Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Όχι άλλη κλάψα.

του Σταύρου Θεοδωράκη / http://www.protagon.gr/

Είναι μια εβδομάδα τώρα που συζητάμε πώς δεν θα απολυθούμε. Και πώς αν απολυθούμε τι αποζημίωση θα πάρουμε. Αυτό λένε οι τίτλοι, γι’ αυτό κλείνουν οι δρόμοι, γι’ αυτό μαλώνουν τα κόμματα. Ακόμα και οι μεσημεριανές εκπομπές έχουν αφήσει τα ζώδια και μελετούν Λοβέρδο. Το ξέρω σας φαίνεται λογική αυτή η συζήτηση, αλλά δεν είναι. Φαντασθείτε μια ομάδα που κατεβαίνει στο Μουντιάλ και θέτει ως μοναδικό της στόχο ότι δεν θα φάει γκολ. Περί αυτού πρόκειται. Δεν θα φάμε γκολ και αν φάμε πολλά και σερνόμαστε, να βρεθεί κάποιος να μας ταΐζει όπως τους άλλους που βάζουν γκολ.


Δεν λέω… Είναι σημαντικό να μην γίνονται απολύσεις αλλά υπάρχει κάτι πιο σημαντικό. Να γίνονται προσλήψεις. Να δημιουργούνται δηλαδή νέες θέσεις εργασίας. Και επί αυτού ουδείς συζητάει. Και όταν κάποιος πάει να κάνει μια επένδυση στην Ελλάδα, πάλι για τις απολύσεις τον ρωτάμε. Έχετε μάθει για την έκπληξη του (κομμουνιστή) ηγέτη της Cosco όταν ένας υπουργός τον ρωτούσε επίμονα τι ωράριο θα δουλεύουν αυτοί που θα δουλεύουν και πόσο καιρό θα δουλεύουν αυτοί που θα δουλεύουν. Αυτός ήρθε να κάνει επενδύσεις και εμείς λίγο ακόμη και θα του ζητούσαμε να αλλάξουν οι εργασιακοί κανόνες στην Κίνα (και τους νέους νόμους να τους ορίσουν οι Αλαβάνος και Μανώλης). Ξεροκατάπιε ο Κινέζος και ζήτησε λίγο χρόνο να το σκεφθεί, αλλά είμαι σίγουρος ότι έχει κλειστεί στον (κομμουνιστικό του) πύργο στη Σαγκάη και κοιτάει ξανά τον χάρτη της περιοχής. «Και γιατί στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία, ή μήπως στα Σκόπια;… ».

Να τελειώσουμε λοιπόν αυτή την συζήτηση για τις απολύσεις και να πάμε στο επόμενο κεφάλαιο, την ανάπτυξη. Γιατί άντε και το αποφασίσαμε ότι δεν θα γίνονται απολύσεις και όταν γίνονται θα χρυσοπληρώνονται, τι κερδίσαμε; Στα δικαστήρια κάνουν ήδη ουρές οι πτωχευμένοι και το κέντρο μετρά ένα λουκέτο – ένα Bazaar (και στα προάστια δύο λουκέτα ένα Bazaar). Πόσο ακόμη θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Πόσο καιρό μπορείς να διατάζεις μια επιχείρηση που δεν πάει καλά, να μην κάνει απολύσεις; Και τέλος πάντων είδατε τι έγινε όταν θέσαμε ως εθνικό μας στόχο να μην φάμε γκολ. Κλειστήκαμε πίσω μας έβαλε «δύο» η Κορέα και γίναμε ο περίγελος του Μουντιάλ (ευτυχώς τις επόμενες μέρες ρεζιλεύτηκαν και άλλοι και το δικό μας κάζο ξεχάστηκε). Ήρθε και η αντεπίθεση στην Νιγηρία και διορθώθηκαν λίγο τα πράγματα. Με τα γκολ λοιπόν ανασταίνονται οι ομάδες, όχι με την κλάψα της άμυνας. Ας ρωτήσουμε και τους Αργεντίνους.

LOVERδος!

Καταταγείτε για να .....μαμήσετε!

Κακώς διαμαρτύρονται κάποιοι για το πάρτι με τα μοντέλα στο θωρηκτό Αβέρωφ και για την νυχτερινή επίσκεψη της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο Πολεμικό Μουσείο· πρόκειται για σχέδιο του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελου Βενιζέλου, με σκοπό να πείσει τους νέους να καταταγούν.


Όσοι νέοι Έλληνες είδαν τα καλίγραμμα μοντέλα να χορεύουν δίπλα στα κανόνια του Αβέρωφ και να ξαπλώνουν με νάζι στις κουκέτες ενθουσιάστηκαν.

Μόλις είδαν και την Τζούλια Αλεξανδράτου να φασώνεται με τον στρατευμένο γιο του Ζαγορίτη μέσα στο Πολεμικό Μουσείο, ένιωσαν μια τρελή επιθυμία να τρέξουν αμέσως να καταταγούν στο στρατό.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην οικογένεια Πατίτσα και στην Τζούλια Αλεξανδράτου, επειδή συνέβαλαν στο να γίνει η στρατιωτική θητεία trendy.

Από δω και πέρα, τέρμα οι αναβολές και τα τρελόχαρτα - θα υπηρετούν όλοι και θα παρακαλούν να αυξηθεί η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, για να την περνάνε τζάμι με τα μοντέλα, τις βίζιτες και τους κοσμικούς.
http://pitsirikos.net/

Η εκπομπη της Δευτερας 28/06.

Ακουστε την εκπομπη της Δευτερας:


Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/11839465-15c

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

"Τα έμαθες τα νέα πατέρα;"

Oι μ@κ@κες οι Έλληνες με έκαναν Πρωθυπουργό.


1. Στο υπουργικό συμβούλιο έχουμε λαπτοπ και προτζέκτορα.



2. Τον προυπολογισμό του κράτους τον κατέθεσα σε τσιπάκι.



3. Το Εθνικής Παιδείας το έκανα σκέτο παιδείας.



4. Το Μακεδονίας το κατήργησα.



5. Το Ναυτιλίας το κατήργησα.



6. Το Τουρισμού το κατήργησα.



7. Το Αιγαίου το.. κατήργησα.



8. Τα Σκόπια τα προωθώ για Μακεδονία.



9. Την Κύπρο την κανονίζω για τους Τούρκους.



10. Στο Αιγαίο θα τα βρούμε.



11. Τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τον σταμάτησα.



12. Ο κακομοίρης ο Άκης έχει μόνο 25 σπίτια.



13. Ο Μαντέλης εχει μπλεξίματα για κάτι 450.000 μάρκα.



14. Ο Τσουκάτος έφερε στο ταμείο 2.000.000 αλλά ψάχνω και δεν τα βρίσκω.



15. Κάτι ακούγεται για Γιάννο, ρε μπαμπά αυτοί που αγωνίστηκαν γαι το σοσιαλισμό, πληρώθηκαν καλά η να τους κόψω και κάποιο τσεκ ακόμα;



16. Οι ντόπιοι και ξένοι παράγοντες με στηρίζουν καλά.



17. Την Ελλάδα την έβαλα στο Δ.Ν.Τ.



18. Τους Έλληνες τους γυρίζω στην λίθινη εποχή.



19. Απο Φθινόπωρο επιστρέφω πατρίδα, μάλλον Φλόριντα ή Βοστώνη.



Γι΄αυτό:

(Π)ατέρα

(Α)ναπαύσου

(Σ)υνεχίζω

(Ο)λοκληρωτική

(Κ)αταστροφή"

http://trelokouneli.blogspot.com/2010/06/blog-post_3758.html

H εκπομπη της Παρασκευης 25/06.

Ακουστε την εκπομπη της Παρασκευης:



Κατεβαστε τις εκπομπες της προηγουμενης εβδομαδας απο 21/06 εως 25/06.
http://www.divshare.com/download/11827659-544

http://www.divshare.com/download/11827658-2aa

http://www.divshare.com/download/11827657-6e1

http://www.divshare.com/download/11827656-4a0

Βlack humor!!!!



Καραμανλής - Καλομοίρα μαζί;

Ξεκίνησε χθες το Συνέδριο της Νουδού, το οποίο έχει την ατυχία να επισκιαστεί από αρκετά γεγονότα. Το πρώτο και σημαντικότερο, είναι φυσικά το τρομοκρατικό χτύπημα στο υπουργείο του Χρυσοχοϊδη. Οι υπόλοιποι λόγοι είναι το «κλείδωμα» του Ασφαλιστικού, το Μουντιάλ και τα… μπάνια του λαού.




Ακόμα όμως και όσοι ασχολήθηκαν με τα του Συνεδρίου, δεν έδωσαν πολλή σημασία στις παπαρ…. στις εξαγγελίες του Σαμαρά και των υπολοίπων γαλάζιων, αλλά επικεντρώθηκαν στο… εντυπωσιακότατο μαύρισμα του Καραμανλή.

Πως εμπλέκεται στην ιστορία η Καλομοίρα; Η απάντηση…



Όσοι δεν γνωρίζετε τον Fatman Scoop, είναι ο κύριος κάτω που συνοδεύει την Καλομοίρα στην τελετή των βραβείων Mad. Συμμετέχει μαζί της σ’αυτό εδώ το τραγούδι. (Ευχαριστώ Τερέζα για τις πληροφορίες).

Tα πρωτοσελιδα της Κυριακης σε βιντεο.

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Αριστεροδέξιοι: Ζουν ανάμεσά μας. Ενα εκπληκτικο αρθρο του Θανάση Χειμωνά.

Θανάσης Χειμωνάς / http://www.mediasoup.gr/node/14139
Ελάχιστες χώρες του λεγόμενου «Δυτικού» κόσμου επηρεάστηκαν σε τόσο μεγάλο βαθμό από την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ, όσο η Ελλάδα. Πράγματι, η πτώση του τείχους του Βερολίνου, η εκτέλεση του Νικολάε Τσαουσέσκου, ο κατακερματισμός της Ε.Σ.Σ.Δ. και όλα εκείνα τα συνταρακτικά γεγονότα που συνέβησαν στο μεταίχμιο των δεκαετιών του ’80 και του ’90 προκάλεσαν σεισμό στο ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι και δημιούργησαν μια νέα κατηγορία ανθρώπων η οποία στο πέρασμα του χρόνου ενισχύεται και γιγαντώνεται.


Μιλάω φυσικά για τους διαβόητους Αριστεροδέξιους.
Οι Αριστεροδέξιοι ζουν και κινούνται ανάμεσά μας. Όσοι από εσάς έχουν δει την αριστουργηματική ταινία του Κάρπεντερ “They Live” καταλαβαίνετε τι εννοώ…

Πρόκειται για ένα φαινομενικά ανομοιογενές σύνολο το οποίο όμως διακρίνεται από πολύ συγκεκριμένες απόψεις περί παντός επιστητού. Η ιδεολογία τους είναι ένα νοσηρό κράμα εθνικισμού (βλέπε ρατσισμού) και Μαρξισμού (αν και ελάχιστοι από αυτούς έχουν διαβάσει τον παλιόφιλο τον Καρλ). Οι ίδιοι δηλώνουν «αριστεροί», συχνά και «ακροαριστεροί» παρ’ότι ψηφίζουν (ή στην χειρότερη περίπτωση έχουν ψηφίσει) τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Η ιδεολογική τους προέλευση ποικίλει. Πολλοί στηρίζουν τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) αλλά δεν λείπουν και οι απόγονοι αυτών που το 89 αποκαλούσαμε «Αυριανοτομπριστές» αλλά και πρώην (;) Δεξιοί.

Οι «Αριστεροδέξιοι» απεχθάνονται κάποια συγκεκριμένα άτομα. Μισούν π.χ. θανάσιμα Σημίτη και Γ. Παπανδρέου αλλά και ολόκληρη την οικογένεια Μητσοτάκη. Παραδόξως αντιπαθούν και το ΛΑΟΣ- και λέω «παραδόξως» γιατί οι απόψεις τους ουσιαστικά ταυτίζονται με αυτές του Γ. Καρατζαφέρη. Μην ξεχνάτε όμως: Οι άνθρωποι αυτοί λένε (και το πιστεύουν!) πως είναι αριστεροί.

Στην αντίπερα όχθη υπάρχουν τα «τοτέμ» του χώρου. Πολιτικές προσωπικότητες –ντόπιες και ξένες- οι οποίες συνήθως έχουν αφήσει τούτο τον μάταιο κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουμε τον Ανδρέα Παπανδρέου (παρ’ότι το «βρώμικο» ’89 αρκετοί νυν αριστεροδέξιοι τον αποκαλούσαν «πορνόγερο» και άλλα τέτοια ωραία), τον Άρη Βελουχιώτη (λατρεμένος στον χώρο ακόμη και από άτομα που οι παππούδες τους ήταν Ταγματασφαλίτες και Γερμανοτσολιάδες) και φυσικά τον μεγάλο ήρωα και ειρηνοποιό των Βαλκανίων, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Οι Αριστεροδέξιοι σπάνια είναι νεαρής ηλικίας. Αν και υιοθετούν με ευλάβεια το στερεότυπο της άμοιρης και αθώας ελληνικής νεολαίας δύσκολα θα συναντήσεις κάποιον κάτω των 25. Αντίθετα, προς τα πάνω δεν υπάρχει «ταβάνι», μπορείς να βρεις ακόμη και άτομα που πρόλαβαν τον Εμφύλιο. Σε ότι αφορά την οικονομική τους κατάσταση δε, οι Αριστεροδέξιοι δεν είναι των άκρων. Δεν πρόκειται να βρεις κανέναν από δαύτους να δουλεύει ως οικοδόμος αλλά ούτε και να είναι εφοπλιστής. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μια (σχετική) οικονομική άνεση αν και συνήθως δηλώνουν πάμφτωχοι. Τέλος, η μόρφωσή τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μέτρια», χωρίς όμως να λείπουν ακόμη και καθηγητές πανεπιστημίου οι οποίοι συχνά είναι και οι γκουρού του χώρου.

Οι Αριστεροδέξιοι έχουν «αγκαλιάσει» όλες τις «ευκολίες» τις αριστερής ιδεολογίας. Όπως είπαμε και παραπάνω το 99% από δαύτους δεν έχει διαβάσει ούτε μια σελίδα από το «Κεφάλαιο» και γι αυτό απλώς πιπιλάει λέξεις τύπου «πλουτοκρατία», «εργατιά», «αφεντικά», «ιμπεριαλισμός», «καπιταλισμός» κλπ κλπ. Στα μάτια τους ο «λαός» (εξυπακούεται πως μιλάμε αποκλειστικά για τον ελληνικό λαό) είναι de facto αθώος και αγνός και από το πρωί ως το βράδυ του πίνουν το αίμα οι πλούσιοι, οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι. Οι αριστεροδέξιοι μιλάνε συχνά για «φασισμό»- γι αυτούς όμως η συγκεκριμένη έννοια δεν περιλαμβάνει τον Χίτλερ και Μουσολίνι τον αλλά τους εκάστοτε ηγέτες των ΗΠΑ και των μεγάλων δυτικοευρωπαϊκών χωρών καθώς και το ελληνικό κράτος σε κάθε μορφή έκφρασής του τα τελευταία 15 χρόνια.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των αριστεροδέξιων είναι ότι μισούν όλο τον κόσμο. Πανηγύρισαν έξαλλα το 2001 όταν έβλεπαν τους Αμερικάνους να πέφτουν από τα παράθυρα των Δίδυμων Πύργων ενώ γουστάρουν και τις εκάστοτε βομβιστικές επιθέσεις σε Λονδίνο, Μαδρίτη κ.α. Θεωρούν τους Τούρκους θανάσιμους εχθρούς του έθνους και λυπούνται που δεν έγινε πόλεμος στα Ίμια ενώ ανάλογα συναισθήματα τρέφουν και για τους «γυφτο»Σκοπιανούς.

Ο μεγαλύτερος εχθρός βέβαια είναι οι Εβραίοι. Οι αριστεροδέξιοι τους θεωρούν όνειδος για την ανθρωπότητα και κάποιοι από αυτούς καταριούνται τον Αδόλφο που δεν ολοκλήρωσε το θεάρεστο έργο του. Σε κάθε ευκαιρία υποβαθμίζουν και αμφισβητούν το Ολοκαύτωμα, υπερασπίζονται φανατικά τους Παλαιστίνιους (παρ'ότι ουσιαστικά αδιαφορούν παντελώς γι αυτούς) και λατρεύουν άτομα σαν τον Αχμαντινεζάντ παρ’ότι (εννοείται) απεχθάνονται και τον Ισλαμισμό. Αντίθετα, οι αριστεροδέξιοι θαυμάζουν την Ρωσία γιατί είναι μια χώρα με κομμουνιστικό παρελθόν και ορθόδοξο παρόν. Ο επίγειος παράδεισος!

Στο θέμα των μεταναστών, τα πράγματα είναι λιγουλάκι μπερδεμένα. Για να δικαιολογήσουν το πρώτο συνθετικό της ονομασίας τους οι αριστεροδέξιοι είναι αναγκασμένοι να τους υπερασπίζονται, τουλάχιστον δημοσίως. Κατ’ιδίαν όμως τονίζουν πως (αντίθετα με τον ελληνικό λαό) οι μετανάστες οφείλουν να είναι υπέρ ευχαριστημένοι με τα ψίχουλα που κερδίζουν ενώ θεωρούν τους άνδρες κλέφτες και δολοφόνους, τις γυναίκες πουτάνες και όλους μαζί μια τεράστια απειλή για την ελληνική ομοιογένεια. Μια απειλή η οποία προέρχεται από την «Παγκοσμιοποίηση» και την "Πολυπολιτισμικότητα"- έννοιες που προκαλούν στους αριστεροδέξιους τα ίδια συναισθήματα που προκαλεί η λέξη «αντίχριστος» στην Ελένη Λουκά.

Μια και μιλάμε για θρησκεία πρέπει να τονίσουμε πως οι αριστεροδέξιοι δεν είναι θρήσκοι, δεν είναι χριστιανοί. Είναι ορθόδοξοι. Φυσικά, οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ιδέα από σχίσματα και filioque, απλώς θεωρούν πως Ελλάδα και Ορθοδοξία είναι ταυτόσημες έννοιες και όποιος διαφωνεί με αυτό είναι προδότης και πράκτορας. Εξυπακούεται πως οι αριστεροδέξιοι είναι ομοφοβικοί όσο δεν παίρνει και, ούτε λίγο ούτε πολύ, πιστεύουν πως οι ομοφυλόφιλοι έγιναν επίτηδες τέτοιοι για να τορπιλίσουν τον θεσμό της ελληνικής οικογένειας.

Σε γενικές γραμμές, οι αριστεροδέξιοι είναι λάτρεις της συνομοσιωλογίας. Όλα γίνονται βάσει σχεδίου μόνο και μόνο επειδή η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που αντιστέκεται. Το Ευρώ π.χ. μας επιβλήθηκε στην προσπάθεια των πλουσίων να εξοντώσουν τους φτωχούς (μιλάμε πάντα για Έλληνες φτωχούς) αλλά και για να μην φιγουράρει η φατσούλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κατοστάρικο. Ο ΓΑΠ κάνει ότι κάνει επειδή είναι Αμερικάνος και ως εκ τούτου θέλει να διαλύσει την Ελλάδα. Η τσόντα της Αλεξανδράτου κυκλοφόρησε για να διαβρώσει την ελληνική κοινωνία και να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό. Επίσης, γουστάρουν τρελά την κινδυνολογία: Σύντομα η Ελλάδα θα χάσει την Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ο ελληνικός λαός θα αφανιστεί από το πλουτώνιο που έριξαν οι Αμερικάνοι στους Σέρβους, τα αλβανικά και τα φαρσί πρόκειται να αναγνωριστούν ως επίσημες γλώσσες του κράτους, οι γάμοι των ετεροφυλοφίλων θα απαγορευτούν ενώ αντίθετα θα επιτραπούν οι γάμοι ανάμεσα σε κτηνοβάτες και ζώα.

Τα αφεντικά θα απολύσουν σταδιακά όλους τους εργαζομένους (επαναλαμβάνω, μιλάμε για Έλληνες εργαζομένους) και θα καταργηθούν ο 3ος, ο 7ος και ο 9ος μισθός όπως και οι συντάξεις για όσους είναι μικρότεροι από τον (εβραίο) Μαθουσάλα. Φυσικά, οι αριστεροδέξιοι είναι οι έξυπνοι γιατί τα έχουν σακουλευτεί όλα αυτά ενώ εμείς τα κορόιδα που θα βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων.

O πρωταγωνιστής του “They Live” (ένα ξανθό παιδοβούβαλο) ανακάλυπτε τυχαία ένα ζευγάρι γυαλιά που του επέτρεπε να ξεχωρίζει ποιοι ήταν οι γήινοι και ποιοι οι εξωγήινοι. Στην περίπτωση των αριστεροδέξιων δεν έχει εφευρεθεί ακόμη κάτι τέτοιο. Μια απλή συνομιλία μαζί τους όμως μπορεί να μας βοηθήσει να τους εντοπίσουμε και να τους απομακρύνουμε από την ζωή μας…

Ελλας το μεγαλειο σου!....





Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Γυμνή η Katy Perry στο νέο της video clip!....

H Katy Perry τα 'πέταξε όλα' και ξάπλωσε γυμνή πάνω σε ένα μαξιλάρι φτιαγμένο από μαλλί της γριάς στο νέο της video clip για το τραγούδι της 'California Gurls'.
O Snoop Dogg, εν τω μεταξύ, παίζει το επιτραπέζιο παιχνίδι 'Candyfornia' το οποίο είναι ένας συνδυασμός του 'Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων' και του 'Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας'.
“Μου αρέσει η ιδέα το ότι είναι σαν επιτραπέζιο παιχνίδι” είπε η Katy Perry στο MTV για την σκηνή που εμφανίζεται ο Snoop Dogg. “Είναι κάτι σαν το Candy Land. Αυτό ίσως ήταν ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια. Μου αρέσει να θυμάμαι αυτές τις αγνές παιδικές στιγμές και να τους προσθέτω μια 'άτακτου κοριτσιού', φυσικά”.
“Συνεχίζω στην Candyfornia”, είπε εξηγώντας την επόμενη σκηνή, “πιάνομαι στο μέρος με τα ζαχαρωτά-φίδια όπου γίνεται πολύ επικίνδυνο και δεν ξέρω από ποιο κλαδί να πιαστώ για να φτάσω στα -από μαλλί της γριάς- σύννεφα”. Το video κλείνει με την Katy Perry να εκτοξεύει γαρνιτούρα στην κάμερα αλλά και στα Gummy Βears μέσω του ειδικά διαμορφωμένου σουτιέν που φοράει.
Σκηνοθέτης του video clip είναι ο Mathew Cullen. Το 'California Gurls' είναι το πρώτο single απο το επερχόμενο album της Katy Perry, 'Teenage Dream' και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 24 Αυγούστου.


PROTAGON - Σεξ και Μουντιάλ Για όσο οι άντρες βλέπουν μουντιάλ...

PROTAGON - Σεξ και Μουντιάλ Για όσο οι άντρες βλέπουν μουντιάλ...

To vinteo τα λεει ολα για τον Γιαννη Πετριδη!....

"ONCE IN A LIFETIME"

Μια μουσική περιπέτεια με τον Γιάννη Πετρίδη
Ο Γιάννης Πετρίδης αποτυπώνεται σε φιλμ για πρώτη φορά στη ζωή του. Ο άνθρωπος που έχουμε ταυτίσει με μια φωνή αποφασίζει να αφήσει για λίγο το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και να μας ξεναγήσει στις μουσικές ιστορίες της ζωής του.
...Μέσα από συναρπαστικές αφηγήσεις, αρχειακό υλικό και σημαντικές πληροφορίες, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Νικόλ Αλεξανδροπούλου επιχειρεί να εμβαθύνει στην προσωπικότητα και το έργο του Γιάννη Πετρίδη.

Επιστολή σε ξένα περιοδικά για το Γιάννη Πετρίδη - Mix Grill

Επιστολή σε ξένα περιοδικά για το Γιάννη Πετρίδη - Mix Grill

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΡΙΔΗ!

Σταματάει ο Γιάννης Πετρίδης τις εκπομπές του στην ΕΡΤ μετά από 35 συνεχόμενα χρόνια. Αναγκάζεται να σταματήσει δηλαδή. Απίστευτο και όμως αληθινό. Τον παίρνει και αυτόν η... μπάλα μαζί με όλους τους συμβασιούχους της ΕΡΤ που χάνουν τις δουλειές τους.

Από 1η Ιουλίου δεν θα τον ακούμε στη γνωστή ώρα που χώριζε την ημέρα σε δύο μέρη, ένα πριν τις 4 το απόγευμα και ένα μετά τις 5.
Τι λέει το σχέδιο που έχει και δεν έχει εκπονήσει το Υπουργείο Εσωτερικών (ως άλλο ΔΝΤ) και ακολουθεί πιστά η διοίκηση της ΕΡΤ; Οι παραγωγοί πρέπει να περάσουν από ΑΣΕΠ για να επαναπροσληφθούν μετά στην ΕΡΤ. Πότε σταματούν; Όλοι τους την 1η Ιουλίου. Πότε (ξανα)ξεκινούν; Άγνωστον. Πότε θα γίνουν οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ; Έλα μου ντε. Και τι θα γίνει μέχρι τότε με την ΕΡΤ που δεν θα έχει κόσμο να κάνει τη δουλειά της: Τίποτε. Η πλήρης απαξίωση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας (και τηλεόρασης). Χορό θα στήσουν τα ιδιωτικά ραδιόφωνα, το βλέπω...
Και το σκέφτεστε το γελοίο του πράγματος; Να περάσει ο Πετρίδης από ΑΣΕΠ και να τον ρωτάει η... βαθμολογήτρια: "Μάλιστα κύριε Πετρίδη, θέλετε να έχετε εκπομπή. Για πείτε μου, γνωρίζετε ποιοι είναι οι Led Zeppelin;"...
Μιλάμε για ντροπή. Υπάρχουν και μερικά πράγματα που πρέπει να τα σκέφτονται ή, καλύτερα, που είναι υποχρεωμένοι να τα γνωρίζουν ακόμα και αυτοί οι ερασιτέχνες που μας κυβερνούν. Οι ολίγιστοι.
Ο κ.Γερουλάνος, ο Υπουργός Πολιτισμού, τι λέει αλήθεια για το ζήτημα; Ή περί άλλων τυρβάζει και αυτός...

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Γιάννης Πετρίδης περιέγραφε τα απίστευτα sms (λατρείας) που έλαβε στην εκπομπή του μόλις ανακοίνωσε το τέλος.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
http://www.e-tetradio.gr/ar3307el_stamataeiogiannispetridis.html

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

H απαντηση του Οτο!

Χαρούμενο Εργασιακό Μεσαίωνα!









Ελα ρε Βουβουζελίδη!

του Κώστα Γιαννακίδη / http://www.protagon.gr/

Υπάρχουν πολλές στιγμές που θεωρούνται χαρακτηριστικά παραδείγματα ελληνικού ηρωισμού. Για κάποιους είναι ο πόλεμος του '40, για άλλους η Σουλιώτισα που βουτά στο γκρεμό ή ο Καραγκούνης στο χορτάρι. Θέλω να προσθέσω και άλλη μία. Είναι ο Ελληνας που τρώει «βρώμικο» έξω από το γήπεδο του Μπλουφοντέιν, στο ημίχρονο του αγώνα της Ελλάδας με τη Νιγηρία. Δεν νομίζω ότι θα έτρωγα ποτέ λουκάνικο από καντίνα αφρικανικού γηπέδου. Ας είναι εξουσιοδοτημένη από τη FIFA για να γεμίζει στομάχια φιλάθλων. Ας είναι αναγνωρισμένη και από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Δεν θα δοκίμαζα. Εκείνος, όμως, εκεί. Ευθυτενής, με ματιά που εκπέμπει βεβαιότητα, ωραίος σαν τσολιάς, μπλε σαν καρτούν. Βουτάει το χοτ ντογκ μέσα στο στόμα, παίρνει δύναμη και πριν καν καταπιεί κολλάει τα χείλη στη βουβουζέλα. Φυσάει δυνατά. Το στόμιο της βουβουζέλας γίνεται κίτρινο από τη μουστάρδα και στον ουρανό του γηπέδου αφήνεται ελεύθερος ένας αυθεντικός ελληνικός αναστεναγμός με τη μορφή βραχνού κορναρίσματος.


Βρισκόμαστε, λοιπόν, στο ημίχρονο του αγώνα. Ο Σαλπιγγίδης (Vouvouzelidis στη διάλεκτο των Ζούλου) έχει ισοφαρίσει το παιχνίδι, οι Νιγηριανοί παίζουν με δέκα παίκτες και εμείς, αν η γιορτή του ποδοσφαίρου απαιτούσε επίσημο ένδυμα, μπορούμε να χαλαρώσουμε τη γραβάτα. Η διάθεση μας άλλαξε όπως ο καιρός στο Αιγαίο. Η γκρίνια έχει μετατραπεί σε αισιοδοξία, οι Νιγηριανοί έχουν δεχθεί τα πρώτα πειράγματα περί CD, ενώ μία κυρία από την Κύπρο ρωτάει αν τελικά η Αργεντινή έχει καλύτερο παίκτη από το δικό μας το «10» και το «14». Είναι ωραία στην ελληνική κερκίδα. Τόσο ωραία που εντυπωσιάζονται ακόμα και οι Νιγηριανοί. Τα εθνικά γκρουπ επικοινωνούν και ανακατεύονται μεταξύ τους-οι διοργανωτές δεν έχουν την αγωνία να δώσουν χωριστά εισιτήρια. Καλό; Ναι, αρκεί να μην είσαι Νιγηριανός. Διότι ενώ οι συμπατριώτες μας απλώνονται στις καρέκλες, στρώνουν πανό και ανεβαίνουν στα καθίσματα, οι Νιγηριανοί προσέρχονται με ύφος τύπου που έχει κλείσει εισιτήριο στο Μέγαρο εδώ και έξι μήνες. Προφανώς δεν είχαν συγγενείς στην Ελλάδα να τους εξηγήσουν πως είναι τα πράγματα. Ο Νιγηριανός, λοιπόν, μπαίνει στο γήπεδο και προσπαθεί να βρει τη θέση του. Την ίδια θέση την έχει βρει νωρίτερα κάποιος Ελληνας, ο οποίος είναι επάνω της και φυσάει τη βουβουζέλα του. Τι πιο όμορφο; Και τι πιο ελληνικό συνάμα; Ο Νιγηριανός κάτι προσπαθεί να πει. Ο Ελληνας τον κοιτάζει με το ύφος του «καλά είσαι σοβαρός τώρα θέλεις να καθίσουμε και στα αριθμημένα;» και το θέμα διευθετείται με κοινή φωτογράφιση. Τους βρίσκουμε εξωτικούς. Την ίδια άποψη έχουν και αυτοί για μας. Ο ένας φωτογραφίζει τον άλλον. Σας πλάσματα από διαφορετικούς πλανήτες που συναντήθηκαν ξαφνικά. Μόνο που αυτοί έχουν λιγότερες φωτογραφικές μηχανές, καμία με μεγάλο φακό. Περιέργως εμείς φωνάζουμε περισσότερο, μας πηγαίνει και το παιχνίδι. Ομως αυτοί είναι περισσότεροι. Θεωρητικά υπήρχε ένας μικρός φόβος για την εκρηκτικότητα των Νιγηριανών. Βλακείες. Ολα κύλησαν όπως οπουδήποτε στον κόσμο εκτός από το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Ελληνας ψώνιζαν από το πανάκριβο gift shop (20 ευρώ η μπλούζα, 10 ευρώ η βουβουζέλα) και μετά όρμηξαν στο επίσης ακριβό μπαρ με τη μπύρα στα 2 ευρώ και το νερό στο 1.5. Οι Νιγηριανοί την έβγαλαν πιο οικονομικά, δηλαδή ελάχιστοι ψώνισαν από το μπαρ, ενώ προσήλθαν με βουβουζέλα που δεν έχει το σηματάκι της FIFA. Ενας τύπος μου εξηγεί πως μία νίκη στο Μουντιάλ είναι θέμα εθνικής τιμής. Ηθελα να του πω ότι στην Ελλάδα μάθαμε πως όλα έχουν την τιμή τους, πως δεν έγινε και τίποτα αν χάσεις ένα παιχνίδι. Μετά μου είπε το γνωστό: οι φτωχοί άνθρωποι στη Νιγηρία περιμένουν μία νίκη στο Μουντιάλ για να γιορτάσουν. Οχι τώρα. Θα περιμένουν άλλα τέσσερα χρόνια.

Στο γκολ του Τοροσίδη η ελληνική κερκίδα μετατράπηκε σε ένα μίγμα κορμιών, κραυγών και μπύρας. Τσιρίζουν όλοι. Το παιχνίδι τελειώνει και οι παίκτες έρχονται για να πετάξουν τις φανέλες τους. Οι Νιγηριανοί δεν μιλιούνται, χειροκροτούν, φεύγουν. Φεύγουμε και εμείς. Οσο αδειάζει το γήπεδο, αποκαλύπτει την ηλικία του όπως ο αφρικανικός χειμώνας τα δόντια του. Κάνει κρύο. Πολύ κρύο. Είναι όμως εκείνη η μοναδική, η μαγική στιγμή που πιστεύεις ότι η Ελλάδα θα κερδίσει την Αργεντινή.

Μια ζωή στο νοίκι.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Βόρεια Κορέα νοίκιασε οπαδούς, για να υποστηρίζουν την ομάδα της χώρας στο Μουντιάλ. Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται κακό να νοικιάζει η Βόρεια Κορέα οπαδούς για την ομάδα της, ενώ δεν θεωρείται κακό το γεγονός ότι όλες οι χώρες νοικιάζουν παίκτες.
http://pitsirikos.net/

Η εκπομπη της Παρασκευης 18/06.

Ακουστε την εκπομπη της Παρασκευτης:


Κατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/11740481-e21

Ο σπριντερ Τοροσιδης ...μα τις χιλιες βουβουζελες!....

"ΙΣΟΦΑΡΙΖΟΥΜΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΓΗΡΙΑ 1-1!!!" Αυτες ειναι περιγραφες , οχι σαν τους ανουσιους της ΕΡΤ.
Χελακης for ever!!!!

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Eτσι ειναι καλυτερο το ποδοσφαιρο.....(προφανως για τα κοριτσια)!.....

Η καλυτερη ρεπορτερ του μουντιαλ!....

Όποιος είπε ότι το Mundial είναι γένους αρσενικού θα το ξανασκεφτεί αντικρίζοντας την ακαταμάχητη Ines Sainz, τη Μεξικάνα ρεπόρτερ και επίσημη «μασκότ» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ποδόσφαιρο με πορνοστάρ στο Βερολίνο για το Μουντιάλ!....


Ποδόσφαιρο με πορνοστάρ στο Βερολίνο για το Μουντιάλ from Sportena.com on Vimeo.


Οι… συνθέσεις των ομάδων:

Γερμανία: Nikita Denise, Sybella, Dirty Tracy, Suzi-Anne, Sweet-Sophie, Sally Jane, προπονήτρια η Vivian Schmidt.

Αυστραλία: Mia, Annina Ucatis, Sexy-Cora, Wanita Tan, Jana Bach, Sharon da Vale την καθοδήγηση των κοριτσιών ανέλαβαν οι Dolly Buster και Kelly Trump.

Summer in the city.....

Kako psofo na exeis!......

Η εκπομπη της Τεταρτης 16/06.

Ακουστε την εκπομπη της Τεταρτης:


Kατεβαστε την εκπομπη:
http://www.divshare.com/download/11721243-9c2

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ακρόπολη, Αβέρωφ, Μανωλίδου και εθνική αποχαύνωση....

Πριν από ένα περίπου χρόνο, στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, ήμουν ο κακός. Το κακό σύστημα εξαερισμού των καφέ και εστιατόριου, προσέδιδε στην βόλτα μας, ανάμεσα στα εξαιρετικής τέχνης και πολιτικής πύκνωσης, γλυπτά των Ελλήνων ένα άρωμα καπνιστού σολωμού, γαλλικού καφέ και τσουρουφλισμένου παϊδακίου.


Δεν μπορούσα κι ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί πρέπει και καλά να μοιράζομαι αυτή την Τέχνη κι αυτή την Θέα, διασχίζοντας τραπεζάκια με greek salad, feta, greek virgin olive oil και οποιαδήποτε άλλη μορφή αποδομημένης νέας ελληνικής μαγειρικής (μη χέσω!).

Κοινώς μου στερεί την απόλαυση από το πρωτεύον, που παίρνει και το μεγαλύτερο Αριστείο, προϊόν που εμπορεύεται το Μουσείο και είναι η Θέαση της Ύψιστης Τέχνης. Μου φαίνεται σχεδόν ανίερο ακόμα και το αναμμένο τσιγάρο, που σιγοκαίει στο στόμα του νεοελλήνα, στην βεράντα του νέου Μουσείου, ατενίζοντας τον βράχο της Σιωπής.

Ανιέρη μου φαίνεται κι όλη αυτή η μπούρδα, γύρω από το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», που φιλοξένησε και μια συνεδρίαση του, το αμφιθέατρο του νέου μουσείου. Μαζευτήκανε 2-3 επιτήδειοι, προσπερνώντας την βασική έννοια της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και μαζεύουν σε έναν τεράαααστιο κουμπαρά εκατομμύρια ευρώ, για να αναστηλώνουν Κράτος με τη συνέργεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (ενός πρωην υπουργού πολιτισμού του ΠΑ.ΣΟΚ) αρχαία θέατρα της ελληνικής επικράτειας κι όχι μόνο.

Κι ερωτώ. Με σκοπό εκπαιδευτικό, δηλαδή να βλέπουν οι Έλληνες τις κάτω του μετρίου αισθητικής και εκλαϊκευμένης εντοπιότητας, παραστάσεις αρχαίου δράματος; (Γιατί δεν αρκεί κύριε Μπένε μου το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ή το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης;) Να αναστηλωθεί, ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ, το αρχαίο θέατρο του Διονύσου(το αρχαιότερο του κόσμου) κάτω από τον Παρθενώνα με σύγχρονα μάρμαρα, (όταν χώρος για να φιλοξενούνται θεάματα υπάρχει δίπλα, στο Ηρώδειο) για λόγους αισθητικής τεκμηρίωσης ή γιατί; Μην σε υποψιάσω άλλο, ω αναγνώστη.

Αν ζητήσεις από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» να επενδύσει τα χρήματα του «κουμπαρά», στην παιδεία του ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ, στην εκπαίδευση στο σχολείο των παιδιών σου, βάζω στοίχημα θα παύσει την δραστηριότητά του, θα αθετηθούν οι συμφωνίες εκπόνησης μελετών με τεχνικά γραφεία, θα χαθούν θέσεις εργασίας «υμετέρων», θα σβήσει το όνειρο της ελληνικής θεατρικής πολιτικής ανα-δόμησης.

Στα έγγραφα, και για τον άγνωστο τύμβο του αρχαίου τραγικού ποιητή Σοφοκλή στην Βαρυπόμπη και για την αρχαία Δεκέλεια, που έχει γίνει αγωνιστικός χώρος Μότο Κρος.
Το ξέρεις ότι το Βρετανικό Μουσείο, παραχωρεί κι αυτό τις αίθουσες με τα κατακρεουργημένα γλυπτά του Παρθενώνα, για να φιλοξενεί ακριβοπληρωμένα δείπνα πολυεθνικών, φιλανθρωπικών και τραπεζικών εκδηλώσεων.

Προχθές, το θωρηκτό σου «Αβέρωφ» (των πεθαμένων προγόνων σου δηλαδή) έγινε χώρος επίδειξης κακοπαιγμένου μπουζουκιού, πάνακριβων Μanolo Βlahnik παπουτσιών στα πόδια των εφοπλιστικών και τηλεοπτικών σου αστέρων. Κι ύστερα θύμωσες, μπήκες στο facebook έκανες like σε δεκάδες status που ξεσήκωναν την εθνική σου «υπερηφάνεια» (προγόνων που δεν είχες ή δεν γνώρισες ποτέ, ω τηλεθεατή μου) για να επιστρέψεις ύστερα στην χορεύτρια μουσικό σύζυγο βουλευτή, υπό αποχώρηση και εκ μεταγραφής εθνική σου αποχαύνωση.
Αλήθεια, αν συνεχίσεις έτσι...ξέρεις τί σε περιμένει;
Μάνος Λαμπράκης  / http://www.mediasoup.gr/node/13942

H εκπομπη της Tριτης 15/06.

Ακουστε την εκπομπη της Τριτης:


Κατεβαστε την εκπομπη:
http://www.divshare.com/download/11710614-3f5

Highlights των Mad Awards.

Χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η 7η απονομή των βραβείων Mad, στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do του Φαλήρου, με πολλούς καλλιτέχνες να τραγουδούν τα καθιερωμένα πλέον ανατρεπτικά ντουέτα.


Μεγάλος νικητής των βραβείων ήταν ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος απέσπασε συνολικά 4 βραβεία.
Τα νέα τους τραγούδια παρουσίασαν η Δέσποινα Βανδή, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Σάκης Ρουβάς, ενώ ξεχώρισαν και τα ντουέτα της Τάμτα με τον Ησαϊα Ματιάμπα, της Έλενας Παπαρίζου με τους Onirama, αλλά και των Stavento με την Ζέτα Μακρυπούλια!

Υπήρχαν και απουσίες από τα φετινά βραβεία, αλλά κάτι τέτοιο έχει γίνει συνήθεια πια.
Όταν βραβεύεται ο καλλιτέχνης, τρέχει (ακόμα και αν δεν έχει ξαναπάει), όταν βλέπει πως η "τάση" δεν είναι υπέρ του, έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις.
Το βραβείο του άνδρα καλλιτέχνη παρέλαβε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, της γυναίκας καλλιτέχνιδος η Δέσποινα Βανδή (όχι, κρατιέμαι δε σχολιάζω) και του καλλιτέχνη της χρονιάς ο Σάκης Ρουβάς (αυτό το βραβείο μπορεί να θεωρηθεί το καλύτερο των προηγουμένων, ή απλά ένα ακόμα βραβείο για να ικανοποιηθεί ένας περισσότερος καλλιτέχνης)


H βραδιά θα προβληθεί από τον Alpha, την Τετάρτη 23 Ιουνίου.
Αναλυτικά όλα τα βραβεία:
Καλύτερο Video Clip Pop: Σπάσε Τον Χρόνο - Σάκης Ρουβάς
Καλύτερο Video Clip Rock: Πριν Μας Δει Κανείς - Μύρωνας Στρατής
Καλύτερο Video Clip Έντεχνο: Κόψε Και Μοίρασε - Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Καλύτερο Video Clip Alternative: Μαγικό Χαλί – Locomondo
Καλύτερο Video Clip Hip Hop: Vegas - Τους Πονάει
Καλύτερης Σκηνοθεσίας σε Video Clip: Κωνσταντίνος Ρήγος - Κρυφά (Μέλιsses)
Καλύτερο Συγκρότημα:Onirama
Καλύτερος Στίχος - Ατάκα: Σφύριξα Κι Έληξες - Πάνος Κιάμος
Sexy Video Clip: Έλενα Παπαρίζου - Αν Ήσουνα Αγάπη
Fashion Icon σε Video Clip: Σάκης Ρουβάς
Καλύτερο Video Clip Πρωτοεμφανιζόμενος: Μέλιsses
Mad Radio Track 106,2 Τrack Of the Year: Eξαιρέσεις - Rous
Καλύτερο Video Clip MAD GREEKζ: Νατάσα Θεοδωρίδου - Κόκκινη Γραμμή
Άνδρας Καλλιτέχνης: Μιχάλης Χατζηγιάννης
Γυναίκα Καλλιτέχνης: Δέσποινα Βανδή
Ντουέτο/Συνεργασία: Θάρρος Ή Αλήθεια - Tamta Ft. Sakis Rouvas
Καλλιτέχνης της Χρονιάς: Σάκης Ρουβάς
Video Clip της Χρονιάς: Έλενα Παπαρίζου - Θα 'μαι Αλλιώς



Μεροκάματα ή...

Χάθηκε η μπάλα.

Ανταπόκριση από το Ντέρμπαν / http://pitsirikos.net/


Με προπόνηση μέσα στη ζούγκλα συνεχίστηκε η προετοιμασία των διεθνών μας για τον κρίσιμο αγώνα με τη Νιγηρία.

Σε μια προσπάθεια να ανυψώσει το ηθικό των παικτών, ο Ότο Ρεχάγκελ τους αμόλησε γυμνούς, ξυπόλητους και άοπλους ανάμεσα στα λιοντάρια και τις τίγρεις.

Το απόγευμα έγινε αγιασμός, στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τανζανίας, Κονγκό και πάσης Ουγκάντας, Άμπαλος, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες εξομολογήθηκαν στον πατέρα Εξωφυλαρούχα της μονής Μασάι.

Στον αγιασμό δεν παρέστησαν αυτή τη φορά ο Καραγκούνης, ο Χαριστέας και ο Σαμαράς, οι οποίοι έχουν ασπαστεί την Καμπάλα.

Οι τρεις παίκτες είχαν ενοχληθεί ιδιαίτερα επειδή υποχρεώθηκαν να παραστούν στον πρώτο αγιασμό και να ραντιστούν με το ζόρι, οπότε αποφάσισαν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στον αγώνα με τη Νότια Κορέα και να παίξουν με προκλητική αδιαφορία, ενώ οι ελληνορθόδοξοι συμπαίκτες τους αδιαφορούσαν εξίσου προκλητικά.

Χτες το βράδυ, οι παίκτες της εθνικής συγκεντρώθηκαν στο δωμάτιο του Αλέξανδρου Τζόρβα, για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστούν στα παιχνίδια με τη Νιγηρία και την Αργεντινή.

Ο Φάνης Γκέκας υποστήριξε πως, αν νικήσουν τη Νιγηρία και την Αργεντινή, θα αποσπάσουν την προσοχή του ελληνικού λαού από τα τεράστια προβλήματά του και θα προσφέρουν στήριξη στην κυβέρνηση, οπότε είναι καλύτερα να μη συντρίψουν τους αντιπάλους μας και να κάτσουν να διασυρθούν, χάνοντας με 5-0.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος τόνισε ότι το ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Eτσι για να δροσιστουμε λιγο....!

Οριακά λειτουργούν τα νοσοκομεία της Βοιωτίας! Φώφη Γεννηματά «τα νοσοκομεία δεν είναι Σούπερ Μάρκετ»!

Το νοσοκομείο Λιβαδειάς επισκέφθηκε η υφυπουργός Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα αιμοδοσίας και τη δημιουργία της Τράπεζας Αίματος του Εργατικού Κέντρου.

Η κ. Γεννηματά κατά την επίσκεψή περιόδευσε στους χώρους του νοσοκομείου και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τη διοίκηση και το προσωπικό προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η Φ. Γεννηματά μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το έργο του υπουργείου Υγείας είναι πολύ δύσκολο ,δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια είχε απαξιωθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας και την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς. Με την ευκαιρία πρέπει να σημειώσω ότι αυτός που χρειάζεται πάνω από όλα αίμα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε η υφυπουργός η οποία δεν παρέλειψε να στείλει και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

«Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα από εδώ, από την Λιβαδειά, στους επιχειρηματίες του φαρμάκου και των προμηθειών του χώρου της υγείας. Το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία μα το υπουργείο Οικονομικών έχει αναλάβει τις πρωτοβουλίες που πρέπει για να ρυθμιστεί οριστικά το ζήτημα των χρεών που σωρεύτηκαν τα προηγούμενα 4 χρόνια στο χώρο της υγείας. Όμως θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι, αυτό ζητώ στο χώρο της υγείας. Εδώ δεν είναι σούπερ μάρκετ, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, με ασθενείς που εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τους προστατεύσουμε. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τον ανθρώπινο πόνο και να απαξιώνει το Εθνικού σύστημα Υγείας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Για το νοσοκομείο της Λιβαδειάς επεσήμανε πως «είναι ένα νοσοκομείο που εμπνέει εμπιστοσύνη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής» και ότι προωθείται η έχει προωθηθεί η λύση σε πολλά προβλήματα.
«Ήδη λύθηκε το θέμα του αξονικού τομογράφου και προχωρούν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις των γιατρών που είναι απολύτως αναγκαίες για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι προσλήψεις τους προσωπικού όπως και σε όλη την Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων.

Καταλήγοντας σε δηλώσεις της η Φώφη Γεννηματά έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο νόμου που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. «Η προσπάθεια που κάνουμε -είπε- είναι ακριβώς να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ΕΣΥ στην καρδιά τους, δηλαδή στηρίζοντας τους ανθρώπους που δουλεύουν στο χώρο αυτό με κίνητρα για την περιφέρεια ώστε να μην υπάρχουν κενά και κυρίως αξιοποιώντας τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό που χαίρει μεγάλης εκτίμησης και εμπιστοσύνης. Θα φέρουμε νέους πόρους στο σύστημα και θα σταματήσουμε την σπατάλη την διαφθορά και την αδιαφάνεια. Είναι ένας αγώνας που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να δώσει με όλες της τις δυνάμεις».
Ο διοικητής του νοσοκομείου Λιβαδειάς Κώστας Γκιζίμης έθεσε όλα τα ζητήματα που υπάρχουν και αφορούν στην λειτουργία του.

«Θέσαμε όλα τα προβλήματα που έχουν σχέση και με το ανθρώπινο δυναμικό και την κατάσταση των μηχανημάτων. Η κατάσταση σε σχέση με τα άλλα επαρχιακά νοσοκομεία είναι καλή όμως πρέπει να λειτουργήσουμε σε πλήρη ανάπτυξη. Μιλήσαμε και για εξειδικευμένα θέματα και για τις προμήθειες και τις δυσκολίες που συναντάμε με την εφαρμογή των νέων κανόνων και κυρίως με την γραφειοκρατία που υπάρχει στη επιτροπή προμηθειών υγείας» τόνισε ο κ. Γκιζίμης και αναφέρθηκε στο παράδειγμα με τον αξονικό τομογράφο, όπου το νοσοκομείο είχε προβεί σε όλες τις ενέργειες και ήταν έτοιμο από τις 25 Απριλίου και μόλις χθες ήρθε η έγκριση για τις παρεμβάσεις που θα διασφαλίσουν την λειτουργία του.

Ο Κώστας Γκιζίμης παράλληλα έθεσε στην κ. Γεννηματά και το ζήτημα της δημιουργίας μονάδας αντιμετώπισης εμφραγμάτων που αποτελεί τον πρώτο στόχο για τη νέα διοίκηση.
Ο νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον συμβολικό αλλά και στον ουσιαστικό χαρακτήρα της επίσκεψης της Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Όπως είπε ο νομάρχης «τα προβλήματα του νοσοκομείου Λιβαδειάς, ελλείψεις στο προσωπικό και ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού είναι γνωστά ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι το νοσοκομείο Λιβαδειάς παρέχει υπηρεσίες και αυτό είναι προς τιμή του ιατρικού προσωπικού και όλων των εργαζομένων».
Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς ο πρόεδρος Γιάννης Σταθάς ευχαρίστησε την κ. Γεννηματά που ανταποκρίθηκε στο κάλεσματου Ε.Κ.


Οριακά λειτουργούν τα δύο νοσοκομεία της Βοιωτίας σε Λιβαδειά και Θήβα εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του νομού Β. Κρίκο, οι ελλείψεις σε υλικά θα αρχίσουν να εμφανίζονται τις επόμενες ημέρες με την εξάντληση των αποθεμάτων που διαθέτουν τα νοσοκομεία.

Ο κ. Κρίκος επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση στο χώρο της υγείας στις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, που δεν φρόντισαν να στηρίξουν τη δημόσια υγεία με αποτέλεσμα να βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Για το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Θήβας σε Κ.Υ επεσήμανε ότι υπάρχουν σκέψεις για συγχωνεύσεις μονάδων, αλλά δεν μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος και μελέτη. Τέλος ο κ. Κρίκος εκτίμησε ότι ι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα η δημόσια υγεία εκχωρείται σε ιδιωτικές εταιρίες.
http://www.siriosfm.gr/

Δειτε γιατι πληρωνουμε διοδια στην Ελλαδα.! ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ!!!

80% Κάτω οι συντάξεις!!! ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ ,Ναυμαχίες Έλλης και Λήμνου....και απο κει στη Μενεγακη και στην Χρουσαλα!



Το πλοίο πήρε μέρος στον Α' Βαλκανικό Πόλεμο ως ναυαρχίδα του Στόλου, υπό τον Υποναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη. Κυβερνήτης του πλοίου ήταν ο Πλοίαρχος Σοφοκλής Δούσμανης. Ο "Αβέρωφ" συμμετείχε στις επιχειρήσεις απελευθέρωσης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις ναυμαχίες της Έλλης (3 Δεκεμβρίου 1912) και της Λήμνου (5 Ιανουαρίου 1913), ενάντια στον Οθωμανικό Στόλο, όταν, αξιοποιώντας την ανώτερη ταχύτητά του, και το μέγιστο του βεληνεκούς των πυροβόλων του, αποσπάστηκε από τον υπόλοιπο ελληνικό στόλο, και αναλαμβάνοντας αυτόνομη δράση έτρεψε τον εχθρικό στόλο σε φυγή καταδιώκοντάς τον. Η τακτική του Κουντουριώτη, έδωσε την νίκη και τον αδιαμφισβήτητο έλεγχο του Αιγαίου στην Ελλάδα, και μετέβαλε πλοίο και ναύαρχο σε ζωντανούς μύθους. Για τους Έλληνες ήταν ο "Τυχερός μπάρμπα-Γιώργος", ενώ για τους Τούρκους "Το Διαβολοβάπορο" (Σεϊτάν παπόρ).

Και τα σημερινα ξεφτιλικια.....




Και ενα καταπληκτικο βιντεο απο την αθανατη Μαλβινα....!

Oπως Ελλαδα...!

Άλλος με το θωρηκτό μας;

Ο σάλος που ξέσπασε εξαιτίας του εφοπλιστικού πάρτι που διοργανώθηκε στο θωρηκτό Αβέρωφ είναι υπερβολικός. Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν φημίζεται ιδιαίτερα για τις ναυμαχίες του τα τελευταία 65 χρόνια, αλλά έχει εξαιρετικά καλή φήμη σε ό,τι αφορά τις δεξιώσεις - όλοι συμφωνούν σε αυτό. Αν απαγορεύσεις τις δεξιώσεις στο Πολεμικό Ναυτικό, δεν θα έχει πια λόγο ύπαρξης. Άλλωστε, οι μόνες ναυμαχίες που έχουν στο ενεργητικό τους οι αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού είναι αυτές με το άλλο φύλο.
http://pitsirikos.net/

Αυτό που δεν θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!..…

Η τσίπα ενος πολιτικού...
O Budd Dwyer ήταν πολιτικός που γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1939 στο St Charles, του Missouri. Ειχε πολιτική σταδιοδρομία στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, που ηταν γερουσιαστής, και ταμίας της γερουσιας. Στα τέλη του 1986,ο Dwyer ήταν επιφορτισμένος με το να αποδεχθεί κατηγορια δωροδοκίας 300.000 δολάρια για να βοηθήσει την εταιρεία Computer Associates να επιτύχει μια σύμβαση ύψους 4,6 εκατ. δολαρίων.Είχε προβλήματα ομως στην νομική υπεράσπιση.Ανίκανος να αποδείξει την αθωότητα ειχε δεχθεί υπόμνημα, που αντιμετώπιζε μια ποινή των 55 χρόνων φυλάκισης και πρόστιμο 300.000 δολαρίων. Στις 22 Ιανουαρίου 1987, μια ημέρα πριν εκδώσει την απόφασή του το δικαστηριο, ζήτησε μια συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν αρκετοι τηλεοπτικοι σταθμοι, στην Πολιτεία της Pennsylvania, και άρχισαν να μεταδίδουν ζωντανά την εκδήλωση.Ο Dwyer έκανε μια σύντομη ομιλία με την οποία διακήρυξε την αθωότητά του για τελευταία φορά. Μετά την παράδοση τριών φακελων σε τρεις από τους συναδέλφους του, πηρε ενα τέταρτο φάκελο που ειχε και.....

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ....

Η εκπομπη της Δευτερας 14/06.

Ακουστε την εκπομπη της Δευτερας:


Kατεβαστε την εκπομπη απο εδω:
http://www.divshare.com/download/11699264-c49

Να τι πρεπει να κανουμε ολοι............

Διαμαρτυρία πολιτών για τις υψηλές τιμές των προϊόντων στα Super Market.

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Aυτη ειναι ομαδα!!!!

Xαλια η Εθνικη εχασε 2-0 απο την Ν.Κορεα.....Δηλαδη απο την Αργεντινη ποσα θα φαμε???

Συγχαρητήρια στην ΕΡΤ που εν έτη 2010 μεταδίδει το Μουντιάλ σε 4:3. Πάλι καλά που δεν στέλνει το σήμα και ασπρόμαυρο. Όσοι θέλουν να δουν σωστή μετάδοση αγώνα (και σε HD), ας επισκευτούν την σελίδα της EBU.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΕ HD
http://www.eurovisionsports.tv/

Αστυνομικο δελτιο: 2 ψαράδες νεκροί στην Αντίκυρα. Πυροβολισμοι στο κεντρο της Λιβαδειας!

Στις 3 και μισή τα ξημερώματα, ενημερώθηκε το λιμεναρχείο Αντίκυρας ότι αγνοούνται 2 ψαράδες. Οι λιμενικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα, και στις έρευνες συμμετείχαν ένα ελικόπτερο Super Puma και μια ομάδα βατραχανθρώπων. Δυστυχώς οι δύο άνδρες, πατέρας και γιος από το Καπαρέλι, ηλικίας 52 και 28 ετών βρέθηκαν νεκροί στις 8 και 10 το πρωί σε βάθος 25 μέτρων. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως πέθαναν από ασφυξία. Οι σωροί τους έχουν ανασυρθεί και θα μεταφερθούν στην Αθήνα για νεκροψία νεκροτομή. Έρευνα διεξάγει το ανακριτικό τμήμα του λιμεναρχείου Αντίκυρας.

Έξι πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στη Λιβαδειά!
Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι άνδρες της ασφάλειας Λιβαδειάς για τη σύλληψη τριών δραστών που πυροβόλησαν 6 φορές κατά αστυνομικών. Στις 3.00 τα ξημερώματα της 10ης Ιουνιου αστυνομικοί της ασφάλειας έκαναν σήμα για έλεγχο σε επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν τρεις άνδρες. Οι δράστες δεν υπάκουσαν και άρχισαν να αναπτύσσουν ταχύτητα. Την ίδια στιγμή από το παράθυρο του οχήματος ο ένας εκ των δραστών έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί σημαδεύοντας τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι άνδρες της ασφάλειας δέχθηκαν 6 πυροβολισμούς. Ακολούθησε καταδίωξη στους κεντρικούς δρόμους της Λιβαδειάς με τους δράστες τελικά να εγκλωβίζονται σε αδιέξοδο της οδού Ρούμελης στην άκρη της πόλης. Οι τρεις άνδρες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο και να διαφύγουν πεζοί μέσα από τα χωράφια. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται.
http://lamiastar.gr/