Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Η κάρτα που με φρίκαρε.

του Άρη Δαβαράκη / http://www.protagon.gr/

Την Τρίτη το ΒΗΜΑ κυκλοφόρησε με έναν τίτλο πρωτοσέλιδο που με μαγνήτισε : «Κάρτα Αγορών online με την Εφορία», έγραφε με μεγάλα γράμματα και μετά από μια εισαγωγή που την διάβασα με αυτή την γλυκιά μαζοχιστική αναστάτωση που σου προκαλεί η προαναγγελία μιας καταστροφής (που σε περιλαμβάνει κιόλας), μας παρέπεμπε μέσα, όπου σε μια ολόκληρη σελίδα απλωνότανε το εξαιρετικό, (και διακριτικότατο ομολογώ), ρεπορτάζ του Κ. Σιωμόπουλου: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=317422&dt=29/09/2010

Αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε και να σκεφτείτε καλά πριν αντιδράσετε έτσι, αλλοιώς ή αλλιώτικα – ή πριν το «προσπεράσετε» σαν κάτι «όχι ιδιαίτερα σημαντικό». Η «αναγγελία» αυτή που μεταφέρει μέσα σε εισαγωγικά τα λόγια του γοητευτικού και μελιστάλαχτου (ιδίως όταν μιλάει την Αμερικανοαγγλική διάλεκτο στα διεθνή κανάλια) Υπερυπουργού μας επί των οικονομικών («Σφάξε με Αγά μου ν΄αγιάσω» λέω από μέσα μου όταν τον χαζεύω, μου είναι βλέπετε και συμπαθής έτσι ευπρεπής που εμφανίζεται πάντα, και μ΄αυτό το πονηρό χαμογελάκι το υπόγειο), κρύβει, αδέλφια μου συνέλληνες, ένα μέλλον ανατρεπτικό για την καθημερινότητα μας - και ιδιαίτερα επικίνδυνο κατά την γνώμη μου.


Η Τρόικα και ο Υπουργός μας συναποφάσισαν φαίνεται να εκδώσουνε για τον καθένα από μας, άμεσα και άρον-άρον, μια κάρτα χρεωστική, συνδεδεμένη με τον λογαριασμό όπου θα κατατίθεται, υποχρεωτικά πια, ο μισθός ή η σύνταξή μας. Αυτή η καλή καρτούλα η πολύ προχώ, θα είναι φορτωμένη πληροφορίες και links : Εφορία, χρέη σε κάρτες, χρέη σε ταμεία, εισφορές, δάνεια, άλλες εκκρεμότητες, ιδιοκτησίες, άλλες πηγές εσόδων και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Το κάνουνε λέει για να μας διευκολύνουνε «να μην μαζεύουμε» αποδείξεις, για οτιδήποτε αγοράζουμε, από το περίπτερο, το σούπερ-μάρκετ, τον «Καλογήρου» ή τα «Christofle” (ψωνίζω πολλά ασημικά γενικά εγώ - γι’ αυτό διάλεξα τα αγαπημένα μου ως παράδειγμα). Αν τα αγοράζουμε με αυτήν την καρτούλα του ΔΝΤ και του Παπακωνσταντέν, θα καταγράφονται αμέσως ηλεκτρονικά και δεν θα χρειάζεται να μαζεύουμε αποδείξεις. Τη δίνεις στον ταξιτζή, ο ταξιτζής δεν μπορεί να «κρύψει» τίποτα (με αποτέλεσμα να επέρχεται πια φορολογική δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο) και ο φοροτεχνικός σου έχει μέσα στην κάρτα σου όλες τις ηλεκτρονικές αποδείξεις για έξοδα που δικαιολογούνται από τον νόμο.

Οι επιχειρήσεις, μικρές, μεγάλες, μικρομεσαίες, θα συναλλάσσονται με όλους μέσω αυτής της κάρτας. Φορτηγατζή πληρώνεις να μεταφέρεις εμπόρευμα, τόχεις εκεί καταγεγραμμένο, πάει και στην εφορία και στο ΙΚΑ και στο ΤΕΒΕ και όπου αλλού πρέπει να πάει. Πολύ ξεκούραστη λύση για τον πολίτη – τον πολίτη βέβαια που είναι οικονομικά χαλαρός, έχει καβάτζες, έχει εισοδήματα από διάφορες μεριές και ζει στον χαρούμενο και παραμυθένιο κόσμο των, (άντε να το κάνω πλουσιοπάροχο), 10% των πλουσίων Ελλήνων. Όλοι οι άλλοι, γκαρσόνια, ιδιωτικοί υπάλληλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, υδραυλικοί, γραφιάδες (σαν και μένα), ραδιοφωνατζήδες του χιλιάρικου το μήνα (με 37 χρόνια καταγεγραμμένη καριέρα), καθαρίστριες, έμποροι, συνταξιούχοι, πωλητές στα φαστφουντάδικα κ.λ.π, κ.λ.π, θα ζούν το εξής δράμα : Θα μπαίνει στην εξαιρετική αυτή καρτούλα του ΔΝΤ ο μισθός τους, 800, 900, 1200, 2400 ευρώ) και αυτόματα το ηλεκτρονικό «δίχτυ ασφαλείας» θα εντοπίζει : Που χρωστάει αυτός; 120 τη δόση του για την VISA ή την MasterCard – τα ρουφάμε. 180 από την ρύθμιση στην εφορία; Πάνε κι’ αυτά. Και αν τα ποσά που χρωστάει είναι μεγάλα, καθότι στην «έξυπνη» (έτσι δε τις λένε;) αυτή κάρτα, θα είναι περασμένη βέβαια όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία σου, τίποτα δεν μας εξασφαλίζει ότι αυτός ο κάποιος δεν θα ξυπνήσει μια μέρα με το πατρικό του στο χωριό ξεπουλημένο «αυτόματα» (για να μην τον κουράζουμε τον πελάτη) – και με κατασχεμένα όσα λεφτά προέκυψαν από την πώληση, εφ΄όσον βέβαια είναι λιγότερα από τα, «γενικά» χρέη του.

Αλλά αυτό που με τρόμαξε εμένα περισσότερο από όλα είναι η «εντός εισαγωγικών», δηλαδή κατά λέξη, δήλωση του Υπουργού την οποίαν κάνω copy-paste : «Είναι ένας τρόπος να εξοικειωθεί ο πολίτης με τη λογική της χρεωστικής κάρτας γιατί έτσι περνάμε όλο και περισσότερο στη μη χρήση μετρητών, που είναι απαραίτητο για το ελληνικό οικονομικό σύστημα». Δεν το είχα ξανακούσει αυτό από κανένα στόμα : oδεύουμε δηλαδή σε ένα απρόσωπο και απάνθρωπο ηλεκτρονικό σύστημα online σύνδεσης τραπεζών, επιχειρήσεων, Εφορίας, ασφαλιστικών ταμείων, με την καρτούλα του μισθωτού και του συνταξιούχου, όπου από τα 1000 ευρώ που θα εισπράττονται από την μόνιμή δουλειά του (αν έχει) την 1η κάθε μήνα, θα "αποσύρονται" ηλεκτρονικά «όσα χρωστάει» και θα απομένει ο άνθρωπος, πατέρας, οικογενειάρχης, ρέμπελος, δεν με νοιάζει τι, να επιζήσει με τα 125, τα 239 ή τα 374 που θα περισσέψουν , ΑΝ περισσέψουν, στην κάρτα του;

Η εξέλιξη είναι φρικιαστική και ξεπερνάει και τον Οργουελ και κάθε επιστημονική καντεμοφαντασία. Από πού αντλεί την εντολή αυτή η κυβέρνηση (δεν είναι ζήτημα κομματικό, όποια κυβέρνηση τύχαινε να είναι τώρα στην εξουσία τα ίδια θα έκανε), να μας φέρει τη ζωή μας πάνω κάτω και να πολλαπλασιάσει ιλιγγιωδώς τις όλο και αυξανόμενες ουρές στα συσσίτια των πεινασμένων, Ελλήνων ή ξένων, του Δήμου και της Εκκλησίας, που ταΐζουν πια, στην Ελλάδα ολόκληρη, πολλές χιλιάδες απελπισμένους; Ο τρόπος που ασκεί σήμερα την «Δημοκρατία» η εξουσία, δεν της δίνει το δικαίωμα να φέρει τον τίτλο, της «Δημοκρατικής Κυβέρνησης». Στα νιάτα μου θα την έλεγα κοινοβουλευτική, στυγνή όμως, Χούντα – χωρίς στρατιωτικούς. Στα 57 μου δεν την χαρακτηρίζω – γιατί όπως μου συμβαίνει συχνά – υπάρχουν πράγματα ή που έχω «παρανοήσει» ή τα έχω καταλάβει λάθος.

Η δήλωση πάντως του Υπουργού (την επαναλαμβάνω: «Είναι ένας τρόπος να εξοικειωθεί ο πολίτης με τη λογική της χρεωστικής κάρτας γιατί έτσι περνάμε όλο και περισσότερο στη μη χρήση μετρητών, που είναι απαραίτητο για το ελληνικό οικονομικό σύστημα»), με τρομάζει πραγματικά. Μας ενημέρωσε κανείς προεκλογικά ότι «είναι απαραίτητο για το ελληνικό οικονομικό σύστημα» να μην χρησιμοποιούμε μετρητά και να είμαστε συνδεδεμένοι από παντού με μια πλαστική κάρτα; «Λεφτά υπάρχουνε» φωνάζανε οι σήμερα κρατούντες και όλα τα βλέπανε μια χαρά από την ασφάλεια της αντιπολίτευσης.

Ως εδώ: Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, σαν χιονοστιβάδα, δεν προλαβαίνεις να τις παρακολουθήσεις. Και συγχωρέστε με για όσα δεν έχω καταλάβει καλά. Εδώ είμαστε γα διευκρινίσεις και σχόλια.

Αφιερωμενο στους νταλικερηδες με τα....νταηλικια!!!

Στο μυαλό του Θόδωρου Πάγκαλου!....

ΑΠΟ ΤΟΝ PITSIRIKO / http://lifo.gr/mag/columns/3247

Αχ, βρε παλιομισοφόρια, τι τραβάν' για σας τ' αγόρια!

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος υποστήριξε ότι τα λεφτά τα φάγαμε μαζί. Ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε πως αυτός -σε αντίθεση με 'μας τους υπόλοιπους- δεν έχει πάει στην τουαλέτα τα τελευταία 20 χρόνια, οπότε έτσι εξηγείται το ότι η δική του κοιλιά σέρνεται στο πάτωμα, ενώ οι δικοί μας κοιλιακοί είναι φέτες κι έχουμε κορμί λαμπάδα. Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου ρίχνουν φως και στην πολύκροτη υπόθεση Οτσαλάν, αφού είναι πια ολοφάνερο πως ο Κούρδος ηγέτης ορθώς εξεδιώχθη από τη χώρα μας, γιατί, αν έμενε εδώ, θα ήθελε κι αυτός μερίδιο από τα χρήματα που φάγαμε μαζί με τον κ. Πάγκαλο και θα μειωνόταν το ποσό που αντιστοιχούσε σε καθέναν από εμάς, δηλαδή ο Πάγκαλος σούταρε τον Οτσαλάν για να προστατεύσει τα χρήματά μας. Μπορεί οι δηλώσεις Πάγκαλου να έκαναν έξαλλους τους περισσότερους Έλληνες πολίτες, αλλά ικανοποίησαν απόλυτα τους τηλεδημοσιογράφους, οι οποίοι απεφάνθησαν ομαδικά πως «ο Πάγκαλος λέει αλήθειες»· οπωσδήποτε, σε σχέση με αυτούς, όλοι αλήθεια λέμε. Βέβαια, όταν ο ξένος Τύπος έγραφε την περασμένη άνοιξη για τα ρουσφέτια, τον νεποτισμό και την πελατειακή σχέση των πολιτικών με τους πολίτες, οι τηλεδημοσιογράφοι δεν είχαν την ίδια άποψη που έχουν σήμερα για την αλήθεια και έβλεπαν παντού εχθρούς της Ελλάδας. Η στάση τους άλλαξε επειδή κατάλαβαν πως η μόνη πιθανότητα να γλιτώσουν το λιντσάρισμα -μαζί με τα αφεντικά τους και τους πολιτικούς- είναι να κυριαρχήσει η άποψη πως «όλοι μαζί τα φάγαμε και, άρα, όλοι φταίμε»· στην ουσία, το «όλοι φταίμε» σημαίνει πως δεν φταίει κανείς, οπότε μπορούν αυτοί να συνεχίσουν να τρώνε ανενόχλητοι, ενώ οι συνταξιούχοι θα κάνουν το σκατό τους παξιμάδι και ο μπαρμπα-Γιάννης στο Πέραμα θα ρίχνει ευθύνες στη γυναίκα του, την κυρα-Μαριγώ, για τη χρεοκοπία της χώρας. Το τελευταίο διάστημα, ο Θόδωρος Πάγκαλος τα έχει βάλει με όλη την ελληνική κοινωνία και δεν είναι λίγοι αυτοί που τον αποκαλούν «κτήνος», «παχύδερμο» και «γουρούνι».


Οι χαρακτηρισμοί αυτοί αδικούν κατάφωρα τον κ. Πάγκαλο, αφού, πίσω από το χυδαίο πρόσωπό του, το έκφυλο βλέμμα του και το κτηνώδες και παραμορφωμένο σώμα του, κρύβεται η ευαίσθητη ψυχή ενός ερωτευμένου άντρα της τρίτης ηλικίας. Ο Θόδωρος Πάγκαλος ζει αυτήν την εποχή ένα δράμα: η σύζυγός του είναι υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού. Η κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα και έχει μεγάλη διαφορά ηλικίας από τον κ. Πάγκαλο, με αποτέλεσμα αυτός να τη ζηλεύει τρελά. Ο κ. Πάγκαλος προσπαθούσε να την κρατήσει κλεισμένη στο σπίτι, αλλά η σύζυγός του αποφάσισε να κατέλθει στην πολιτική κονίστρα, ξεκινώντας από τη διεκδίκηση του Δήμου Σαρωνικού. Η απόφαση της κυρίας Χριστοφάκη δεν άρεσε καθόλου στον κ. Πάγκαλο, αλλά δεν μπορούσε να της φέρει αντίρρηση, επειδή φοβόταν πως θα τον εγκαταλείψει και θα τον αφήσει μόνο μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο αναμνήσεις να πίνει ουίσκι για να ξεχάσει. Η ιδέα του να κοιμάται μόνος του στο κρεβάτι που σήμερα μοιράζεται μαζί της και να κυλιέται απελπισμένος στα μεταξωτά σεντόνια που είναι ποτισμένα με το μεθυστικό της άρωμα κόντευε να τον τρελάνει. Μπροστά στο ενδεχόμενο να εκλεγεί η σύζυγός του δήμαρχος Σαρωνικού και να περιτριγυρίζεται κάθε μέρα από νέους και ελκυστικούς άντρες γεμάτους τεστοστερόνη, ο πολυμήχανος Θόδωρος Πάγκαλος αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή ένα πανούργο σχέδιο: όλοι ξέρουν πως η Χριστίνα Χριστοφάκη είναι σύζυγός του. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που είναι υποψήφια για τη δημαρχία· σε διαφορετική περίπτωση, ούτε θέση καθαρίστριας δεν θα μπορούσε να πάρει στον δήμο. Άρα, αν ο Θόδωρος Πάγκαλος κατάφερνε να γίνει το πιο μισητό πρόσωπο στη χώρα, οι πολίτες δεν θα ψήφιζαν τη σύζυγό του για να τον τιμωρήσουν· θα τη μαύριζαν για να τον εκδικηθούν. Μα, αυτό ακριβώς θέλει να πετύχει ο σατανικός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: να μην εκλεγεί η σύζυγός του, για να την έχει αποκλειστικά δικιά του μέσα στην ερωτική τους φωλίτσα.

Βάλθηκε, λοιπόν, να κατηγορεί τους Έλληνες πως έχουν φάει τα λεφτά, πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι άχρηστοι και πρέπει να απολυθούν και πως για όλα φταίνε οι πολίτες που είναι κλέφτες. Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου έχουν κάνει έξαλλους τους πάντες -φυσικά, και τους κατοίκους στα Καλύβια και την Ανάβυσσο-, με αποτέλεσμα η σύζυγός του να έχει καταποντιστεί στις δημοσκοπήσεις, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να την πλακώσουν στα χαστούκια και να της βγάλουν το μαλλί τρίχα-τρίχα. Για να αποκλειστεί εντελώς η πιθανότητα να εκλεγεί η σύζυγός του, ο κ. Πάγκαλος τις επόμενες ημέρες θα πει πως όλοι οι Έλληνες είναι κάφροι, μουνόπανα και καριόληδες, ενώ, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, θα δηλώσει πως οι Έλληνες είναι Τουρκόσποροι και ξεκωλιάρηδες.

Για μια ακόμα φορά, ο πανούργος Θεόδωρος Πάγκαλος μοιάζει να πετυχαίνει τον στόχο του. Βέβαια, αν οι δημότες του Δήμου Σαρωνικού θέλουν να τον εκδικηθούν, πρέπει να εκλέξουν την κυρία Χριστοφάκη δήμαρχο. Σε αυτή την περίπτωση, η όμορφη και νέα σύζυγος του κ. Πάγκαλου θα βρίσκεται κάθε μέρα ανάμεσα σε αρρενωπούς αρχιτέκτονες, γοητευτικούς πολιτικούς μηχανικούς, γεροδεμένους τριχωτούς οικοδόμους από τα Καλύβια και ιδρωμένους υδραυλικούς που βρομάνε βαρβατίλα, οπότε δεν αποκλείεται μια μέρα ο κ. Πάγκαλος να τη δει αγκαζέ με το παιδί από την Ανάβυσσο που θα φοράει κρεμεζί πουκάμισο, να θολώσει, να την καθαρίσει και να πάει αυτή στο χώμα κι αυτός στη φυλακή. Γεια σου, Τσιτσάνη μου!

Y.Γ. Παρτε και μια ωραια αφισα απο την ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ!!!!

Η εκπομπη της Πεμπτης 30/09.

Ακουστε την εκπομπη της Πεμπτης 30/9.






Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/12694630-366

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μea... τούµπα για το Βατοπέδι....

Με επιστολή - «πλυντήριο» ο Κ. Καραµανλής αρνείται τώρα ότι ήταν σκάνδαλο....
 Δεν βλέπει τώρα σκάνδαλο στο Βατοπέδι ο Κώστας Καραµανλής. Και αντιµετωπίζει τις «αµαρτωλές» ανταλλαγές δηµόσιας γης ως προσπάθεια αντιµετώπισης ενός «κοινωνικού προβλήµατος», χωρίς επιλήψιµες ενέργειες από πολιτικά πρόσωπα και χωρίς να έχει προκληθεί ζηµιά στο Δηµόσιο!


Με την επιστολή - «πλυντήριο» του µεγάλου σκανδάλου που απέστειλε χθες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός κάνει στροφή 180 µοιρών σε σχέση µε όσα ο ίδιος είχε υποστηρίξει προς διετίας, µιλώντας στην Κοινοβουλευτική Οµάδα της Ν.Δ.,όταν είχε αναγνωρίσει τις σκανδαλώδεις διαστάσεις της υπόθεσης και είχε αποφανθεί ότι κάποιοι, και κατά βάση οι µοναχοί του Βατοπεδίου, «λειτούργησαν εις βάρος του Δηµοσίου».

Η εκπομπη της Τεταρτης 29/09.

Ακουστε την εκπομπη της Τεταρτης 29/9.

Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/12685638-bb7

Πατάτες, καρότα και κρεμμύδια ποτισμένα με τοξικά!!!

Στο πιάτο όλης της Ελλάδας έχει φτάσει η «τραγωδία του Ασωπού». Πατάτες, καρότα και κρεμμύδια που παράγονται στην περιοχή Θηβών-Οινοφύτων περιέχουν βαρέα μέταλλα σε ποσότητες έως και 926% παραπάνω από εκείνα που φυτεύονται σε καθαρότερα εδάφη.

Πρόκειται για μία μόνο από τις διαπιστώσεις που ανακοίνωσαν ενεργοί πολίτες της περιοχής (Ινστιτούτο ΙΤΑΠ, Πολίτες για την Αειφορία) σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, μαζί με τις νομικές τους κινήσεις σε επίπεδο εθνικό και διεθνές, αλλά και την αγωνία τους για την καθυστέρηση του διοικητικού μηχανισμού να ελέγξει τις βιομηχανίες και να σταματήσει την εγκατάσταση «αδειοδοτημένων ρυπαντών».


Για τα δηλητήρια που φιλοξενούμε στο πιάτο μας μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Ζαμπετάκης, κάνοντας μια πρώτη αναφορά στα ευρήματα μεταπτυχιακής μελέτης που θα παρουσιαστεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε διεθνές συνέδριο στη Μυτιλήνη.

Τρόφιμα-βολβούς

«Οταν διαπιστώσαμε την απροθυμία των αγροτών να συνεργαστούν μαζί μας, αγοράσαμε από μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ τρόφιμα-βολβούς που ανέφεραν στην ετικέτα ότι παράγονται σε Θήβα-Οινόφυτα». Τα δείγματα συγκεντρώθηκαν σε διάστημα δέκα μηνών, αναλύθηκαν και διαπιστώθηκε αυξημένο επίπεδο σε νικέλιο και χρώμιο σε ποσοστό 115% έως 926%» (σε σχέση με τα επίπεδα σε ίδια προϊόντα από καθαρές περιοχές).

Ο κ. Ζαμπετάκης δήλωσε ότι αυτό είναι ακόμη μία απόδειξη πως η τραγωδία του Ασωπού δεν αφορά μόνο τους γηγενείς κατοίκους και ζήτησε πλήρη έλεγχο όλων των βιομηχανιών τροφίμων της περιοχής και ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων (υπ. Αγρ. Ανάπτυξης, ΕΦΕΤ, ΕΥΕΠ, ΕΣΥΔ).

Προηγουμένως, η ιατρός-ενδοκρινολόγος Φωτεινή Μαλανδρίνου (κάτοικος της περιοχής επί 30 χρόνια) μίλησε για τα ευρήματα της μελέτης που εντόπισε αύξηση θανάτων από καρκίνο σε ποσοστό έως και 90% (το 2009 σε σχέση με τον μέσο όρο της Βοιωτίας). Αργότερα αναφέρθηκε και στο φαινόμενο να αυξάνονται οι αέριοι ρύποι κάθε βράδυ όταν μειώνονται η ορατότητα και ο κίνδυνος ελέγχου.

Προσφυγή

Ο δικηγόρος και λέκτορας του Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου, Γιάννης Κτιστάκις, μίλησε για τη διεθνοποίηση του προβλήματος του Ασωπού που επιτυγχάνεται με τη συλλογική προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Την προσφυγή κατέθεσε η Διεθνής Ομοσπονδία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ζητώντας να καταλογιστεί στην Ελλάδα παραβίαση του άρθρου 11 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη για «το δικαίωμα στην υγεία».

Η δικηγόρος Λούση Κιουσοπούλου υπενθύμισε ότι μετά από προσφυγές στο ΣτΕ, θα πρέπει οι βιομηχανίες ΕΑΒ και Μαΐλλης να έχουν ξεκινήσει έως τις 30/11/2010 εργασίες «για την πλήρη διακοπή υπεδάφιας διάθεσης αποβλήτων».

«Κράτος-Μίκυ Μάους»

Για «κράτος-Μίκυ Μάους», που κρατά σκοπίμως παλιές διαδικασίες έκδοσης αδειών λειτουργίας βιομηχανιών, μίλησε ο χημικός Θανάσης Παντελόγλου, προειδοποιώντας για τις συνέπειες του σχεδίου Παμπούκη που θα αναγκάζει τον αρμόδιο υπάλληλο να βγάζει άδεια «εντός 15 ημερών». Στην ανάγκη μιας «fast track προστασίας του περιβάλλοντος» αναφέρθηκε ο ιερέας των Οινοφύτων, Γιάννης Οικονομίδης, προαναγγέλλοντας προσφυγές εναντίον κάθε παράλειψης της διοίκησης. *


«Οσες βιομηχανίες δεν συμμορφωθούν, θα τις κλείσουμε» - Κόντρα για fast track

Ανοικτά βγαίνει πλέον στην επιφάνεια η αντίθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος στις φημολογούμενες προβλέψεις του σχεδίου Παμπούκη για την επιτάχυνση των επενδύσεων (fast track).

Η ειδική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και επικεφαλής των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη δήλωσε χθες την αντίθεσή της σε μια «καταστροφική» λογική που δεν θα περιελάμβανε προβλέψεις για τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων.

Η κ. Καραβασίλη πήρε τον λόγο στην εκδήλωση για τον Ασωπό αφού προηγουμένως είχε δεχθεί και η ίδια κριτική για τις διαδικασίες αδειοδότησης και επιβολής προστίμων. Δήλωσε ότι ήταν και παραμένει μέλος του ΙΤΑΠ, ότι οι μόλις 30 επιθεωρητές καταβάλλουν υπερπροσπάθεια για να κάνουν αυτοψίες και να επιβάλουν πρόστιμα καθώς και ότι οι πιέσεις αυτές αποδίδουν στις βιομηχανίες (ΕΑΒ, Μαΐλλης, Χαλκόρ) που «είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν».

«Αν δεν συμμορφωθούν, θα τις κλείσουμε», δήλωσε η κ. Καραβασίλη, αφού ξεκαθάρισε ότι κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να ασκήσει την κριτική του όταν βγει σε διαβούλευση το σχέδιο Παμπούκη. Παραδέχτηκε επίσης ότι πρέπει να αλλάξει και η διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων, σημειώνοντας αργότερα ότι η κατάταξη των επιχειρήσεων σε υψηλής - μεσαίας - χαμηλής όχλησης γίνεται σήμερα από το υπουργείο του Μ. Χρυσοχοΐδη.

Σημειώνεται ότι με βάση αυτή την κατάταξη αυξάνεται ή μειώνεται ο βαθμός δυσκολίας των επιχειρήσεων να εγκατασταθούν σε μια περιοχή και να γίνουν «αδειοδοτημένοι ρυπαντές». Αν συμβεί αυτό, όπως ανέφερε ο χημικός Θ. Παντελόγλου, χρειάζονται σήμερα έως και 14 χρόνια για να αποδώσουν οι οποιεσδήποτε προσφυγές των θιγομένων για την καταστροφή του περιβάλλοντος.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=208018

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Δύο χρόνια Κρίσης.

του Γιάνη Βαρουφάκη / http://www.protagon.gr/
Δώδεκα κόμμα τρία εκατομμύρια δολάρια. Αυτά τα φραγκοδίφραγκα κατάφερε να μαζέψει ο οίκος Sotheby's της Νέα Υόρκης το περασμένο Σάββατο στην σημαδιακή δημοπρασία των 142 έργων τέχνης που κοσμούσαν τα γραφεία της Lehman Brothers πριν την κατάρρευσή της ακριβώς δύο χρόνια πριν. Μπορεί τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν υπέρ των δανειστών της Lehman να μην ήταν παρά ψίχουλα μπροστά στο τσουνάμι των τρισεκατομμυρίων χρέους που δημιούργησε ο σεισμός του 2008, έχουν όμως συμβολική αξία. Θυμίζουν πόσο σαθρά είναι τα θεμέλια στα οποία στρογγυλοκάθεται η εξουσία του χρήματος και πόσο θλιβερά μπορεί να αποδειχθούν τα σύμβολά της.

Έχει γίνει συνήθεια να ταυτίζουμε την Κρίση του 2008 με την κατάρρευση της Lehman, της επενδυτικής τράπεζας που επέζησε για 148 χρόνια, που δεν πτοήθηκε από έναν εμφύλιο πόλεμο, δύο παγκόσμιους πολέμους, από το Κραχ του 1929, για να μην αναφέρω τις 14 άλλες κρίσεις που έπληξαν την Wall Street συνολικά. Αν και η Κρίση του 2008 δεν ξεκίνησε από την Lehman, η κατάρρευσή της ταρακούνησε τον κόσμο ολόκληρο, τον ανάγκασε να αποδεχθεί ότι η μεταπολεμική εποχή είχε τελειώσει και μια νέα περίοδος γενικευμένης ανασφάλειας την είχε διαδεχθεί. Αφήνοντας τη Lehman να πεθάνει κυριολεκτικά εν μία νυκτί, η Αμερικανική κυβέρνηση έδωσε τη χαριστική βολή στην "ηρωική" εποχή, τότε που η πίστη στην σοφία των αγορών και στην ανίκητη ισχύ της Wall Street, είχε φτάσει να συναγωνίζεται την πίστη στους νόμους της βαρύτητας και στην δύναμη του Ορθού Λόγου.

Oλοκληρο το αρθρο εδω: http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=3933&reftab=61&t=%CE%94%CF%8D%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%9A%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7%CF%82

Τα κόλλυβα της κρίσης σκοτώνουν τα όνειρα.

Πέτρος Μπιρμπίλης / http://www.mediasoup.gr/

Τα ΜΜΕ τρομοκρατούν με την μανία βασανιστή των ΕΑΤ - ΕΣΑ, ο κόσμος στον δρόμο παραμιλά, ο σίφουνας ΔΝΤ σαρώνει ζωές και νοικοκυριά, οι ουρές στον ΟΑΕΔ μεγαλώνουν, οι επιταγές κυκλοφορούν πιο ακάλυπτες κι από τον γυμνοσάλιαγκα, όλο και περισσότεροι παίρνουν αντικαταθλιπτικά κι όλοι - μα όλοι, γκρινιάζουμε καταριώντας τους πάντες και τα πάντα. Ανασφάλεια, πανικός, δυσπιστία…


Έζεξε ο τόπος από την θανατίλα. Η πολυσχιδής, κυκλοθυμική, αυτάρεσκη, αυτοκαταστροφική, απρόβλεπτη (και ταυτόχρονα τόσο προβλέψιμη) εθνική μας ταυτότητα περνάει μια κρίση ακόμα. Την μεγαλύτερη της σύγχρονης ιστορίας μας. Θα την βγάλουμε άραγε καθαρή; Ποιος μπορεί ν΄ απαντήσει; Θα δείξει.

Μέχρι τότε πως θα σταθούμε απέναντι στο "τέλος του κόσμου"; Τι θα κάνουμε; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Δυο εκδοχές φαίνονται εφικτές. Ή να συνεχίσουμε να ελπίζουμε ή με την πλερέζα (που ήδη φορέσαμε) να στρωθούμε να ετοιμάσουμε τα κόλλυβα; Λοιπόν; Θα συνεχίσουμε να κάνουμε όνειρα; Το να ονειρεύεσαι είναι κάτι παραπάνω από ανάγκη. Είναι ένας μηχανισμός επιβίωσης που δίχως αυτόν θα είχε καταρρεύσει η ανθρωπότητα. Όσοι έχουν ασθενήσει γνωρίζουν την δύναμη που δίνει το νοσοκομειακό κρεβάτι. Την δύναμη της θετικής σκέψης και της ελπίδας.

Θυμάμαι μια ιστορία που μου είπε κάποτε γνωστός πολεμικός ανταποκριτής. Την ώρα που οι Ισραηλινοί βομβάρδιζαν την Βηρυτό, πριν μερικά χρόνια, εκείνος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, έκανε ξέφρενο έρωτα με την αγαπημένη του. Δεν είχε, λέει ξανανιώσει, ούτε ξανάνιωσε ποτέ τόση κ@ύλα. Φίλοι μου, αν δεν ήταν οργασμική η αγωνία ο Χάνιμπαλ Λέκτερ δεν θα 'σπαγε τα ταμεία.

Πιθανώς επειδή πίσω απ΄ τον τρόμο και την αδρεναλίνη που γεννά ο φόβος ελλοχεύει το ένστικτο της επιβίωσης, η ανάγκη μας για χαρά κι ευτυχία. Τις στιγμές που μυρίζει μπαρούτι οι άνθρωποι φυσικό είναι να θέλουν από κάπου να κρατηθούν, να βρουν μια προοπτική, μια λύση, πιθανά κι ένα νόημα.

Το γεγονός ότι εμείς ως λαός δεν ονειρευόμαστε πλέον, όσο κι αν είναι δικαιολογημένο με όσα συμβαίνουν, κατά την ταπεινή μου άποψη δεν σημαίνει ότι περνάμε μια απλή κρίση. Σημαίνει ότι έχουμε πέσει σε κώμα. Σε μια νάρκωση που οι ρίζες της ξεκινούν από την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Από την απουσία συνείδησης και ταυτότητας. Τίποτα αισιόδοξο δεν ακούς πια. Κανένα όνειρο, καμία προοπτική, καμιά αχτίδα φως δεν περνάει από καμιά χαραμάδα. Μ' όποιον και να μιλήσεις, όπου και να σταθείς, αναθεματισμοί και μίρλα.


Κι είναι αυτό που τόσο σε προσωπικό επίπεδο, (αφού κι εγώ έχω πέσει στην ίδια παγίδα), μα και γενικότερα, με ανησυχεί περισσότερο απ΄ όλα.

Ποιοι να είναι άραγε;

http://pitsirikos.net/

Σειρά από παραλείψεις στο σύστημα πυρασφάλειας στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου διαπιστώνονται στο πόρισμα της Επιθεώρησης του υπουργείου Εργασίας, ενώ επισημαίνεται πως η μοναδική έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη και το τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να την ανοίξει είχε χαθεί. Ένα ερώτημα στο οποίο η Αστυνομία δεν απαντά πειστικά είναι γιατί δεν έχουν συλληφθεί ακόμα οι δράστες του εμπρησμού της τράπεζας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία -μετά από ανάλυση εικόνων από κάμερες και από καταθέσεις- έχει καταλήξει στην ταυτότητα πέντε ατόμων, αλλά δεν μπορεί να τεκμηριώσει τις κατηγορίες για την επίθεση στη Marfin.

Τι είναι, όμως, αυτό που εμποδίζει την Αστυνομία να συλλάβει αυτούς που επιτέθηκαν στον πολυχώρο "Ιανός", πέταξαν μέσα δυο μολότοφ και περιέλουσαν έναν άνθρωπο με πετρέλαιο, απειλώντας τον πως θα τον κάψουν; Ή μήπως είναι αθώοι επειδή ο άνθρωπος το έβαλε στα πόδια και δεν πρόλαβαν να τον κάψουν;

Οι φωτογραφίες τους είναι παντού, μάρτυρες υπάρχουν, όλοι ξέρουν ποιοι είναι οι δράστες, δεν έχουν καμία κάλυψη από τον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά συνεχίζουν να είναι ελεύθεροι. Γιατί;

Στις 9 Μαΐου -τρεις μέρες μετά την επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin- είχα γράψει για την "Ομερτά". http://pitsirikos.net/2010/05/%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%84%CE%AC/

Η εκπομπη της Τριτης 28/09.

Ακουστε την εκπομπη της Τριτης 28/09!


Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/12679409-a6f

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Το καυτο βιντεο Τζιμη-Θοδωρη!....

Φτιάξε τον δικό σου πρωθυπουργό σε ένα λεπτό!....

ΠΩΣ ΓΕΝΙΝ ΑΥΤΟ;

Σιγή ασυρμάτου!

Το ΒΗΜΑ της περασμένης Παρασκευής σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές επιτυχίες των τελευταίων μηνών αποκαλύπτοντας το πόρισμα για την πυρκαγιά στη Marfin.

Ούτε η ίδια η εφημερίδα όμως δεν τόλμησε να δώσει συνέχεια στο θέμα. Σήμερα, το σύνολο του Τύπου αδιαφορεί για τη συγκεκριμένη αποκάλυψη.

Αν δεν κάνω λάθος, το θέμα έπαιξε ελάχιστα και στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών.
Tην ίδια μέρα, το ΣΚΑΙ επινόησε τη μη ζημία του Δημοσίου στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου..

Από http://www.parapolitiki.com/2010/09/blog-post_8913.html

ΠΟΡΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑRFΙΝ.

Οι παραλείψεις συνέβαλαν στην τραγωδία
Κλειστή η μόνη έξοδος διαφυγής, άφαντο το κλειδί-τηλεχειριστήριο, χωρίς ...
ιστοποιητικό πυρασφάλειας το κτίριο.

Η μοναδική έξοδος κινδύνου στο υποκατάστημα της Μarfin στην οδό Σταδίου ήταν κλειδωμένη, ενώ είχε χαθεί το τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να την ανοίξει. Οι εργαζόμενοι, στην προσπάθειά τους να διασωθούν μετά τον εμπρησμό από τις μολότοφ, εγκλωβίστηκαν σε μια... σιδερένια κλούβα. Η τραγωδία ίσως θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν είχε μείνει συμπτωματικά ανοιχτή μια πόρτα διαφυγής για να εξαερίζεται ο χώρος επειδή μύριζε μια τουαλέτα!

Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που επισημαίνονται στο πόρισμα της Επιθεώρησης του υπουργείου Εργασίας, η οποία ερεύνησε τις συνθήκες της πυρκαγιάς στο υποκατάστημα της Μarfin Βank μετά τον εμπρησμό από ομάδα αντιεξουσιαστών το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010, με αποτέλεσμα τον θάνατο της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου , της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

Στο πόρισμα που συνέταξε τον προηγούμενο Ιούλιο ο επιθεωρητής κ. Θεοδόσιος Πανταζόπουλος και αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα» καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα πυρασφάλειας του κτιρίου, κλειδωμένες έξοδοι διαφυγής, ελλείψεις πιστοποιητικών και απουσία σχετικής εκπαίδευσης του προσωπικού, γεγονότα που επηρέασαν την απόπειρα απεγκλωβισμού των εργαζομένων μετά τη δολοφονική επίθεση των κουκουλοφόρων.

Οπως μνημονεύεται, «στο υποκατάστημα εργάζονταν συνολικά 27 άτομα.Υπήρχε μόνο μία έξοδος κινδύνου που βρισκόταν στο ισόγειο του κτιρίου και δίπλα από την κύρια είσοδο της τράπεζας. Ωστόσο αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε από τους εργαζομένους γιατί στο ισόγειο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και η ατμόσφαιρα από τον καπνό ήταν αποπνικτική». Ωστόσο αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα.

Ο επιθεωρητής στο πόρισμά του υπογραμμίζει: «Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στην έξοδο κινδύνου του ισογείου,η οποία δεν έπρεπε να κλειδώνεται,προκειμένου να ανοίγει εύκολα και άμεσα από κάθε πρόσωπο που θα χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσει. Αυτή άνοιγε μόνο αν έσπρωχνε κάποιος την “μπάρα πανικού” της θύρας και συγχρόνως πατούσε το κουμπί φορητού τηλεχειριστηρίου που ήταν μοναδικό σε όλον τον χώρο και βρισκόταν στο γραφείο της διευθύντριας στο ισόγειο.
Τη στιγμή του συμβάντος,με την ύπαρξη του καπνού, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να βρεθεί το τηλεχειριστήριο και να χρησιμοποιηθεί συγχρόνως με το σπρώξιμο της πόρτας για να ανοίξει η έξοδος κινδύνου. Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες εργαζομένων που αναφέρουν ότι το γραφείο της διευθύντριας έπιασε πρώτο φωτιά, κάτι που σημαίνει ότι το τηλεχειριστήριο θα είχε καταστραφεί».

Στην έκθεση καταγράφονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκαν τον θάνατο οι τρεις εργαζόμενοι και το πώς προσπάθησαν να διασωθούν οι υπόλοιποι. Εκεί φαίνεται ότι η δυσοσμία από μια τουαλέτα ήταν... σωτήρια! «Συνολικά 14 εργαζόμενοι εξήλθαν από μια μεταλλική πόρτα του 2ου ορόφου που δεν ήταν έξοδος κινδύνου και ήταν τυχαία ανοιχτή για αερισμό της παρακείμενης τουαλέτας λόγω προβλήματος της αποχέτευσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, κρίσιμη θεωρείται στο πόρισμα η έλλειψη πιστοποιητικού πυρασφάλειας. Οπως μνημονεύεται, «η επιχείρηση δεν είχε το απαιτούμενο πιστοποιητικό πυρασφαλείας που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Για την έκδοσή του απαιτείται μελέτη του χώρου, στην οποία θα αναφέρονται τα συγκεκριμένα μέτρα πυρόσβεσης που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Η μελέτη αυτή κανονικά κατατίθεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία προς έγκριση. Μετά την έγκριση ο εργοδότης θα έπρεπε να καλέσει την Πυροσβεστική να ελέγξει αν εφαρμόστηκαν τα μέτρα και να εκδώσει το πιστοποιητικό ασφαλείας για την επιχείρηση».

Κανένας τους δεν γνώριζε από πυρασφάλεια

Η Επιθεώρηση του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται στο πόρισμά της και στην ελλιπή εκπαίδευση των εργαζομένων στην αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών. Οπως σημειώνεται, απαραίτητο είναι «η κατάρτιση από τον εργοδότη σχεδίου διάσωσης-διαφυγής με χάραξη,διευθέτηση οδών διάσωσης και εξόδων κινδύνου, οι οποίες δεν πρέπει να κλειδώνονται.Επιπλέον πρέπει να επιμορφώνονται και να εκπαιδεύονται οι εργαζόμενοι πάνω σε θέματα πυρασφαλείας, πυρόσβεσης και εκκένωσης των χώρων, με πραγματοποίηση των ασκήσεων τακτικά».

Τονίζεται όμως ότι στην περίπτωση του υποκαταστήματος της Μarfin «όλοι οι εργαζόμενοι που ρωτήθηκαν ανέφεραν ότι δεν είχε γίνει καμιά εκπαίδευση- ενημέρωση- επιμόρφωση και ούτε είχε ποτέ πραγματοποιηθεί κάποιου είδους άσκηση εκκένωσης του κτιρίου. Μόνο μία εργαζομένη ανέφερε ότι είχε γίνει κάποια χρονική στιγμή επίδειξη της χρήσης των πυροσβεστήρων και μία άλλη εργαζόμενη (σ.σ.: στο πόρισμα αναφέρονται τα ονόματά τους) ότι είχαν διανεμηθεί στο προσωπικό ενημερωτικά φυλλάδια για θέματα πυροπροστασίας, χωρίς όμως να θυμάται το πότε.

Πέντε είναι οι ύποπτοι για τον εμπρησμό

Στασιμότητα παρατηρείται στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες του εμπρησμού του υποκαταστήματος της Μarfin. Γι΄ αυτό μελετάται να ζητηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών παράταση της προθεσμίας- λήγει στις 5 Νοεμβρίου 2010- για την ολοκλήρωση της έρευνας. Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας έχουν ληφθεί περίπου 60 καταθέσεις και έχουν αναλυθεί εικόνες από 20 κάμερες καταστημάτων και διαχείρισης κυκλοφορίας. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι έχουν ζητήσει και την αρωγή του συστήματος νομίμων συνακροάσεων της ΕΥΠ, έχουν καταλήξει στην ταυτότητα πέντε νεαρών ατόμων- τεσσάρων ανδρών και μιας γυναίκας- που απεικονίζονται να συμμετέχουν σε επιθέσεις πριν και μετά τον εμπρησμό του υποκαταστήματος. Παρατηρείται όμως αδυναμία τεκμηρίωσης των κατηγοριών. (Στη φωτογραφία, εκατοντάδες ανθοδέσμες εναπόθεσαν οι Αθηναίοι στον τόπο της τραγωδίας.
ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ από http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=356369&dt=24/09/2010#ixzz10SicA56G

Της περαιώσεως!....

Η εκπομπη της Δευτερας 27/09.

Ακουστε την εκπομπη της Δευτερας 27/9.


Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Γιωργος - Αντωνης....με τα ιδια λογια!!!!!

Μα ποιος γραφει τους λογους των δυο αρχηγων και αντιπαλων????
Λενε ακριβως τα ιδια.......Να τους χαιρομαστε!!!!





Download: http://www.divshare.com/download/12659870-8d6

Η νεα διαφημιστικη καμπανια του ΠΑΣΟΚ!....

H Νεα διαφημιση του ΠΑΣΟΚ οπως την ειδε η Ελληνοφρενεια του Σκαι!!!







"Προφητειες για πολεμο και....πραξικοπημα"!!!

Τον Αύγουστο του 2010, ο Γέροντας Παΐσιος εμφανίστηκε θαυματουργικά στο Άγιον Όρος, σε τρεις Μοναχούς έξω από την Ι. Μ. Αγίου Παντελεήμονος! Οι Μοναχοί έκπληκτοι πήγαν αμέσως να πάρουν την ευχή του! Μα ο Γέροντας Παΐσιος τραβήχτηκε, δεν τους έδωσε την ευχή του, αλλά με τρεμάμενη φωνή τους είπε:

"Tραβήξτε στο Γέροντά σας και πείτε του να αγοράσει μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι γιατί σε τρεις μήνες από τώρα θα έχουμε Πόλεμο στην Ελλάδα, κι ο κόσμος θα πεινάσει! Να του πείτε του Γέροντα, να επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα Μοναστήρια"!
Μέχρι να συνέλθουν οι Μοναχοί,ο Γέροντας Παίσιος είχε χαθεί μέσα στο μονοπάτι...
Το "σε τρεις μήνες" σημαίνει Οκτώβριο - Νοέμβριο του 2010! Κάτι που συμφωνεί απόλυτα με την Προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που είχε πει:
"Θα ΄ρθει ξαφνικά. Ή το βόιδι στο χωράφι ή το άλογο στ΄ αλώνι"...
http://www.youtube.com/watch?v=B5Gow6daJ0U



Ο Τσάπμαν για άλλη μια φορά έχει έρεισμα στον πολιτικο-οικονομικό σχολιασμό του για την Ελλάδα, στην οποία εστιάζει επιμόνως εδώ και αρκετό καιρό, θεωρώντας τις εξελίξεις στη χώρα μας, σημαντικές και καθοριστικές για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
http://www.youtube.com/watch?v=Tf8R_-QzD3s

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Θα σας γράψω. Κανονικά.

Ο αυθεντικός διάλογος Καραμανλή-Τσιρώνη...


Ιδού και ο αυθεντικός διάλογος που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό:...

-Καλημέρα κύριε πρόεδρε.

-Καλημέρα.

-Πως είστε; Η οικογένεια;

-Καλά.

-Συγνώμη για την ενόχληση. Λάβατε την επιστολή μας;

-Ναι, κάτι μου είπε ο Αγγέλου.

-Τι λέτε;

-Τι να πω;

-Αν δεν σας κάνει κόπο;

-Μου κάνει.

-Ε, ό,τι νομίζετε.

-Δεν νομίζω. Θα σας γράψω. Κανονικά.

-Αχ πρόεδρε ναι. Κάντε το.

-Θα το κάνω.

-Σας ευχαριστώ!

-Παρακαλώ.

-Πότε;

-Τι;

-Το γράψιμο.

-Την άλλη εβδομάδα.

-Πρόεδρε, θα χαρούμε πολύ.

-Περιμένετε.

-Ευχαριστώ.

-Παρακαλώ...

Αυτός ήταν ο αυθεντικός διάλογος. Δευτερόλεπτα πριν κλείσει το τηλέφωνο ο Τσιρώνης τον ρώτησε αν μπορεί αυτή τη βαρυσήμαντη συνομιλία να τη μεταφέρει στον Τύπο. Η απάντηση ήταν:
-Δώστην.

Η εκπομπη της Παρασκευης 24/09.

Ακουστε την εκπομπη της Παρασκευης 24/9.

Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/12640876-3f3

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΕΣΙΜΟ ΣΤΟ FACEBOOK!!!

Το πρωί του Σαββάτου, 25 Σεπτεμβρίου, 9:30 στην Πλατεία Συντάγματος!
Καντε κλικ εδω: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=151938861505559


...ΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΕΣΙΜΑΤΟΣ

ΣΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ - ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΩΒΡΑΚΑ, ΒΡΑΚΙΑ, ΒΡΑΚΕΣ, ΚΥΛΟΤΕΣ ΚΑΙ ΧΕΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΚΑKΙΑ ΚΑΙ, ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΛΠΙΖΩ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΟΜΑ.

ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
ΠΡΟΒΑΛΕ ΤΟ, ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ!
ΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΕΣΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΧΕΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ και ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΗ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΑΜΠΟΥ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Η πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί εάν υπάρχει ικανός αριθμός ατόμων. Ας πούμε περίπου 500 άτομα.
Το χέσιμο θα είναι ταυτόχρονο και η διαδικασία ως εξής:

1. Συγκέντρωση των ατόμων
2. Κάλεσμα από ντουντούκα για να δηλωθεί διά βοής η πρόθεση συμμετοχής
3. Σφύριγμα/σύνθημα για ταυτόχρονο κατέβασμα των βρακιών και έναρξη του χεσίματος

Αν δεν σας έλθουν, δεν χάθηκε ο κόσμος, αρκεί η συμμετοχή και το συμβολικό του πράγματος.
Μην παραλείψετε να φέρετε και χαρτί υγείας.
Τα σκατά θα παραμείνουν επιτόπου.
Η ώρα επιλέχθηκε έτσι, ώστε οι περισσότεροι να έχουν «πράμα».
Ευκοίλιος, δυσκοίλιος, έλα όπως είσαι!
Τέρμα οι συμβατικοί, αναποτελεσματικοί τρόποι αντίδρασης, τέρμα οι απλές ανώδυνες καθιστικές/σιωπηλές διαμαρτυρίες. Μια διαμαρτυρία που θα γίνει πραγματικά αισθητή!
Τάραξέ τους στο χέσιμο και σπάσε τα ταμπού σου.
Ετοιμαστείτε για πολύ μπόχα, όποιος θέλει, μπορεί να πάρει και μάσκα.
Μπορεί να μπούμε και στο Γκίνες για το μεγαλύτερο μαζικό χέσιμο στην ιστορία!
Οι ένστολοι που θα συμμετάσχουν θα χειροκροτηθούν από τις προοδευτικές δυνάμεις (μη χέσω).
Έλα και καλό βόλι!

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η αδιαφάνεια των «πόθεν έσχες».

Του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή της 22/9/2010

Θα μπορούσε να χαριτολογήσει κάποιος ότι η καθυστέρηση της χώρας δεν φαίνεται μόνο από τους δείκτες - οικονομικούς, παιδείας, διαφάνειας κ.λπ. αλλά και από τον χρόνο κατάθεσης του «έσχες» δίχως «πόθεν» των βουλευτών. Ετσι, ενώ τελειώνει το 2010, οι Ελληνες πολίτες μαθαίνουν τι είχαν οι βουλευτές του 2008. Το «μαθαίνουν» είναι σχήμα λόγου, διότι ένας από τους μηχανισμούς αδιαφάνειας που έχει μηχανευτεί η Βουλή είναι τα... χαρτόκουτα.


Μια από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες τούτης της κυβέρνησης -αδάπανη, αλλά με καταλυτικά αποτελέσματα στη μάχη κατά της διαφθοράς- είναι η ηλεκτρονική διαφάνεια. Οπως το έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ομιλία του (3.12.2009) «δεσμευτήκαμε να θεσπίσουμε αυστηρούς κανόνες διαφάνειας. Να κάνουμε το κράτος μας υπόδειγμα -υπόδειγμα διαφάνειας- με τη δημοσιοποίηση όλων των υπογραφών στο Διαδίκτυο, με την ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των υπογραφών, όλων των αποφάσεων κάθε πολιτικής, διοικητικής ή άλλης Αρχής ή και φορέα του Δημοσίου. Η απόφασή μας είναι και οριστική και αμετάκλητη. Οπου και απ’ όποιον ασκείται εξουσία, αυτή θα ασκείται με διαφάνεια, ορατά στους πολίτες. Ολα στο φως, όλα στη δημόσια κριτική και στον έλεγχο. Θέλουμε να γνωρίζει ο πολίτης ποιος αποφασίζει, τι αποφασίζει, τι κόστος έχουν οι αποφάσεις του, πού πάνε τα λεφτά του ελληνικού λαού».

Η αλήθεια είναι ότι κάποια πράγματα προχώρησαν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για ανάρτηση όλων των αποφάσεων του Δημοσίου στο Διαδίκτυο και κυρίως απελευθερώθηκαν οι νόμοι από το άγος της συνδρομής στο Εθνικό Τυπογραφείο. (Σ.Σ. η Ελλάδα μέχρι πριν από μερικούς μήνες ήταν η μόνη χώρα στον κόσμο που ο πολίτης έπρεπε να πληρώσει για να δει τους νόμους του κράτους και τις υπουργικές αποφάσεις).

Στη Βουλή, όμως, πέρα βρέχει. Ετσι, για μια ακόμη φορά αντί να δημοσιοποιηθούν ηλεκτρονικά όλα τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών που εμείς ψηφίζουμε, έφτασαν στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών μέσα σε χαρτόκουτα! Λες και οι βουλευτές λογοδοτούν στους δημοσιογράφους και όχι στους πολίτες που τους ψηφίζουν και τους πληρώνουν. Κι αν δεν δεήσει ο δημοσιογράφος της Αθήνας να ασχοληθεί με τον βουλευτή π.χ. του Κιλκίς, ο κάτοικος αυτής της ακριτικής περιοχής μένει στο σκοτάδι.

Το αστείο είναι ότι την περίοδο 2002-2004 έγινε ένα μισό βήμα προς την ηλεκτρονική διαφάνεια. Τότε οι υπηρεσίες της Βουλής ψηφιοποιούσαν τα «έσχες» των βουλευτών και τα μοίραζαν σε CD-ROM στους δημοσιογράφους, ενώ το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τα αναρτούσε (προφανώς ιδία βουλήσει) στον δικτυακό του τόπο. Δεν ήταν το άπαν, δύσκολα μπορούσε κάποιος να διασταυρώσει τις μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση του βουλευτή που ψηφίζει, αλλά, τέλος πάντων, ήταν μισό βήμα μπροστά. Τουλάχιστον, κάθε πολίτης μπορούσε να δει τι δηλώνει ο εκλεκτός του. Το μισό βήμα μπροστά ακολούθησαν δύο βήματα πίσω. Επί των ημερών της κ. Αννας Ψαρούδα-Μπενάκη η Βουλή των Ελλήνων ξαναγύρισε στην εποχή της φωτοτυπίας και της αδιαφάνειας. Τα χαρτόκουτα ξαναγύρισαν στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών κι έκτοτε πηγαινοέρχονται περιοδικώς

Εκθεση - καταπέλτης για το ισραηλινό ρεσάλτο.

Για σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνει λόγο η επιτροπή του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, των Ηνωμένων Εθνών, στην έκθεσή της για την ισραηλινή επίθεση εναντίον του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα στο τέλος Μαΐου.


Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης ότι οι Ισραηλινοί έκαναν απαράδεκτη χρήση βίας.
«Η συμπεριφορά των ισραηλινών δυνάμεων απέναντι στους επιβαίνοντες στο στολίσκο αποκαλύπτει απαράδεκτο επίπεδο βιαιότητας», κάτι που συνιστά «σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου», επισημαίνουν στην.. έκθεσή τους οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμη ότι το Ισραήλ δεν χρησιμοποίησε μόνο δυσανάλογα επίπεδα βίας για τις συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά κατέφυγε σε απίστευτα επίπεδα βίας.
Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενέκρινε στις 2 Ιουνίου την αποστολή εμπειρογνωμόνων στην περιοχή για τη διεξαγωγή διεθνούς ανεξάρτητης έρευνας για τις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων κατά του στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι.

Το μεγαλο φαγοποτι....!

Ο Καζαντζάκης σε τηλεοπτικό ντοκουμέντο.

Σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση του συγγραφέα της Κρήτης,
Νίκου Καζαντζάκη.


http://www.mediasoup.gr/node/17965

Η εκπομπη της Πεμπτης 23/09.

Ακουστε την εκπομπη της Πεμπτης 23/09.


Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:

Μάρτυρες με κουκούλα!

Μάρτυρες με «κουκούλα», στις δίκες για την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, επιβάλλει η κυβέρνηση της... διαφάνειας. Με τον ίδιο κρυφό-συνωμοτικό τρόπο, με τον οποίον άφησε εκτεθειμένες σε ποινική δίωξη για τρομοκρατία, κάθε πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση, «νομιμοποιεί» τώρα και τις καταθέσεις ανώνυμων μαρτύρων στα δικαστήρια!
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις του κρυφού «τρομονόμου», η αποκάλυψη της ταυτότητας ενός μάρτυρα στο ακροατήριο δεν είναι πλέον υποχρεωτική, ακόμη και αν το ζητήσει ο άμεσα θιγόμενος, δηλαδή ο κατηγορούμενος!


Η προηγούμενη διάταξη, που καταργήθηκε, υποχρέωνε το δικαστήριο να διατάξει την αποκάλυψη της ταυτότητας του ανώνυμου μάρτυρα, εάν το ζητούσαν είτε ο εισαγγελέας είτε κάποιος διάδικος. Με τον κρυφό «τρομονόμο», το δικαστήριο στο οποίο υποβάλλεται αίτημα αποκάλυψης των στοιχείων ταυτότητας μάρτυρα, αποφαίνεται αιτιολογημένα για την αποκάλυψη ή μη!
Με άλλα λόγια, είναι στη διακριτική ευχέρεια των δικαστών να επιβάλουν την κατάθεση ανώνυμων μαρτύρων κατηγορίας, εάν το κρίνουν επιβεβλημένο, αρκεί απλά να αιτιολογήσουν με κάποιον τρόπο την απόφασή τους αυτή.
Βέβαια, παραμένει σε ισχύ η διάταξη που απαγορεύει την καταδίκη κατηγορουμένου μόνο με την κατάθεση ενός ανώνυμου μάρτυρα. Ωστόσο, αυτό δεν εξασφαλίζει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, οι οποίοι εκτίθενται σε «κατηγορίες» ανθρώπων που δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να αντικρούσουν ολοκληρωμένα τους ισχυρισμούς τους. Αλλωστε, η μέχρι σήμερα δικαστική εμπειρία έδειξε πως, ακόμη και η υποψία άλλου στοιχείου, μπορεί να συνδυασθεί με καταθέσεις μαρτύρων-φάντασμα και να οδηγήσει σε πολυετείς καθείρξεις.

Η δικαστική χρήση των καταθέσεων των ανώνυμων μαρτύρων ήταν πάγιο αίτημα των αμερικανικών αρχών ασφαλείας, αλλά και των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, οι οποίοι πίεζαν για την αποδεικτική αξιοποίηση των μαρτυρικών καταθέσεων που προέρχονται από «ανώνυμους πληροφοριοδότες», δηλαδή πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών!
Με τις ίδιες διατάξεις αλλάζει και το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων, καθώς οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα μπορούν να φυγαδεύονται πλέον και στο εξωτερικό! Επίσης στις επιλογές προστασίας (αλλαγή ταυτότητας, μετάθεση, αλλαγή κατοικίας) προστίθεται και η «μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες».

Επιπλέον, ορίζεται ειδικός φορέας που αναλαμβάνει την υλοποίηση των μέτρων προστασίας, ο οποίος καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.
Το όργιο των κρυφών αλλαγών στον «τρομονόμο», σε τμήμα διακοπών, με τις οποίες «ψαλιδίζονται» θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, έγιναν με τροποποιήσεις, χωρίς οι βουλευτές να γνωρίζουν το πραγματικό εύρος τους. Σε κάποια σημεία, μάλιστα, οι αλλαγές δεν αναφέρονταν στην αιτιολογική έκθεση.
Η κατάργηση της διάταξης που διασφάλιζε πως δεν συνιστά τρομοκρατική πράξη η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων, όταν σκοπεύουν στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος ή στην άσκηση θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, έγινε χωρίς κανέναν προφανή λόγο και αιτιολογία.

Ακόμη και τα επιχειρήματα διάψευσης, που προσπάθησε να αρθρώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, χαρακτηρίζοντας «αβάσιμα» όσα γράφτηκαν για τον συνδικαλισμό, επιβεβαιώνουν εν τέλει την αδήριτη πραγματικότητα. Σε άλλο μήκος κύματος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει βλάβη του συνδικαλισμού», ότι «η κυβέρνηση σέβεται τον ελληνικό λαό, τον Ελληνα πολίτη και όλες τις μορφές με τις οποίες εκφράζεται, δεν φοβάται τον συνδικαλισμό, αλλά επιζητεί τον διάλογο, ανάγοντας το θέμα της διαβούλευσης σε μείζον ζήτημα δημοκρατίας».
Γιατί, όμως, η τόσο «διάφανη» κυβέρνηση δεν διαβουλεύθηκε σε ανοικτό διάλογο με τους πολίτες τις συγκεκριμένες αλλαγές στον «τρομονόμο», όπως έκανε για τα άλλα νομοσχέδιά της, αλλά τις πέρασε κρυφά και συνοπτικά, κατακαλόκαιρο, από τη Βουλή; *
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=205938

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Η αβάσταχτη κληρονομιά Καραμανλή.

Του Σ. Κούλογλου / http://tvxs.gr/

Η πρόσκληση του Κ.Καραμανλή στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι ξύνει κι άλλο την πληγή που αποτελεί για την ηγεσία της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός. Το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Καραμανλής αποθώθηκε από το νεοδημοκρατικό ακροατήριο, που αντιμετωπίσε τον κ. Σαμαρά ..θεσσαλονικιότικα: δηλαδή χαλλλαρά. Η συμφωνία που είχε κλειστεί σε ένα μυστικό δείπνο του νυν με τον πρώην παρουσία μαρτύρων, τίθεται αναγκαστικά σε δοκιμασία.
σε δοκιμασία.


Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι πλέον αναγκασμένος να δίνει έναν εξαιρετικά δύσκολο «διμέτωπο αγώνα» . Χθες το πρωί διέγραψε τον ευρωβουλευτή του κόμματος Θ.Σκυλακάκη, που σε μια συνέντευξη διαφώνησε με την τελευταία μαγική συνταγή Σαμαρά, ότι δηλαδή η ΝΔ θα έκλεινε το δημοσιονομικό έλλειμμα μέχρι το 2011!! Η εκπαραθύρωση ενός στελέχους που πρόσκειται στην Ντόρα Μπακογιάννη δεν ήταν τόσο δύσκολη απόφαση: η αντίπαλος του για την ηγεσία της ΝΔ έχει ήδη δηλώσει ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου και ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι ορισμένα στελέχη θα αποχωρήσουν έτσι κι αλλοιώς. Η διαγραφή ήταν περισσότερο μια προειδοποίηση για τους ταλαντευόμενους, να κάτσουν στ αυγά τους. Αλλά μετά το Νοέμβριο τα πράγματα θα χοντρύνουν.

Η υπόθεση Καραμανλή είναι πολύ δυσκολότερη. Στις αρχές του καλοκαιριού, σε ένα μυστικό δείπνο στο σπίτι μεγαλοεκδότη και άλλοτε δημοσιιογράφου που διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τον θείο Καραμανλή, ο ανηψιός και ο Σαμαράς έδωσαν τα χέρια για μια συμφωνία που τελικά αποδεικνείεται «λεόντειος». Μετά το «αυτομαστίγωμα» και τις αυτοκριτικές για τα λάθη της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, ο πρόεδρος του κόμματος θα σταματούσε την κριτική της καταστροφικής πενταετίας. Σε αντάλλαγμα, το καραμανλικό στρατόπεδο θα έδινε πλήρη υποστήριξη στο νέο πρόεδρο, στον αγώνα του εναντία στους «ντορικούς» μέσα στο κόμμα.

Ομως ο κ. Καραμανλής δεν δεσμεύθηκε αν και πότε θα μιλήσει για τα πεπραγμένα του και για αυτό η συμφωνία άρχισε με την πάροδο του χρόνου να γυρνάει σε βάρος της πλευράς Σαμαρά. Η επιδεινωση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης έχει πολλαπλασιάσει τις φωνές που ζητούν από τον πρώην πρωθυπουργό να εξηγήσει επιτέλους γιατί τα έκανε θάλασσα. Οσο δε το κάνει, το πολιτικό κόσος της σιωπής χρεώνεται η ΝΔ και η σημερινή της ηγεσία. Ο Α. Σαμαράς βρέθηκε ξανά στην άμυνα όταν ρωτήθηκε για τη στάση Καραμανλή στη συνέντευξη τύπου της Θεσσαλονίκης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, άκουσε το πλήθος που παραληρούσε με την εμφάνιση Καραμανλή να τον συμβουλεύει «να κρατήσει τον Σαμαρά για κανένα χρόνο ακόμη στην ηγεσία κι ύστερα να επιστρέψει να αναλάβει ο ίδιος(δηλαδή ο Κώστας) το κόμμα»(!)

Μετά την απολογία της κυρίας Πελέκη που υποστήριξε ότι το επίκεντρο του σκανδάλου στο Βατοπέδι βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου, η κλήση του πρώην πρωθυπουργού στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή ήταν σχεδόν αναγκαστική, εξ ου και η σχετική ομοφωνία. Η στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που παρά τη διαφωνία των συναδέλφων τους από τα άλλα κόμματα έδωσαν στο Καραμανλή το δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος αν και πως θα καταθέσει προδίδει τις σκέψεις του κυβερνώντος κόμματος: περισσότερο από την ανακάλυψη της αλήθειας το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, να κερδίσει τα περισσότερα πολιτικά οφέλη. Είτε ο Καραμανλής καταθέσει είτε όχι, με υπόμνημα ή αυτοπροσώπως, το ΠΑΣΟΚ βγαίνει κερδισμένο και ο Σαμαράς χαμένος

H εκπομπη της Tεταρτης 22/09.

Εκπομπη ειχαμε κανονικα σημερα....αλλα λογω διακοπης ρευματος στο κεντρο των κεραιοσυστηματων στον Πρ. Ηλια οι περισσοτεροι δεν την ακουσατε!!!!
Μπορειτε να την ακουσετε τωρα....ιδου λοιπον η εκπομπη της Τεταρτης 22/09.


Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:

Ο Βουδας στη Βουλη....

Ο χορτατος!.....

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

«Τα λεφτά τα φάγαμε, γιατί σας διορίσαμε στο Δημόσιο!»

«Η απάντηση στην κατακραυγή των πολιτών "πώς φάγατε τα λεφτα;", είναι "σας διορίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο Δημόσιο. Τα φάγαμε όλοι μαζί, σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος"» υπογράμμισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στη Βουλή, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής, εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών και υπηρεσιών του Δημοσίου.

Με τα λόγια αυτά, ο κ. Πάγκαλος απάντησε στην έκκληση του Προκόπη Παυλόπουλου να μην συμπαρασύρουν σε απολύσεις των εργαζομένων οι καταργήσεις νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, όπως της «Αγρογή». Ο κ. Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι του «ασκήθηκαν πιέσεις, ειδικά για το θέμα της Αγρογή, για να μην εκτεθούν συνάδελφοι, δηλαδή να κάνω κι εγώ ένα βήμα συνενοχής, αλλά δεν το δέχθηκα».«Εμείς θα συνεχίσουμε. Ετοιμάζεται το δεύτερο πακέτο για εξοικονόμηση πόρων για το δημόσιο λογιστικό και την εξοικονόμηση προσπαθειών. Για τη διόγκωση του δημόσιου τομέα είμαστε όλοι υπεύθυνοι, ακόμη και τα μικρά κόμματα της Αριστεράς, που δεν κυβερνούν μεν, αλλά ακολουθούν την ίδια πρακτική, μέσα από τους ΟΤΑ που ελέγχουν» προσέθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, που έχει και την ευθύνη του νομοσχεδίου, είπε ότι αυτό είναι η πρώτη φάση κι η διυπουργική επιτροπή συνεχίζει το έργο της. Σε σχετική ερώτηση μάλιστα, προσδιόρισε ότι η δεύτερη φάση καταργήσεων και συγχωνεύσεων θα γίνει με νεώτερο νομοσχέδιο και όχι με την εξουσιοδότηση που δίδεται από το σημερινό.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στις καταργούμενες ή συγχωνευόμενες υπηρεσίες, πλην της «Αγρογή», που απολύονται, καθώς πρόκειται για προσλήψεις, που δεν έγιναν με τους απαιτούμενους κανόνες διαφάνειας.
Εκ μέρους της ΝΔ, ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι είναι αυτονόητη ανάγκη οι συγχωνεύσεις, υπενθυμίζοντας ότι η σχετική έκθεση της προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ) έκανε λόγο για κατάργηση ή συγχώνευση 270 συνολικά φορέων. Διαφώνησε ωστόσο με την κατάργηση κάποιων υπηρεσιών, όπως το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και με τη λογική που επικαλείται η κυβέρνηση, για να απολύσει τους 269 εργαζομένους της «Αγρογή».
Παρεμβαίνοντας, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το μόνο που προσέφερε το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ήταν τα τρία πανάκριβα αυτοκίνητα και τα πολλαπλά ταξίδια του προέδρου του στο εξωτερικό. Στην επισήμανση ότι το Ινστιτούτο ιδρύθηκε επί ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε: «Αν κατάφερε να διαφθείρει δύο κυβερνήσεις, καλώς καταργείται».
Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος υπερασπίστηκε τόσο το έργο της «Αγρογή» όσο και τις προσλήψεις που έγιναν επί ημερών του με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως διευκρίνισε.
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=81947

Διερμηνέα η Κάρλα για να καταλάβει τον Σαρκοζί!

Απορία και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ούτε αυτή δεν μπορεί να τον κατανοήσει!

Και όμως η πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι αν και μιλάει τέσσερις γλώσσες άπταιστα χρησιμοποίησε το ακουστικό του διερμηνέα για να ακούσει τα… ακαταλαβίστικα του συζύγου της Νικολά Σαρκοζί στην ομιλία του στη Σύνοδο των τα Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Φαίνεται ότι η όμορφη Κάρλα είναι πολύ απορροφημένη με τα όσα συμβαίνουν στην ζωή της αυτό τον καιρό.
Την ίδια ώρα η Γαλλία βράζει καθώς η βιογραφία της που έχει κάνει την εμφάνισή της στα βιβλιοπωλεία αποκαλύπτει ότι η σύζυγος Σαρκοζί χρησιμοποίησε αρχεία της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών για να εντοπίσει ποιοι διέσπειραν φήμες για το γάμο της τον περασμένο Μάρτιο.
Οι αποκαλύψεις μάλιστα έρχονται τη χειρότερη στιγμή για το προεδρικό ζεύγος καθώς ο πρόεδρος κατηγορείται από τη Μοντ ότι «επιστράτευσε» τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας για να εντοπίσει την πηγή δημοσιογράφου που ερευνούσε το πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο Βερτ-Μπετανκούρ.
http://www.protothema.gr/life-style/Gossip/article/?aid=81969

Xωρις Λογια.....!

Ο "τέως" στο Σύνταγμα....Τυχαιο?

Στην πλατεία Συντάγματος, μεσούσης της συγκέντρωσης των φορτηγατζήδων, βρέθηκε και ο «Τέως» με τη σύζυγό του. Τυχαίο… δεν νομίζω!

Οι διαμαρτυρόμενοι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ άρχισαν να συζητούν με τον κ. Degrecia, ορισμένοι αντέδρασαν αρνητικά, ενώ κάποιοι άλλοι, χαριτολογώντας πιθανώς ή..... ..εκφράζοντας τις πολιτικές τους και δημοκρατικές ευαισθησίες, φώναξαν και το σύνθημα «Εσένα θέλουμε».

Ο Καραμανλής στην προανακριτική...

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της προανακριτικής επιτροπής να κληθεί αυτοπροσώπως να καταθέσει ως μάρτυρας ο κ. Καραμανλής. Τελικά αποφασίστηκε να είναι ο τελευταίος μάρτυρας και η κατάθεσή του τοποθετείται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με άρθρο του κανονισμού της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα, είτε να προσέλθει να καταθέσει είτε να τον επισκεφθεί κλιμάκιο της επιτροπής στο γραφείο του.. προκειμένου να του πάρει κατάθεση. Κάποιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κ.Καραμανλής να απαντήσει με υπόμνημα αφού υπάρχει και αυτή η δυνατότητα. Πάντως η κατάθεση είναι πλέον μονόδρομος.

Σχολιο ακροατη για την κα. Νταλαρα.

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΒΟΥΝΗ.

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΝΤΑΛΑΡΑ.
ΓΙΑΤΙ ΕΚΠΛΗΣΕΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΚΑΤΕΧΕΙ?
ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΤΑΓΙΑ ΕΠΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ?
ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΤΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙ (ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ) ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 100.000.000 ΔΡΑΧΜΩΝ.
ΕΤΣΙ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟΣΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.
ΘΥΜΗΣΤΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΣΑΣ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ

ΑΚΡΟΑΤΗΣ 1618

Λεφτά υπάρχουν... και ακίνητα και αυτοκίνητα!!!

της Κατερίνας Γκίκα / http://www.protagon.gr/

Θόλωσαν τα μάτια μου χθες, διαβάζοντας τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της πλειοψηφίας των πολιτικών μας από τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία.
H κοινωνία φλέγεται και το πολιτικό σύστημα όπως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που καταθέτουν, έχει βγει αμέριμνο βόλτα στην εμπόλεμη ζώνη. Tο πολιτικό προσωπικό δείχνει ότι δεν έχει επίγνωση της δεινής κρίσης. Παρακολουθεί τις συνέπειές της από απόσταση ασφαλείας, έχοντας στην κατοχή του σημαντικές τραπεζικές καταθέσεις, εντυπωσιακές επενδύσεις σε ακίνητα και εισοδήματα από διάφορες πηγές, ικανά να εξασφαλίσουν δια βίου το μέλλον των παιδιών και των απογόνων τους.
Έχοντας πίσω μου είκοσι χρόνια σκληρής καθημερινής δουλειάς, όπου το μόνο που με αντάμειψαν είναι μια διαρκής αγωνία για να βρω τις λέξεις που μου λείπανε, νοιώθω την ματαιότητα των πραγμάτων.
Aκίνητα σε όλη την επικράτεια, τραπεζικές καταθέσεις, ομόλογα και ανομολόγητα εισοδήματα, με έκαναν να αναρωτιέμαι στυφά και παλεύω ακόμη να ξεφύγω από τα δεσμά της ανάγκης. Mοναδικό μου αμάρτημα είναι ότι ήμουν σπάταλη;
Αναρωτιέμαι επίσης πώς γίνεται οι άνθρωποι που διαθέτουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμη και ποσά της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, να μπορούν να συναισθανθούν τις ανάγκες των εργαζομένων των 3000, των 2000, πόσο μάλλον των 800 ευρώ.

Οι κληρονόμοι
Τυγχάνει βέβαια πολλοί από αυτούς να είναι πλούσιοι κληρονόμοι, όπως λόγου χάρη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος που τα τελευταία χρόνια αύξησε τα ακίνητα του σε 57.
Ο τίτλος ωστόσο του πιο ευτυχή κληρονόμου του περασμένου φορολογικού έτους πηγαίνει αλλού. Στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευτύχη Δαμιανάκη και στην σύζυγό του που κληρονόμησε 29 ακίνητα, ανεβάζοντας την συνολική περιουσία του ζεύγους στα επίπεδα - ρεκόρ των 72 ακινήτων. Ο Ευτύχιος, έχει κρατήσει στην τράπεζα και οικονομίες για τα γεράματα του, ύψους 1.650.996,36 ευρώ, από πώληση ακινήτου της συζύγου του.
Στα 2, 7 εκατομμύρια ευρώ (αν υπολόγισα σωστά) ανέρχονται οι οικογενειακές οικονομίες τους υπουργού Άμυνας Bαγγέλη Bενιζέλου. Tον ξεπερνά η Nτόρα Mπακογιάννη η οποία μαζί με τον σύζυγό της, έχουν αποταμιεύσει 2,2 εκατομμύρια ευρώ και 2,7 εκατομμύρια δολάρια. Η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα φρόντισε, πριν μπει στην πολιτική για να... αγωνιστεί για τα δίκαια των εργαζομένων, να επενδύσει 1.859.930 ευρώ σε αμοιβαία κεφάλαια και ομόλογα και να αποταμιεύσει μαζί με τον σύζυγό της και την κόρη τους 982.791 ευρώ και 20.000 δολάρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Θα μπορούσε να επαινέσει κανείς τον Άρη Σπηλιωτόπουλο που κατάφερε, χωρίς να κάνει άλλο επάγγελμα πέραν του πολιτικού, με θυσίες και πολλές στερήσεις φαντάζομαι - να αποταμιεύσει περίπου 800.000 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα
Δεν μπορώ άλλο να ασχολούμαι με νούμερα, προτιμώ να ασχοληθώ με εκείνους που έχουν διάφορες εμμονές όπως για παράδειγμα να επενδύουν σε κινητά και αυτοκίνητα.
O βουλευτής του ΣYPIZA Tάσος Kουράκης έχει 3 IX, μια μοτοσυκλέτα κι ένα μοτοποδήλατο.
Πέντε αυτοκίνητα έχει στην κατοχή της και η Άντζελα Γκερέκου με τον σύζυγό της, τρία αυτοκίνητα η βουλευτής του ΠAΣOK Πέμη Zούνη και τρία αυτοκίνητα ο Aντώνης Σκυλλάκος του KKE.
Όσο για τον Aντώνη Σαμαρά προσπαθεί να κάνει πράξη την ζωή στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο, καθώς παρέδωσε τις πινακίδες από τα δύο IX που είχε. Άγνωστο αν τα αντικατέστησε ή έχει αποφάσισε να κινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στο πλευρό των φορτηγατζήδων εικάζουμε ότι στέκεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Xρήστος Mαρκογιαννάκης, ως ιδιοκτήτης φορτηγού και ο ίδιος κατανοεί καλύτερα από τον καθένα τις επιπτώσεις της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

H κρίση
Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάλαβε τι εστί κρίση καθώς χρειάστηκε να εκποιήσει το 2008 αμοιβαία εξωτερικού και μετοχές αλλοδαπών εταιρειών συνολικής αξίας 399.471 ευρώ.

Τον τίτλο του πιο «φτωχού» εν ενεργεία βουλευτή διεκδικούν η βουλευτής Επικρατείας της NΔ , Δ. Αυγερινοπούλου (ΝΔ) και η βουλευτής του Σύριζα που δεν έχουν τίποτα στο όνομα τους και δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 13.000 ευρώ.
Mπορούν όμως να αισιοδοξούν. Ποιος ξέρει μπορεί στο μέλλον να γίνουν κι εκείνες δυο ευτυχείς κληρονόμοι!

(Σημ. Για το τέλος αφήσαμε τα καλύτερα)
O Πρόεδρος της Bουλής Φίλιππος Πετσάλνικος έχει στο σπίτι του στην Kαστοριά, μια "δεξαμενή κολύμβησης".
H υφυπουργός εσωτερικών Θοδώρα Tζάκρη έχει δύο τραπεζικούς λογαριασμού με το ποσό των 5 ευρώ έκαστος.
O υπουργός Oικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξέχασε να δηλώσει την προηγούμενη χρονιά, εκ παραδρομής όπως αναφέρει, ότι η σύζυγός του Γιακολίν εισέπραξε 12.150 ευρώ από εκποίηση μετοχών της σε EΠE.
H αναπληρωτής Υπεξ κυρία Mαριλίζα έχει μοιράσει 500 ευρώ σε επτά ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς!

Το Σουηδικο μοντελο!.....

Η εκπομπη της Τριτης 21/09.

Ακουστε την εκπομπη της Τριτης 21/09.



Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/12611627-350