και το γεγονός πως η απόφαση του Απόστολου Γκλέτσου να πάρει το νόμο στα χέρια του και να αφαιρέσει τις μπάρες δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ. Πολιτικοί, καναλάρχες και τηλεδημοσιογράφοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και τρέμουν στην ιδέα της αυτοδικίας – γι’ αυτό κυκλοφορούν με δέκα μπράβους ο καθένας. Αν ο Απόστολος Γκλέτσος συνεχίσει να δίνει το κακό παράδειγμα στους πολίτες, θα προσπαθήσουν να τον λοιδορήσουν και να τον παρουσιάσουν ως γραφικό. Σε αυτή τους την προσπάθεια, θα βρουν συμμάχους αρκετούς πολίτες που έχουν πιάσει τους καναπέδες και ακυρώνουν συστηματικά όποιον προσπαθεί να κάνει κάτι – είναι γνωστό πως η χώρα μας κατοικείται αποκλειστικά από παρεξηγημένες μεγαλοφυίες.)