Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Στα χρονια του Δ.Ν.Τ.!

Η Γερμανικη "Bild" φωτογραφίζει σαν απατεώνες του ευρώ τους Σημίτη, Παπαντωνίου και Στουρνάρα!

«Πώς η Αθήνα πήρε με απάτες το ευρώ»

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Bild αποκαλύπτει! Το Ευρω-ψέμα. Έτσι μας παγίδευσαν οι Έλληνες» η εφημερίδα περιγράφει στο πλαίσιο έρευνας την πορεία της Ελλάδας προς την ευρωζώνη.
Στη σελίδα που δημοσιεύεται το άρθρο ο τίτλος είναι: «Μυστικά έγγραφα: Ελλάδα. Πώς η Αθήνα πήρε με απάτες το ευρώ», ενώ στο τίζερ υπογραμμίζεται πως «η Bild έκανε έρευνες στην Αθήνα, στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, μίλησε με εμπλεκόμενους, βρήκε απόρρητα έγγραφα: Οι Έλληνες είπαν ψέματα – και όλοι οι άλλοι τα δέχτηκαν».

Το ρεπορτάζ -που υπογράφουν δέκα δημοσιογράφοι της εφημερίδας- ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και με μια στιχομυθία ...
μεταξύ των τότε υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Ελλάδας Τέο Βάιγκελ και Γιάννου Παπαντωνίου σε σύνοδο του Ecofin. Το θέμα που συζητείται είναι το ντιζάιν του νέου νομίσματος, όπου ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να λέει: «Απαιτώ να αναγράφεται στα χαρτονομίσματα το ευρώ και στα ελληνικά». Και ο κ. Βάιγκελ φέρεται να του απαντά: «Δεν τίθεται καν προς συζήτηση. Δεν μπορείτε να ενταχθείτε στην ευρωζώνη και πιθανότατα δεν θα ενταχθείτε ποτέ». «Κι όμως ο Τέο Βάιγκελ επλανάτο», παρατηρεί η εφημερίδα που αρχίζει να εξιστορεί την ιστορία της ελληνικής ένταξης στην ΟΝΕ. «Απόρρητα ντοκουμέντα και νέα στοιχεία καταδεικνύουν ότι πρόκειται για την ιστορία ενός εξ αρχής στημένου παιγνιδιού», επισημαίνει η Bild.
Ολο το δημοσιευμα εδω:
1.http://greki-gr.blogspot.com/2010/10/bild.html

2.http://www.bild.de/BILD/politik/2010/10/29/griechenland/geheimakte-wie-die-griechen-in-den-euro-kamen.html

Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες...

Ενα τραγούδι επίκαιρο όσο ποτέ!

Τραγουδούν ο Νίκος Ξυλούρης και η Τζένη Καρέζη.Οι στίχοι είναι του Ιάκωβου Καμπανέλλη και η μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου. Ενα τραγούδι απο την παράσταση "Το Μεγάλο μας Τσίρκο" που παίχθηκε στο θέατρο Αθήναιον το καλοκαίρι του 1973 μεσούσης της δικτατορίας.


 
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/10/blog-post_7186.html

Δεν ψηφίζω, δεν ψηφίζω!

http://pitsirikos.net/

Πριν από λίγες ημέρες, ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε μια διακαναλική συνέντευξη, στην οποία –εμμέσως πλην σαφώς- απείλησε με πρόωρες εκλογές, αν δεν ψηφίσουμε τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.


Λίγες μέρες μετά τη διακαναλική συνέντευξη, ο κ. Παπανδρέου είπε «όχι» στη γαλλογερμανική πρόταση για την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στα κοινοτικά όργανα σε εκείνες τις χώρες που έχουν υπερβολικά υψηλό έλλειμμα και χρέος.

Ο κ. Παπανδρέου από τη μία θέτει σε εμάς το εκβιαστικό δίλημμα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αν δεν ψηφίσουμε τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και από την άλλη θεωρεί αντιδημοκρατική την αφαίρεση ψήφου από τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Ελλάδα εκβιάζει την ψήφο των πολιτών –και προσπαθεί να την υφαρπάξει-, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει πως η αφαίρεση ψήφου από τη χώρα μας υπονομεύει τη δημοκρατική βούληση του λαού.

Πέρα από το προφανές παράδοξο, υπάρχει και κάτι ακόμα: ο κ. Παπανδρέου ζητάει να ψηφίσουμε τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επειδή η Τρόικα δεν θέλει εθνικές εκλογές. Είναι προφανές πως συμφωνεί απόλυτα με την Τρόικα –αφού αυτός μας την κουβάλησε-, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί διαφώνησε με την αφαίρεση ψήφου από τη χώρα μας στα κοινοτικά όργανα. Ας παραδεχτούν και ο Παπανδρέου και η Τρόικα πως οι εκλογές είναι μια δυσάρεστη υποχρέωση - στην ανάγκη, ας τις καταργήσουν κιόλας.

Από τη στιγμή που η Κομισιόν κυβερνάει και αποφασίζει για τη χώρα μας, σε τι ακριβώς ωφελεί το ότι δεν μας αφαιρέθηκε το δικαίωμα ψήφου στα κοινοτικά όργανα; Εδώ ο κ. Παπανδρέου μας είπε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να ψηφίσουμε κάποιον άλλον πέρα από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για δήμαρχο στην Κάτω Παναγία και θέλουμε να έχουμε δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Το μόνο πράγμα που υπάρχει πίσω απ’ όλη αυτή την πλύση εγκεφάλου για την ψήφο -και την "εθνική επιτυχία" του Παπανδρέου να μη μας αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου αν και είμαστε υπό κατοχή- είναι ο τρόμος που διακατέχει το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τις λοιπές χουντικές δυνάμεις, και δεν είναι άλλος από τη συνειδητή μαζική αποχή από τις κάλπες. Οι δήθεν κόντρες και αντιδικίες μεταξύ τους έχουν ως μοναδικό σκοπό να οδηγήσουν ξανά μαζικά τα ζώα στις κάλπες.

Η μαζική συμμετοχή στις κάλπες νομιμοποιεί τους υπεύθυνους για τη χρεοκοπία – νομιμοποιεί και μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, αλλά μην ξεχνάμε πως όλοι αυτοί παρέα μας οδήγησαν στο ΔΝΤ. Και φυσικά, συνεχίζουν να είναι όλοι στις θέσεις τους, κανείς δεν οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, ενώ, αν πάτε σαν τα ζώα να τους ξαναψηφίσετε, θα τους έχετε αθωώσει κιόλας. Μπράβο σας!

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ο πραγματικος διαλογος Ανθιμου-Μπουταρη!.....

http://pitsirikos.net

Ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο «μουτζαχεντίν» και ο κ. Άνθιμος τον δικαίωσε, απαντώντας «όσο ζω, δεν πρόκειται να γίνεις δήμαρχος». Υπάρχει μια πολύ καλή απάντηση που μπορεί να δώσει ο κ. Μπουτάρης στον κ. Άνθιμο: ...
Όταν ένας μητροπολίτης λέει σε έναν υποψήφιο δήμαρχο «όσο ζω, εσύ δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις δήμαρχος» -εννοώντας πως θα δώσει εντολή στο ποίμνιο να μην τον ψηφίσει-, η ιδανική απάντηση είναι «όσο ζεις, δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις παπάς».

Η εκπομπη της Παρασκευης 29/10.

Ακουστε την εκπομπη της Παρασκευης 29/10!

Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/13010183-b26

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές; Είναι σοβαρός;

του Άρη Δαβαράκη / http://www.protagon.gr/

Εντάξει ούτε ειδικός είμαι, ούτε πολιτικός συντάκτης, ούτε «πηγές» έχω, μπορώ όμως να καταλάβω τα βασικά. Όταν λοιπόν μετά από έναν ολόκληρο σχεδόν χρόνο Μνημονολογίας, θα πτωχεύσουμε, δεν θα πτωχεύουμε, θα μας δώσουν και την τρίτη δόση τώρα που θα ξανάρθουν, θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, θα κινηθεί καθόλου η αγορά, θα κάνουμε γιορτές φέτος – ξαφνικά βγαίνει ο Πρωθυπουργός της «τακτοποίησης» και του «οφείλουμε να τιμήσουμε την υπογραφή που βάλαμε στο Μνημόνιο» και λέει «θα σας σούρω σε εκλογές αν δεν ψηφίσετε αυτούς που διάλεξα εγώ και η πολύ στενή παρέα μου», λίγο αγριεύει το πράγμα. Τι εννοεί; Οι επαναληπτικές του «Καλλικράτη» είναι την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, 40 ακριβώς μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Πώς την έχει δει; Θα πάει για εκλογές την Κυριακή ανάμεσα Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά που μένουν ανοιχτά τα καταστήματα μήπως και συνδυάσουμε κάλπη και ψώνια; Όχι ασφαλώς. Δεν θα πάει για εκλογές στις γιορτές.


Αλλά οι γιορτές στην Ελλάδα τελειώνουν με τα Φώτα και τον Αη-Γιάννη στις 7 Ιανουαρίου. Βάλε και τις 40 μέρες που προβλέπει το Σύνταγμα, πάμε για Κυριακή 20 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε τι θα γίνει; Θα σουρνόμαστε αερολογώντας στα κανάλια και θα απειλούμε Θεούς και δαίμονες με τις καταστροφές που θ’ακολουθήσουν αν δεν ψηφιστεί ο ΓΑΠ; Γιατί, το έγραφε ο Παπαχελάς την Τετάρτη, αν δεν πάρει την «άνετη» πλειοψηφία, την «λευκή κάρτα» θα πάει αμέσως ξανά για εκλογές. Ετσι, ενώ δεν θάχουμε να φάμε, να ντυθούμε, να θερμανθούμε, να πληρώσουμε τις βασικές μας υποχρεώσεις (μιλάω για το 80- με 90% του Ελληνικού λαού) θα τρέχουμε στις κάλπες χειμωνιάτικα μέχρι να περάσει το γινάτι του πεισματωμένου πριγκιπόπουλου που θέλει λέει «σαφή και καθαρή εντολή» μέσω του «Καλλικράτη» ότι είμαστε μαζί του, one way or another.

Δεν ξέρω, εγώ είμαι ένας ακόμα ψηφοφόρος, ούτε διπλώματα από το Cambridge διαθέτω, ούτε ξέρω πολλά για τις τεράστιες προόδους που γίνονται σε διάφορους τομείς στα Αμερικάνικα επιστημονικά εργαστήρια, ΜΙΤ και λοιπά. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως η Ελλάδα δεν αντέχει αυτή την στιγμή να πάει σε εκλογές για κανενός το πείσμα και το γινάτι, για του ενός και του αλλουνού τους πολιτικούς εγωισμούς. Η διακαναλική εκτός από μεγάλη, πολιτικά, αποτυχία, εκτός από προσβολή της δημοσίας αιδούς, ήταν επίδειξη θράσους παιδικού και ανόητου που όμοιά της δεν έχει επαναληφθεί. Ο κόσμος, θα το δούμε στις 7 Νοεμβρίου αν έχω δίκιο, συσπειρώθηκε όχι γύρω από τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά γύρω από τον Γιάννη Δημαρά που διεκδικεί με την υποψηφιότητά του μια θέση πολύ ισχυρή, με δύναμη πολύ μεγαλύτερη οποιουδήποτε υπουργού. Πρέπει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να εκφράσουμε δυναμικά και αποφασιστικά τον θυμό και την δυσαρέσκειά μας για την... Μαρία Αντουανέτα στην οποίαν μεταλλάσσεται, δυστυχώς, ο Γ.Α.Π. Πρέπει να του πάμε κόντρα – υπό την πρόϋπόθεση όμως ότι η αποδοκιμασία του ΓΑΠ δεν θα ερμηνευτεί, για κανέναν λόγο και με καμία επιχειρηματολογία, ως «νίκη της Νέας Δημοκρατίας». Είναι και τα δύο μεγάλα κόμματα, όλο το πολιτικό προσωπικό, με ελάχιστες εξαιρέσεις, για τα μπάζα.

Ας λέει ότι θέλει ο Πρωθυπουργός σε όσες «διακαναλικές» γουστάρει. Εμείς, το μεγάλο ποσοστό όσων φτάσουν μέχρι τις κάλπες και δεν κάτσουν σπίτι τους, θα του στείλουμε το μήνυμα ότι φτηνοί εκβιασμοί όχι μόνο δεν περνάνε, αλλά μας θυμώνουν ακόμα παραπάνω. Θέλει να πάει σε εκλογές; Ας πάει. Ο Δημαράς, ο από μηχανής θεός, θα μας κάνει να χαμογελάσουμε αισιόδοξα και να περιμένουμε ραγδαίες εξελίξεις. Ο Γ.Α.Π θα τις ξανακερδίσει πάντως, θέλει δεν θέλει, τις επόμενες εκλογές - και θα είναι πια ο μοναδικός υπεύθυνος για την απόλυτη εξαθλίωσή μας, την πτώχευση και την απελπισία μας.

(Ακούς εκεί; Η ψηφίζεις αυτό που θέλω εγώ, ή βουλιάζω την Ελλάδα στη μέση του Ατλαντικού; Έχουμε χάσει μου φαίνεται εντελώς τη μπάλα, τον μπούσουλα – και κάθε σεβασμό προς την μικρή πατρίδα μας).

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κ. Παπούλιας: Οι νέοι πληρώνουν το λογαριασμό χωρίς να φταίνε....

«Eχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.
"Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στους σημερινούς 18άρηδες που ξεκινούν το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη τους. Καλούνται να πληρώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη. Όσο πιο γρήγορα τους απαλλάξουμε από αυτό το άχθος, τόσο πιο γρήγορα θα ησυχάσει η συλλογική συνείδηση", σημειώνει ο Κάρολος Παπούλιας.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Σύντομα η ριζική λύση στο Αιγαίο»....!

Τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου σχετικά με το ενδεχόμενο επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο απασχολούν τα τουρκικά ΜΜΕ, στα οποία γίνεται ειδική αναφορά σε αναφορές ελληνικών εφημερίδων ότι Παπανδρέου και Ερντογάν συμφώνησαν τουλάχιστον επί της αρχής σε μια λύση που θα τερματίσει την μακροχρόνια διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες στο ζήτημα των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου.


Συγκεκριμένα, η Sabah, σε δημοσίευμα με τίτλο «Σύντομα η ριζική λύση στο Αιγαίο» σημειώνει ότι σύμφωνα με την «Καθημερινή» οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επί ενός σεναρίου που προβλέπει την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο και στη Μεσόγειο αλλά περιορίζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο στα 6-10 ν.μ. στο Αιγαίο.

Πάντως, όπως η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ τονίζουν ότι παρά την πολιτική βούληση για την εξεύρεση λύσεων στις διαφορές των δύο κρατών, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλάμε περί συγκεκριμένου αποτελέσματος. Διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι στην πραγματικότητα δεν βρισκόμαστε και τόσο κοντά σε μια ενδεχόμενη διευθέτηση καθώς πέραν των τεχνοκρατών πρέπει να συμφωνήσουν και οι πολιτικοί.
Η Yeni Şafak φιλοξενεί δημοσίευμα με τίτλο «Βόμβα 12 μιλίων στην Αθήνα», ενώ η Taraf γράφει: «Τελειώνουν οι αερομαχίες».

Η εφημερίδα Günes, σε άρθρο με τίτλο: « Σε μας σιωπή, σε αυτούς χαρά», σχολιάζει ότι ενώ η Τουρκία παραμένει σιωπηλή, τα ελληνικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν για ενδεχόμενη συμφωνία που επεκτείνει την εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.

Χθες, Τρίτη, ο επικεφαλής των Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ Egemen Bagis συναντήθηκε με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, που επισκέπτεται την Άγκυρα για να συμμετάσχει στις εργασίες της Κοινής Ελληνοτουρκικής Οικονομικής Επιτροπής. Ο κ. Bagis μιλώντας στους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί και ότι οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών καταβάλλουν ειλικρινείς προσπάθειες για να φέρουν Ελλάδα και Τουρκία εγγύτερα.

«Είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε την ελληνική αντιπροσωπεία για την τέταρτη συνάντηση των Κοινών Οικονομικών Επιτροπών. Οι σχέσεις μας βελτιώνονται κάθε μέρα που περνάει. Έχουμε σημειώσει θεαματική πρόοδο», δήλωσε ο κ Bagis.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα αποτέλεσε ένδειξη της στενής συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας.
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι Τουρκία και Ελλάδα βρίσκονται πολύ κοντά σε μια λύση για τα θέματα του Αιγαίου , ο κ. Βagis δήλωσε ότι πιστεύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών που δεν μπορεί να επιλυθεί.

«Με την αμοιβαία καλή θέληση και τόλμη μπορούμε εύκολα να επιλύσουμε τα ζητήματα του Αιγαίου, Κύπρου, Χάλκης και της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα. Οι δυο πρωθυπουργοί κάνουν θαρραλέα βήματα και όταν έρθει η ώρα θα μοιραστούν τους καρπούς των συνομιλιών τους. Τα πράγματα έχουν στραφεί προς την σωστή κατεύθυνση» υπογράμμισε ο κ. Bagis.
http://tvxs.gr/news

Η εκπομπη της Τεταρτης 27/10.

Ακουστε την εκπομπη της Τεταρτης 27/10!


Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/12988915-8ea

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

‎'Συνωμοσια των μετριων'

Μα τι είπε χθες το στόμα του...

Λυσίας / http://www.mediasoup.gr/node/19675


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ … ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ) ΜΕ ΤΙΜΩΡΙΕΣ


Χθες, ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης – διαγγέλματος του, εξαπέλυσε και πάλι, δριμεία επίθεση στην Ν.Δ.

Έτσι, για να έχει … σασπένς, η παράσταση.

Για άλλη μια φορά είπε, σε όλους τους τόνους, πως η οικονομική κατάρρευση της χώρας, επήλθε από τους κακούς χειρισμούς, τα λάθη και τα σκάνδαλα, που αυτή προκάλεσε, στα πεντέμισι χρόνια, που κράτησε το τιμόνι της χώρας . Λες και η προ - Ν.Δ. περίοδος, ήταν αθώα, εάν όχι και ιδανική .

Και βέβαια, χθες, πολλά χείλη ξέσφιξαν, χαμογελώντας ειρωνικά, για την μια ακόμα βαρύγδουπη δήλωση του κυρίου ‘’λεφτά υπάρχουν’’.

Γιατί πια, για κακή τους τύχη, τους … πήραμε χαμπάρι . Τους μάθαμε . Μπορεί και να ξυπνήσαμε (!) από τον λήθαργο . Από τον βαθύ μας ρομαντισμό .

Και ας πούμε, ότι είναι έτσι … Τι έκανε λοιπόν, ο έντιμος Γιώργος, ο καθαρός, όπως προσπαθεί να εμφανιστεί για να μας πείσει ; Έστειλε στην φυλακή κάποιον, από αυτούς που φερανε τον τόπο, εδώ που τον φερανε ; Δήμευσε την περιουσία κάποιου ;

Τόσοι και τόσοι θησαύρισαν αυτή την πενταετία . Από τον Αλογοσκουφη και τον Παπαθανασιου, (που κυκλοφορεί και με Μαζεραττι), μέχρι τον Σιουφα, τον Βουλγαρακη κι άλλους . Τι έκανε ο Πρωθυπουργός, για μια ηθική δικαίωση του λαού ; Έναν χρόνο τώρα, φωνάζουμε εμείς και άλλοι, σε όλους τους τόνους ‘’Παρτους τα κλεμμένα και επέστρεψε τα στα ταμεία’’. Κάνει πως δεν ακούει …. Κουφαμάρα ….. Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε .

Κάνει το κορόιδο, μόνο δηλώσεις … θεωρητικού περιεχομένου και ακραίας κινδυνολογίας, γιατί, αν ασχοληθεί με τον βίο και την πολιτεία της Ν.Δ., θα αναγκαστεί να κάνει το ίδιο και στον χώρο του . Γι’ αυτό και σιωπά .

Και αρκείται σε επιθέσεις αοριστολογικών ευρημάτων …

Εδώ το μέγα σκάνδαλο του Βατοπεδίου, που όχι μόνο έριξε μια κυβέρνηση, αλλά γκριζάρισε και το τοπίο, στην μέχρι τώρα Ιερή Αθωνική Κοινότητα, το βγαλανε λάδι . ‘’Ουδέν το μεμπτον ‘’ λένε . Μας δουλεύουν στην ψύχρα .

Κάνει τα εγκλήματα γαργάρα, την ίδια ώρα, που μας καλεί να τον εμπιστευτούμε . Το ερώτημα όμως, παραμένει . Γιατί δεν προχώρησε στην κάθαρση ;

Γιατί δεν ζήτησε ευθύνες, για τους εγκληματικά λάθος χειρισμούς των Υπουργών ; Εγώ, εάν δεν γνωρίζω έναν νόμο, τιμωρούμαι για ‘’άγνοια νόμου’’ .

Ε, διάολε … Σ’ αυτή τη ζωή, μόνο εγώ και ο κάθε ανώνυμος πολίτης θα τιμωρούμαστε μόνο;

Αυτοί που νομοθετούν τις απάτες τους, θα βγαίνουν λάδι ; Τι πάει να πει, παραγράφηκαν, τα αδικήματα ; Σημαίνει τίποτα αυτό ;

Πόσο δύσκολο είναι, να τροποποιηθεί ο κατάπτυστος αυτός νόμος του … (αδιάφθορου) Ευάγγελου Βενιζέλου, και να έχει αναδρομική ισχύ, μιας δεκαετίας ;

Δεν θέλεις Πρωθυπουργέ . Αγνέ και έντιμε Γεώργιε . Και δεν το θέλεις, γιατί κάνει … Τζιζ ….

Γιατί εάν βάλεις χέρι, στα σκάνδαλα και στις κλοπές των κάποιων της Ν.Δ., τότε θα πρέπει να έρθεις και λίγο πίσω, ελέγχοντας και την περίοδο του Σημίτη, που ήσουν μέλος της κυβέρνησης, ως ΥΠΕΞ ….

Και τότε, θα μάθουμε, πως κονόμησε την αμύθητη περιουσία του, ο Τσοχατζόπουλος, ο Λαλιώτης, ο Κουλουρης, κι όλοι αυτοί οι πρώην … ‘’κουλουροπωλες’’ ιδεών και οραμάτων ..

Θα μάθουμε, που βρήκε την πολυτελή του θαλαμηγό, ο Κώστας Γείτονας, που την συντηρεί στο Πέραμα, στο ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΨΑΡΟΥ, ο Ανωμερίτης και δεκάδες ‘’σοσιαλησταραδες’’ ακόμα .

Επ’ αυτού, σιγή, ο Πρωθυπουργός … Ο οποίος καταφεύγει μόνο στην … θεωρία των κατηγοριών προς τη Ν.Δ. και όχι στην πράξη απονομής δικαιοσύνης, που τόσο επιτακτικά του ζητεί ο λαος . Δικαιοσύνη, απέναντι σ’ αυτές όλες τις απάτες που τις πληρώνουμε σήμερα, με αίμα .

Μας δούλεψε καλά ο Σημίτης, ο … αδιάφθορος καθηγητής !

Μας δούλεψε καλύτερα ο Καραμανλής με την … επανίδρυση του κράτους .

Τώρα ο κύριος Παπανδρέου, προσπαθεί να τους ξεπεράσει και τους δυο, στο δούλεμα . Και να βάλει τον λαό, ακόμα περισσότερο, στην γωνία .

Γι αυτό και δεν πείθει ….

Γι αυτό και ο λαός, στις 7 του Νοεμβρη θα δώσει τη μούντζα του, στα δυο μεγάλα κόμματα, στηρίζοντας νέες δυνάμεις ….

Σημείωση Πλην Καρατζαφερη που πάλιωσε ….

Θα χορτάσουμε εκλογές και δημοκρατία.

http://pitsirikos.net/

Μετά τη διακαναλική συνέντευξη Παπανδρέου –που ήταν βγαλμένη από τις χρυσές ημέρες της ΥΕΝΕΔ και του Νίκου Μαστοράκη- όλοι πια έχουν αντιληφθεί πως θα πάμε σε βουλευτικές εκλογές. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν πολλές βουλευτικές εκλογές – θα βαρεθείτε να ψηφίζετε. Το ωραίο είναι πως δεν θα έχει καμία σημασία τι θα ψηφίζετε. Δεν θα αλλάζει απολύτως τίποτα. Αυτό είναι το μεγαλείο της δημοκρατίας.


Το καλό με τον Γιώργο Παπανδρέου είναι πως κάνει την πτώχευση να μοιάζει με κάτι ευχάριστο και αισιόδοξο. Όλα μοιάζουν καλύτερα από τον Παπανδρέου – ακόμα και ο θάνατος.
Βλέποντας τον Παπανδρέου, καταλαβαίνω γιατί οι Έλληνες του ΄40 έφευγαν τρέχοντας για να πολεμήσουν ...

στην Αλβανία• προκειμένου να πάθουν κατάθλιψη από τη δικτατορία του Μεταξά και να αργοπεθαίνουν, προτίμησαν να πάνε ηρωικά με μια σφαίρα στο δόξα πατρί.

Οπωσδήποτε, ήταν λίγο αστείο να βλέπεις τον Παπανδρέου και τους τηλεδημοσιογράφους να συζητούν για το πρόβλημα της χώρας, αν και οι ίδιοι αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης του προβλήματος. Αυτό προσποιούνταν πως δεν το γνώριζαν, αν και το γνώριζαν πολύ καλά όλοι τους. Δεν είναι τυχαίο πως καμία ερώτηση δεν αφορούσε τα ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ της χώρας είναι υποδειγματικά, κερδοφόρα και δημοκρατικά - αλλού είναι τα προβλήματα.

Θα μπορούσε κάποιος να γράφει ώρες για τη συνέντευξη Παπανδρέου, αλλά δεν έχει κανένα νόημα – ο άνθρωπος δεν μπορεί ούτε να μιλήσει. Τι να μιλήσει; Ούτε να διαβάσει δεν μπορεί. Είναι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη της πολιτικής. Στην περίπτωσή του, όμως, δεν είναι αυτός ο φιλάνθρωπος – φιλάνθρωποι είναι αυτοί που τον ψήφισαν για να τους σώσει.

Αυτό που βρήκα ενδιαφέρον στη συνέντευξη είναι η εμμονή του Παπανδρέου στο να επαναλαμβάνει πως πηγαίνει συνέχεια στο εξωτερικό και να περιγράφει το πώς μας βλέπουν οι ξένοι (όλοι οι ξένοι – από τους Γερμανούς μέχρι τους Ζουλού). Αυτή η εμμονή του με τους ξένους μου θυμίζει κάτι μπουρτζόβλαχους από τα Γκράβαρα που πάνε ένα ταξίδι στο εξωτερικό και εντυπωσιάζονται τόσο πολύ, που στην υπόλοιπη ζωή τους μιλάνε συνέχεια μόνο για αυτό.

Βέβαια, όταν ο Παπανδρέου λέει για το πώς μας βλέπουν οι ξένοι και για το τι λένε για εμάς οι ξένοι, στην ουσία λέει τι πιστεύει ο ίδιος για τους Έλληνες. Απλώς, δεν θέλει να πει πως θεωρεί τους Έλληνες κάφρους και λέει πως αυτό το λένε οι ξένοι. Κι εγώ –σε κάθε ευκαιρία- τα χώνω στους Έλληνες, αλλά δεν λέω πως μου τα είπαν οι ξένοι• λέω ευθέως πως πιστεύω ότι οι Έλληνες είναι ζώα –σιγά μην περίμενα τους ξένους για να το διαπιστώσω. Η μόνη διαφορά είναι πως εγώ θεωρώ τον εαυτό μου Έλληνα –και, άρα, μέρος της αγέλης-, ενώ ο Παπανδρέου όχι.

Το πιο ωραίο απ’ όλα είναι το ότι ο Παπανδρέου επαναλαμβάνει συνέχεια πως «πάμε στο εξωτερικό, συζητάμε και οι ξένοι δεν μας πιστεύουν». Ρε μεγάλε, εδώ δεν σε πιστεύουν οι Έλληνες, θα σε πιστέψουν οι ξένοι; Μας έχεις φλομώσει στα ψέματα και το πρόβλημά σου είναι ότι δεν σε πιστεύουν οι ξένοι; Μαλάκας είναι ο Γερμανός να σε πιστέψει; Σκέφτεται ο άνθρωπος πως "αυτός εδώ έχει πει τόσα ψέματα στους συμπατριώτες του, σε εμένα τον ξένο θα πει αλήθεια;".

Πρώτη φορά είδα έναν ψεύτη –που είναι γνωστό ότι είναι ψεύτης- να παραπονιέται σε εθνικό δίκτυο σε εφτά δημοσιογράφους πως δεν τον πιστεύουν οι ξένοι και να μη βρίσκεται ένας να του πει πως είναι λογικό να μη σε πιστεύει κανείς, όταν έχεις πει τόσα ψέματα. Αυτό είναι ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι δημοσιογράφοι την αλήθεια.

Η εκπομπη της Τριτης 26/10.

Aκουστε την εκπομπη της Τριτης 26/10!


Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/12979609-177

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

H ζωη στην πεινα-λογκα!......

Αντίο, Γιώργο.

http://pitsirikos.net/

Η διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου είναι το απόλυτο φιάσκο. Ένας πρωθυπουργός που κυβερνά με το 31% των ψήφων του εκλογικού σώματος –ένα ποσοστό που πήρε λέγοντας ψέματα- και έχει οδηγήσει τη χώρα του στο ΔΝΤ θα δώσει συνέντευξη σε εφτά δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονται σε κανάλια τα οποία θα είχαν χρεοκοπήσει –προ πολλού-, αν δεν στηρίζονταν οικονομικά από τις κυβερνήσεις. Και η συνέντευξη αυτή θα μεταδοθεί από όλα τα κανάλια, επειδή έχουμε δημοκρατία και δεν πρέπει να τη χάσει κανείς.


Ένας πρωθυπουργός που δεν μπορεί να περπατήσει στο δρόμο χωρίς να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα θα δώσει συνέντευξη σε εφτά δημοσιογράφους, οι περισσότεροι εκ των οποίων φρουρούνται και σχεδόν όλοι τους υποστηρίζουν με θέρμη την κυβέρνηση και το μνημόνιο, επειδή αυτό συμφέρει τα αφεντικά τους . Δηλαδή –με την εξαίρεση της ΕΡΤ- οι υπάλληλοι των μεγαλοεκδοτών, των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών θα ρωτούν τον πρωθυπουργό για τις εκλογές και την οικονομία. Και εμείς πρέπει να δούμε αυτή τη συνέντευξη, για να είμαστε δημοκρατικοί πολίτες.

Μπροστά στην επερχόμενη εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει να ψηφίσουμε τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και θα θέσει ουσιαστικά το δίλημμα «Παπανδρέου ή χρεοκοπία». Βέβαια, το ένα δεν αποκλείει το άλλο – το κάθε άλλο, μάλιστα, αφού «Παπανδρέου» σημαίνει «χρεοκοπία». Όποιος είδε τον Παπανδρέου να εκλέγεται πρωθυπουργός και δεν κατάλαβε –έστω τότε- πως η χώρα έχει χρεοκοπήσει δεν πρέπει να είναι και ιδιαίτερα ευφυής.

Ο κ. Παπανδρέου πριν από ενάμισι χρόνο φώναζε από τα μπαλκόνια «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», τώρα ουσιαστικά λεει «Παπανδρέου ή χρεοκοπία» και –επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα- αύριο δεν αποκλείεται να ακουστεί και το «Καραμανλής ή τανκς».

Βέβαια, ο κ. Παπανδρέου θέλει να εκβιάσει. Του διαφεύγει, ίσως, πως, για να εκβιάσεις κάποιον, αυτός ο κάποιος πρέπει να έχει κάτι να χάσει. Εδώ που φτάσαμε, δεν έχουμε και πολλά να χάσουμε. Αντιθέτως, ο κ. Παπανδρέου, το πολιτικό και το οικονομικό κατεστημένο έχουν πολλά να χάσουν.

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να θέσει ένα δίλημμα στον ελληνικό λαό, θα έπρεπε να το κάνει πριν αποφασίσει να υπογράψει το μνημόνιο. Αντί να δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τις πολιτικές της κυβέρνησης στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα έπρεπε να κάνει δημοψήφισμα την περασμένη άνοιξη –πριν υπογράψει το μνημόνιο. Δεν ανεβάζεις κάποιον με το ζόρι πάνω σε ένα τρένο για τη Γερμανία και ξαφνικά μόλις φτάσει στην Ιταλία τον ρωτάς μήπως δεν θέλει να ταξιδέψει στη Γερμανία. Τον ρωτάς πριν τον ανεβάσεις σηκωτό στο τρένο.

Το πιο γελοίο επιχείρημα –και τεράστιο ψέμα- που έχει πει ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ότι δεν ήξερε. Θυμάμαι πριν από ένα σχεδόν χρόνο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τους πολιτικούς όλων των κομμάτων που έβγαιναν από το στούντιο λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Όλοι τους –εκτός αέρα- έλεγαν πως δεν υπάρχει κυβέρνηση που θα αντέξει πάνω από ένα χρόνο και επίσης μιλούσαν για τα κανόνια που θα σκάσουν σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Όλοι ήξεραν λοιπόν. Όλοι ξέραμε. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να αποδειχτεί τη μοίρα του, να ευχαριστήσει τον ανόητο ελληνικό λαό που τον εξέλεξε –σε καμιά άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα δεν θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός ο Παπανδρέου ή ο Καραμανλής- και να πάει στο σπίτι του.

Και μετά τον Παπανδρέου ποιος; Μικρή σημασία έχει. Όσο συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε τη μοίρα μας στους ανθρώπους που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία –αναθέτοντας ουσιαστικά στον βιαστή να βγάλει δικαστική απόφαση για το βιασμό- και επιτρέπουμε στα χρεοκοπημένα ΜΜΕ να συνεχίζουν να παίζουν το άθλιο παιχνίδι των ιδιοκτητών τους, τόσο περισσότερο πλησιάζουμε στον απόλυτο εμφύλιο πόλεμο. Σε έναν πόλεμο «όλοι εναντίον όλων».

Αλλά τι λέω τώρα; Η μόνη έγνοια μεγάλου μέρους του πληθυσμού είναι ότι δεν θα δει απόψε το «Νησί». Ξέρεις, δεν φτάνεις να συγκινείσαι με τους απελπισμένους λεπρούς του ‘40 σε σίριαλ στην τηλεόραση – πρέπει να μπορείς να νιώσεις και την απελπισία των ανθρώπων γύρω σου.

Ο απελπισμένος που θα μπουκάρει στο σπίτι σου και θα σε καθαρίσει ή θα σε περιμένει στην πιλοτή της πολυκατοικίας να βγεις από το αυτοκίνητο δεν θα έχει τα σημάδια της λέπρας. Την ώρα που θα τα έχεις κάνει πάνω σου από το φόβο ή θα αφήνεις την τελευταία σου πνοή, σκέψου πως αυτόν τον απελπισμένο τον δημιούργησες εσύ. Τον δημιούργησε η απάθειά σου. Οπότε, μην του κρατήσεις κακία. Θα μπορούσες να είσαι εσύ στη θέση του.

Η εκπομπη της Δευτερας 25/10.

Ακουστε την εκπομπη της Δευτερας 25/10!


Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/12971440-7c2

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Οι δράσεις ανακύκλωσης συνεχίζονται.

Ο ΣΚΑΪ μαζί με το συνεργαζόμενο ραδιοφωνικο σταθμο ΣΕΙΡΙΟ 95,8  πραγματοποιεί μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση απορριμμάτων.

Με σύνθημα: «Δώσε νόημα στα σκουπίδια. Τίποτα δεν πάει χαμένο» το Σάββατο 23 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε την τέταρτή μας δράση με τη χορηγία της EUROBANK.

Καλούμε όλους τους ακροατές και πολιτες οι οποίοι έχουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές για ανακύκλωση να τις φέρουν στο Ζαππειο (Πλ. Λαμπρου Κατσωνη) μπροστα απο το Πανεπιστημιο.
Από τις 08.00 το πρωί μέχρι και τη 01.00 το μεσημέρι ανακυκλώνουμε.

Εκεί θα βρίσκονται κοντέινερ της Εταιρείας Ανακύκλωσης Συσκευών τα οποία θα δέχονται τις ανακυκλώσιμες συσκευές σας. Μπορείτε να ανακυκλώσετε όλα τα μέρη των computers σας, εκτυπωτές, μελάνια, κινητά, scanner, πολυμηχανήματα, φορτιστές, αξεσουάρ ηλεκτρονικών υπολογιστών (δισκέτες-dvd players- σκληροί δίσκοι κ.α), ψυγεία, ηλεκτρικά σίδερα, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές (κουζίνες, τηλεοράσεις τηλέφωνα κ.α.). Απαραίτητη προϋπόθεση οι συσκευές να μην είναι αλλοιωμένες, σπασμένες ή κατεστραμμένες.

Από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι θα καλυφτεί ραδιοφωνικά η δράση της ανακύκλωσης
απο τον ΣΚΑΙ 100,3!!!
Σας περιμενουν δωρα και πολλες εκπληξεις!!!!

Δώσε νόημα στα σκουπίδια. Τίποτα δεν πάει χαμένο!!!

Η εκπομπη της Πεμπτης 21/10.

Ακουστε την εκπομπη της Πεμπτης 21/10!


Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/12921702-638

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Περι "Καλλικρατικων" εκλογων κ.λ.π.

Ολοι αυτοι οι "ακυροι" -αληθεια τι εχουν κανει για την πολη - που κατεβαινουν υποψηφιοι δημοτικοι συμβουλοι καθοδηγουμενοι απο τα ....μπουρδελα που λεγονται κομματα,τα οποια μας εφτασαν εκει που μας εφτασαν, ποσο υπερηφανοι "μαλακες" ειναι και ζητουν την ψηφο μας.... ασε που βλεπεις φατσες και ...καταλαβαινεις , γνωριζεις , σε χωριο ζουμε αλλωστε......

Λες και δεν αλλαξε τιποτα....αλλα θα μου πεις αλλαζει τιποτα στην Ελλαδα....

αμορφωτοι,ημιμαθεις,δουλοπρεπεις.....αυτοι ημασταν και αυτοι θα ειμαστε...
μια ζωη μας γαμανε χωρις σαλιο κι εμεις εκει τιποτα.......
Τελικα εχουμε "ηγητορες" αυτους που μας αξιζει......

Και σε οτι αφορα την πολη μας επειδη ολοι γνωριζομαστε μεταξυ μας....
...μην ξεχασετε να ψηφισετε και παλι ολα αυτα τα λαμογια ολων των αποχρωσεων που εκαναν την Λιβαδεια πολη των σκουπιδιων και της βρωμιας........

Ευγε!!!

Κακούργα κοινωνία....

http://pitsirikos.net/

Είναι συγκινητική η προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να διασωθεί. Κάνουν πως τσακώνονται, πως διαφωνούν, πως θα στείλουν υπουργούς στη φυλακή για το Βατοπαίδι, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουν καταρρεύσει εδώ και χρόνια.


Δεν υπάρχει καμία διαφωνία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Καμία. Το μέλλον τους είναι κοινό και το γνωρίζουν πολύ καλά.
Η μόνη τους αγωνία είναι να μη γνωρίσουν τη συντριβή στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών, για να κερδίσουν χρόνο. Γιατί μπορεί να υποστηρίζουν πως οι εκλογές αφορούν μόνο την αυτοδιοίκηση, αλλά το βράδυ των εκλογών ο χάρτης της χώρας στις τηλεοράσεις θα βάφεται πράσινος και μπλε. Θα τον βάφει το χέρι του κυρίαρχου λαού.

Κι ο λαός; Ο σοφός λαός; Δεν θα αντιδράσει; Τι να κάνει κι ο σοφός λαός που επί δεκαετίες ψηφίζει όποιον του τάζει μερικά χρήματα παραπάνω, ένα διορισμό ή κάποια εξυπηρέτηση; Να γίνει ξαφνικά συνειδητοποιημένος πολίτης; Η πουτάνα δεν γίνεται κυρία από τη μια μέρα στην άλλη. Συνήθως, δε, δεν γίνεται ποτέ κυρία.

Κοιτάμε αμήχανοι τους Ισλανδούς, τους Γάλλους και άλλους λαούς να αντιδρούν, αλλά, αν διαβάσεις τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, η ελληνική κοινωνία δεν έχει παράδοση στην αντίσταση- αντιθέτως, έχει πολύ μεγάλη παράδοση στο προσκύνημα και τη δουλοπρέπεια.

Επίσης, δεν έχουμε καμία παράδοση στην κοινωνική αλληλεγγύη. Πολλοί Έλληνες νομίζουν πως η Ελλάδα ήταν όπως την βλέπουν στις παλιές ελληνικές ταινίες, που ήταν όλοι καλοί κι αγαπημένοι. Μα όταν γυρίζονταν αυτές οι ταινίες, χιλιάδες συμπατριώτες μας ήταν φυλακισμένοι ή εξόριστοι, και οι άλλοι στις ταινίες χόρευαν και τραγουδούσαν. Είναι λογικό να νοσταλγείς κάτι που έζησες, αλλά είναι τραγικό να νοσταλγείς κάτι που όχι μόνο δεν έζησες, αλλά και δεν υπήρξε ποτέ.

Το μόνο καλό με τη χρεοκοπία της χώρας και την απίστευτη παθητικότητα του λαού μας είναι πως θα βγάλουν τον σκασμό επιτέλους όλοι αυτοί που μιλούν για την ανωτερότητα των Ελλήνων. Ποια ανωτερότητα; Εδώ μιλάμε για γεννημένους σκλάβους. Κι ας πάψουμε επιτέλους να γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου, γιατί ντροπιάζουμε τον αγώνα εκείνων των ανθρώπων. Δεν πολεμήσαμε εμείς το ’40 – η γενιά του ’40 πολέμησε. Η γενιά του 2010 είμαστε κότες. Όταν οι κότες γιορτάζουν τα κατορθώματα των αετών δεν γίνονται αετοί – παραμένουν κότες.

Εκεί που πάω να απογοητευτώ με την Ελλάδα του σήμερα , σκέφτομαι πως κάποιοι άνθρωποι, που ήταν πολύ πιο άξιοι, πιο μορφωμένοι, πιο έξυπνοι και πιο ικανοί από εμένα, έζησαν σε πολύ πιο δύσκολες εποχές από τη σημερινή. Τι θα έπρεπε δηλαδή να πουν ο Καζαντζάκης και ο Ελύτης; Τι θα έπρεπε να πει ο Ρίτσος και τόσοι σπουδαίοι συμπατριώτες μας που εξορίστηκαν και βασανίστηκαν;
Η Ελλάδα σήμερα έχει την κοινωνία που της αξίζει. Και μέσα σε αυτήν την κοινωνία, ο καθένας πράττει σύμφωνα με τη συνείδησή του. Αν έχει.

ΦωνάΖΩ!....

Ο Νίκος Γκιόλιας.... για τον αδερφό του Σωκράτη.
http://www.sokratisgiolias.gr/site/



Ελληνική NASA από ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ!.....

Φυγάδεψαν τον πρωθυπουργό μέσω...Δομοκού !



Εναν άνευ προηγουμένου αυτοεξευτελισμό υπέστη την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφοντας οδικά από τη Λάρισα.Φοβήθηκε να κυττάξει στα μάτια τους πολίτες που είχαν ανοίξει τα διόδια της Πελασγίας και έντρομος ζήτησε από τους υπεύθυνους να γυρίσει στην Αθήνα μέσω του ορεινού Δομοκού.

Το αποκαλυπτικό βίντεο ξεσκεπάζει την κυβερνητική γύμνια, με τους πάνοπλους άνδρες της επίλεκτης ΟΠΚΕ και των δυνάμεων ασφαλείας να περιμένουν τον πρωθυπουργό στα ανοιχτά διόδια για να τον προστατέψουν από τους...
πολίτες, ενώ αυτός έχει τραπεί σε φυγή παίρνοντας κυριολεκτικά τα βουνά..

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
Πολίτες των Επιτροπών Αγώνα Εργαζομένων και Ανέργων που διαδηλώνουν κατά των Διοδίων ανοίγοντας τον σταθμό Πελασγίας προκειμένου να περνούν ελεύθερα οι οδηγοί την Κυριακή το μεσημέρι,έχουν περάσει άλλη μία ημέρα αγώνα στο δρόμο.Ξαφνικά ο χώρος κατακλύζεται από ενστολες δυνάμεις της Αστυνομίας,δυνάμεις της κρατικής ασφάλειας που σε λίγο πλαισιώνονται από πάνοπλους άνδρες της επίλεκτης ΟΠΚΕ.

Ο επικεφαλής κρατικής ασφάλειας Κεντρικής Ελλάδας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας, πληροφορούν τους πολίτες ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν από το χώρο διότι πρόκειται να περάσει ο πρωθυπουργός,επιστρέφοντας από τη Λάρισα.
Οι πολίτες μέλη των Επιτροπών Αγώνα Εργαζομένων και Ανέργων απορρίπτουν κάθε περίπτωση απομάκρυνσής τους και δηλώνουν ότι είναι μία ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να συνειδητοποιήσει παιρνώντας, την ογκούμενη αγανάκτηση του κόσμου για τα χαράτσια των διοδίων που απλά είναι μέρος της λαίλαπας που περιλαμβάνει την περικοπή μισθών και συντάξεων και τη ληστρική επιδρομή του κράτους εναντίον του λαικού εισοδήματος που μεταφράζεται σε ανεργία,λουκέτα και οικονομικό χάος.

Οι υπεύθυνοι επιμένουν και οι πολίτες αρνούνται κάθετα να απομακρυνθούν.Η ώρα περνάει, αλλά ο έλληνας πρωθυπουργός δέν εμφανίζεται..

ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του SC, όταν οι υπεύθυνοι της ακολουθίας του πληροφορούν τον πρωθυπουργό ότι στο δρόμο πρός την Αθήνα θα συναντήσει αναγκαστικά πολίτες που διαμαρτύρονται,ζητάει να μήν περάσει από το σημείο της συγκέντρωσης προκειμένου να αποφύγει τη συνάντηση αυτή.Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του προτείνουν να αλλάξει κατεύθυνση και να γυρίσει στην Αθήνα μέσω Δομοκού.
Το ταξίδι της ντροπιαστικής επιστροφής του ελληνα πρωθυπουργού και της περιπλάνησης του στην ορεινή κεντρική Ελλάδα, μόλις έχει αρχίσει.
http://www.stopcartel.info/

H εκπομπη της Tριτης 19/10.

Ακουστε την εκπομπη της Τριτης 19/10!


Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/12890759-ee0

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Xωρις Λογια.....!




Η εκπομπη της Δευτερας 18/10.

Ακoυστε την εκπομπη απο εδω:



Kατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/12879979-eb9

Πού μας οδηγούν τώρα;

Φόβος και ανησυχία για το μέλλον επικρατούν παντού. Οχι μόνο στην Ελλάδα, όπου ολόκληρος ο πληθυσμός είναι βυθισμένος σε ένα τέτοιο κλίμα κατάθλιψης. Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο συμβαίνει. Ανησυχούν όχι μόνο οι πολίτες που συμπεριλαμβάνονται στα οικονομικά ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, αλλά και εκείνοι που δεν αντιμετωπίζουν προσωπικό πρόβλημα επιβίωσης ή άνετης ζωής. Κορυφαίοι εκπρόσωποι της διανόησης, της οικονομικής σκέψης, ακόμη και του κατεστημένου δεν διστάζουν να εκφράσουν δημοσίως τους φόβους τους για το πού βαδίζει η Ευρώπη και οι υπόλοιπος κόσμος με την πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των ηγετικών χωρών του πλανήτη.


Βίαιες αλλαγές κυοφορούνται. Στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών χωρών είναι εξόφθαλμο ότι αλλάζει ο χαρακτήρας του κράτους, καθώς ανατρέπει τις σχέσεις που είχε επί δεκαετίες πολλές σφυρηλατήσει με τους πολίτες. Το κράτος γίνεται πολύ πιο ξένο απέναντι στους πολίτες, καθώς κόβει μονομερώς ολοένα και περισσότερες από τις παροχές του προς αυτούς σε όλους τους τομείς - υγεία, συντάξεις, παιδεία, κοινωνική αλληλεγγύη, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Ενα πιο επιθετικό κράτος κάνει την ίδια στιγμή την εμφάνισή του. Την ώρα που μέσω της λιτότητας μειώνει δραστικά τις παροχές του, ταυτόχρονα «γδέρνει» τους πολίτες μέσω μιας επιθετικότατης αύξησης της φορολογίας σε όλα τα επίπεδα. Μας παίρνει περισσότερα και μας δίνει λιγότερα, υποβαθμίζοντας διπλά το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού. Μειώνει μισθούς και συντάξεις και αυξάνει το κόστος διαβίωσης. Η πολιτική αυτή αποσκοπεί στην αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου εις βάρος των πολλών. Στους πολίτες γεννιέται το αίσθημα ότι οι κυβερνήσεις λεηλατούν τα εισοδήματά τους.

Λιτότητα ίσον καταστροφή, προειδοποιούν οι κορυφαίοι οξυδερκείς οικονομολόγοι του κατεστημένου - όπως π.χ. ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, Αμερικανός νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς. «Η Ευρώπη βαδίζει στη λάθος κατεύθυνση... Εχει ανάγκη από αλληλεγγύη. Δεν έχει ανάγκη από μια λιτότητα που θα οδηγήσει σε άλμα την ανεργία και θα φέρει την ύφεση», είχε τονίσει σε συνέντευξή του στη γαλλική «Μοντ» και είχε καταλήξει κατηγορηματικά στο συμπέρασμα: «Αν συνεχίσει αυτόν τον δρόμο, τότε οδεύει τρέχοντας προς την καταστροφή!»

Κατά της λιτότητας τάσσεται αναφανδόν και ο επίσης νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. «Πολλοί οικονομολόγοι, εμού συμπεριλαμβανομένου, θεωρούν ότι αυτή η στροφή στη λιτότητα συνιστά τεράστιο σφάλμα» γράφει σε άρθρο του στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και προσθέτει: «Και ποιος θα πληρώσει το αντίτιμο γι’ αυτόν τον θρίαμβο της ορθοδοξίας; Η απάντηση είναι δεκάδες εκατομμύρια ανέργων εργατών, πολλοί από τους οποίους θα οδηγηθούν στην ανεργία για χρόνια και κάποιοι από τους οποίους δεν θα ξαναεργαστούν ποτέ πια».

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται ο κόσμος. Οι κυβερνήσεις φέρονται ανελέητα απέναντι στους πολίτες τους. Αν δουν ότι σκύβουν το κεφάλι, όπως οι Ιρλανδοί, τους φορτώνουν διαρκώς περισσότερα βάρη, μέχρι να τους λιώσουν. Πόσο άραγε θα αντέξουν οι λαοί; Η απουσία πολιτικής διεξόδου σε πολλές χώρες καθυστερεί ενδεχόμενες κοινωνικές εκρήξεις. Είναι όμως ικανή να τις ματαιώσει κιόλας; Η μέχρι τώρα ιστορική πείρα διδάσκει ότι αυτό αποκλείεται, αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε στην πράξη αν αυτό ισχύει και στη σημερινή εποχή.

Στις διεθνείς σχέσεις επικρατεί επίσης εκνευρισμός. Παλιοί εθνικισμοί αναβιώνουν στην Ευρώπη. Οι λαοί των χωρών-μελών της ΕΕ πιο πολύ κατηγορούν και περιφρονούν ο ένας τον άλλον παρά αισθάνονται αλληλεγγύη. Νομισματικοί πόλεμοι ΗΠΑ - ΕΕ - Κίνας - Ιαπωνίας κυοφορούνται. Ποτέ δεν ήταν τόσο άσχημη η κατάσταση τα τελευταία σαράντα χρόνια. Ολοι μοιάζουν σαν να περιμένουν να ακούσουν ανά πάσα στιγμή καινούργιες κακές ειδήσεις.

Του Γιώργου Δελαστίκ στο Έθνος της 16/10/2010

Συντριπτικές οι κοινωνικές συνέπειες του Μνημονίου!.....

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία από την πρώτη έρευνα για τις κοινωνικές συνέπειες του Μνημονίου Συνεργασίας με την τρόικα των δανειστών της Ελλάδας, που πραγματοποίησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύμφωνα με την έρευνα, ο ένας στους έντεκα κατοίκους του νομού Αττικής ζει σε συνθήκες ανέχειας και πλέον στρέφεται σε συσσίτια για να επιβιώσει. Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει το σημερινό Έθνος, πάνω από το 30% των κατοίκων της Αττικής αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Από τα στοιχεία της έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που βασίστηκε σε απαντήσεις 1.200 κατοίκων της Αττικής, συνάγεται ότι ένας στους 11 κατοίκους του νομού άνω των 18 ετών, ή αναλογικά σχεδόν 400.000 άνθρωποι, ζουν στην ανέχεια και στρέφονται συχνά για βοήθεια σε ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας, σε εκκλησίες ή σε δημόσιες υπηρεσίες αλληλεγγύης (σ.σ. συσσίτια δήμων, κοινωνικά παντοπωλεία, δωρεάν παροχές σε είδος, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.).

Παράλληλα, ενώ η οικογένεια επιφορτίζεται με όλο και μεγαλύτερα οικονομικά βάρη -με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ηλικίες 45-59 ετών- σχεδόν 4 στους 10 πολίτες απευθύνονται συχνά για οικονομική βοήθεια εκτός του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος, ενώ περίπου 800.000 άτομα (17%) έχουν στραφεί στην «ανταλλακτική οικονομία» και στην αλληλοϋποστήριξη. Ο ίδιος αριθμός πολιτών έχει αναγκαστεί να ξεπουλήσει το τελευταίο διάστημα οικογενειακά κειμήλια προκειμένου να τα βγάλει πέρα.

Από τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του προέδρου του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Επαμεινώνδα Ε. Πανά, γίνεται σαφές ότι η οικονομική κρίση προκαλεί μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής και στις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων, ενώ σταδιακά μεταλλάσσεται σε κοινωνική κρίση με θύματα τις πιο ευάλωτες ομάδες. Οπως προκύπτει από την έρευνα, περισσότεροι από 7 στους 10 έχουν στραφεί πλέον στο σπιτικό φαγητό για να εξοικονομήσουν χρήματα. Περισσότερο έχουν στραφεί στο σπιτικό φαγητό οι ερωτηθέντες ηλικίας 45-59 ετών (52% απάντησαν: σε συνεχή βάση) ενώ λιγότεροι οι νεότεροι (34%).


Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότεροι πολίτες πλέον ξοδεύουν λιγότερα για ψώνια και για τρόφιμα, υποκατέστησαν με φτηνότερα προϊόντα αυτά στο καθημερινό τραπέζι τους, σταμάτησαν να βγαίνουν για ψυχαγωγία ενώ άρχισαν να μετακινούνται περισσότερο με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, για να αποφύγουν τα έξοδα των καυσίμων. Το «έξω» έχει περιοριστεί δραστικά καθώς πάνω από το 54% απαντούν ότι μένουν συνεχώς μέσα, ενώ συνολικά το 77% των πολιτών επιλέγει να μη βγει έξω για να μην ξοδέψει χρήματα. Οι μισοί εργαζόμενοι, οι μισοί άνεργοι και πάνω από το 70% των νοικοκυρών απάντησαν ότι δεν βγαίνουν πλέον από το σπίτι. Σχεδόν 9 στους 10 συνταξιούχους απάντησαν ότι μένουν περισσότερο σπίτι για οικονομία.

Πολλοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν μόνιμο τρόπο διαμονής ακόμη και να φύγουν στο εξωτερικό, ενώ όλο και περισσότεροι καταφεύγουν στην οικογένεια για οικονομική στήριξη, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανάγκη πρόσθετης εργασίας για την ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος. Το 17% των ερωτηθέντων είπε ότι έχει κάποιο μέλος της οικογένειάς του που αποφάσισε να αλλάξει μόνιμο τόπο διαμονής ώστε να αντεπεξέλθει στην οικονομική κρίση.

Σχεδόν 3 στους 10 χρειάζονται (είτε «συνεχώς» είτε «μερικές φορές») να αναζητήσουν οικονομική βοήθεια και εκτός οικογένειας. Το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 20% για τους νεότερους, το 33% για τα άτομα ηλικίας από 30 έως 59 ετών, ενώ είναι χαμηλότερο (25,4%) για τους άνω των 60 ετών. Τη μεγαλύτερη ανάγκη για οικονομική στήριξη από φίλους, γνωστούς ή άλλες πηγές φαίνεται μάλιστα να την έχουν οι εργαζόμενοι (50%) και οι άεργοι.
Η μεγάλη πλειονότητα πάντως (77%) απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν χρειάστηκε να απευθυνθεί για οικονομική βοήθεια σε κάποια υπηρεσία του Δημοσίου, σε εκκλησίες ή σε ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας. Σε τόσο δεινή θέση βρίσκεται το 8,7% των ερωτηθέντων (σε συνεχή βάση, αρκετές φορές και ελάχιστες φορές), ωστόσο συνολικά το 23% που το «σκέφτεται» ή καταφεύγει σ' αυτή τη λύση.

Η έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου έγινε τηλεφωνικά στην Αττική από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.200 ατόμων, ηλικίας από 18 ετών και πάνω. Ρωτήθηκαν εργαζόμενοι, άνεργοι, επιχειρηματίες αγρότες, φοιτητές, συνταξιούχοι και μη εργαζόμενοι. Οι περισσότεροι χαρακτήρισαν την οικονομική τους κατάσταση δύσκολη (42,9%) και πολύ δύσκολη (33,7%), το 14,6% «ανεκτή», ενώ μόλις το 8,8% απάντησε ότι η κατάστασή του ήταν άνετη και πολύ άνετη.

Αδυνατούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς

Αδυνατεί να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα το 31,18% των Αθηναίων και το 27,62% των καταναλωτών σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει το Έθνος. Παράλληλα, στον ΟΤΕ εκτιμάται πως οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 500.000 ενώ θεαματικές αυξήσεις καταγράφονται στους απλήρωτους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ. Σημειώνεται πως από τον Ιανουάριο το ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται να αυξηθεί κατά 13.7% τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Έθνους προκύπτει ότι:

■Το 27,62% του ποσού των λογαριασμών της ΔΕΗ δεν εξοφλήθηκε τον φετινό Ιούνιο, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2009 το ποσοστό ήταν 19,9%.

■Συνολικά το ύψος των ανεξόφλητων χρεών των καταναλωτών (χαμηλή και μέση τάση) στη ΔΕΗ τον φετινό Ιούνιο ανερχόταν σε 373.701.936 ευρώ, επί του συνολικού ποσού του 1.352.985.297,23 ευρώ των λογαριασμών που εκδόθηκαν.

■Το ποσοστό των ανεξόφλητων λογαριασμών της δεκαετίας 1988-1999 ανερχόταν μόλις στο 5% επί του συνόλου των εκδοθέντων.

Στην Αττική, το 31,18% των καταναλωτών χρωστούν στη ΔΕΗ, στον Πειραιά και στα νησιά το 26,79%, στην Κεντρική Ελλάδα το 24,69%, στην Πελοπόννησο και την Ηπειρο έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς της ΔΕΗ το 23,77% των καταναλωτών και στη Μακεδονία - Θράκη το 21,42% των καταναλωτών.
Καταχρεωμένοι στη ΔΕΗ νομοί, με ανεξόφλητους πάνω από το 23% λογαριασμούς, είναι στην Κρήτη το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, η Κοζάνη, η Κατερίνη, το Κιλκίς, οι Σέρρες, αλλά και η Ρόδος, η Κάρπαθος και άλλα νησιά.

Επιπλέον, το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ δεν έχουν μόνον οι πολίτες αλλά ακόμα και υπουργεία, από το 1998 (!). Ανεξόφλητα χρέη έχουν τα υπουργεία Μεταφορών & Υποδομών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, δημοτικές επιχειρήσεις (ύδρευσης Νομού Ζακύνθου, ύδρευσης - αποχέτευσης Κοζάνης και Πτολεμαΐδας) κ.λπ.

Στο έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Έθνους και το οποίο αποδεικνύει τα ανωτέρω, αναφέρεται πως αν οι συγκεκριμένες οφειλές είναι η κάθε μία άνω του ποσού των 500.000 ευρώ, αυτό σημαίνει πως υπάρχουν δεκάδες άλλα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ άγνωστου ποσού. Πάντως η ΔΕΗ επιδεικνύει μεγάλη επιείκεια προς τα υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες, όπου παρά τα τεράστια χρέη δεν έχει κόψει το ρεύμα, κάτι που σπεύδει να εφαρμόσει όταν πρόκειται για πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία «ανάλυσης χρέους» για οφειλές πελατών χαμηλής τάσης που έχει κάνει η αρμόδια διεύθυνση της ΔΕΗ και αφορούν στο 2009:

■Στον Πειραιά πέρυσι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο 23,32% των λογαριασμών εκείνων για τους οποίους είχαν εκδοθεί σχετικές εντολές.

■Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 14,9% για την Αττική, 15,72% για την Κεντρική Ελλάδα, 20,38% για την Πελοπόννησο και την Ηπειρο, και 21,42% για τη Μακεδονία - Θράκη.

Επίσης, η πτώση κατά 22% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο (και το φετινό καλοκαίρι γενικότερα) μαρτυρεί την αδυναμία των καταναλωτών να ανταποκριθούν στα ακριβά τιμολόγια της ΔΕΗ.
Η ακρίβεια μέσα από την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί τεράστια κοινωνικά προβλήματα, λέει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος, με δηλώσεις του στο «Eθνος». Συγκεκριμένα, ο κ. Φωτόπουλος τονίζει: «Το θέμα που αναδεικνύεται σήμερα μέσα από τις στήλες της εφημερίδας σας αποκαλύπτει με τον πλέον παραστατικό τρόπο το πόσο δραματικά έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση, και συγκεκριμένα τα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, τη δυνατότητα του μεροκαματιάρη, του μικροσυνταξιούχου, του μικρομαγαζάτορα να καλύψει βασικές του ανάγκες.

Ηδη με αυτή την πολιτική, που ως συνήθως καλεί τα συνήθη υποζύγια να πληρώσουν τα κλεμμένα και σπασμένα άλλων και με τα όσα εξελίσσονται στον χώρο της ενέργειας, που σκοπό και στόχο έχουν την εξασφάλιση κερδών σε όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές, σκέπτονται πολύ σοβαρά να ακουμπήσουν το δάχτυλο στον διακόπτη. Εάν η κυβέρνηση δεν κατανοήσει ότι η πολιτική της δημιουργεί εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους, δυστυχισμένους και κοινωνικά αποκλεισμένους και ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να μπορεί να το απολαμβάνει και ο πιο φτωχός καταναλωτής, σε λίγο οι εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτών που αδυνατούν να κάνουν χρήση θα έχουν γίνει εκατομμύρια.
Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ένα οποιοδήποτε προϊόν που μέσω αυτού θα κερδοσκοπούν ιδιωτικά συμφέροντα. Οταν στα κοινωνικά αγαθά υπεισέρχεται η λογική του κέρδους, τότε είναι μοιραίο ότι αυτό το κέρδος κάποιοι θα κληθούν να το πληρώσουν και αυτοί οι κάποιοι δεν είναι άλλοι από τους καταναλωτές».
http://tvxs.gr/news

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ρεζίλια!....

- 'Εριξαν δακρυγόνα ενώ στο χώρο βρίσκονταν και τουρίστες!


- Μπήκαν από την πλαϊνή πόρτα - 'Εγιναν συλλήψεις - Μάχες σώμα με σώμα με τους καταληψίες

- 'Ανοιξε η είσοδος της Ακρόπολης - Ρεζίλι διεθνώς από τα ξένα ΜΜΕ


 
Μετά από ώρες αποκλεισμού άνοιξε λίγο πριν τις 10.30 η είσοδος της Ακρόπολης, την οποία με το έτσι θέλω απέκλεισαν....

συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού διεκδικώντας δεδουλευμένα τους.
Η ένταση από νωρίς το πρωί ήταν διαρκής. Ειδικά όταν έφτασαν εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ η ένταση κορυφώθηκε.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες τουρίστες που είχαν έρθει από την άλλη άκρη της γης κοιτούσαν απορημένοι, τραβούσαν βίντεο και φωτογραφίες και δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Τα ΜΑΤ μπροστά στην άρνηση των συμβασιούχων που έκαναν κατάληψη να ανοίξουν την κεντρική είσοδο, εισέβαλλαν από την πλαϊνή πόρτα και επικράτησε πανδαιμόνιο. Οι συμβασιούχοι τους αποδοκίμασαν και οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές.

Δεν δίστασαν όμως να επιτεθούν και εναντίον δημοσιογράφων και τεχνικών οι οποίοι καλύπτουν το γεγονός, ενώ έριξαν και δακρυγόνα την ώρα που στην Ακρόπολη βρίσκονται και τουρίστες!

Η εκπομπη της Πεμπτης 14/10.

Aκουστε την εκπομπη της Πεμπτης 14/10.



Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/12835906-e50

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

''Η Εκδίκηση του Καλού''

Bασίλης Μπουζιώτης / www.mediasoup.gr/

Και εκεί που νιώθαμε έντονη την

αποφορά της τηλεοπτικής σκουπιδίλας, μας μέθυσε ένα… άρωμα ακριβό.Το άρωμα του υψηλής αισθητικής Νησιού που είναι απ’ τις αρτιότερες δουλειές που έχουμε δει τα
τελευταία χρόνια. Υψηλής αισθητικής η σκηνοθεσία του εξαιρετικά ταλαντούχου Θοδωρή Παπαδουλάκη-που’ναι νεαρότατος!-,το σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου
και οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών:από τον Μάινα και την Λέχου-αγνώριστη και τόσο εσωτερική και υπέροχη- μέχρι και το τελευταίο παιδάκι που συμμετέχει σ’αυτή…

Κινηματογραφική εικόνα,εξαίσιες μουσικές,γρήγορο και
έξυπνο μοντάζ,θαυμάσια σκηνικά και κοστούμια,θεϊκοί
φωτισμοί,μοναδικές σιωπές,δυνατά βλέμματα…Μαγεία!
Είχα δει γυρίσματα όταν κατέβηκα στην Κρήτη κι είχα γοητευτεί από τα πρώτα δείγματα δουλειάς,αλλά δεν σας κρύβω πως … μέθυσα απολαμβάνοντας το πρώτο αυτό
επεισόδιο. Ξεπλύθηκα μεμιάς αφήνοντας πίσω μου όλα όσα με βάραιναν πριν…Όποιος είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν τηλεοπτικά «θαύματα»,ας δει το «Νησί»που’ναι
από τις πιο ακριβές-και κυριολεκτικά και μεταφορικά!- σειρές που έχουμε δει ποτέ στην ελληνική τηλεόραση…

Το «στοίχημα»ήταν απαιτητικό,το ρίσκο μεγάλο.Σε μια εποχή που οι σειρές είναι ελάχιστες,σε μια εποχή που τα ριάλιτι και τα τούρκικα υποπροϊόντα «πρωταγωνιστούν»
στο γυαλί,τι τύχη να’χει μια δραματική σειρά εποχής;Κι όμως,είμαι αισιόδοξος.Θέλω να πιστεύω ότι θα’ρθουνε υψηλές θεαματικότητες- ακόμα κι αν δεν έρθουν όμως
-που θα έρθουν!-το Mega μας κάνει ένα δυνατό «δώρο» κόντρα στην ευτέλεια και την απόλυτη σκουπιδίλα.Ένα μπεστ σέλερ γίνεται εικόνα,γίνεται σειρά.Σειρά πολλών…
καρατίων που ξεπερνά το ίδιο το βιβλίο.Big Magic λοιπόν κόντρα στους Big Brother και τα άλλα σκουπίδια.Μεγάλο μπράβο σε όλους τους δημιουργούς του «Νησιού»που ήρθε να φωτίσει την πολύ σκοτεινή τηλεοπτική μας ζωή…Η εκδίκηση του καλού!!!

Γιατί;

http://pitsirikos.net/

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του κ. Γιούνκερ ότι είχε μιλήσει για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας σε Έλληνα πρωθυπουργό και τώρα όλοι αναρωτιούνται αν είναι ο Σημίτης, ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου. Γιατί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο κ. Γιούνκερ να είχε μιλήσει στον Κόκκαλη;


Είναι πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι οι τηλεδημοσιογράφοι εκπλήσσονται από την αποκάλυψη πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας γνώριζαν εδώ και χρόνια ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και το συζητούσαν με τους πολιτικούς μας.
Οι τηλεδημοσιογράφοι ιδέα δεν είχαν για την επερχόμενη χρεοκοπία.
http://pitsirikos.net/2010/05/t%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CF%8E/

Τρέμη: Της ψιθυρίζουν στ' αυτί τι να πει...

Φοβερή αποκάλυψη από το blog dexiextrem, που διαλύει με ένα βιντεάκι το δελτίο ειδήσεων του MEGA. Ο διασυρμός της Anchorwoman κ. Τρέμη !!! Δείτε το:

Η «επιμήκυνση» του μνημονίου!!!

Αποθεώνονται και καταχειροκροτούνται παντού οι βουλευτές!.....

Όπου σταθούν και όπου βρεθούν ο κόσμος τους αποθεώνει.Εξάλλου τα γκάλοπ επιβεβαιώνουν την αποδοχή του κόσμου στην κυβέρνηση του ΔΝΤ.

Στο βίντεο εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας Δωδωνη, αποθεώνουν βουλευτές:


 

Η εκπομπη της Τριτης 12/10.

Ακουστε την εκπομπη της Τριτης 12/10!

Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/12817387-df8

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Η «ωραία» Ελένη στο στόχαστρο του Τζίμη Πανούση!....

Παπανδρέου και Καραμανλής στον Σαμοϊλη και στο «Για Λογαριασμό Σας».

Φόβοι για την κόκκινη λάσπη.

Έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο συγκαλεί για αύριο Δευτέρα ο δήμαρχος Διστόμου λόγω της ανησυχίας που επικρατεί στην περιοχή, με αφορμή την περιβαλλοντική καταστροφή από τη διαρροή τοξικής κόκκινης λάσπης από εργοστάσιο επεξεργασίας αλουμινίου στην Ουγγαρία. Μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων αντιδρούν στην τακτική που ακολουθεί η εταιρεία Αλουμίνιο της Ελλάδας να εναποθέτει τα τελευταία 46 χρόνια την κόκκινη λάσπη στο βυθό του Κορινθιακού κόλπου.
Θανάσης Μερτζάνης /  http://lamiastar.gr/  

Ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Γενικός.Η συνωμοσία της σιωπής.....

του Γιάνη Βαρουφάκη / http://www.protagon.gr/

Δύο δηλώσεις, δύο υπενθυμίσεις του πως υποθηκεύεται το μέλλον της Ευρώπης. Η πρώτη ήταν η γνωστή δήλωση του κ. Juncker, του Προέδρου του Eurogroup. Την δεύτερη μου την απηύθυνε δημοσίως ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, ο καλός συνάδελφος κ. Σπύρος Πλασκοβίτης.


Η πρώτη δήλωση, του κ. Juncker, αναδεικνύει αυτό που χαρακτηρίζει πάνω από όλα την σημερινή Ευρώπη: μια συνομωσία σιωπής η οποία υπονομεύει την αξιοπιστία της πολιτικής και την σχέση Ευρωπαίου πολίτη με την ΕΕ. "Το ήξερα από το 2008",παραδέχθηκε ο κ. Juncker, ότι η Ελλάδα πήγαινε κατ' ευθείαν προς τον γκρεμό αλλά δεν μπορούσα να το πω ανοικτά. Άλλωστε, Γαλλία και Γερμανία έκαναν χρυσές δουλειές πουλώντας στο ελληνικό δημόσιο το οποίο αγόραζε δανειζόμενο.

Προσωπικά θεωρώ τον κ. Juncker ως έναν από τους πιο σώφρονες ιθύνοντες της ΕΕ. Κατά καιρούς, μπροστά στις ανοησίες των υπόλοιπων, οι δηλώσεις του άφηναν κάποια περιθώρια να ελπίζει κανείς ότι είχε καλύτερη σχέση με την πραγματικότητα απ΄ ότι ο κ. Trichet, η κα Merkel, ο κ. Barroso, o κ. Rompuy και οι λοιποί πολιτικοί νάνοι της Ευρώπης μας. Το πιστεύω λοιπόν ότι εκείνος μπορεί και να είχε προβλέψει την ελληνική καθίζηση (κάτι που δεν χρειαζόταν και φοβερή οξυδέρκεια άλλωστε). Το διττό ερώτημα που όμως προκύπτει είναι το εξής: (α) Και τι έκανε για αυτό; (β) Σήμερα, το 2010, τι γνωρίζει ο κ. Juncker που, και πάλι, δεν "δύναται" να μας πει δημοσίως; Ότι η απάντηση στο (α) είναι "τίποτα" δεν χωρά αμφιβολία. Το παραδέχθηκε ο ίδιος. Κι ότι στο (β) δεν θα μας απαντήσει κι αυτό σίγουρο είναι. Όταν μάλιστα ο ίδιος κύριος, την ίδια ακριβώς μέρα, δηλώνει με ύφος απόλυτης αυτοπεποίθησης ότι "το πρόβλημα με την Ιρλανδία είναι υπό έλεγχο" και ότι "το πρόγραμμα στήριξης του ελληνικού δημοσίου (σημ. το Μνημόνιο) βρίσκεται σε καλό δρόμο" εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χαμογελάμε με νόημα. Καμία άλλη εναλλακτική δεν μας αφήνει ο κυνισμός ενός πολιτικού που την ίδια στιγμή δηλώνει (1) ότι όταν είδε την Κρίση να έρχεται δεν είπε κουβέντα αλλά (2) ότι η Κρίση όπου νάναι θα ξεπεραστεί.

Η δεύτερη δήλωση έγινε στο πλαίσιο μιας συζήτησης σε τηλεοπτικό πάνελ στο οποίο έτυχε να συμμετέχω. Σχεδόν μέχρι το τέλος τίποτα το συγκλονιστικό δεν συνέβη. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επιδόθηκαν με τον γνωστό τους ζήλο σε μια ακόμα βαρετή κοκορομαχία. Ο μεν εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κ. Χατζιδάκης, πάσχισε να πείσει ότι οι δικοί του δεν ευθύνονται για το παρελθόν, λέγοντας πράγματα για το μέλλον που εμφανώς είναι αδύνατον να πιστεύουν και οι ίδιοι. Ο δε κ. Μαγκριώτης, υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά ένιψε τας χείρας του για την Κρίση, την ανεργία, την συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας λέγοντας, όπως συνηθίζει η κυβερνητική παράταξη από την υπογραφή του Μνημονίου, ότι, ναι, πράγματι, τα πράγματα είναι δυσάρεστα αλλά η επιλογή παραμένει: Είτε το Μνημόνιο είτε η πτώχευση. Τίποτε το νέο, τίποτα το συγκλονιστικό. Μέχρι που κατα το δεύτερο μέρος της εκπομπής, προστέθηκε στο πάνελ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος έκανε μια πραγματικά συγκλονιστική δήλωση που έχει πολλά να μας διδάξει.

Ο κ. Γενικός ξεκίνησε παραθέτοντας την γνωστή κυβερνητική θέση ότι στη μετά το Μνημόνιο εποχή το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να λειτουργήσει ως καλός manager που βάζει τάξη στα λογιστικά βιβλία, που βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού, που "αναδιαρθρώνει" τον ΟΣΕ και, το σημαντικότερο, που κάνει όσες περικοπές λέει το business plan το οποίο διέπει την καθημερινότητα των υπουργείων. Ποιο business plan; Μα το Μνημόνιο βέβαια.(*)

Στην δική μου τοποθέτηση, στην ίδια εκπομπή, είπα πως καλές και άγιες οι προσπάθειες αύξησης της αποτελεσματικότητας του δημοσίου, του ΟΣΕ κλπ. Ότι, πράγματι, αν το ελληνικό κράτος ήταν επιχείρηση, θα είχε κατεβάσει τα ρολά το 2009. Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει ότι κανένα επιχειρηματικό σχέδιο, κανένα business plan δεν μπορούσε να αποσοβήσει τη στάση πληρωμών. Κι αυτό επειδή όταν έρθει μια Κρίση Χρέους-Ύφεσης όπως η δική μας, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου (και ιδίως όταν δεν έχει το κράτος την δυνατότητα να υποτιμά το νόμισμά του), μόνο πολιτική μπορεί να είναι η λύτρωση - ούτε επιχειρηματική ούτε τεχνοκρατική (παρόλο που και βέβαια χρειάζεται παράλληλα ένα σωστό management, μια ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα, σωστές ρυθμιστικές παρεμβάσεις στον ιδιωτικό κλπ.).

Το Μνημόνιο ήταν ακριβώς αυτό: Μια πολιτική λύση. Μια πολιτική λύση που όμως, όπως έχω γράψει στο protagon κατ' επανάληψη, όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα αλλά (α) το ενισχύει και (β) το καθιστά πρόβλημα όλης της ευρωζώνης. Μάλιστα, σε μια περίοδο που απαιτείται γενναία πολιτική παρέμβαση (στην κρίση του ευρώ και την κρίση χρέους που ταλανίζει τις ευρωπαϊκές τράπεζες και τα ελλειμματικά κράτη) (βλ. εδώ για ένα παράδειγμα), το ατύχημά μας είναι ότι τόσο οι δικοί μας πολιτικοί όσο και οι ιθύνοντες της ΕΕ υπεκφεύγουν, ρίχνουν την ασπίδα της πολιτικής ευθύνης, κρύβονται πίσω από το Μνημόνιο (παρόλο που δεν το πιστεύουν ούτε οι συντάκτες του). Κι όταν καθημερινά οι προβλέψεις του Μνημονίου πέφτουν έξω, κυβέρνηση και τρόικα αρνούνται να το παραδεχθούν λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι έτσι από την στιγμή που είχαν προβλέψει ότι... δεν θα είναι έτσι. Σαν τον τζογαδόρο που ρίχνει κι άλλα χρήματα στην ρουλέτα για να ρεφάρει, έτσι κι αυτοί σκαρφίζονται νέα μέτρα! (**)

Όταν λοιπόν ήρθε η σειρά του κ. Γενικού να μου απαντήσει, τον ακούω να λέει το εξής συγκλονιστικό: Το Μνημόνιο που διαπραγματευτήκαμε ήταν το καλύτερο δυνατό σχέδιο εξόδου από την Κρίση. Κι όχι μόνο αυτό αλλά και μόνη της να το σχεδίαζε η κυβέρνηση, χωρίς να της το επιβάλει η τρόικα, κάπως έτσι, μέσες άκρες, έπρεπε να το συντάξουμε. Παρατηρήστε σας παρακαλώ την διαδικασία που οι ψυχολόγοι ορίζουν ως αποβολή της νοητικής δυσαρμονίας (removal of cognitive dissonance) εν δράσει:

• Λες κάτι συνέχεια το οποίο έρχεται σε σύγκρουση με εκείνο που πιστεύεις.

• Αυτό δημιουργεί μία ψυχολογική, διανοητική δυσαρμονία.

• Υποσυνείδητα είτε σταματάς να λες αυτό που δεν πιστεύεις είτε αρχίζεις να πιστεύεις αυτό που λες.

Εκεί λοιπόν που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του μας έλεγαν ότι το Μνημόνιο είναι άδικο, σκληρό, ότι πάλεψαν να είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που τελικά μας επεβλήθη, κλπ, κλπ, ο κ. Γενικός σήμερα είπε μπροστά σε χιλιάδες τηλεθεατές ότι το συγκεκριμένο Μνημόνιο άγγιζε το ιδανικό!

Κατανοώ την ψυχολογική ανάγκη των ανθρώπων του υπουργείου οικονομικών να "ισοσκελίσουν" αυτά που λένε με αυτά που πιστεύουν. Όμως απαιτώ από τους πολιτικούς να λένε αυτά που πιστεύουν και όχι να πιστεύουν αυτά που λένε. Εν τέλει, από αυτή τη συνομωσία εναντίον της αλήθειας κανένα καλό δεν θα προκύψει ούτε για την χειμαζόμενη ελληνική οικονομία αλλά ούτε και για την Ευρώπη. Μια Ευρώπη στην οποία η Κρίση σιγοβράζει με τρόπο που απειλεί να συμπαρασύρει την οικουμένη σε ένα παγκόσμιο οικονομικό αλληλοσπαραγμό και σε μια νέα δεκαετία του 1930. Μόνο που, όπως ομολόγησε ο κ. Juncker, κανείς δεν τολμά να το πει. Κι όπως ανέδειξε ο δικός μας κ. Γενικός, κανείς δεν καταφέρνει να επιλύσει την εσωτερική αντίφαση μεταξύ λόγων και αλήθειας υπέρ της τελευταίας. Κάπου μεταξύ αυτών των δύο αποτυχιών, κάπου μεταξύ του κ. Juncker και του κ. Γενικού, γράφεται το σενάριο της σιωπής, της απομάκρυνσης από την κριτική σκέψη και της υποθήκευσης του μέλλοντος της Ελλάδας, της Ευρώπης και ίσως και του κόσμου όλου.

(*) Δανείζομαι τον όρο αυτόν από τον κ. Δασκαλόπουλο, Πρόεδρο του ΣΕΒ, ο οποίος ακριβώς έτσι χαρακτήρισε το Μνημόνιο: Ως ένα business plan το οποίο η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει για να μην πτωχεύσει.

(**) Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται για νέα μέτρα εν όψει της αναθεώρησης του ελλείμματος από την Eurostat, επιτρέψτε μου ένα σχόλιο: Μια τέτοια ιδέα αποτελεί προσβολή στην λογική. Υποτίθεται ότι τον περασμένο Μάιο η τρόικα και η κυβέρνηση σχεδίασαν ένα 3ετές πλάνο ελαχιστοποίησης του ελλείμματος - ένα πλάνο να μπει το νυστέρι τόσο βαθειά όσο μπορεί χωρίς να πεθάνει ο ασθενής. Έστω ότι βρίσκουν πως το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο. Γιατί ξάφνου να γίνεται να μπει το νυστέρι ακόμα πιο βαθειά; Τι έγινε; Βρήκαν κι άλλο λίπος; Όχι, νέα τρύπα ανακάλυψαν. Επί τέλους, η μακροοικονομική πολιτική δεν μπορεί άλλο να βασίζεται στην μελέτη του παρελθόντος. Επί τέλους, να βασιστεί σε ρεαλιστικές, ορθολογικές εκτιμήσεις του μέλλοντος.